• 9.376.805 stemmen

Geregisseerd door: Barry Levinson

Met onder meer: Ben Stiller, Jack Black en Christopher Walken

Releasedatum: 9 september 2004

Plot Envy

"Success didn’t go to his head, it went to his neighbor."

Tim (Ben Stiller) en Nick (Jack Black) zijn buren en beste vrienden van elkaar, totdat Nick een hondenpoep-verwijdermiddel uitvindt wat hun vriendschap in gevaar brengt.

Tim Dingman

Nellie Vanderpark

Nathan Vanderpark

avatar van landrover

landrover

zal wel onzinfilmpje worden...

avatar van Phooze

Phooze

Trailer

In het stukje tekst hierboven staat "een haar-wondermiddel" terwijl in de trailer wel heeel erg duidelijk word dat het een "poep-verdwijn-spray" is

Verder was de trailer ERG flauw, zal wel hetzelfde met de film worden.

avatar van Macmanus

Macmanus

Christopher Walken

avatar van John Doe

John Doe

Ben Stiller & Jack Black

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Helaas, de eerste recensie is niet al te best.

"It's remarkably appropriate that 'Envy' is about turds, because that's what the movie is."

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Jack Black & Ben Stiller in 1 film, wow dat moet wel een briljante komedie zijn !! *buzzer* helaas U bent de zwakste schakel, tot ziens.

De film is uiterst vermakelijk dat geef ik toe maar het is gigantisch gejat (ik heb de link naar The Flintstones meer dan 1 keer gelegd) en de meeste van de grappen kende ik ook al. Verder is het middeltje vaPOOrizer heel even leuk en daarna begint het irritant te worden. Net als Ben Stiller overigens aangezien hij weer voor de zoveelste keer een soortgelijke rol speelt als lulletje rozenwater bij wie altijd van alles misgaat, die routine kennen we nu onderhand wel Meneer Stiller !. Het grootste pluspunt in deze film is Christopher Walken die met een geniale rol de rest werkelijk kleineert tot ONM soapies.

2,5 * voor de vermakelijkheid, Jack Black en Christopher Walken.

avatar van Jozzy

Jozzy

Ik vond em best leuk. De eerste 45 minuten waren wel beter dan de 2e 45 minuten.

avatar van eerdekes

eerdekes

Die look van walken ziet er niet slecht uit

avatar van Thomas

Thomas

echt een vresselijke niet grappige film, overslaan!

heb de film gezien en vond er geen barst aan. Zonde van mijn DVD. Vandaar dat ik ook een 0,5 heb gegeven lager kon niet.

avatar van Kiekske

Kiekske

ben 'm nu aan 't kijken. 't begin is al leuk! lekker nummer, mooie intro, maar ik twijfel aan dat "beste vrienden". 't duurt ook even voordat het verhaal echt op gang komt, maar als we eenmaal onderweg zijn; whoohaa! Jack Black is weer zo lekker naief zoals ik 'm graag zie en Ben Stiller weer zo'n jaloerse egoist... Hij is nu eenmaal niet m'n favoriet.

't is wel 'n leuke film, niks bijzonders. Ideaal voor na een avondje flink zuipen/1

Het verschil tussen die twee gezinnen is trouwens prachtig!

avatar van jimba

jimba

Goede acteurs, maar zeer slechte film.

Zeker een paar extra centen nodig allemaal.

Film komt voor geen meter op gang , dit mede door de muziek.

avatar van ex_uva

ex_uva

Wat een sch*tfilm! Echt

geen moment komisch!

avatar van Nieke

Nieke

Kan ik 'm toch zien terwijl ik ziek ben...?

avatar van slik

slik

Kan er door.Er zijn natuurlijk wel betere films

slik schreef:

Kan er door.Er zijn natuurlijk wel betere films

En toch 5 sterren geven?

Jorick

Ik vond de film over het algemeen best leuk en er zaten meerdere komische momenten in. Jack Black en Ben Stiller heb ik in betere films zien spelen, maar toch deed het duo het best grappig. Ook Christopher Walken had een leuke bijrol. De film is niet bepaald een aanrader, maar toch het kijken waard. Al met al 2.5*

Jorick

Er staat overigens bovenaan dat het een actie/komedie is, maar van actie is niet bepaald sprake.

avatar van bisse

bisse

Echt onhakbaar, wat een verspilling van talent. Deze film biedt werkelijk helemaal niks, ongelofelijk saai en geen enkel komisch moment, Geen enkele regisseur of acteur kan dit achterlijke script redden.

Jorick schreef:

Ik heb er over nagedacht en kwam tot de conclusie dat ik mijn stem naar 2* verlaag

avatar van Waku

Waku

Misschien lag het aan de stemming van de avond

maar ik deel een hele andere mening dan de meeste beoordelingen op dit forum.

Ik vond Envy al met al een zeer jolige en vermakelijke film. Ookal is het over algemeen poep en pies humor het is komisch te zien hoe gefrusteerd de ene mislukte ondernemer naar de andere wel succesvolle kijkt.

Niets is menselijker en herkenbaarder dan dit gegeven.

Zin in een avondje melige pret?

Envy is een goede keuze!

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Verkwisting van talent. Het verhaal is ongelooflijk simplistisch en heb niet een keer kunnen lachen. Nee, dit vond ik drie keer niks. 1*

avatar van Frenkel

Frenkel

Ik vond het een best vermakelijke film, Jack Black is gewoon cool!

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Jack Black is heel cool, maar om nou te zeggen dat ik van mijn stoel stuiter van het lachen, nou nee. Christopher Walken was ook wel goed. Dit soort films dient volgens mij als leuk financieel tussendoortje voor de acteurs..!! Geen schuddebuiker deze film.

avatar van mabo

mabo

Werd er niet blij van. Het acteren was ok.

avatar van SpikeR

SpikeR

Na het zien van Shallow Hal en School of rock (welke ik trouwens beregoed vind) viel deze een beetje tegen

Jack Black is een beetje mijn favoriete speler geworden (niet door deze film hoor) de film verdient voor mij eigenlijk 2,0 ster maar doordat Jack Black er in mee doet krijgt hij toch een half puntje meer

een 2,5 ster voor deze

avatar van Nieke

Nieke

Deze film was al na een half uur mijn volledige aandacht kwijt. Ik heb 'm verder gekeken tussen de was en de plas. Naderhand nog eens geprobeerd om het leuke erin te vinden bij een avondje alcohol, maar het bleef hetzelfde; 1.5*

avatar van M.M

M.M

komedie films krijgen altijd weinig sterren

avatar van ASroma

ASroma

luchtige film, lekker tussendoortje, kijkt lekker weg, geen film waar je met moeite doorheen komt 2,5 *

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

M.M schreef:

komedie films krijgen altijd weinig sterren

Finding Nemo,Monsters Inc,Big Lebowski,Dr Strangelove,Forrest Gump,Snatch,.....