• 9.381.813 stemmen

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Romantiek / Sciencefiction | 108 minuten

Genre: Romantiek / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michel Gondry

Met onder meer: Jim Carrey, Kate Winslet en Kirsten Dunst

IMDb beoordeling: 8,3 (1.171.965)

Releasedatum: 16 september 2004

Plot Eternal Sunshine of the Spotless Mind

"You can erase someone from your mind. Getting them out of your heart is another story."

Joel (Jim Carrey) is er nogal van ondersteboven dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak (Tom Wilkinson), om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces, dat zich diep in zijn hersenen voltrekt, tegen te gaan. Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen.

Karl van H.

Lijkt me inderdaad het waarschijnlijkst dat iemand in de omgeving van de patiënt zijn mond voorbij heeft gepraat en dat ze na herhaaldelijk doorvragen hebben toegegeven dat er een gedeelte uit de hersenen is gewist. Maar verder is het niet echt een belangrijk punt of zo.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

WOW een Jim Carrey film in de top 250 snel eens bekijken.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

kobe bryant fan schreef:

WOW een Jim Carrey film in de top 250 snel eens bekijken.

Truman Show ook .. en Man on the Moon heeft ook een flinke score nog..

Karl van H.

Allemaal ook uitstekende films, kan ik je bevestigen

avatar van TMP

TMP

Tijdje geleden gezien. Deze film kon mij al snel niet meer boeien. Zowel Carrey als Winsley irriteerden mij. En het verhaal was ook niet echt geweldig, ik kon mij in ieder geval niet in een van de personages inleven.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Story of your life?

Bored of the Rings, daar kan ik me nu helemaal niet in inleven.

avatar van Nomak

Nomak

Aazhyd schreef:

Bored of the Rings, daar kan ik me nu helemaal niet in inleven.

Goed voor jou, maar daar gaat het hier niet om.

avatar van benni

benni

Wat een slechte film. Vervelend. Met pijn uitgekeken. Geen idee hoe de waardering zo hoog komt. Irritant gespeeld, irritant verhaal.

benni schreef:

Omdat het verhaal geniaal verzonnen en uitgewerkt is daarom scoort de film zo hoog,

naar mijn mening de beste film van het afgelopen decennium en 1 van de beste die ik ooit heb gezien.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Moest me wel echt even door het eerste deel van de film heenbijten aangezien ik er bar weinig van snapte. Omdat er niet echt met een chronologische volgorde gewerkt word (de hele opbouw word gaandeweg de film gelukkig wel duidelijk) is het geheel soms lastig te volgen. Gelukkig heb ik volgehouden en kreeg ik uiteindelijk een uitstekende film te zien met het hart op de goede plek. Mooie diepere betekenis (love can't be stopped, zogezegd) die achter deze film schuilt.

avatar van DiStefanO

DiStefanO

Compleet raadsel voor mij de hoge notering. Het verhaal kon mij ook totaal niet boeien.

avatar van nielszz

nielszz

Waackx schreef:

Wat maakt het geniaal? Het idee dat je iemand uit je geheugen kan wissen met een oude po op je hoofd en wat software?

Ik vond het een aardige film met een boeiende invalshoek. Carrey vind ik altijd wel leuk. Winslet absoluut niet. Toch iets te dramatisch en ik vond dat er wat weinig werd ingegaan op de techniek die zo'n bepalende rol speelt in de film. In principe is het niks meer dan een rollercoaster door de herinneringen van Joel. Heel vermakelijk, maar niet zo bijzonder als ik gehoopt had.

avatar van rep_robert

TMP schreef:

benni schreef:

DiStefanO schreef:

Tsjah, je zou haast zeggen dat dit dezelfde users zouden zijn Allemaal hetzelfde wetenschappelijk onderbouwde antwoord

avatar van Denzz

Denzz

Carrey in drama?

Karl van H.

Dat heeft 'ie wel eens eerder gedaan en het werkt prima hoor

avatar van Freddies

Freddies

Tot voor deze film wist ik niet dat jim carrey eigelijk echt kon acteren

avatar van rep_robert

Truman Show, the Majestic, Man on the Moon. Prima prestaties van Jim allemaal hoor.

John Lee Hooker

Wat een lelijke titel zeg... had 'm Eternal Sunshine genoemd ofzo.

Jim Carrey kwam ditmaal zonder gekke bekken en trucendozen. Maar ook deze sirieuze rol pakte hij goed aan. Apart dat ze Frodo hier in hebben gegooid. Kate Winslet is een mooi ding.

De flashbacks vond ik iets te lang duren. Er zaten wel wat aparte dingen in zoals dat bed op het strand, de regen in de huiskamer, Joel als kind onder de tafel.

Camerawerk was over het algemeen simpel gehouden, daarom werd ik soms wel verrast. Die overgang van de bibliotheek naar de huiskamer bijvoorbeeld.

Een redelijk origineel verhaal, dat niet meteen duidelijk is. Het lijkt simpel, maar toch zit er sneaky meer achter.

Meesterwerken bevatten naar mijn idee echt een eigen karakter en onderscheiden zich ten opzichte van veel andere films. Vergelijkend met Mr. Nobody, zou ik die dan eerder kandidaat stellen.

Gewoon prima dus.

avatar van Aazhyd

Aazhyd

John Lee Hooker schreef:

Wat een lelijke titel zeg... had 'm Eternal Sunshine genoemd ofzo.

You couldn't be more wrong. Dit is 1 van de prachtigste titels ever. Als het alleen maar "Eternal Sunshine" heette, sloeg de titel nergens op. Verder niets dan lof.

John Lee Hooker

Ja de betekenis klopt wel, maar het klinkt zo overdreven stoer...

Prince of Persia: The Sands of Time

Shawshank Redemption

The Sorcerer's Apprentice

Ook zo lelijk...

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Ja, die Alexander Pope was me een stoere jongen...

John Lee Hooker

Ik heb het alleen over de titel zelf...

Laat maar zitten.

Waackx

Ik vind zo'n lange titel juist gedurfd.

De meeste films hebben niet zo lange titel omdat hij anders niet herkenbaar wordt voor het publiek.

Maar de makers van deze film durde het wel aan om de film een titel te geven met maar liefst 32 letters erin.

avatar van mrwhite

mrwhite

Waackx schreef:

Ik vind zo'n lange titel juist gedurfd.

idd dit is zeker één van de mooiste titels die er zijn!!!!

John Lee Hooker schreef:

Ja de betekenis klopt wel, maar het klinkt zo overdreven stoer...

Prince of Persia: The Sands of Time

Shawshank Redemption

The Sorcerer's Apprentice

Ook zo lelijk...

die laatste klinkt idd niet best maar die eerste is logisch, aangezien het een verfilming is van een game.

en alleen Prince of Persia zou niet kloppen want dat was het allereerste deel ooit (Floppy-versie) ze hebben het eerste deel voor de Playstation 2 verfilmd,oftwel: The Sands of Time.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Het enige wat me kon bekoren aan deze film waren de acteerprestaties.. Jim Carrey en de mooie Kate Winslet bewijzen dat ze toch echt goeie acteurs zijn!

Maar dan is voor mij al het positieve wel gezegd wat betreft deze film.
Oei, dat die zo zwaar zou tegenvallen had ik nooit verwacht. Heb verschillende keren op de klok gekeken om te zien hoe lang ik nog moest.
Het verhaal kon me op geen enkele manier boeien en ik moet ook zeggen dat ik het soms ook niet altijd snapte.
Het was wel duidelijk dat Joel, tijdens het proces om Clementine uit z'n geheugen te laten verdwijnen, het proces wilde tegengaan omdat hij toch weer voor haar valt.
En ook dat ze op het eind weer bij elkaar komen, maar dan hebben we alles wel weer gehad.
Misschien werkte het ook mee dat ik het eigenlijk helemaal niet interessant gebracht vond.
Ik weet het niet precies, maar wat ik wel weet is dat na het zien van deze film weer een grote tegenvaller op mijn lijstje bijgeschreven kan worden.

avatar van markie1978

markie1978

Verschrikkelijke Jim Carrey film, snap niet dat Kate Winslet zich voor deze film leent.

Van het verhaal snap ik helemaal niets, zit totaal geen spanning, humor of actie in de film.

Ik snap helemaal niks van de hoge waardering die deze film krijgt. Ook mijn vriendin vond deze film erg saai.

avatar van AGE-411

AGE-411

Misschien tijdens de film meer bezig zijn met de film, en minder met je vriendin. Dan snap je hem mss

AGE-411 schreef:

Dus omdat je vriendin de film saai vond, vind jij hem ook saai?

Ho ho ho, dat zegt hij toch helemaal niet?!

avatar van AGE-411

AGE-411

John Lee Hooker schreef:

Ho ho ho, dat zegt hij toch helemaal niet?!