• 9.377.356 stemmen

Geregisseerd door: Barry Levinson

Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Christopher Walken

Releasedatum: 9 september 2004

Plot Envy

"Success didn’t go to his head, it went to his neighbor."

Tim (Ben Stiller) en Nick (Jack Black) zijn buren en beste vrienden van elkaar, totdat Nick een hondenpoep-verwijdermiddel uitvindt wat hun vriendschap in gevaar brengt.

Tim Dingman

Nellie Vanderpark

Nathan Vanderpark

avatar van Mr. Rookus

Mr. Rookus

met me broer gekeken en echt dood gelachen op momenten

ze hadden alleen het dramatiche wat harder mogen aangrijpen dan schrik je ook meer van de domme dingen !

de humor is erg goed

en gewoon een leuk stel

wel een relatief dom verhaal maar toch cool !

avatar van otherfool

otherfool

Bizarre flop met Stiller en Black heeft een paar geweldige vondsten (en een leuk uitgangspunt), maar kan slechts zelden boeien en stelt tegenover een paar aardige grappen net zo veel mislukte. Walken's rol moet zo'n beetje de vaagste in zijn leven zijn geweest (en dat zegt wat).

1,5*.

avatar van helleke

helleke

De film is in t begin redelijk grappig mr in het 2e deel verwaterd ie compleet.

Flauwe en totaal ongeloofwaardige grappen.

Zelfs als ge uw verstand op nul zet is het nog nie echt om aan te zien.

Christopher Walken kan toch ook wel veel beter dan hetgeen hij in deze film laat zien.

Toch 2 sterren voor het eerste deel van de film.

avatar van Waku

Waku

Veel poep en plashumor(letterlijk)

En toch is Envy heel vermakelijk.

Christopher Walken zet een sterke rol neer als soort zwerver.

Simpel maar doeltreffend vermaak.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Redelijk leuke komedie, die warrige, leuke en saaie momenten blijft afwisselen.

De cast was wel vrij goed, vooral Walken zet weer een goede rol neer als zwerver.

Interssant concept die berter maar ook veel slechter uitgevoerd had kunnen worden.

2,5

avatar van MarkFish

MarkFish

Tegenvallende comedy, als je Stiller en Black in je cast hebt. Levinson heeft zoveel goed films gemaakt. Deze was een beetje grappig en een beetje dramatisch, sentimenteel zelfs. Paar leuke grappen, meer niet. Duurt dan gelukkig ook maar anderhalf uur.

avatar van queenie

queenie

leuke film, maar ik vind Ben Stiller dan ook erg goed. Lekkere flauwe humor en als je daar van houdt dan hou je ook van deze film 3½* maar Dodgeball is leuker

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Actie / komedie klopt dat? Lijkt me niet

Heb wel redelijk gelachen om deze, helemaal maximaal 2,5 ster. Toch wel origineel deze film whaha wie bedenkt er nou anti poep spray

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke film, Stiller kan aardig grappig zijn. leuk. krijgt een 2½* van mij

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Leuke film. Slaat helemaal nergens op, maar het was een zeer genietbare film. 3,5*

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Aktie? Helemaal niet. Maar iig, het is echt zo'n nutteloze film. 'Hopeloos' Af en toe toch wel gelachen.

2.5

(Oja, black jack blijft natuurlijk leuk )

avatar van my style

my style

vond het momenten wel leuk, geen aanrader ofsow maar als je toch niks te doen heb kan je hem wel even bekijken! 2,5*

avatar van P8rb

P8rb

standaard verhaal, redelijke film, leuk voor 1 keertje dus.

2 en een halve ster.

avatar van Johan Vista

Johan Vista

De reden dat ik toch nog 1 ster geef, is alleen voor het feit dat Stiller en Black de hoofdrol spelen in deze zeer bedroefende film, ik neem aan dat de beide heren na het zien van deze film zich hiervoor erg schamen en snel willen vergeten!

avatar van keyser sose

keyser sose

Wat een slecht film en dan Christopher walken als zwerver in z`on domme film maarja elk goede acteur heeft wel zijn flopfilm

avatar van Miezz

Miezz

Ik vond dit een leuke film! Aan de andere kant; ik ben Stiller & Black fan, dus niet heel objectief.

avatar van GioFunny

GioFunny

verstand op nul en lachen maar,,, 2 grappige mensen in een best verfrissende comedy,, luv it

avatar van KYUSS

KYUSS

echte troep ! niet èèn keer gelachen echt zonde van je tijd om te kijken ! terwijl ik Jack Black en Ben Stiller op zich best leuke acteurs vindt!

avatar van nightbreed

nightbreed

Dit mag je gerust een mislukking noemen als je naar de hoofdrolspelers en het resultaat kijkt.

avatar van noa1

noa1

leuke film. droge humor. met twee hele goede comedy acteurs!

avatar van gerwinmaster

gerwinmaster

Debbie: Hoe je het ook wendt of keert: dit is geen meer!

Tim: Misschien is het eb..

meesterlijk. lekkere droge humor en goede acteurs (Ben Stiller is de beste in komedie). 3*

avatar van Theunissen

Heel heel heel heel maar dan ook heel soms grappig. Met in de hoofdrol Ben Stiller en Jack Black mag je toch meer verwachten van een komedie als deze.

avatar van ChrisD

ChrisD

Ik vond 'm best wel grappig eigenlijk. Niet teveel eisen vooraf en het is best lachen. Volgens mij is de film best duur geweest. Zitten mooie camera technieken in en het decor was af en toe ook niet goedkoop, zo te zien.

avatar van Hankieh

Hankieh

heb hem niet afgekeken...

nightbreed schreef:

Grappig, ik kijk naar de hoofdrolspelers en het resultaat, en vond het verrassend geslaagd.

Verhaaltje was redelijk duf, dat wel. Beetje vervelend uitgangspunt, gelukkig was de toon van de film droog genoeg om voor een leuk contrast te zorgen. Vond Stiller in deze rol best passend, ook Black was nog best te pruimen. Heb beide heren al veel ergere dingen zien doen.

Toch komen de echt komische momenten vooral van de bijrollen en af en toe erg droge shots. Walken is semi-geniaal, die kerel die komt aankloppen bij dat vakantiehuisje was echt geniaal. Verder ook leuke scenes met het paard op de auto, zicht alleen was komisch genoeg

Levinson is best in staat aardige genrefilmpjes af te leveren, deed hij met Sphere ook al. Verre van het beste in het genre, maar leuk en aardig.

Visueel ook wel geslaagd trouwens deze film. Schattige lekstokkleurtjes en quirky camerawerk, maakt het allemaal eens zo draagbaar.

Vond het een aangenaam filmpje, niks om te hebben of om te pushen naar anderen, maar aardig om een keertje gezien te hebben.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Plot is niet veel soeps, maar daar hoeft het niet van te komen. Wel van de grappen en de komische acteertalenten van de acteurs. Die ontbraken echter, Walken zet zich zelfs enorm te kijk met dit uberongrappige personage.. 1*

avatar van thunderball

thunderball

Nadat een vriend een paar jaar geleden behoorlijk lovend over deze film was eindelijk gisteren zelf maar eens gekeken.

Nergens echt goed, behoorlijk melig en soms -voornamenlijk aan Walken te danken- even echt grappig.

Het basis idee is leuk gevonden en daar had veel meer mee gedaan moeten worden (van te voren dacht ik dat Stiller van jaloezie uit zijn vel zou springen en van alles zo gaan uithalen om zijn buurman dwars te gaan zitten).

Opvallend ook dat Black eigenlijk maar relatief weinig in beeld is, maar dan wel komisch uit de hoek komt.

Stillers humor ligt me sowieso niet heel erg goed.

Meer dan een zeven, ofwel 3,5 ster geef ik er niet voor.

avatar van LotteV

LotteV

Ik heb um gisteren met moeite uitgekeken, Stiller is ook hier weer niet leuk en Amy Poehler is echt te irritant voor woorden. Black en vooral Walken waren nog wel leuk maar ook zij konden de film niet redden.

avatar van anne J

anne J

Ik ben het helemaal eens met onderhond 4 commentaren naar boven.

Aardig filmpje, de bijrollen (vooral walken) waren zeker niet slecht en leuk om een keertje te hebben gezien.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Absoluut één van de slechtste films ooit gemaakt.