Genre: Misdaad / Drama
Met onder meer: Billy Bob Thornton, Frances McDormand en James Gandolfini
Gesproken taal: Engels, Frans en Italiaans
Releasedatum: 28 februari 2002
Plot The Man Who Wasn't There
"The last thing on his mind is murder."
Wanneer Creighton Tolliver bij kapper Ed Crane langs komt om geknipt te worden, vertelt hij Ed over een zakendeal. Hij wil de markt van de toekomst opgaan: die van stomerijen. Hij komt echter 10.000 dollar te kort om de deal rond te maken. Geïnteresseerd zegt Ed dat hij het geld binnen een week zal hebben. Hij heeft een plan om aan het geld te komen: hij besluit "Big Dave" te chanteren met zijn overspel. Aanvankelijk lijkt het plan te lukken, totdat Big Dave doorkrijgt wie hem chanteert...
Ed Crane
Walter Abundas
Freddy Riedenschneider
Officer Persky
Jordy
Ik ben een fan van de films van de Coen broers: altijd supermooi gefilmd met een hele aparte vorm van humor. Ook deze (volledig zwart/wit) film krijgt weer erg goede recensies, al zal de film zeker niet voor iedereen zijn. Ik ben in ieder geval erg benieuwd.
Wolkenmeter
In België is deze al op 5 december uitgekomen. Ik vond het best wel een goede film, maar van de Coen-broertjes verwachtte ik nu toch net iets meer, zeker na die (gedeelde) prijs voor de beste regie in Cannes.
Armin
Ben een absolute fan van de Coen brothers en ook dit is weer een juweeltje. ****1/2
Goodfella
Schitterend. Leuk verhaal, fantastisch geacteerd en gefilmd in een ongelofelijk mooie stijl.
Hoewel de humor uit Fargo, The Big Lebowski en O Brother... in deze film ontbreekt, kùnnen de Coen broertjes gewoon geen slechte films maken.
Alleen jammer dat de beeld- en geluidskwaliteit van de DivX niet zo best was. Als ik 'm nog 's in de bios of op m'n tv zie valt m'n score denk ik hoger uit.
Jordy
Niet van m'n favoriete Coen, maar wat een genot om naar te kijken. Echt super-stijlvol gefilmd allemaal, elke frame van deze film kun je inlijsten en aan de muur hangen. Verder een geweldige rol van Thornton, die blik in z'n ogen als die weer met een sigaret in z'n mond de boel aan het bekijken is, de geweldige voice-over... en veel heerlijke personages ook weer in deze film. Het eerste deel van de film is een prachtige film-noir (waarin ik een beetje de humor uit de vorige Coen-films miste), maar in het laatste gedeelte gaat het heerlijk over-the-top allemaal. Nadeel alleen wel dat de film hierdoor het allebei nét niet is. Net geen serieuze film als bv. Blood Simple, en net geen absurde komedie als The Big Lebowski...
4 sterren, maar misschien dat ie na de 2e keer nog een half sterretje omhoog gaat.
iman
ERG ERG ERG GOEIE FILM...B-B.T. speelt echt geweldig en de film zit oogstrelend in elkaar
Flexje
...en toen was ik fan van de Coen broertjes. 5 sterren
zie ook spoilers topic <A href="http://www.moviemeter.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=57&forum=1&0" target=new>url</A>
jackie
Mooi gefilmd, goed geacteerd maar ik had er toch meer van verwacht.
StuF
voor de manier waarop je misleid wordt omwege Ed krijgt film 5 sterren! het verhaal eromheen liegt er ook niet om, ik was alleen te moe tijdens de film om me alles goed te herinneren dus ik kan geen 5 sterren geven. 4,5
Ontzettend knap gemaakte in jaren '50 stijl gefilmde sfeervolle film.
Billy Bob Thornton verdient wat mij betreft een oscar. Het is bijna een running gag als hij weer een sigaret opsteekt. Verder toch veel om te lachen.
Op driekwart van de film vond ik de film wat minder boeiend worden en ik had een ander einde verwacht.
neo
prachtig gefilmd met veel mooie plaatjes.verder was billy bob thorton gewoon uitstekend.er zit ook fantastische cynische humor in,wat de film wat beter maakte.ook heel mooi hoe bb tijdens een voice over,rustig zit met een sigaret zonder wat te zeggen,maar een beetje te observeren .4 sterren
Jordy
de humor is *zo* subtiel... als ie met zo'n serieuze blik kijkt en dan die voiceover "dry cleaning..." hehe volgens mij de eerste film-noir die over een drycleaner gaat
en die advocaat die over het onzekerheidsprincipe van Heisenberg begint (this Fritz.. or Werner) bij het bedenken van de verdediging van Thornton.. ja geweldig, 2e keer beter dan de 1e (zag 'm laatst voor de 2e keer)
Tonyvdb
leve Billy Bob !!
****' 4,5 op 5 ****'
Tony
Goodfella
Voor de tweede keer gekeken, en ik vond 'm nog vele malen beter dan de eerste keer dat ik 'm zag. Wat is die Billy Bob Thornton toch een fantastische acteur zeg! Ik kan me trouwens momenteel even geen mooier geschoten film voor de geest halen dan dit cinematografisch hoogstandje van de gebroeders Coen, die inmiddels met afstand m'n favoriete regisseur(s) zijn geworden.
Halve ster erbij, maar net geen 5 sterren voor deze film, vanwege een aantal net iets mindere momenten.
tovenaar
Oef, ik heb hem net pas gekeken en dat terwijl ik een vermaard Coen-Brother-aanhanger ben
hè Goodfella?
Mijn mond viel open hoor!!! Geweldige film. Wat Jordy zegt dat je elke frame van deze movie aan de muur zou kunnen hangen... ---> Mooi verwoordt, want het is echt zo! Geweldige plaatjes, de hele film, zo mooi gemaakt.
En Billy Bob is echt overrompelend goed, persoonlijk vind ik dit 1 van de sterkste staaltjes acteerwerk die ik ooit gezien heb.
Da Fino is ook weer van de partij en heeft ook hier weer een geweldige rol. Ik ben blij dat de Coen's het weer voor mekaar hebben gekregen om origineel te blijven. Voor mij zijn het DE topregisseurs bij uitstek.
Bob was perfect, het hele uiterlijk van de film was cool. Deze film MOET in zwart-wit. Wat een sfeertje zeg.
Ik ga nu voor de 4,5 ster... maar ik neig echt door te slaan naar de 5!! Maarrr ik heb met mezelf afgesproken, een film die je voor het eerst ziet, kan geen 5 sterren-film zijn, dus nu is het afwachten op number 2!
FisherKing
Ik geloof dat ik deze maar snel moet huren: heb vorige week geloof ik in Cinematheek gezien ( niet ondertiteld )
Jordy
nou ja laat ik het zo zeggen: kan het me niet voorstellen, als ik de diverse interviews van de Coens destijds hoorde
zou erg belachelijk zijn
Jordy
imdb: "Because of a contractual agreement, the distributor (USA Films) is allegedly releasing a color version in Europe"
zou het dan toch waar zijn??
Dat ze daar mee akkoord zijn gegaan. Je zou eerder denken andersom; in Amerika in kleur.
Jordy
zelfs de making-ofs op m'n dvd waren in zwart/wit, had het idee dat ze absoluut de "illusie" van de film niet wilden verstoren
vreemd verhaal...
Goodfella
Het zal de film in ieder geval niet ten goede komen, om maar 's een understatement te gebruiken.
Macmanus
Rare stuff, ik hoop dat je mag kiesen op dvd of je zwart-wit wil of kleur.
Heb deze film 2 maanden geleden of zo al gehuurd, import dat wel. Volgens mij was die kopie bestemd voor Engeland. Hij was gewoon in zwart-wit.
tovenaar
Als dit waar is......
Where's the world coming to
Ik ga nog maar eens Free Hat kijken dan denk ik
GerwinF
Mischien bij de DVD versie keuze tussen kleur en zwart/wit?

Geboortedag James Gandolfini (1961): Hier zijn tien best beoordeelde films

'The Lighthouse' veelgeprezen: de beste moderne zwart-wit-films

Amores Perros
Misdaad / Drama, 2000