Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Howard Zieff
Met onder meer: Anna Chlumsky, Dan Aykroyd en Macaulay Culkin
Releasedatum: 12 juni 1992
Plot My Girl
"When your Dad's an undertaker, your Mom's in heaven, and your Grandma's got a screw loose...it's good to have a friend who understands you. Even if he is a boy."
Vada is geobsedeerd door de dood. Haar moeder is jaren geleden overleden en haar vader is begrafenisondernemer. Vada is bevriend met Thomas, die allergisch is voor zowat alles. Hij is de enige die haar vreemde kuren begrijpt. Als haar vader de vlotte Shelly in dienst neemt en verliefd op haar wordt, doet Vada er alles aan om de relatie te verbreken.
Thomas J. Sennett
Dr. Welty
Nurse Randall
Arthur
BS
beetje een kerst-achtig liefdesverhaaltje dat zich in de omer afspeelt.
Vond hem leuk maar niet echt de top hoor.Blijkbaar leuk genoeg voo een vervolg.
ik geef hem 2.5 ster
Blindfold
Hij krijgt al een halve ster extra, om het feit wat er met Culkin gebeurt (HAHAHAHA)
Menni
Niet te versmaden, in de eerste plaats door de práchtige Chlumsky, maar ook door precies de juiste dosering humor binnen volwassen onderwerpen. Veel films in deze hoek vliegen de bocht uit met stereotiepen en uiteindelijk flauw wordende grappen. My Girl brengt de parallellen tussen liefdeslevens in diverse generaties - en hoe deze omgaan met de dood - gevoelig en constant hartverwarmend.
ThaMovieVoter
Ik vind dit zo'n zielige film dat ik er 2,5 sterren voor geef.
Phoenix
Is dit die film waar hij door bijen wordt aangevallen?
salvatore
- 1937 berichten
vroeger vond ik dit een geweldige film. Heb hem al een tijd niet gezien. maar iig 3.5 *
Don piedro
Vind dit een leuke film maar wel een triestig einde maar het moreel van het verhaal is goed
Op zich geen slechte film, maar ik heb nooit begrepen wat er nu juist speciaal is aan deze film. Mijn zus zag die erg graag vroeger, maar ik vind hem wat te melig. 'k Heb al beter gezien in dit genre...
crrrazylegs
Ow ow ow... wat een jankfilm... Ik jank nooit bij films maar hier toch echt wel.... Misschien omdat Culkin vroeger nog wel schattig was??? (A) Haha.... In ieder geval een 4.0*
Lovin'it!!!
CAPIpsv
Een meer dan verwacht mooie film.
Blijk ook, omdat er een vervolg van gemaakt is in 1994.
Zat ook wel wat emotie in die film, toen haar beste vriend kwam te overleiden.
CAPIpsv
Spoiler met een korte ei..?
Hoezo met een korte ei????????
speedy23
Hoezo met een korte ei????????
Het is overlijden, met lange ij.
Mac Hammer Fan
Ik was aangenaam verrast. Ik heb de film niet gezien toen hij werd uitgebracht in de bioscoop. Maar pas veel later, toen hij eens op TV werd vertoond. Ik was eerst niet van plan om te kijken. Maar werd onmiddellijk geboeid vanaf het begin. Het is echt een mooie, ontroerende film. Hij won trouwens ook 2 Awards en kreeg ook 2 nominaties. Het mag dan nog een tear-jerker zijn, het blijft wel een excellente familiefilm die grappige met tragische momenten combineert.
4,5 sterren
Anakin01
Was ook overdonderd door deze film!
Ik dramde maar door, dat we naar iets anders gingen kijken, maar uiteindelijk werd het toch op deze film gezet.
Heeft me positief verrast, heel ontspannend en een leuke film.
Verdient zeker veel meer dan 2,74...
nummervlinder
Ik vind dit een zeer goede film! Jamie Lee Curtis speelt haar rol hier ook zeer goed in eerlijk gezegd. My Girl 2 was ook de moeite waard. 4.5*
Waku
Mooie en ontoerende film. Een van de echt weinig fraaie rollen met Macaulay Culkin in een hoofdrol.
De Home Alone films zijn weinig inhoudsloos en inmiddels is het mannetje in vergetelheid geraakt.
Aangrijpendn en meesleurend verhaal.
Flipman
Toen ik deze film vor het eerst zag, vond ik 'm mooi, de tweede keer werd ie irritant. Toch 'n drie.
Regan_Robbie24
Ik vind hem heel mooi, ik wil deel 2 niet zien, hou niet altijd van sequels! en deze is denk ik het leukste om alleen deel 1 van te zien, met Macaulay Culkin (Home Alone, Good Son). Ik heb bij deze film wel gehuild, omdat Thomas J. (Macaulay Culkin) sterft..
5* voor het acteerwerk en omdat ik er wel om moest huilen.
Rianneke_Dan
Vroeger vaak gekeken.
Vond het altijd een mooie en ontroerende film!
Macauley Culkin doet het erg goed.
Nu al een hele tijd niet meer gezien, maar ik ga hem zeker nog een keer kijken.
3,5 *

Great Expectations
Drama, 1999

Lean on Me
Drama, 1989
buurmanwriting classmakeup artistcampercosmetologisttuba tragicomedytragicomedyvader dochter relatie