Clownhouse (1989)
Geregisseerd door: Victor Salva
Met onder meer: Nathan Forrest Winters, Sam Rockwell en Brian McHugh
Gesproken taal: Engels, Portugees en Duits
Plot Clownhouse
"...A circus of the mind."
De jonge Casey heeft altijd al een bizarre angst in zich gehad voor clowns. Hij durft ze niet eens aan te kijken. Om zijn angst te overwinnen en om zijn broers te bewijzen dat hij moedig is gaat hij met ze mee naar het circus. Wat de drie broers niet weten is dat er drie gestoorde maniacs zijn ontsnapt uit het gekkenhuis en een paar clowns hebben vermoord, en vervolgens hun identiteit hebben aangenomen.
Casey
Lunatic Dippo
Real Cheezo
Real Bippo
Diesel
Eerste rol van Sam Rockwell uit Confessions of a dangerous mind!!!
Yep.
Hij was toen pas 20 jaar.
moviemike
Iemand met een panische angst voor clowns krijgt drie moordzuchtige clowns achter zich aan ...:?
Wat kunnen films toch over toevalligheden beschikken!
BekijkHetMaar
Wat kunnen films toch over toevalligheden beschikken!
Maar dat zijn bijna alle films
Ik blijf deze film goed vinden, vind hem nog steeds spannend en blijf Tree een enge clown vinden.
(ik houd niet van CLOWNS)
BekijkHetMaar
Werwolf
Pfff, altijd een hekel gehad aan clowns. En deze films maakte het er niet beter op. Heel lang geleden gekeken, en vond hem toen echt eng. Ik denk dat als ik hem nu zou weerzien, ik het een ontzettend flauwe film vind.
Soeperman87
Jeps via:
Ik ken ook iemand die een hele doos van deze films heeft ingekocht in Amerika, en deze verkoopt vanuit Nederland.
Mocht je daar interesse in hebben, dan moet je me maar even een PM sturen.
streeter
Het engste van deze film is het verhaal erachter.
Seks met kleine kinderen =
Verbazend dat Salva nog werkt.
pompoen
gruwelijk.
Ik haat clowns.
Hun uiterlijk is zoiezo al gruwelijk, ik begrijp niet wat er zo grappig is aan een clown.
Jessu123
gruwelijk.
Ik haat clowns.
ik niet clowns is mijn rechterhand
marzuq
Absoluut geen horror, eerder in het genre the goonies. Jongens beleven een avontuur. De clowns zijn ook niet eng, eerder irritant. Noem dit thriller/avontuur, dat zou een beter kader zijn. Eigenlijk gewoon een slechte film en ik heb niets tegen B-films!
Coco111
Het engste van deze film is het verhaal erachter.
Seks met kleine kinderen =
Verbazend dat Salva nog werkt.
hij kreeg drie jaar gevangenis. ik denk dat ie daarna wel wat bezeft heeft door zoiets zieks te doen en zeker met die arme nathan forrest winters. erg schokking is dat hij homo is.
horrorjp
Een soft horrorwerkje waar vrij weinig in gebeurd. Wel een aantal leuke schrikmomenten maar ik miste de gore en de moorden. Geen 1 moord was goed gedaan. Maar het verhaal en de sfeer was wel erg goed.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Een horrorfilm op kinderniveau. Komt erg traag op gang en de moorden zijn zo flauw en allemaal offscreen dat het echt saai werd. De sfeer is hier en daar goed, maar echt spannend wordt het nooit, tenzij je aan coulrofobie lijdt. Heb verschillende keren doorgespoeld. Slechts één van de drie clowns zag er trouwens wat eng uit. Het was allemaal niet overtuigend.
Wat tussen de scènes door gebeurde zal waarschijnlijk enger zijn geweest. Ik kan niet geloven dat Victor Salva zo een comeback kon maken na al wat er gebeurd is. De film zit ook vol van naakte kinderscènes die niet terzake doen in het verhaal zoals de badscène en die blote-kont scène in het begin. Moest het een andere director zijn geweest betwijfel ik sterk of deze scènes zouden voorkomen.
Lexcoaster
Moordende clowns zijn een leuk concept voor horrorfilms, al komt de spanning in deze fim ondanks zijn leuke concept niet echt uit de verf. Daarnaast lijkt de film alleen te mikken op de doelgroep die clowns juist leuk vinden, jonge kinderen. Alleen die zullen door de foutjes en cliché's heen kunnen prikken. En dit is nogal een cliché horrorfilm..
Een kind met een fobie voor clowns wordt samen met z'n broers geteisterd door drie psychopaten, gekleed als clowns? Cliché toevalligheid 1. Die psychopaten zijn toevallig net daarvoor uit een nabij gelegen gekkenhuis ontsnapt, Cliché 2. De jongens worden geteisterd in een groot donker huis, cliché 3. Een waarzegster vertelt net daarvoor dat ze een donkere toekomst tegemoed gaan, cliché 4. Het jongste kind wordt geterroriseerd en de andere geloven het pas als het te laat is, cliché 5. Jup, er zitten veel cliché's in deze film.
Ook een aantal ongeloofwaardigheden zijn er te vinden. Die psychopaten zijn wél in staat 5 volwassenen te doden (Rockwell was 20) maar niet twee kinderen? Er zijn camera standpunten waarin je zou verwachten dat de clowns gezien worden en dat worden ze dan niet, of het jongste broertje zit zichtbaar verstopt onder een tafel en een clown ziet het dan weer niet..? Er zitten dus wat schoonheidsfoutjes in deze film. Daarbij is het acteerwerk van de de meeste castmembers amateuristisch, Rockwell deed het wel redelijk maar sloeg soms door in overacting. Dat de dialogen houterig zijn helpt daar niet veel aan. De spannende momenten worden via een cliché manier opgebouwd en de moorden zijn óf offscreen óf het moment wordt niet expliciet in beeld gebracht. Van gore kan men niet spreken, en het geweld van de strubbelingen tussen de clowns en kids is op het niveau van de hand-to-hand gevechten uit het A-Team, zelfs of dat nog niet eens.
Maar wat de film toch best leuk maakt is het broeierige sfeertje en het handjevol schrikmomenten. Eigenlijk gewoon zó fout dat het bijna leuk wordt.
Ook is de muziek goed en zorgt het voor de juiste sfeer. Daarnaast zijn de scenes dat de jongens door het huis achterna worden gerend leuk gedaan, maar helaas is het allemaal niet genoeg om de film boven het gemiddelde doen uit te steken.
Niet bepaald eng dus, maar soms best een beetje spannend. Doet meer denken aan een spannende avonturenfilm voor kinderen dan échte horror, alsof een griezelboek voor kinderen is verfilmd. Subcatagorie kinderhorror dus, en het concept van moordende clowns zijn vooral voor díe doelgroep effectief of men moet aan coulrofobie lijden, clowns zijn nou eenmaal enge figuren.
Dan hebben we nog het feit van wat er tussen de opnamens door gebeurde met Winters en regisseur Salva. Dat deze kinderhorrorfilm gemaakt werdt door een (vermoedelijke) pedofiel geeft er toch een nare bijsmaak aan, dus sta er vooral niet teveel bij stil. Erg trieste gebeurtenis natuurlijk, en het dekt de film met een ietwat nare lading hoewel alleen de blote kontscène van Winters daaraan doet denken. Die scène valt een beetje buiten de boot al stoort het verder in het geheel bepaald niet. Zonder enige voorkennis zou het in ieder geval nooit opvallen.
Al met al een spannende film voor kinderen, voor volwassenen niet bepaald bijzonder en al helemaal niet eng. 2*
Lui (crew films)
De poster alleen al...
Balen dat ik de film nergens kan vinden!
Mocht je daar interesse in hebben, dan moet je me maar even een PM sturen.
Is er na drie jaar nog eentje voor mij over..?
Lui (crew films)
Normaal download ik niet, maar deze moest ik gewoon zien. Gisternacht om 5 uur, met een paar glazen Malibu en Safari op, hebben we deze film bekeken en ik heb sinds een hele lange tijd niet meer zo van een onzinnige film genoten.
CaptainTwisted
Wat een rare film. Er hing een hele foute sfeer in de film, en het verhaal sloeg echt helemaal nergens op. It was wat, maar dit was nog erger. Raar dat zo'n regisseur later weer een meesterwerk als jeepers creepers neerzet. Dit was echt een B film.
Blarown
ik vind hem ook nog wel gaan,
nog best een leuke film voor 2,50
Vascago
Op zich nog wel een aardige sfeer en soundtrack, maar de film is totaal niet spannend, laat staan eng. En dat komt vooral door de ontzettend kinderlijke dialogen en het slechte acteerwerk. Dat de clowns er eerder zielig dan eng uitzagen hielp ook niet mee. Dat het meer een kinderhorror is zoals eerder vermeld helpt natuurlijk ook niet mee aan de bodycount en de gore. Die is er totaal niet. En alle moorden gebeuren offscreen. Jammer, was het wat minder kinderachtig dan had hier zeker meer ingezeten.
niethie
Vond hem nog best meevallen, er gebeurd dan wel niet zoveel en je moet ook geen gore of een hoge bodycount verwachten, op dat vlak is het toch echt meer kinderspel.
Het draait hier vooral om de creepy sfeer en de spanning, toch twee belangrijke punten die na de eerste helft in bijna iedere scene wel opvallend aanwezig zijn...
2,5 sterren
TinkerTex
Clownhouse is een bijzonder eng filmpje. Het bevat nauwelijks bloed en moordende clowns heb ik al vaker gezien, maar dan eerder lachwekkend. Het wordt in deze film allemaal op zo'n freaky manier gebracht dat ik er helemaal in op ging. Tegen het einde toe is het ontzettend spannend. Clownhouse is zo'n film die op het eerste gezicht weinig bijzonders lijkt te zijn, maar eigenlijk een verborgen pareltje is binnen de 'clownhorror'!
Naomi Watts
Vervelend filmpje. Ik heb een lichte vorm van coulrofobie, en dat is niet de reden dat ik deze film niks vond. Het is niet zo best allemaal. De sfeer is er niet, de kills zijn off-screen en dus erg tegenvallend en de clowns, alleen die lange is best wel angstaanjagend. Feit blijft dat de film nooit spannend wordt, er van horror weinig te bespeuren is en dat de film één groot zooitje is. Ook de scenes buiten het huis (en op de kermis) waren gewoon echt ronduit slecht. Belabberde zooi dit.
Fijne horror clown film met geinige circus muziek dat de sfeer wel ten goede brengt.
Ook deze clown kan niet tippen aan pennywise, maar ze doen hun best.
Rianneke_Dan
Aardige film, met een paar spannende momenten.
Clowns in horrorfilms doen het altijd goed, ze zijn vaak erg creepy en de film heeft dan meestal gelijk een aparte sfeer. Zo ook in deze film, alleen word het hier niet helemaal goed uitgewerkt. De kills zijn niet origineel, en gebeuren buiten beeld. De spanning is wel aanwezig, zoals in de scene dat de twee jongens buiten achtervolgt worden, op weg naar de winkel, en dat een van de clowns ineens voor het raam staat, als een van de jongens net iets uit te keuken haalt. dat soort kleine schrikmomenten doen het vaak wel goed bij mij. Gore is dus totaal niet aanwezig, en het acteerwerk is ook matig, maar toch vond ik het niet vervelend om naar deze film te kijken. Leuk thema dus, maar het had veel beter kunnen zijn, als de kills origineler en meer in beeld waren geweest.
dutchtuga
Heerlijk bizarre horrorfilm die echt een fantastische sfeer kent. Er zit werkelijk geen schijntje humor in Clownhouse wat het allemaal nog net iets naargeestiger maakt. Sterkste punt zijn toch echt die clowns die zonder een woord te reppen de show stelen. Erg eng en met het idee van de kindermisbruik al helemaal, al heeft het verder weinig met de film te maken.
dutchtuga
Clownhouse is de nr 23 in de Horror Top 25 van de jaren '80 geworden op Cult Movies Reviewed:
Cult Movies Reviewed: Horror Top 25 van de jaren '80 - special - cultmoviesreviewed.com
Dit is toch echt lachwekkend onnozel allemaal. Ik ben altijd wel fan van clowns in horrorfilms en in deze film waren ze ook best aardig, zeker de hoofdclown, maar het hele flauwe verhaal stelt bitter weinig voor en ook wordt het nergens echt boeiend of spannend. Ook de clichés komen met regelmaat voorbij vliegen. De drie kinderen in de hoofdrol vond ik ook niet echt sterk m.u.v. Sam Rockwell als Randy. Hij speelt altijd zo heerlijk irritant en dit was ook nog eens zijn eerste film. Gelukkig duurt de film niet echt lang waardoor het gelukkig ook nergens echt ging vervelen. Dankzij de drie clowns en ook Sam Rockwell valt deze film nog enigszins te genieten maar veel stelt het niet voor.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Killer Klowns from Outer Space
Horror / Komedie, 1988

Bloody Hell
Komedie / Horror, 2020
circusbroer of zus relatiefortune tellerjachtstripboekchildhood traumacontroversymoordcontroversialstalkingvhsvermommingimmaturity escaped mental patientclownphobiafamily disharmony