- Home
Met onder meer: Morgan Freeman, Ashley Judd en Cary Elwes
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 26 februari 1998
Plot Kiss the Girls
"Smart Girls. Pretty Girls. Missing Girls."
Alex Cross, politie-inspecteur en doctor in de psychologie te Washington, verneemt dat zijn nichtje, die rechten studeert in Noord-Carolina, is verdwenen en waarschijnlijk werd ontvoerd. Hij haast zich naar Durham om er aan de zoekacties deel te nemen. Ver buiten zijn gezagsgebied en tot grote wrevel van de plaatselijke speurders, begint hij zijn eigen onderzoek. Dankzij zijn buitengewoon deductievermogen ontdekt hij dat er eigenlijk acht meisjes verdwenen zijn, en dat een van hen net vermoord werd teruggevonden. Ze was verkracht en zorgvuldig vastgebonden aan een boom, in het woud rond Durham. Cross ziet dat hij te maken heeft met een zogenaamde 'verzamelaar' van buitengewone, al even knappe als verstandige, meisjes...
Alex Cross
Kate McTiernan
Det. Nick Ruskin
Davey Sikes
Dr. William 'Will' Rudolph
FBI Agent Kyle Craig
Det. John Sampson
Chief Hatfield, Durham P.D.
Seth Samuel
Dr. Ruocco
Linn
1000 in een dozijnfilmpje, waar alles wat je ziet al meerdere malen getoond is. Maar het neemt niet weg dat het toch wel spannend is met sommige momenten. Met Freeman als de eeuwige sympathieke politieman... 3*
Rianneke_Dan
Vond Kiss The Girls een beetje tegenvallen.
Het is geen nieuw verhaal, het is ook best makkelijk en voorspelbaar.
De film moet het dan ook echt doen van Morgan Freeman zoals meerdere al zeggen.
Het had allemaal meer kunnen zijn, als het verhaal iets beter was uitgewerkt en er wat meer sfeer in zat.
Vond het ook niet spannend worden, wat toch wel moet in zo'n film anders word het snel saai.
Maar het met het acteren was niks mis, en Morgen Freeman deed het goed al kan hij denk ik veel beter.
Toch wel lekker wegkijken maar kan het geen voldoende geven.
Leland Palmer
Prima film, maar wel één die behoorlijke hoogtepunten weet af te wisselen met mindere momenten. De film begint goed en spannend. Vooral de momenten wanneer Judd gevangen genomen wordt en vervolgens weet te ontsnappen zijn erg goed en misschien wel de beste scénes van de film. Bij de eerste kennismaking met Cary Elwes is het natuurlijk direct duidelijk dat hij er meer van weet. Een totale miscast, want zijn hoofd verraad hemzelf aan het begin al. Jammer begint de film vreselijk ongeloofwaardig te worden als Judd denkt dat ze zich ook maar even moet bemoeien met de zaak. We zien zelfs dat Freeman haar alleen achterlaat in het bos waar de daders zich bevinden, slaat nergens op natuurlijk. Maarjah, voor de rest heb ik me prima vermaakt met deze thriller. Morgan Freeman in de overbekende rol van hem en Judd die het weer prima doet en er prima uitziet. Toch wel een ruime voldoende voor de film.
Hmmm..
Niet dat Along Came A Spider veel beter was, maar deze is toch wel een tandje minder. Erg standaard en voorspelbaar allemaal. Ook qua acteerwerk en uitvoering was ik niet erg onder de indruk. 13 In 1 dozijn-werk met de altijd dubieuze Freeman (soms sterk, soms slecht en vaak op de auto-pilot). Neen, op misschien 1 spannende scene na valt hier weinig te genieten.
Erg doorsnee allemaal.
Captain Pervert
Vermakelijke onzin met heel veel onlogica in het plot, met name dat Freeman gewoon onderzoek mag doen terwijl hij er persoonlijk bij betrokken is. Of dat die ontsnapte chick ineens mee mag helpen met het onderzoek en gewoon rondloopt op de crimescene etc etc.
Toch nog wel een aardige film die hier en daar wat interessante keuzes maakt om nèt boven het maaiveld uit te steken (anderhalve millimeter).
raptorjeroen
het is een van de beste thrillers die ooit heb gezien, de karakters zijn erg goed voor alex cross
ik vond het best verrasend dat het die agent was maar doen ik de film voor de tweede keer zag, zag ik de hints wel zoals dat hij alles weet zonder dat de pd goed heeft onderzocht
sinterklaas
Wel weer een Se7en/ Silence of the Lambs kloon. Maar toch kon ik er wel mee door en was de film op bepaalde momenten toch sterk. Morgan Freeman vind ik toch altijd nog wel een van de heer en meesters in de filmindustrie die toch wel van alle films een feest weet te maken met zijn sympatieke neigingen. De film zelf was vermakelijk en ook regelmatig spannend en die momenten waarop Ashley Judd bovenop komt van die traumatische ervaring en Freeman gaat helpen die vrouwenondvoerder op te sporen blijven sterk.
Prima film. Binnekort Along came a Spider maar eens zien.
Elineloves
Een fijn, psychologisch thrillertje. De acteerprestaties (vooral die van de altijd sympathieke en kalme Morgan Freeman), de sfeer van de film en de opbouwende spanningsboog maken dit een aanwinst voor mijn collectie. Ashley Judd en Cary Elwes doen het ook prima. Er zit genoeg actie en spanning in, en qua voorspelbaarheid valt het allemaal reuze mee.
Ik blijf een fan van films over seriemoordenaars. En ik blijf een fan van Freeman.
1+1 =.... een heerlijk vermakelijk filmpje.
Dreiecke
Best wel een spannende thriller. Voor de derde keer gezien sinds 1997 en inmiddels voelt het voor mij een tikje gedateerd aan qua uitstraling, maar dat mocht de pret niet drukken. Soms werd er net iets te toevallig te snel een stukje van de puzzel opgelost.
Goede acteurs en regelmatig een goede sfeer en locaties.
Fran
- 1953 berichten
Ik vond het best een goede thriller. Eerlijk gezegd minder vanwege de spanningsopbouw want die vond ik niet zo heel erg aanwezig in deze film maar wel qua acteerwerk en het verhaal op zich. Uiteindelijk is het weer eens wat anders als een slachtoffer al zo vroeg in de film aan haar ontvoerder ontkomt en uiteindelijk meehelpt met het opsporen van de dader. Af en toe mocht ze wel erg ver mee in het onderzoek zoals op het laatst als ze de moordenaar aan het najagen en opsporen zijn in het bos. Het lijkt me niet geheel logisch dat een slachtoffer daar ook aan meedoet. Maar toch, moet ik zeggen dat dat mij niet echt gestoord heeft.
Wat ik een beetje jammer vond is dat je niet wat meer van de slachtoffers te zien kreeg. Al die meiden die ontvoerd waren. Je ziet ze alleen in het begin als dat ene meisje dat uiteindelijk ontsnapt nog in dat huis zit. Daarna zie je eigenlijk niks meer van de slachtoffers terwijl ik dat ook wel een interessant aspect in het verhaal vond. Het ging daarna eigenlijk voornamelijk over het samenspel tussen haar en Alex. En dat was wel ijzersterk. Er heerst zeker een goede chemie tussen de twee dat je er constant geboeid naar blijft kijken.
Alles bij elkaar opgeteld maakt dit ondanks een paar minpunten toch wel een hele intrigerende film om naar te kijken.
Lord Flashheart
Met Morgan Freeman op het affiche zou je wat mogen verwachten, maar dit is misschien wel de slechtste film die ik van hem heb gezien.
Freeman speelt de bijdehante agent uit de grote stad, die de domme agentjes op het platteland wel eens eventjes gaat laten zien hoe je een lastige moordzaak aanpakt. Aangezien zijn eigen nichtje een mogelijk slachtoffer is, trekt hij zich de zaak ook persoonlijk aan. Zonder morren accepteert de lokale politie zijn gezag, begint de dader met clues te strooien (die niemand natuurlijk eerder had gezien) en kan Freeman de zaak vrij eenvoudig oplossen.
Dat is direct het grote mankement van de film. Alles gaat gewoon te makkelijk. Freeman wandelt casual door de film heen en acteert op de automatische piloot. Geen scene is indringend en kan enig gewicht aan het verhaal geven. De film ontstijgt nooit het niveau van een standaard politieserie als NYPD blue. De rest van de cast is al even inspiratieloos en spannend wordt het verder nergens.
Om snel te vergeten. 2**
tommykonijn
Ik had nog nooit eerder de voorganger van Along Came a Spider gezien. Ik verwachtte een iets betere film dan eerdergenoemde, en uit mijn herinnering klopt dat uiteindelijk wel. Toch blijkt ook Kiss the Girls niets hoogstaands.
Morgan Freeman vind ik een sterk acteur, maar hier was zijn rol niet bijzonder. Hij deed het wel goed verder, maar het personage leent zich niet zozeer voor een sterke prestatie als in bijvoorbeeld Se7en. Ashely Judd is prima in vorm en zet een aangenaam personage neer. De overige castleden vallen een stuk minder op. Men concentreert zich vooral op Freeman en Judd.
Het begon nog allemaal best spannend, maar zodra Judd's personage ontsnapt, gaat er op de een of andere manier een stuk minder dreiging uit van de ontvoerder. Dit heeft tot gevolg dat de film een stuk minder spannend wordt; hetgeen ik toch het liefst ervaar als ik een thriller ga bekijken. Uiteindelijk was de uitkomst van de identiteit van Casanova dan wel weer goed, want die zag ik niet direct aankomen. De beste fragmenten zitten in het moment dat Cross de schuilplaats van Casanova gevonden heeft. Daar kwam de goede sfeer uit het begin weer terug.
Al met al weet Kiss the Girls gemakkelijk gedurende het speelduur te vermaken. Het verhaal is, misschien wel juist door de eenvoud, interessant genoeg om te willen weten hoe de vork in de steel zit. Het is allemaal niet heel bijzonder en het had ook iets spannender gemogen, maar het geheel is toch leuk genoeg om eens gezien te hebben.
martijn011
- 2034 berichten
Matige thriller.
Morgan Freeman en Ashley Judd halen gelukkig een acceptabel niveau zodat de film niet helemaal door de ondergrens zakt.
Het verhaal is totaal niet intererssant, zit boordevol clichés en brengt niets vernieuwends. Grootste probleem van de film is dat het gewoon nooit spannend wordt, ook al wordt er alles aan gedaan om het spannend te maken.
Over een paar maanden kan ik me geen enkele scene van de film meer voor de geest halen, dat zegt genoeg over het niveau.
Onvoldoende.
Sergio Leone
Doorsnee.
Kiss The Girls is vooral saai. Niet echt slecht, maar ‘gewoon’ een stoffige thriller zonder al te veel hoogtepunten maar met een karrevracht aan clichés en een speelduur die een minuut of 20 te lang is.
De cast is ook weinig opwindend: Morgan Freeman speelt zoals hij bijna 20 jaar later nog altijd speelt, Cary Elwes is weinig subtiel en Ashley Judd is Ashley Judd, niet bepaald ’s werelds beste actrice maar wel mooi beeldmateriaal.
Met een regisseur die verder nog een aantal films van hetzelfde niveau op z’n conto heeft kan je deze degelijkheid verwachten. Het is saai, het is wat droogjes, en hoewel politiethrillers sowieso niet mijn favoriete films zijn, mag ietwat schwung en spanning wel. Ook van standaardwerkjes.
2,5
IH88
“Multiply your anger by about a hundred, Kate, that's how much he thinks he loves you.”
Sterke en uitermate sfeervolle thriller. Kiss the Girls is een spannende thriller die door het inspiratieloze einde toch wat in aanzien daalt. Het eerste uur is erg sterk en Freeman en Judd spelen hun rol van rechercheur/gevlucht slachtoffer van een ontvoerder erg goed. Het politieonderzoek is ook aardig om te volgen, maar het plot is iets te gewoontjes om te blijven boeien.
Het samenbrengen van Freeman en Judd is wel een gouden greep en geeft de film een nieuwe impuls. Jammer genoeg is de uiteindelijke ontmaskering van de dader wat inspiratieloos. Kiss the Girls is spannend en sfeervol, maar uiteindelijk ook iets te doorsnee om een echte hoogvlieger in het genre te zijn. Gelukkig blijft het door Freeman en Judd wel boeiend.
Alathir
Kiss The Girls begint goed maar blijkt na een uur niet veel meer te zijn dan een standaard politiethrillertje en eenmaal dat dat gebeurt begin je ook al snel te merken dat het script maar zozo is. Niet dat Morgan Freeman er niets mee kan. Door Freeman heeft deze film vast een hogere score, alsook Ashley Judd die wel een goede chemie met hem ontwikkeld tijdens de film. Verder weinig aan te merken op de sfeer (toch wel typisch jaren '90) en de goede soundtrack en cinematografie. Het grootste minpunt blijft het verhaal en ondanks alles wat weinig binding met de personages. Zeker met het nichtje hadden ze meer kunnen doen, want de seriemoordenaar vond ik uiteindelijk niet heel overtuigend.
nathaniel177
Film is niet heel origineel. Wel goed acteerwerk. Morgan freeman heeft wel betere rollen gehad. Vermakelijke film.
W.V.
Na jaren deze film weer eens gezien, die hernieuwde kennismaking viel niet tegen. Natuurlijk de film leunt op het veel betere Silence of the lambs, maar dit is zeker geen slechte film.
Er waren enkele zij lijntjes waarvan ik denk wat moeten die in de film, maar ach kniesoor die daar op let, ook het gegeven dat Freeman een rol heeft van een psycholoog die ook nog eens bestseller auteur is. Dat laatste gegeven komt maar zelden aan bod in deze film, daar had meer uitgehaald kunnen worden. Freeman en Judd dragen qua acteren de film, het is jammer dat Cox geen grotere rol heeft. Het grootste minpunt voor mij zijn de rollen van Elwes en Goldwyn als serie moordenaars. Goldwyn kan er nog mee door, maar Elwes is een absolute aanfluiting. Nou vind ik uberhaupt dat deze man niet kan acteren, of het nou comedy, drama of een thriller is, telkens zakt hij wat mij betreft door het ijs. Daardoor blijft de waardering van mij dan ook steken, maar petjes af voor Freeman en Judd.
Lovelyboy
Toen hij 20 jaar geleden uitkwam had ik Se7e-achtige verwachtingen bij deze film en wat viel dat tegen. Niet dat deze film nu zo slecht is, moet concluderen dat Se7en gewoon zo vreselijk goed is.
Aardige thriller met alle ingrediënten. Beetje drama, genoeg spanning en de werkelijke dader blijft tot op het einde onzeker. Film heeft hier en daar ook de macabere en duistere momenten als The bonecollector en Sev7en. Toch kabbelt de film te rustig voort om dat niveau te bereiken. Er zit iets te weinig vaart in denk ik, mogelijk wat te weinig dreiging ook richting Freeman en Judd in hun rol als onderzoeker. In alle goede films over seriemoordenaars als Se7en, The Bonecollecter en Silence of the lambs om maar eens wat te noemen is er ook een bepaalde dreiging richting de onderzoekers die de film des te onvoorspelbaarder maakt. Ook mogelijk te weinig gedaan met muziek en de sfeer die een goede dreigende soundtrack mee brengt. Aan Freeman ligt het niet, die doet gewoon degelijk zijn werk. En het is altijd plezierig om naar Ashley Judd te kijken.
Ach, aardig filmpje om zo nu en dan te zien, no more, no less.
PCTERN
Aardige serial killer film aan de bovenkant van de middenmoot. Goed verhaal met goed tempo dat hier en daar weliswaar wat bochten afsnijdt. Verhaal had wat dieper en verder uitgewerkt mogen worden, de aanwijzingen kwamen te vaak wat uit de lucht vallen of lagen voor de grijp. Opvallend dat men een blik aardig bekende acteurs opentrok voor bijrollen zoals Brain Cox. Een kwaadaardige rol vind ik niet zo goed passen bij Gary Elwes.
jippie2010
Nou nou... er zijn toch echt een aantal zaken die niet kloppen.
Maar om positief te beginnen: het was een aangename thriller en het verhaal is boeiend en enigszins origineel.
Maar geloofwaardig? Dokter 'alleskunner' Cross, die volledig zijn eigen weg mag gaan in het politieonderzoek, het camerawerk en de soms dramatisch gekozen soundtrack. Nee helaas, dan kan het verhaal nog zo intrigerend zijn, dat is voor mij niet genoeg om het geheel als voldoende te beoordelen. *2,5
Filmkriebel
Vond hem ook niet zo super. Toen ik hem voor het eerst zag zou ik er meer aan gegeven hebben. Ik wist nu helaas wel nog wie de serial killer Casanova was en ja, als ik me dat nog kon herinneren, dan is er van veel spanning geen sprake. Zegt ook veel over de lage herzieningswaarde van deze film.
Er zitten een paar aardige scènes in (de ontsnapping van Ashley Judd, de finale) maar het is vooral een redelijk matig formulewerk geworden met alle genreclichés erop en eraan.
AniSter
Af en toe en oudje kijken. Deze viel me niet tegen in vergelijk met sommige huidige crap binnen soortgelijk genre. Goede rolbezetting, boeiend verhaal. Jammer van de onwaarschijnlijkheden en sommige domme (eenmans)acties. En ik ben het met enkele van mijn voorgangers eens: die twee bewakers op het einde hebben toch wel behoorlijk staan te pitten, maar.... misschien was de scriptschrijver ze gewoon vergeten getuige de andere domheden in het script. Voor de rest wel het bekijken waard.
boemboem27
net gekeken (dus ruim 25 jaar nadat deze uitgebracht werd)
is het zeker voor die tijd, geen verkeerde film.
had eerst de opvolger gekeken (Along Came a Spider) vandaar dat ik op deze eerste "Alex Cross" kwam.
vond zelf de 2e film van de Alex Cross serie wat spannender.
maar deze politiefilm/thriller was zeker niet slecht.
ga straks de 3e film in deze serie kijken uit 2012 met de passende titel "Alex Cross"
......................................
zo te zien speelt helaas in deze film de uitstekende acteur Morgan Freeman. NIET mee.
terwijl deze.... eigenlijk een onderscheiding voor zijn heel ruime ouvre.... verdiend
Al met al denk ik dat zeker de gehele serie het bekijken waard is.
Kondoro
"He's Don Juan on one side and Josef Mengele on the other.”
Vrij matig filmpje toch wel hoor. Deze dramatische thriller is toch wel een saaie bedoeling als je het helemaal moet uitdenken, wat overigens ook gewoon vrij simpel is aangezien de film bordenvol clichés zit. Ik zag dat deze film was toegevoegd op ‘Netflix’, en gezien het feit dat hij nog in mijn watchlist stond (zoals zoveel films) en ik op zich wel weer even zin had in een vermakelijke detective film zette ik deze toch maar aan. De grootste beslissing was uiteraard door het meespelen van Morgan Freeman, die mij toch altijd wel in films weet te vermaken.
En laten we eerlijk wezen, op het oog is deze film best sterk. Ik vind wel dat Fleder hier een best gave kidnapper in beeld heeft gebracht, die toch vrijwel anderhalf uur eigenlijk een beetje mysterieus weet te blijven. Jammer dat Fleder wel besluit het nogal makkelijk te verkopen daarna, dat was nou ook niet bepaald nodig geweest. Ook kent de film behoorlijk wat goede bloederige scenes, die toch wel zorgen dat de film de nodige pit heeft om makkelijk te kunnen uitzitten.
Daarnaast is het allemaal niet zulk moeilijk denk werk, ook niet voor Morgan. Het verhaal is nogal standaard, gevuld met clichés en echt niet zo bijzonder, wel vond ik het script best tof en weet de film (zoals ik al zei) een vermakelijke schurk neer te zetten maar, daar blijft het allemaal wel gewoon bij.
schram101
Saai maar bovenal ook enorm ongeloofwaardige thriller. Freeman op de automatische piloot al doet hij eigenlijk nooit iets écht unieks. Verder is de regie vlak en saai en is het bordkartonnen personage van Judd er echt eentje alleen voor het oog. Wat ook prima is natuurlijk. Anyway. Snel vergeten dit.
Die muziekkeuze tijdens het slot trouwens… huh?
Shadowed
Mysterieuze dramathriller die zich veel te snel in de kaarten laat kijken en daarnaast geen profijt kent van de oubollige regie-aanpak van Gary Fleder. De opgebouwde spanning komt zelden los door de nogal dramatische montage en sterk aangezette muziekkeuzes. Morgan Freeman en Ashley Judd doen het aardig, maar de chemie tussen deze twee castleden slaat als een tang op een varken. Specifiek Judd krijgt als "buitenbeentje" dingen voor elkaar die in de normale wereld nooit mogelijk zouden kunnen zijn, maar in deze nogal serieus opgezette omgeving blijkbaar wel. Verder pakt Kiss the Girls een aantal keren goed door met de sfeerzetting en wordt er over de grote lijn goed geacteerd, maar het was voor mij als kijker zelden interessant om met de protagonisten binnen de zaak mee te denken.
80&90’s Nostalgia
Deze psychologische thriller herzien op bluray.
Verhaal begint in Washington DC waar forensisch psycholoog en rechercheur Dr. Alex Cross (Freeman) krijgt te horen dat zijn nichtje Naomi word vermist, een studente in Durham, North Carolina. Eenmaal daar aangekomen leert hij dat er meerdere jonge vrouwen worden vermist en mengt zich in het onderzoek van de politie en FBI. Dr. Kate McTiernan (Ashley Judd), één van de vermiste weet als enige te ontsnappen en samen met haar info doet Cross er alles aan om zijn nichtje terug te vinden.
Ondanks dat er wat vergelijkingen zijn met “Silence of the lambs” toch een aardige thriller met goed spel tussen Freeman en Judd. Jammer dat de ontknoping wat afgeraffeld aanvoelt. Verder goed camerawerk en fraaie locaties. De film werd onverwacht een hit, en iets later verscheen het vervolg “Along came a spider”.

Alex Cross
2012

Along Came a Spider
2001

Netflix verwijdert de psychologische thriller 'Kiss the Girls' met Morgan Freeman

Thriller 'Kiss the Girls' met Morgan Freeman morgenavond te zien op televisie

Kvinden i Buret
Misdaad / Thriller, 2013

The Brave One
Thriller / Actie, 2007
washington dcdetectivegebaseerd op boekfbiontvoeringonderzoeknorth carolinaontsnappenseriemoordenaarkickboxingvermist persoonpolice psychologist