menu

History of the World: Part I (1981)

mijn stem
2,81 (481)
481 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
92 minuten

geregisseerd door Mel Brooks
met Mel Brooks, Dom DeLuise en Madeline Kahn

In een aantal sketches wordt de draak gestoken met verschillende periodes uit de geschiedenis van de mensheid, zoals de tijd van de holbewoners, de Romeinse tijd en de Franse Revolutie.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=k5Zio02A8jE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Boenga
4,5
Bantavoer schreef:
Young Frankenstein ken ik weer niet.

Zeker wel proberen, zou ik zeggen. Scoort opmerkelijk beter op IMDB dan hier, en heeft 2 Oscarnominaties en een paar awards gekregen...

avatar van alexspyforever
1,5
Vond deze vroeger helemaal geweldig. Jammer genoeg vind ik nu enkel het begin van de film in de oertijd nog leuk. Daarna wordt het allemaal een stuk minder, zijn het meer van die flauwe woordgrapjes of van die vulgaire humor. Die van de Franse Revolutie vond ik echt een afknapper. Mel Brooks heeft leukere dingen gedaan zoals "Spaceballs".

avatar van RuudC
1,5
Oh, oh, oh, wat een miskleun zeg! Wat had ik toch goede herinneringen aan deze film en wat is de herziening tegengevallen. Slechts een handvol grappen die een glimlach opwekken, maar Mel Brook's humor is hier ongelooflijk zwak. Het begon aardig met de prehistorie en de Romeinse tijd, maar de rest is een regelrechte aanfluiting. De hints naar het nooit verschenen tweede deel zijn misschien nog wel het leukste.

Brooks kiest wel erg vaak voor makkelijke grappen en vaak ligt het wel erg voor de hand. Mozes die met 15 geboden van de berg komt, is misschien wel een van zijn beste, maar de rest is veel en veel te flauw. Alsof je naar een studentenprojectje zit te kijken. De hoop op historisch doordachte grappen verdween al met de pissende kunstcriticus. Het musicallied dat de Spaanse Inquisitie moet voorstellen, heb ik zelfs overgeslagen. Ik trok het gewoon niet. En nu geeft Mel Brooks zichzelf wel vaak een rol, maar ditmaal zo prominent dat het gewoon beschamend is.

avatar van PEN15
1,5
Met degenen die deze film tijdens geschiedenislessen hebben moeten zien heb ik eerder medelijden.

Dusdanig ongrappig dat het bijna tot kunst wordt verheven. Ik zou toch érgerns om moeten kunnen lachen, het is een keer gelukt, maar misschien was dat niet de bedoeling. Als dat uitkeringkantoor Mel Brooks een Bullshit artist noemt is dat toch eerlijk gezegd een terechte opmerking!!

Hij speelt de koning van Frankrijk met nog een merkwaardige dubbelrol ook, heeft hij een groot ego of niet?

Overigens moest ik twee keer kijken om te zien dat hij ook nog de rol van Moses speelde!

avatar van Left4Dead
2,0
Oei, kijkvoer dat je zelf varkens niet gunt. De humor is zo plat en puberaal dat je jezelf afvraagt of zelfs Amerikanen hier om konden/kunnen lachen.
Slechts enkele momenten dat er "gelachen" kon worden.

MaartenTuinstra
Best leuk, maar briljant is het nergens.

Het acteerwerk is niet hoogstaand, de grappen evenmin. Maar ach, ik heb genoeg gelachen, dus hij scoort een nipte voldoende.

3*

avatar van Duke Nukem
3,5
Hoewel sommige grappen minder waren, heb ik mij toch goed vermaakt met deze komedie. Madeline Kahn was zoals altijd super. De beste delen waren het stuk over de Franse Revolutie en het stuk over het Laatste Avondmaal.


Comicus: "Alright, alright... Jesus!"
Jezus: "Yes?"
Comicus: "What?"
Jezus: "What?"
Comicus: "What?"
Jezus: "Yes?"
Comicus: "Jesus!"
Jezus: "What?"
Comicus: "Yes?"
Jezus: "What?"
Comicus: "No, YOU said what!"
Jezus: "What?"

avatar van jono
2,5
In History of the World: Part I worden er diverse tijdsperioden op de hak genomen. De film begint in de tijd van de holbewoners, daarna komen achtereenvolgens het Romeinse rijk, de Spaanse Inquisitie en als laatste de Franse revolutie aan de beurt. De plot slaat nergens op: het is anderhalf uur lang onbenullige kolder. Zo nu en dan wordt het zelfs te banaal voor woorden. Er zijn slechts een handvol grappen die een glimlach opwekken, maar over het algemeen is het allemaal erg flauw. Indertijd was het misschien allemaal erg grappig, maar dit heeft de tand des tijds duidelijk niet doorstaan.

De film eindigt overigens met een hilarische teaser van History of the World: Part II, die er echter nooit zou komen. En dat is eigenlijk meest geslaagde grap van de film. 2,5*

avatar van Perry Meer
2,5
Haha wat een onleuke film en dat was die toen ook al.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:43 uur

geplaatst: vandaag om 17:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.