• 9.378.558 stemmen

Geregisseerd door: Keenen Ivory Wayans

Met onder meer: Anna Faris, Jon Abrahams en Regina Hall

Releasedatum: 3 augustus 2000

Plot Scary Movie

"No mercy. No shame. No sequel."

Op een Halloween-avond rijden Cindy Campbell en vijf vrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten om het ongeluk geheim te houden, maar een jaar later wordt het zestal achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar, die wrede spelletjes met hen wil spelen. Het begint bij de brute moord op Drew Decker en het duurt niet lang voor de moordenaar achter Cindy en de rest aangaat. Deze zetten alles op alles om te overleven, maar de moordenaar geeft niet makkelijk op; hij heeft namelijk een behoorlijke grote kennis op het gebied van horrorfilms.

Cindy Campbell

Miss Congeniality

Greg Phillippe

Rozepoester schreef:

Een 1,5*..

Ik snap echt niét waar deze film over gaat.. Het leek me echt een groot doorlopend verhaal zonder lijn, ik snapte hem niet. Humor was soms wel oké, maar verder vond ik er geen zak aan.

Het is bij Scary Movie ook niet de bedoeling dat de film echt ergens over gaat en dat er een goede verhaallijn in zit. Het is een parodie op een aantal andere films doorelkaar waar je echt niet een leuk verhaal kan verwachten! Want het gaat inderdaad nergens over...

HarmJanStegenga schreef:

Niet waar, SCARY MOVIE heeft in mijn ogen juist wél een verhaal, zo ongeveer hetzelfde als SCREAM

Da's best mislukt dan!

Leland Palmer schreef:

Da's best mislukt dan!

Wat bedoel je daarmee???

Wat bedoel je daarmee???

Dat het verhaal mislukt is! Er zit wat mij betreft niet echt een verhaal in......Toch lach je je dood....en daar gaat het bij mij in dit soort films om, of niet?

Theatertje

Dus je vindt het ook best wel grappig???

Theatertje schreef:

Dus je vindt het ook best wel grappig???

Jah, echt wel. Behalve die scene als dat wijf haar been breekt...! Zo slecht! Maar voor de rest is ie wel lache.....

avatar van ILDIB

ILDIB

Hij is simpelweg simpel en goed. Tis geen topper, maar is precies dat wat het moet zijn, een flauwe parodie, soms met geweldige stukken en soms met te slechte stukken. Over het algemeen prima te blaffen..

3 sterrekes...

avatar van ILDIB

ILDIB

-jack_sparrow- schreef:

final destination ?
welk stuk dan ?

Slotscene dat ze wordt platgereden..

ILDIB schreef:

Slotscene dat ze wordt platgereden..

En ik maar denken dat dat laatste gewoon bedacht was om te lachen

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Theatertje schreef:

Dit is een grapje mag ik hopen? Het verhaal van Scream is bij vlagen briljant ( "Jamie Lee, watch out!") met verwijzingen die prachtig door het script verweven zitten. Op de ene briljante scene aan het begin met James van der Beek na, is het verhaal van Scary Movie niet meer dan aardig, waarbij de verwijzingen bij wijze van spreke door je strot gedouwd worden.

Theatertje

Welja, ik snap niet wat ik verkeerd gezegd heb...

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

2.5

slechte humor .

alleen the scream is lol

avatar van wicomave

wicomave

Films met de Wayans broertjes bekijk ik het beste laat op de avond met een respectabel aantal biertjes achter de kiezen. Dan wil de flauwe humor nog wel eens aanslaan bij me. Deze vormt daarop geen uitzondering.

Deze film is in het genre niet slecht en kan me hier en daar wel een (glim)lach ontlokken.

avatar van Betjeuhx

Betjeuhx

Hahaha 1 van de best Scary movies ! ! De huor is om je plat te lachen Bij die waterpijp enzo

avatar van mirtn.d

mirtn.d

Een redelijke film,, echt smakenloze grappen die je van tevoren verwacht maar alsnog lig je dubbel.. Leuk om met het hele gezin te kijken..2*

avatar van bootylicious

bootylicious

het stuk waar ze I know what you did last summer nadoen/belachelijk maken is zo grappig.

Je weet wel,

met die man die ze 'vermoord' hebben en eigenlijk helemaal niet dood was. haha zo grappig, ik heb me dood zitten lachen!

avatar van Horror-Tijger

Horror-Tijger

Ik lachte me gek in die film! Gelukkig zijn er ok nog een deel 2 ,3 en 4! Want het zijn zulke leuke films! Dat stukje dat dat hoofd werd afgehakt en het bleef door praten!

avatar van Horror-Tijger

Horror-Tijger

Hier is Scream 1 in verwerkt.Alleen als Comedy.

avatar van mausland

mausland

veel mensen vinden deze film niks ik snap niet waarom (ik denk om dat ik van die amrikaanse humor houd)maarje 4sterren dan maar.

avatar van otherfool

otherfool

De eerste Scary Movie is best wel amusant, maar ik houd sowieso wel van spoofs. Jammer alleen van de vervolgen, ondanks de belofte die niet te maken.

3* voor dit eerste deel.

avatar van duffman

duffman

Het begin van een van de beste komiediefilm reeksen ooit. al vind ik dit eerste deel toch niet het best. Maar toch zeker een goede 3,5 vooral voor flauwe geslaagde grappen.

avatar van Linske

Linske

hartstikke grappig

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

haha , wat heb ik om deze film gelachen vooral als die piano tegen die oma aan vliegt

ik vind het een erg goed uitgedachte film , hoe ze bijna alles van scream voor gek zetten

4****

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Aardige parodie op veel bekende films (oa. I Know What You Did Last Summer en Sream).

Als je de regisseur een beetje kent weet je wat je kunt verwachten; platte, grove en vooral melige grappen.

Voor de liefhebbers hiervan een aardige film.

2,5.

avatar van sambal

sambal

bij deze film moet je niet letten hoe goed hij is

het is gewoon een lach film

en een lach film is het zeker !

bij de helft van de film lag ik dubbel van het lachen

en heb hem nu zon 8 keer gezien en hij blijft egt lachen

4 *

avatar van Lad

Lad

Scary movie, hate it or love it.

Wel, I love it.

Echt mijn stijl qua humor, ik heb me er kapot mee gelachen, niet te doen.

Serieus, droge humor, kan het nog beter...

***** sterren

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Dit is wel de eerste. Vaak genoeg gezien en altijd erg grappig. Soms wel te flauw, maar toch 3,5 ster.

avatar van DragQueen

DragQueen

Toffe, maar o zo foute komedie, waar op een leuke wijze verschillende films op de hak worden genomen. dit gebeurt op een vrij droog komische manier. leuk bedachte grappen wat voor een hoop hilariteit zorgt. het verhaal gaat nergens over, maar dat boeit absoluut niet bij een film als deze. verder een leuke cast met voor mij de wayans brothers als uitschieters. 3,5 sterren.

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Waaaaazzaaaaaaa!!! Mooiste stuk

Erg leuke film, toen deze film in de winkel kwam heb ik deze meteen gehaald en een paar keer in een week tijd met vrienden gekeken.