Genre: Avontuur / Drama
Geregisseerd door: Randal Kleiser
Met onder meer: Brooke Shields, Christopher Atkins en Leo McKern
Releasedatum: 12 februari 1981
Plot The Blue Lagoon
"A sensuous story of natural love."
Richard (Christopher Atkins) en Emmeline (Brooke Shields) zijn twee kinderen die schipbreuk lijden en aanspoelen op een exotisch, tropisch eiland. Samen met de knorrige zeeman (Leo McKern) proberen ze te overleven. Na zijn dood groeien de twee op en leren stap voor stap voor zichzelf te zorgen. In de loop der jaren groeit hun kindervriendschap zelfs uit tot een pure liefde. Echter, niet alles op hun eiland is even paradijselijk als het lijkt.
Emmeline
Young Richard
Little Paddy
Infant Paddy
jasmyn
Ik vond hem vroeger ook prachtig hoor, heb hem zekers ook wel een keer of 10 bekeken
3,5 * geef ik deze film, want ik heb toen enorm van deze film genoten
Captain Pervert
Ik heb deze film gezien toen ik ongeveer even oud was als de personages in de film. Ik vond het destijds dus best een erotisch prikkelende film. Niet botergeil hoor, maar gewoon, erotisch prikkelend. Grrrr.
Achteraf vraag je je dan af wat zo'n filmmaker bezielt. Zou me niks verbazen als de regisseur op dit moment in de bak zit voor incest of pedofilie.
pascal83
Erg mooie plaatjes, prikkelend en ontiegelijk slecht acteerwerk van Christopher Atkins. Film verdient dan eigenlijk ook niet meer dan 1.5*, maar de prachtige plaatjes en het feit dat ik nog wel eens wil dromen over het belanden op een onbewoond eiland (zonder of - maar liever - met een mooie vrouw) brengen mij toch tot 2.5*
Alastor
prikkelend acteerwerk ja?
1 ster voor het jeugdsentiment. Neig naar 1,5, maar heb geen flauw idee waarom.
l0n
Die jongen is best leuk om te zien
En de film valt best wel mee..soms btje naar de saaie kant. Niet veel bijzonders..maar ook niet superduper-boring..
Tanja83
Vroeger misschien meer sterren gegeven, maar nu kom ik niet verder dan twee hele sterren.
Wat een verschrikkelijke film op sommige punten
(acteren van beiden, nutteloze scenes,etc)
** sterren for old times
ThaMovieVoter
Nah, ik haal er ook maar een half sterretje af, 't is niet dat ik de film er slechter op vind, maar als ik naar andere films kijk die ik 3 sterrem heb gegeven doet deze film toch iets onder.
Pawel
ik vind het best een erotische film toch wel genig hoe 2 kinderen oveleven.
BOND31
Plaatjes van tropische stranden en zowel Brooke Shields als Christopher Atkins zijn een genot om naar te kijken, maar daarmee is het wel bekeken. Onderhoudend, maar totaal lege film.
Rancid
Ik heb m geloof ik nog nooit gezien. Zie je dat meisje helemaal naakt met blote tietjes en alles? Zo ja, dan ga ik m wellicht nog eens aanschouwen. Van gewone porno hou ik namelijk niet zo, maar plotseling functioneel naakt in films vind ik daarentegen bijzonder geil.
mikey
Ja nou weet je, je ziet nooit die tietjes en haar hoofd op hetzelfde moment. En het schijnt dat er een body double/stand in is gebruikt voor het 'funtionele naakt'.
speedy23
Er moest wel een 'dubbel' genomen worden. La Shields was nog geen volle 15 toen ze de opnamen maakten voor deze film. Niet alleen omdat het 1980 was, want in de VS zou het nog steeds zo zijn.
speedy23
Hypocriet? Ik persoonlijk hou er ook niet van om zo'n jonge kinderen (want dat zijn ze nog) naakt voor een camera te gooien. Ik denk niet dat die meisjes al met verstand zulke rollen kunnen aannemen.
Ikzelf heb een nu al 17-jarige dochter en ik zou het echt niet aandurven om haar dit te laten spelen.
Ik vraag mij dan af wat er in de hoofden van de ouders van die meisjes omgaat.
Angrod_Pallanén
Mwah, het woordje geld levert vaak goede gokresultaten op.
speedy23
Bij vele mensen is dit spijtig genoeg het geval. Er zijn ook zeer vele 'kindsterretjes' die het succes niet kunnen dragen en bij het ouder worden er letterlijk aan tenonder gaan.
mikey
Ach.. mensen doen daar zo moeilijk over, met stand ins en al etc.. daarom alleen al wordt ik er een beetje onpasselijk van. trouwens de hele film was fout dus...
otherfool
Ik vond de film vooral vreselijk saai, ondanks het interessante achterliggende idee. Deel 2 vond ik een stuk beter, hier irriteerde ik me slechts aan. 0,5* derhalve.
lowhusky
komt te vaak op tv en wordt steeds saaier
Miyamoto
Dit is letterlijk de allerslechste film die ik in mijn leven heb gezien, op geen enkel punt is de film leuk ofzo! Ligt trouwens voor 3 euro bij de mediamarkt (heeft mijn vader gekocht, shame on him!)
Dennis Evahi
Ik vind de film nog wel leuk om naar te kijken. Brooke Shields is echt bloedmooi hier.
**-sterren
Fran
- 1953 berichten
Vroeger vond ik deze film geweldig. Met nadruk op vroeger. Later zie je de "schoonheidsfoutjes" en hoe slecht er wordt geacteerd. Schitterende setting, dat wel.
suzynatascha
Toen ik aan't bedenken was welke zijn mijn favoriete films dan moet ik die toch in de top 30 gooien hoor. Als jong meisje smelt je helemaal weg van zo'n film, welke jong meisje heeft nog nooit gefantaseerd dat ze op een onbewoond eiland terechtkomt met een knappe bink?
En wat zitten jullie nou te zagen over die 'nog geen 15 jaar' en porno. Daar is niks porno's aan aan die film, ze is trouwens nooit helemaal naakt te zien toch. En ze ligt daar toch niet met haar benen wijd open? Komaan zeg, een beetje bloot PAST gewoon bij deze film, daar gaat de film ook grotendeels over.
Van mij krijgt ie 3
TerrorBird
mooie film mooie shots mooie chick
what else can I say........................................
myla
Ik vind deze film echt prachtig!
Vooral de locatie is zo romantisch, ik droomde vroeger, toen ik de film voor het eerst zag helemaal weg bij Brooke Shields en was verliefd op Christopher Atkins. Zij moeten het wel van hun looks hebben trouwens, want het acteerwerk is mild uitgedrukt 'niet erg goed'. Al met al vond ik het een erg leuke en romantische film!
Al zijn sommige dingen in het verhaal wel heel erg mager..
Ik heb 5 punten gegeven. Maar dan vooral voor de Locatie en de acteurs!!
Roodkapje
God, deze staat er ook nog op. Inderdaad licht erotisch filmpje, op een mooie locatie gefilmd en met een zeer licht verhaaltje.
PollyPeachum
Een draak van een film. De acteerprestaties zijn vreselijk en het verhaal zo mogelijk nog erger. Maar wat een prachtige opnames. Dit maakt een hoop goed en derhalve heb ik een 3,5 gegeven.
Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik deze film op jonge leeftijd voor het eerst in de bioscoop heb gezien en ik was helemaal weg van Christopher Atkins, maar tijden veranderen
hel1
heerlijke zwijmelfilm. perfect uitgekozen de acteurs. de film is bij vlagen spannend, romantisch, komisch, erotisch... echt alles zit erin. kan deze film niet vaak genoeg zien
4,5

Blue Lagoon: The Awakening
2012

Return to the Blue Lagoon
1991

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan