• 9.376.895 stemmen

Geregisseerd door: Randal Kleiser

Met onder meer: Brooke Shields, Christopher Atkins en Leo McKern

Releasedatum: 12 februari 1981

Plot The Blue Lagoon

"A sensuous story of natural love."

Richard (Christopher Atkins) en Emmeline (Brooke Shields) zijn twee kinderen die schipbreuk lijden en aanspoelen op een exotisch, tropisch eiland. Samen met de knorrige zeeman (Leo McKern) proberen ze te overleven. Na zijn dood groeien de twee op en leren stap voor stap voor zichzelf te zorgen. In de loop der jaren groeit hun kindervriendschap zelfs uit tot een pure liefde. Echter, niet alles op hun eiland is even paradijselijk als het lijkt.

avatar van Sukantara

Sukantara

Dit was toen voor mij een prachtige film. Opgenomen in op een paradijselijk eiland. Mooie mensen, romantisch verhaal. Heerlijke film gewoon.

avatar van Astriid*

Astriid*

Sukantara schreef:

precies =]

avatar van Stephan

Stephan

markie1978 schreef:

Dit is de eerste soft porno film die ik gezien heb. Leuk voor kinderen en mooie beelden van Brook Shields

Soft WAATTT???

avatar van elmo4ever

elmo4ever

had meer verwacht!

avatar van speranza

speranza

Met uitzondering van de bijzonder mooie Brooke Shields heeft deze film niet zo veel om het lijf.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

speranza schreef:

En daar sluit ik me bij aan, al moet ik zeggen dat er wel een aantal mooie natuurplaatjes in zaten. En de prachtige Brook Shields is natuurlijk altijd welkom in een film. Desondanks niet echt een hoogvlieger.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Totaal onrealistische film, zeker gelet op het Westermarck-effect; een veiligheidsmaatregel van de natuur die ervoor zorgt dat mensen die samen opgroeien, voor een langdurige periode, niet seksueel in elkaar zijn geïnteresseerd. Het verhaal van deze film is dus kolder.

1,5 sterren, voor de mooie plaatjes.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Het is lang geleden dat ik deze film heb gezien. Net werd reclame gemaakt voor deze film op RTL8, vandaar dat ik hem hier gevonden heb. Niets bijzonders, dat is wat ik mij herinner.

avatar van Stephan

Stephan

Leviwosc schreef:

Westermarck-effect.

Westermarck kent Shields blijkbaar niet.

avatar van K@i

K@i

Leviwosc schreef:

1,5 sterren, voor de mooie plaatjes.

Deze Westermarck gebla zou bij mij ook zero effect hebben gehad

als ik opgegroeit was met iemand met de looks van Shields in deze film

wat nou onrealistish als je dag een nacht enkel met 1 persoon op een onbewoont eiland zit die ook nog es uitziet als Shields in deze film

nou als de hormonen eenmaal beginnen tewerken galmt der al snel een nieuw soort parings roep boven het paring geroep van jungle Vogels en Apen

samen opgegroeit of niet

avatar van Snellie

Snellie

Niemand kent Westermarck behalve Westermarck zelf en, kennelijk, een trouwe fan uit Nederland. Ik hou het erop dat Westermarck opgroeide in een klooster vol lesbische nonnen... et voila! Het Westermarck effect!

Aardige film wel, leuk om weer eens terug te zien. Hoe realistisch het precies is maakt niet zoveel uit, je hebt bij bijna alle films wel wat fantasie nodig, zo ook bij deze. Leuk verhaal en vanwege een tikkie jeugdsentiment krijgt ie een voldoende - 3*

avatar van DragQueen

DragQueen

Het verhaal is oke, maar heeft verder niet zoveel om het lijf. jongeren die alleen opgroeien op een paradijselijk eiland. en naarmate de tijd vordert, beginnen de hormonen de pan uit te rijzen. verder wel mooi gefilmde natuurbeelden natuurlijk. 2,5 ster.

avatar van juhnzun

juhnzun

Hemelse film prachtige natuur en een prachtige chick

avatar van pooper

pooper

redelijk filmpje

avatar van pooper

pooper

wel lang geleden.

avatar van barns

barns

3* voor de natuur ( inclusief vrouwtje )

avatar van canciser

canciser

Kijkt lekker weg, komt waarschijnlijk door Brooke. En de mooie natuur ook wel een beetje. Jammer dat de film verder niet zoveel inhoud had, maar goed 2,5*

avatar van kMal

kMal

Ik had 'em gezien toen ik 12 was. Toen vond ik 'em zo slecht niet eens. Het gaf mij een rustig gevoel en de natuur vond ik ook prachtig. Nu ik terug denk, miste de film heel wat. Vandaar een 2,5.

avatar van yorickk

yorickk

(geen) Broek Shield is het enige leuke aan de film .

avatar van -M-

-M-

Brooke Shields is hier wel erg lekker. Ik denk dat ik daarom een 3 gaf. Maar nu ik er over na denk, is de film zelf niet zo fantastisch. Ik heb er maar even een 2,5* van gemaakt.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Atkins mocht er ook zijn.

avatar van rep_robert

Erg simpele film, maar wel redelijk te genieten dankzij de mooie en exotische locatie. Ook kleeft hier lichtelijk sentiment aan vast, waardoor hij nog wat hoger scoort bij mij. Er gebeurt verder namelijk vrij weinig, waardoor de film erg lang lijkt te duren.

avatar van Blue Lagoon

Blue Lagoon

Op en top natuurbeelden waar je echt op kickt! Het kan natuurlijk ook wel aan Shields uitstraling liggen Bagger dat ze niet meer met haar carriere heeft gedaan.

avatar van Bird_Mad_Girl

Bird_Mad_Girl

Hele mooie omgeving waar de film opgenomen is. Ik zou ook wel een tijdje op zo'n mooi eiland willen zitten. Ik ben niet zo van de romantische films, maar ik zag deze film ongeveer 5 jaar geleden voor het eerst en toen vond ik het een erg mooie film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Romantisch verhaal op een paradijslijk eiland, genietbare film met mooie plaatjes.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Dit mierzoete drama heb ik altijd een ware kwelling gevonden. Wat is dit toch een verschrikkelijk saaie film. Heb dit door de lange speelduur maar ook mede door het verschrikkelijke verhaaltje, van Brooke Shields en Christopher Atkins niet kunnen doorstaan. Voor deze film is het toch wel een eer dat ik deze uitkon zitten. Deze film hadden ze beter op dat onbewoonde eiland kunnen laten liggen. 1,0 voor wat natuurbeelden.

avatar van brigittedam

brigittedam

Leuke film voor beginnende pubers denk ik, 12 jarigen ongeveer. Dan is hij zeer interessant. Vind hem nu wel vermakelijk maar snap wel waarom mensen het saai vinden. Tis ook een redelijk oude film en beetje teutebollig. Maar toch wel een film die je gezien moet hebben.

avatar van Amity

Amity

The blue lagoon he, is eigenlijk gewoon een seksuele voorlichting film!!!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Haha nou ik zat vanmiddag ook een stuk te kijken, en ik vond het ook best pittig voor zes uur 's avonds Wie weet hoeveel kinderen dat zitten te kijken. Maar goed ik weet nog wel dat ik dat vroeger ook heel spannend vond bij deze film Nu kijk ik er niet meer van op, en ik denk de jeugd van tegenwoordig ook niet meer zo.

avatar van juhnzun

juhnzun