• 9.377.411 stemmen

Releasedatum: 1 maart 2001

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Costa!

Janet gaat met haar zus Angela en diens vriendinnen op vakantie naar Spanje. Daar ontmoeten ze Rens, een propper bij een plaatselijke discotheek. Buitenbeentje Janet en de populaire Rens worden verliefd, wat tot verontwaardiging leidt bij de anderen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Nick Kang

ik moest laatst wel lachen. Las in de vara gids een interview met Alan Villafuerte. Hij had als opmerking bij een dag gezegd dat hij Costa zo'n goede film vond. En weet je waarom hij dat vond. Hij vond dat er zo'n goed verhaallijn in zit. Toen moest ik toch wel heel hard lachen toen ik dat las.

avatar van GerwinF

GerwinF

Nick Kang schreef:

Alan wie!!? Nou hij heeft volgens mij nog niet veel films gezien, of hij heeft het verstand van een peuter als hij dit een goede verhaallijn vond!

avatar van martijn77

martijn77

ik kan alleen nog maar huilen om dit soort wanproducten. Wat Allen Wie-dan-ook er van vindt kan me gestolen worden, het lachen is mij allang vergaan..

anderhalve ster omdat ze ons voor een tijdje van dat soaptuig hebben verlost.

RIIIITMO! STERF!

ToNe

hoe afgrijselijk zulke producties ook zijn;

zolang er een doelgroep bestaat die het gewillig opslokt, zullen we altijd te maken krijgen met deze tijdsgebonden, zgn. 'hippe' spul.

hetzelfde geldt voor muziek btw,

maar da's een ander verhaal

avatar van LZA

petey

• 1901 berichten

petey schreef:

trampolinespringer, dat je dat niet weet zeg

You gotta be kiddin'. Zijn tramplonespringers nu ook al nieuws?

FisherKing

Ik kan de filmliefhebbers niet eens begrijpen die hier meer dan 0,5 voor geven. Kijken jullie zo weinig goede films dan ? Zitten jullie in de soap wereld ?

Nog nooit een film gezien die zo rammelde en die nog steeds pijn doet als dit ongelooflijke wanproduct... Waar blijft die knop die een 00000 kan geven. ?

Je bent blijkbaar niet lang genoeg op vakantie geweest.

Nick Kang

En straks komt de serie weer op tv, en als het goed is zijn ze bezig aan een volgende Costa-film. Ik kan al voorspellen hoeveel sterren iedereen deze film gaat geven. Dat wordt er dus eentje in de flop top100.

avatar van herman78

herman78

Voor mij was het pure camp, Fisherking. Ik heb me enorm vermaakt met Costa! Eigenlijk is het de beste comedie die ik de afgelopen jaren heb gezien, en wellicht moet ik mijn van 1 ster nog wat ophogen.

herman78 schreef:

Voor mij was het pure camp,

Voor mij niet.

Dit is PURE PIJN. (helaas)

avatar van sydney

sydney

kappeuter schreef:

Ja! Costa 2

kappeuter schreef:

Je sais.

Maar je kent toch wel het gevoel dat een dikke 0,5 meer pijn doet dan een goede film. Het rare is dat die 0,5'en veel dieper blijven hangen. Vandaar wellicht ook de veel heftigere reacties die je voelt bij een 0,5; in tegenstelling tot de 5 sterren films, die je ZEER gelukkig maken.

petey schreef:

trampolinespringer, dat je dat niet weet zeg

Dat was toch dat mannetje van BEN ?

Zoiets als ik BEN van de trampoline gevallen.

Ik heb moeite met de aanduiding PURE PIJN. Ik kan me wel voorstellen dat je die hebt bij de rolstoelscene in The Pianist.

Bij flops zou ik d'r maar om lachen, of je kapot ergeren of de film niet uitzien.

avatar van Zachery Glass

Zachery Glass

Ik moet Fisherking (alweer!) gelijk geven. Ik had nog niet gestemd op deze film omdat ik deze film en z'n invloed probeer te vergeten.

Kijk, ik werkte in april/mei een hele week met tieners van 14 à 15 (vooral meisjes) - en ik vroeg hen (ieder individueel - dus van groepsgedrag kon er geen sprake zijn) wat ze hun grootste wens was - bij 80 % van die tieners hoorde ik: "Naar zo'n eiland in Spanje gaan - om daar met jongens te vrijen zoals in Costa!".

Op dat moment vervloekte ik de makers van Costa! tot in het diepst van m'n hart. Pijnlijk zou ik het niet noemen, maar wel in- en intriest.

Ik ken dit soort types die dit soort films maken (ik kom er in contact mee via mijn vader - die dit soort mensen moet interviewen voor z'n brood) en ik kan je verzekeren - die mensen zijn absoluut niet "eerlijk".

Ze lachen met hun publiek, sneren tegen elkaar op met hun kennis over François Rabelais, en bedenken hoe ze de zielen kunnen pikken van die tieners.

Erg, héél erg.

avatar van cornelis

cornelis

Zachery Glass schreef:

bij 80 % van die tieners hoorde ik: " zoals in Costa!".

Kip of ei?

Namen en rugnummers.

FisherKing

Pure Pijn absoluut overdrachtelijk beschouwen Kapp. Het snerpen van de ziel kan ook nog in dit verband gebruikt worden.

Ja dat snap ik ook wel. Maar ik blijf bij mijn mening.

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

FisherKing schreef:

Ik adviseer een goede schuurbeurt. Koop wat extra grof schuurpapier en ik garandeer dat je de hele film vergeten bent.

Het bijkomende effect dat je een slobberend restje mens wordt, moet je maar voor lief nemen.

Zachery Glass schreef:

even over een andere film, maar in dezelfde sferen:

een grappig detail; in "Volle Maan" gaat het over een provinciaalse jongen en een gothic meisje, allebei min of meer 'buitenbeentjes' in de toch wel 'Randstadgeoriënteerde' popcultuur.

Het is toch wel erg sneaky manier van zieltjes inwinnen...

avatar van Wouter

Kom zeg. Natuurlijk willen kids dat. Vandaar het succes. Toen ik puberde vond ik Spring Break leuk....

ToNe

Ik heb nooit ingezien wat de charme en romantiek van het propper-zijn nu is

om daar producties over te maken [costa, groeten uit salou].

Voor toeristen zijn ze een ware plaag, vergelijkbaar als SPAM en de Frisia/Postkrediet reclames.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Zachery Glass schreef:

Zachery Glass, jij bent toch een Vlaming? Begrijp ik het goed en is 'Costa' ook in België populair geworden onder de jeugd?

Namens het gehele Nederlandse volk wil ik hierbij excuses maken aan België voor het leed dat jullie is aangedaan.

Nick Kang

Frisia en Postkrediet-reclames vind ik nog enigzins grappig. Maar Costa heeft niks met grappig te maken en zeker wel met waardeloos

avatar van Zachery Glass

Zachery Glass

narva77 schreef

Yep, Costa! is ongelooflijk populair bij de tieners. Er zo'n acteur in ons "tranenland" die één of andere "propper" (is het wel zo? géén idee) speelt in die film én die kerel is waanzinnig populair bij de meisjes.

En om het helemaal af te maken: die kerel "woont" nu in een huis naast een shopping-centrum waar hij dagelijks BV (bekende Vlaming)-gasten ontvangt - én waar het publiek bij aanwezig kan zijn (het publiek dat iets koopt natuurlijk!).

Tijdens de vorige Kerstperiode presenteerde die kerel zo'n quiz in datzelfde shopping-centrum waar je "de BV moest herkennen". Die BV zat onherkenbaar verkleed geplaatst in een kerststal. Degene die het juist raadde, kreeg een prijzenpakket mee naar huis.

U ziet - meespelen in Costa = lucratief

Trouwens - die excuses aanvaard ik niet. Want we hebben hier in Vlaanderen véél aan Nederland (behalve voor 1830 ).

...te danken.

Andersom ook hoor. Wat film betreft; Jan Decleir in Karakter. Josse de Pauw in Wildschut etc. etc.