Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Howard Zieff
Met onder meer: Anna Chlumsky, Dan Aykroyd en Macaulay Culkin
Releasedatum: 12 juni 1992
Plot My Girl
"When your Dad's an undertaker, your Mom's in heaven, and your Grandma's got a screw loose...it's good to have a friend who understands you. Even if he is a boy."
Vada is geobsedeerd door de dood. Haar moeder is jaren geleden overleden en haar vader is begrafenisondernemer. Vada is bevriend met Thomas, die allergisch is voor zowat alles. Hij is de enige die haar vreemde kuren begrijpt. Als haar vader de vlotte Shelly in dienst neemt en verliefd op haar wordt, doet Vada er alles aan om de relatie te verbreken.
Thomas J. Sennett
Dr. Welty
Nurse Randall
Arthur
ikbenmir
heb hier weken om gehuild, ik begreep niet hoe het leven zo kon zijn. achja misschien wel gewoon een film uit mn jeugd die ik niet kan vergeten
. toch een 4*
soom
Hartverwarmende, ontzettend lieve film. Ik was een ijsblokje dat heel erg langzaam veranderde in een plas water bij het zien ervan. Macaulay Culkin is extreem lief. Het gaat over échte mensen, echte gebeurtenissen die je zelf ook kan overkomen, maar dan net iets aangedikt, zodat je wel sympathie voelt voor de acteurs, maar toch een ietsie op afstand blijft. Ontroering en een lichte drang om een traan te laten.
Ik denk dat ik precies zo zou reageren als Vada reageert naar Shelly toe, mocht mij hetzelfde overkomen.... 4 * voor deze ontzettende pakkende film.
keukenzout
5 sterren om het jeugdsentiment
Dit was vroeger echt mijn favoriete film
niethie
Vroeger een paar keer gezien en net maar weer eens herkeken en het blijft een heel erg lief filmpje met een redelijk mooi coming of age verhaaltje.
Ik hoor hier veel mensen praten over de acteerprestaties van culkin maar hoor haast niemand over chlumsky die zeker een van de beste kinderrolletjes ooit speelt
(vraag me af wat er ooit met haar is gebeurt).
Verder zitten er een paar zeer emotionele scenes in de film maar ook valt er heel wat af te lachen door vele komische misvattingen en typisch kindelijke opmerkingen van vada. 3,5 sterren
danuz
Niet te versmaden, in de eerste plaats door de práchtige Chlumsky, maar ook door precies de juiste dosering humor binnen volwassen onderwerpen. Veel films in deze hoek vliegen de bocht uit met stereotiepen en uiteindelijk flauw wordende grappen. My Girl brengt de parallellen tussen liefdeslevens in diverse generaties - en hoe deze omgaan met de dood - gevoelig en constant hartverwarmend.
Kan ik me hier wel in vinden (qua score beland ik ietwat lager, dat wel). Veel van dit soort familiefilms vervallen inderdaad maar al te snel in zoetsappigheid en/of flauwe meligheid.
My Girl daarentegen weet warm uit de hoek te komen door een zwaar thema aan te snijden, zonder dat het voor kinderen ontoegankelijk wordt. Kon verder vooral genieten van Macaulay Culkin, alhoewel Anna Chlumsky ook niet misstaat.
(Moet ik natuurlijk niet vergeten te melden dat jeugdsentiment een belangrijke factor bij dit soort films is. Jaren geleden liet deze film me al totaal niet ongeroerd.)
missl
mooie film, al vind ik wel dat ie meer onderwerpen aansnijd dan enkel hier in de samenvatting aangegeven. anna chlumsky zet een mooie/slimme vada neer. en die rol van culkin, nou ja, hij was niet zo vaak in beeld dus daar heb ik niet zoveel mening over. de vader van vada speelde overigens niet 1 van zijn beste rollen.
een film met een lach en een traan
tommykonijn
Opzicht geen verkeerde Film met Goede acteerprestaties van met name Macaulay Culkin maar op de een of andere manier is dit niet echt een Film die ik Top kan noemen, Ik blijf toch nog bij Home Alone
tommykonijn
Sorry mensen ik had me vergist met een andere film, niet met Macaulay Culkin maar met een andere film. Ik weet niet meer hoe die heet. Excuus voor de beoordeling in ieder geval ik heb deze film (nog) niet gezien.
tommykonijn
Nu heb ik hem echt gezien
. En ik vind het een hele leuke mooie film, Macaulay Culkin zet een leuke maar vooral goede rol neer, en ik vindt het heel zielig wat er gebeurt en hoe het gebeurt. Komedie kan ik er niet heel veel in zien maar ik zie dit gewoon als een hele mooie jeugd dramafilm. Gewoon erg mooi.
Ps : deel 2 lijkt me helemaal niks.
Happy Madison
Leuke film, Dan Aykroyd in een sterke rol en Culkin en Chlumsky als jonge kinderen ook erg goed in hun rol, het is heel zielig inderdaad wat er met Thomas J. gebeurt een minder puntje uit de film maar de rest is gewoon erg mooi en bovendien is het dan ook het genre Drama/Komedie erg mooie film, ik heb genoten, waren alle films maar zo.
SMaM
Ogh kei leuk dat ie weer eens komt!
Heb deze film jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren geleden gezien, en toen vond ik m leuk! Eens kijken wat ik er nu van vind
Ronnievb
Voor iedereen die een betere variant wil op deze film moet nodig eens Bridge to Terabithia kijken, zelfde ingredienten, maar dan smaakvoller uitgevoerd.
Wel vind ik het nog leuk om zulke films te zien omdat ze dat heerlijke jaren 80 sfeertje ademen, niet een geheel onaardig werkje dus.
Fonzie
Puur jeugdsentiment. Echt een heel mooi ontroerend maar ook komisch verhaal. Helaas wordt My Girl vaak ondergewaardeerd.
LynnD
Deze hoort bij mijn top 3 lievelingsfilms.
Ik vind de sfeer goed en de dialogen hebben iets dat ontroering bij me oproept.
Mescaline
Een goede cast met een goed verhaal maar wel een wat trage uitwerking..
De laatste 20 minuten van de film maakte gelukkig veel goed, maar in de rest van de film wordt in mijn ogen teveel overbodig aandacht geschonken aan de vader en te weinig aan de 2 kids waar het toch grotendeels om moest draaien..
Aardig filmpje maar niet een meesterwerk in mijn ogen.
3 sterren.
Boenga
Helemaal mee akkoord. NB: ik heb 'm net voor de 4de keer gezien.
Uitstekend acteerwerk van de jongeren, en Aykroyd en Curtis zijn uitstekend gecast.
Ook al valt er over smaken en kleuren niet te redetwisten, de film is (hier) echt wel ondergewaardeerd.
Fran
- 1953 berichten
Deze film heb ik meerdere keren gezien en iedere keer is het weer tranen met tuiten. Ik vind dit in het begin een hele prettige film om naar te kijken. Het jaren 70 sfeertje komt wel goed op mij over. Het gevoelsleven van Vada vond ik heel duidelijk en relaxed weergegeven. De manier waarop ze de dingen ook verteld is heel grappig en toch ontroerend. Zoals het stukje waarin ze een vaste gast blijkt te zijn bij de huisarts omdat ze iedere keer weer wat denkt te mankeren. Zoals prostaatkanker. Op zich een grappige scene. Totdat je er achter komt dat ze die angst heeft omdat haar vader een mortuarium onder het huis heeft en ze eigenlijk heel bang is voor dode mensen. En dan het stukje waarin haar vriendje sterft. Humor en tranentrekkende drama wisselt zich heel sterk af in deze film en ik vind dat heel knap gedaan.
melvddonk
Dit blijft jeugdsentiment.
Vroeger heb ik deze film wel 20 keer gekeken. Nu was het toch al weer een tijdje geleden, terwijl hij hier toch al een tijdje ongezien in de kast staat. Het werd dus maar weer eens tijd om My Girl te kijken.
En daar heb ik absoluut geen spijt van gekregen. De film blijft in mijn ogen een toppertje! Sowieso ligt het genre mij erg goed. De mix tussen de drama en de humor is ook in deze film perfect. Het is een enorm zwaar onderwerp, maar door de humor blijft alles lekker luchtig. Héérlijk.
Anna Chlumsky doet het erg goed als Vada. Ze heeft een erg moeilijke rol op haar genomen en deze perfect uitgevoerd. Het lijkt me erg moeilijk op haar leeftijd en daarom is en blijft ze voor mij een van de beste kindsterren allertijden. Ook Macaulay Culkin mocht er wezen, maar Chlumsky steelde de show.
Het verhaal is erg mooi, aangrijpend en hoe vaak ik de film ook kijk; het gaat nooit vervelen en elke keer weer voel ik tranen over mijn wangen rollen. My Girl blijft dan ook een erg bijzondere film voor mij. Ik heb deel 2 nog nooit gezien, maar daar ga ik zometeen eventjes voor zitten.
erik1677
Wat een prachtige film blijft dit toch.
Anna Chlumsky blijft hartverwarmend als de 11jarige Vada.
Deel 2 heb ik ook nog nooit gezien, maar zal er morgen maar eens voor gaan zitten.
Nelusje
Als klein meisje maakte deze film flink indruk op mij. Denk er nog regelmatig aan terug
DragQueen
Aandoenlijke film, met een dito verhaal. Ook wordt er goed geacteerd door de cast. Verder is dit een erg onderhoudende dramafilm. 3 Sterren.
Tarkus
Mooie, emotionele familiefilm.
Goede cast ook, met kindsterretjes Chlumsky en Culkin, maar ook Jamie Lee Curtis op haar best.
Voor een leuke filmnamiddag met de ganse familie is dit wel de geschikte prent.
Zakdoeken bij de hand weliswaar !!
alexspyforever
Te lang geleden dat ik deze heb gezien om een goed oordeel te vellen. Ik herinner me enkel nog flarden, maar weet wel dat ik Vada een heel boeiende personage vond. Dringend aan herziening toe.

My Girl 2
1994

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Systemsprenger

Great Expectations
Drama, 1999

Lean on Me
Drama, 1989
buurmanwriting classmakeup artistcampercosmetologisttuba tragicomedytragicomedyvader dochter relatie