Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Billy Bob Thornton, Frances McDormand en James Gandolfini
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 28 februari 2002
Plot The Man Who Wasn't There
"The last thing on his mind is murder."
Wanneer Creighton Tolliver bij kapper Ed Crane langs komt om geknipt te worden, vertelt hij Ed over een zakendeal. Hij wil de markt van de toekomst opgaan: die van stomerijen. Hij komt echter 10.000 dollar te kort om de deal rond te maken. Geïnteresseerd zegt Ed dat hij het geld binnen een week zal hebben. Hij heeft een plan om aan het geld te komen: hij besluit "Big Dave" te chanteren met zijn overspel. Aanvankelijk lijkt het plan te lukken, totdat Big Dave doorkrijgt wie hem chanteert...
Ed Crane
Walter Abundas
Freddy Riedenschneider
Officer Persky
Tompie film
Weer een schitterende film van de gebroeders Coen, die misschien wat emotie mist, maar dat kan je van de meeste van hun films zeggen. Knappe sfeer.
jassonn
Heb hem zojuist gezien en weet eigenlijk niet wat ik er van moet vinden.Ik heb de kleuren versie gezien en die was erg mooi,kan me niet voorstellen dat hij in zwart/wit mooier zou zijn.Billy Bob Thornton acteert weer er erg goed,alleen het verhaal wil mij nog niet echt duidelijk worden.Vond het nogal onduidelijk waar het nou eigenlijk omging in de hele film.Daarnaast was de humor ook ver te zoeken.
Voorlopig 3,5*.
mister blonde
Beejeej
heerlijke film. goeie sfeer, subtiele humor en een uitdrukkingsloze en daardoor een beetje sinistere kapper.
erg toffe film. meer hier van!!
De Knip
Helaas een domper gebleken deze film. Vond de film behoorlijk saai. Ik dacht vantevoren: ai BBT en ja hoor heb me niet vermaakt met deze man. Ook Frances McDormand vind ik wederom bijna net zo irritant als in Fargo, waar ze wel een andere rol speelt. Heb echt moeite moeten doen om de film uit te zien. En ik maar denken: "Het vernuft zit hem in het laatste half uur", maar heb me nauwelijks vermaakt met deze Coen-film.
Sjoerd
@jasonn: onbegrijpelijk dat je van deze film de kleurenversie kijkt. zwart-wit hoort hier gewoon helemaal bij. zeggen dat je dit in kleur kijkt is zo ongeveer hetzelfde als: "ik heb memento in chronologische volgorde gezien"...
jassonn
Kan ik er wat aan doen,de huurdvd was gewoon alleen in kleur en niet in zwart-wit.
eerdekes
zwart wit geeft 'n aparte sfeer vind ik.
White heat bekijk ik dan ook veel liever in zwart wit dan kleur !
Ik zie ook niet in waarom hij in zwart-wit zoveel beter zou zijn.
Niet zozeer beter, ik bedoel: het is dezelfde film. Maar hij ademt daardoor wel veel meer de juiste sfeer uit. En dat draagt ook bij aan de totale film...
John Doe
Net als bij Psycho (1960) in zwart-wit en de remake, kwa sfeerverschil. Daar is alleen de kwestie kleur of zwart-wit niet het enige probleem.
Freud
Ik begrijp jullie bezwaren tegen de kleurenversie natuurlijk, maar ik wil er wel even op drukken dat die ook echt niet zo kleurrijk is hoor. Behalve enkele kleurige accenten (een plasje bloed of dat draaiend ding in het begin bij de titels) is er amper kleur te zien, in tegendeel de hele film is gefilmd in erg mooie bruin-grijze tinten.
En wat de Psycho van Gus Van Sant betreft, die mens heeft een letterlijke kopie gemaakt van de oorspronkelijke film, enkel dat wat hij kon veranderen (omdat het niet in het scenario of zo lag vastgelegd) heeft hij veranderd: de kleuren dus. Maar meer dan een grappig experiment dat door de studio is gepromoveerd tot would-be remake-kaskraker (tot groot jolijt van de makers) is die film absoluut niet. Je moet echt niet denken dat ze die vrouw met serieuze bedoelingen in een flashy oranje jurk hebben gestoken
jassonn
Idd,zoals Freud al zegt de kleurenversie is niet echt "technicolor"om het zo maar even te noemen.
Ik zie ook niet in waarom hij in zwart-wit zoveel beter zou zijn.
(en ja ik heb ze allebei gezien, en ja de zwart-wit is beter, en ja dit heeft toch geen nut dat ik dit hier typ)
jassonn
Geef mij dan éen reden waarom een film in zwart-wit automatisch mooier is dan in kleur.
Daarnaast ben ik ook geen superfan van zwart-wit,zoals jullie blijkbaar wel zijn(niet dat alle zwart-wit films slecht zijn).
Sjoerd
Niemand zegt dat zwart-wit AUTOMATISCH mooier is. In dit geval alleen wel, omdat het die hele jaren 30/film noir stijl moet uitstralen.
jassonn
Als ik de zwart-wit versie een keer tegenkom zal ik hem zeker eens gaan bekijken,maar zoals ik al eerder zei had de huurdvd geen keuze tussen deze twee het was standaard in kleur.Hoe kan het dan dat jullie allemaal wel die zwart-wit versie gezien hebben?
Ik heb de DVD gekocht, die had 2 versies
Het is heel simpel. Deze film is in zwartwit bedoeld.
Europa deed echter moeilijk.
Mister_Pink
Wat een fantastische film! Ik heb de film een paar dagen geleden gekocht, en inmiddels al 3 keer gezien. Ik vind het echt geweldig hoe je ziet dat Ed langzaam maar zeker in een web van bedrog raakt, terwijl Ed gewoon 'zichzelf' blijft. Het is moeilijk om een stempel op Ed te drukken. Is hij nu gewoon simpel of heel erg complex?
De film is ook geweldig geschoten! Billy acteert geweldig. Normaal gesproken heb ik echt een hekel aan voice-overs, maar bij deze film hou ik ervan. Frances is (ik ken haar niet anders) weer geweldig! Ik vind vooral de dialoog tussen Frances en James tijdens het diner heel erg goed geacteert.
Ik geef de film 5 sterren.
Mister_Pink
De film staat inmiddels op de nummer 6 positie van mijn top 10.
Devastation HCT
Goeie film, goed verhaal, goed verteld, origineel, niks mis mee.
Viva les Coen Brothers!!!
Leuke film, die gedurende de hele speeltijd weet te boeien.
De humor is zeer droog (lees aangenaam), het Ed character subliem. Verder is de film mooi afgewerkt, al blijkt echte genialiteit ver te zoeken. Gewoon een zeer degelijke film die leuk om volgen is en makkelijk verteert.
De 4* sterren stonden klaar, maar door de rol van Johanssen toch maar een half sterretje eraf. Het enige element in de film waar ik me echt aan geërgd heb. 3.5*, beste Coen, en leunt dicht tegen de 4* aan.
Bloompje
Film gisteren gezien. Ik vond het een cinematografisch prachtige film, een meesterwerkje, maar de film op zich was iets te traag voor mij.
een 4*
Mrblackwell
Om eerlijk te zijn vond ik de film te eenzijdig, op een traag manier word er weinig vertelt en word er weinig vertelt, de beelden waren goed maar het lag er allemaal net iets te dik op voor mijn smaak ik geeft de film 2,5*
De GeuS
Nu heb ik hem net op de gok bij FRS gekocht, hoor ik over dat ingekleurde; iemand ervaring met de FRS versie van deze film....
De GeuS
Bedankt, maar er zit wel een dikke vette spoiler in dat verhaal....

Geboortedag James Gandolfini (1961): Hier zijn tien best beoordeelde films

'The Lighthouse' veelgeprezen: de beste moderne zwart-wit-films

Amores Perros
Misdaad / Drama, 2000