Genre: Avontuur / Drama
Speelduur: 163 minuten / 196 minuten (director's cut)
Verenigde Staten / Malta / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Wolfgang Petersen
Met onder meer: Brad Pitt, Eric Bana en Orlando Bloom
Releasedatum: 13 mei 2004
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Troy
"For passion. For honor. For destiny. For victory. For love."
Het is 1193 voor Christus. Paris, de prins van Troje, wordt verliefd op Helena, koningin van Sparta, en Helena gaat met hem mee naar Troje, zonder dat haar echtgenoot -koning Menelaos- dat weet. Dit zorgt er voor dat beide koninkrijken in oorlog met elkaar raken. Rond de stad Troje wordt op bloedige wijze met elkaar gevochten. Achilles was de grootste held bij de Grieken, terwijl Hector, de oudste zoon van de koning van Troje, de hoop van de inwoners van zijn stad was.
Achilles
Priam
Briseis
Andromache
A. Pete
Goeie film. Alleen de rol vind ik totaal niet bij Brad pitt passen, maar dat is mijn mening. Maar de film is heel goed gemaakt. Goeie actie scenes! Totally amazing!
ex_uva
Leuke film, op die irritante elf van LOTR na
Hier hanteerde hij wederom een boog...
Geen onaardige film. Hij duurde wel extreem lang. Er waren teveel wendingen in het verhaal; het zou goed kunnen worden geknipt in twee of drie delen:
1. De vrijwillige ontvoering van Helena
2. De vete tussen Achilles en Hektor
3. Het paard van Troje
Een waardering van 3,5*.
Alicia
een hele mooiie film tog een van mijn favorieten!!!
ik geef hem 5 sterre
saiko
En nu nog Nederlands leren.
Overigens het enige grootse aan deze film is het budget en de obrengst. Wat weer een tijdsverspilling. 2*
meneertjenilson
ik vond het echt een goeie film! 4,55 Sterren voor deze kanjer van jewelste!
Quentin
de obrengst
En nu nog Nederlands leren.
dennis1984
Ik wilde deze film al graag zien, maar het was er nooit van gekomen. Nu dan eindelijk gezien 4*
Brad Pitt speelde toch weer goed. Orlando Bloom vond ik weer tegenvallen, hij past gewoon niet in dit soort rollen. Moet eerder het liefe ventje gaan spelen in een romantische film ofzow, of elf blijven spelen
. Ik vond Eric Bana wel een goede rol neerzetten, hij kwam overtuigend over. Als je als films van de LOTR en Gladiator houdt moet je deze kijken, al is ie toch net ietsie minder dan deze.
*Chrissie*
Is Troy beter of slechter als Gladiator en LOTR, ik snap je even niet.
marieketiekje
Ze zetten de beste acteurs heel erg voor schut met deze 'film', ik kon me er echt niet op concentreren, op het laatst viel ik bijna in slaap, maar werd gered door de kookwekker die afging. Hmm ik had veel meer verwacht,
slechte film, soms werd ik even wakker van de muziek, wat ik wel een + puntje vond... Slecht script, slechte alles, acteurs deden het opzich wel aardig maar echt niet mijn film.
ik kan niets anders geven dan een magere 2.
mismovie
Ik vind Troy een spannend film.
Het is ook leuk omdat het echt gebeurd is.
Misschien niet zo precies maar het is wel gebeurd.
Ik vind het wel een film die een oscar verdiend.
Het is ook wel mooi gemaakt met de boten en wapens en andere dingen.
Het is een appart soort film.
Alleen de rol van Brad Pitt en Orlando Bloom passen niet bij de caracter die ze spelen maar dit is mijn mening misschien vinden jullie het juist wel.
yarrah
Wat een ongelofelijke stomme en slechte film is dit zeg. Het verhaal klop van geen kanten en springt van hak op de tak. Brad Pitt is heel slecht gecast. Hij heeft wel eens betere rollen gehad.
Hanne
Troy is een goede film. Hij is leuk gemaakt alleen jammer dat Orlando zo'n mietje moet spelen. Mja......
Hij krijgt 3,5***
Yves dB
Toffe film,,,heb er van genoten,,,,
Brad speelt iets minder, eigenlijk beetje te hoog gegrepen,,,
Stem 4
WhiteKitten
Leuke film, maar niet zo bijzonder en de ophef overal niet waard. Ik geef hem 3 sterren.
JoeCabot
Hij krijgt 3,5***
Is Orlando Bloom dan geen mietje?
argus
Prima film ondanks het feit dat hij zo lang duurt. Blijft een mooi verhaal. Prachtige beelden vanuit Griekenland. Goede rollen voor Eric Bana (Hector) en Sean Bean (Odysseus) en andere acteurs/actrices. Brad Pitt en Orlando Bloom vielen mij niet tegen. Ik vond Diane Kruger als Helen wel wat knapper dan in die rol van haar in 'National Treasure' waarin Sean Bean trouwens ook weer een goede rol neerzet.4
BonJovi
Geweldige film! ik heb echt genoten, ik vind hem bijna net zo goed als gladiator Lekkere gevechten en er zit nog verhaal en geschiedenis in ook! goede acteurs, vooral brad pitt vind ik erg goed, ik dacht dat Sean Bean wel wat bekender was, dat hij ook wel voor op het hoesje moest staan, majah hij speelde goed! 4.5 * is het zeker waard
Tanja83
Is Orlando Bloom dan geen mietje?
Nee, een elf toch?
IcU
Weer zo'n langdradig eeuwelang durende actieloze t*ring geschiedenis rotzooi.
kortom, ik vond hem niet zo goed.
En Orlando is gewoon een nichterig elfje...
...actieloze...
argus
…die irritante k*t-elf van LOTR…
…Orlando Bloom vond ik weer tegenvallen, hij past gewoon niet in dit soort rollen…
…alleen jammer dat Orlando zo'n mietje moet spelen...
…Is Orlando Bloom dan geen mietje?…
…Nee, een elf toch?…
…En Orlando is gewoon een nichterig elfje...
Wat een ongelooflijk gezeur over Orlando Bloom. Kom, mensen zo slecht was hij nu ook weer niet. Jullie kunnen een historisch figuur als Paris, die een mietje was, gewoon niet velen maar blameer Orlando's naam als acteur er niet mee, tenzij je vondt dat hij echt slecht acteert maar daar geloof intussen niet meer in.
IcU
Deze film vond ik echt bol staan van de actie.
Terminator is er niets bij...
Het was een DRAMA opgevuld met actie, niet andersom...
the_watcher
Deze film is absoluut het beste wat er van het verhaal te maken viel. Ik was aangenaam verrast. Er wordt recht gedaan aan het verhaal en het wordt mooi in beeld gebracht. Vooral de gevechten waren realistisch. orlando Bloom was gewoon goed.
jessis
Anders dan het boek de Ilias,ze hebben gewoon een draai aan het verhaal gegeven.
Zo een meesterwerk moet je niet vern.....
3 sterren voor de moeite.
waarom gebruiken ze acteurs zoals Brad Pitt en Orlando Bloom,zonder hun was de film wel beter geweest.
frosty
nogmaals Jessis, ze hoeven het boek toch niet exact te volgen?
ik vond hem trouwens ook minder maar gewoon omdat het verhaal niet echt boeiend was..
jessis
Ook hierbij frosty,of helemaal naar waarheid,of helemaal niet!
vezin dan gewoon een verhaal.

Brad Pitt komt naar Netflix met geliefde historische dramafilm 'Troy'

Orlando Bloom wil rol in 'Troy' het liefst uit zijn geheugen wissen: 'Ik wilde die film niet maken. Ik wilde dat personage niet spelen'

Gladiator

Apocalypto
Actie / Avontuur, 2006

Chi Bi Part II: Jue Zhan Tian Xia
Actie / Avontuur, 2009
broer of zus relatieoverspelmythologiebeautytrojan war braverywallfraudehostilityepischzwaardgevechtslagveldhistorical fictionoude wereldbased on song, poem or rhymepyre ancient greecepeplumtrojan horsetrojanbronze agesparta greecehelen of troyhomer's iliadtroymuscular menships loose adaptationsword and sandalhelmet