Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Morgan Freeman, Ashley Judd en Cary Elwes
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 26 februari 1998
Plot Kiss the Girls
"Smart Girls. Pretty Girls. Missing Girls."
Alex Cross, politie-inspecteur en doctor in de psychologie te Washington, verneemt dat zijn nichtje, die rechten studeert in Noord-Carolina, is verdwenen en waarschijnlijk werd ontvoerd. Hij haast zich naar Durham om er aan de zoekacties deel te nemen. Ver buiten zijn gezagsgebied en tot grote wrevel van de plaatselijke speurders, begint hij zijn eigen onderzoek. Dankzij zijn buitengewoon deductievermogen ontdekt hij dat er eigenlijk acht meisjes verdwenen zijn, en dat een van hen net vermoord werd teruggevonden. Ze was verkracht en zorgvuldig vastgebonden aan een boom, in het woud rond Durham. Cross ziet dat hij te maken heeft met een zogenaamde 'verzamelaar' van buitengewone, al even knappe als verstandige, meisjes...
Alex Cross
Kate McTiernan
Det. Nick Ruskin
Davey Sikes
Dr. William 'Will' Rudolph
FBI Agent Kyle Craig
Det. John Sampson
Chief Hatfield, Durham P.D.
Seth Samuel
Dr. Ruocco
Jordy
Vakkundig gemaakte thriller. Goed geacteerd, redelijk spannend, film ziet er wel mooi uit. Iets beter dan het vervolg (Along Came A Spider) in ieder geval. 3 sterren.
Tonyvdb
Zo'n typische Amerikaanse snertthriller, dertien in een dozijn.
Morgan Freeman heeft toch echt wel wat beters te doen, dacht ik zo ...
*' 1,5 op 5 *'
Tony
maximus
Ja een film met mooie vrouwen die moet ik zien dacht ik
En ja niet verkeerd vond ik er zaten hele spannende momenten in best wel goede film dus
daarom 3*
pjotr
Ik verwachtte nogal wat van deze film na het zien van "Things to do in Denver...." maar wat viel deze film tégen zeg......En wat een gatenkaas-script.
sn@ke
- 2077 berichten
Redelijk goede thriller met twee goede hoofdrolspelers. De film blinkt nergens in uit maar is wel zeer genietbaar om te kijken. Soms is hij wel wat langdradig maar de film heeft genoeg pluspunten om het een magere 3 sterren te geven.
flicks
Wel een spannende film met mooie sfeeromgevingen, sommige dingen waren een beetje jammer zoals de achtervolging van de chirurg die heel lang duurde tot zijn huis maar hij merkt niks... verder is het een spannende film om een keer te zien, ook goed gespeeld daarom 3.5 sterren
Cheiz
Onderhoudende film, erg goed geacteerd door Morgan Freeman. De scene waarin Ashley Judd ontwaakt in de kerker en vervolgens vraagt of iemand haar kan horen is prachtig in beeld gebracht.
GFM
ik was er niet kapot van...vond along came a spider zelfs beter... 13 in een dozijn standaardthriller... 2,5*
tess
Ik vond deze echt heel erg spannend!! Ik was tot het eind geboeid!! Een heel goed einde en veel beter dan Along Came a Spider, die overigens ook erg goed is!
Beejeej
aardige film, maar niet heel erg bijzonder. zaten wel wat spannende stukken in en ik vind Morgan Freeman wel een toffe acteur, maar hij heeft wel eens interessantere films neergezet.
Thriller
Hij viel mij niet tegen, spanning was af en toe wel aardig, en acteerwerk ook goed vond ik. De film was naar mijn mening iets te lang, het laatste stuk was minder dan het begin. 3,5*
zeus
Leuke onderhoudende thriller en Morgan Freeman acteerde weer goed. 3*.
salvatore
- 1937 berichten
Morgan freeman niet alleen. Ik vond Ashley Judd een van haar beste rollen in haar filmcarriere spelen. Zeer overtuigend gespeeld
Snuck
ik vond de film goed tot dat ik het boek had gelezen. ik vind hem nu redelijk
Mike Lopez
Kiss the girls is wel spannend film, maar ik vind alleen maar te veel toevallen zoals morgan freeman zo ver man zomaar kan schieten en hij weet al wie hij is, dus onmogelijk toch? en ashley judd heeft toch in water gelegen en ze hadden al vanaf begin kunnen zoeken in bos maar ze deden eind pas, gek toch? en die meisje die ontvoerd zijn niet zo bang en rustig. nou een 3 puntje (***) voor acteerprestaties van ashley judd en morgan freeman en spannend! Dit is geen spoiler hoop ik
T.S.S.A.
Erg standaard en toch Morgan heeft gewoon iets Magisch wat in deze film misschien iets minder naar boven komt dan in bijv. Se7en. Het verhaal opzich is goed verzonnen alleen het is zo ontzettend slecht gefilmd het is geen moment spannend. Ook de acteerprestaties (op die van Morgan na) waren echt om te huilen gewoon echt niemand kwam geloofwaardig over het enige leuke stukje aan de film is met het pakje melk mjah komt vast omdat ik melk zo vies vind
toch nog 3.5 sterren voor deze niet spannende redelijke boeiende thriller (eigenlijk 2 mjah 1.5 voor Morgan)
Ramon K
Bij zo'n recensie had ik toch keihard 1,5* geplaatst...
tevelenco
Onderhoudende thriller.
Met een goed en boeiend verhaal en prima akteerprestaties van Morgan Freeman en Ashley Judd.
Nergens echt bijzonder , maar goed genoeg om me de hele film te kunnen blijven boeien.
Sillygirl
Ik vond deze thriller echt geweldig om naar te kijken.
Ook omdat ik Morgan Freeman een goede acteur vind.
HeatWave
De naam doet vermoeden dat het om een tienerkomedie gaat. Niets is minder waar.
Het gaat hier om een goede aktie-thriller.
Van dit genre heb ik er afgelopen tijd al meer gezien.
Toch vond ik het thema van de film erg verrassend en origineel, en begrijp nu ook de naam van de titel, al werd me dit pas later in de film duidelijk.
Bartje87
goede film, niet zo goed als se7en, maar toch zeker waard om een keer te bekijken. en morgan heeft zeker weer goed geacteerd. 3,5*
Jorick
Wederom een goede film van Fleder, maar toch is dit niet z'n beste werk. Freeman en Judd acteren degelijk en de film zit over het algemeen goed in elkaar.
NERD
Detective Somerset in zijn jonge jaren, daar deed Alex Cross me wel heel vaak aan denken. Is natuurlijk ook gespeeld door Morgan Freeman, maar de film deed me meerdere malen denken aan Se7en. Kan alleen niet precies zeggen waarom, het verhaal misschien? Het thema? Zal wel zoiets zijn. Niet zo goed als Se7en, maar zeker niet slecht.
DRJeFF
Het is een leuke film,geen byzonder origineel verhaal maar gewoon goed te kijken.
En films met Freeman vallen volgens mij nooit echt tegen.

Alex Cross
2012

Along Came a Spider
2001

Netflix verwijdert de psychologische thriller 'Kiss the Girls' met Morgan Freeman

Thriller 'Kiss the Girls' met Morgan Freeman morgenavond te zien op televisie

Kvinden i Buret
Misdaad / Thriller, 2013

The Brave One
Thriller / Actie, 2007
washington dcdetectivegebaseerd op boekfbiontvoeringonderzoeknorth carolinaontsnappenseriemoordenaarkickboxingvermist persoonpolice psychologist