Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 123 minuten / 133 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Jonathan Hensleigh
Met onder meer: Thomas Jane, John Travolta en Rebecca Romijn
Releasedatum: 23 september 2004
Plot The Punisher
"There is no justice, there is only revenge."
FBI-agent Frank Castle stopt met zijn gevaarlijke undercover-werk en begint een normaal leven met zijn vrouw, zijn zoon en een kantoorjob. Zijn leven wordt echter verstoord wanneer zijn familie wordt afgeslacht door gangsters die retributie zoeken voor hetgeen Frank in zijn laatste undercoverklus gedaan heeft. Het is nu aan Frank om op wraak uit te gaan.
Frank Castle / The Punisher
Bobby Saint/ John Saint
Jimmy Weeks
Mickey Duka
Lavigne
Hmm dan ga ik hem maybe wel kijken, aangezien ik Dolph wel een goede acteur vind.
Al vinden veel mensen dat niet.
Sunday
Hee, er wordt een hele andere film uitgezonden. Jammer. Van Dolph krijg ik een beetje een B-film gevoel.
ace leader
pff wil ik deze herzien, krijgen we de baggerfilm met lundgren...film die veel slechter is en geen humor
MuchTheSame
Oh ja, waarom moet John Travolta steeds lang haar hebben als hij een villain moet spelen? Misschien moet hij eens kort haar proberen, misschien wordt zijn acteerprestatie dan wat beter.
Da's niet waar , in Hairspray heeft hij ook lang haar en speelt hij geen villain en in Face-Off speelt hij bijna 3/4 van de film een villain en heeft hij gewoon kort haar .
Weertenaar
Een film die ik al een aantal keer heb gezien, en toch wel goed blijft: 3.00
Voor Moviemeter deze film nog maar weer eens een keer bekeken, en ik moet zeggen dat de verveling niet echt toeslaat. De film blijft om de een of andere reden aantrekkelijk om te zien. Graag had ik een aantal scenes toch wat anders gezien, want op bepaalde momenten stapt de film een beetje uit zijn "jasje" om het zo maar te noemen. Ik doel vooral op de eindscene op de parkeerplaats waar het logo van The Punisher achterblijft doormiddel van ontplofte auto's, een beetje jammer. Het past niet echt in het beeld van de film, en is het me een raadsel waarom dit nou perse aan de film moest worden toegevoegd. En zo waren er nog wel wat dingetjes.
Het verhaal is zeker niet slecht, maar echt vernieuwd is het ook niet. Agent dood crimineel, familie van de crimineel boos, familie van de crimineel dood agent en zijn familie, agent ontsnapt, agent boos, agent achter criminelen aan, agent vermoord alle criminelen. Het heeft wel heel veel weg van een clicheverhaal, maar zo simpel als ik het stel, daar doe ik de film toch wel wat te kort mee. Het idee is zeker niet slecht uitgewerkt, en word het verhaal ook zo veel mogelijk het verhaal gelaten. Maar soms kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat dit verhaal vanaf de eerste minuut wel heel erg "vast" stond. Beetje lastig uit te leggen wat ik bedoel, maar zo voelt het in ieder geval. Verder heb ik me een beetje geirriteerd aan de rollen van die twee mafkezen in het appartement waar Castle zit. Met het verhaal heeft het bar weinig te maken, en als het een poging was om wat humor aan de film te koppelen, dan is dat wel heel erg mislukt. De drie (als we Joan ook meerekenen) hadden beter zelf een film kunnen maken genaamd The Pierced, The Fat, And The Beauty. Dat had wellicht misschien nog wel meer opgeleverd dan hun in deze film te stoppen. Tenslotte vond ik de scene waarbij de auto's in de vorm van een Punisher ontploffen erg flauw, maar dat zei ik al in mijn inleiding.
Het acteren van Jane is erg goed, en bij vlagen zelfs erg goed. John Travolta daarintegen lijkt maar wat aan te "rommelen". Hij lijkt geen moment gemotiveerd te zijn om deze rol te vertolken. De vele bijrollen zijn aardig, met als hoogtepunt Eddie Jemison. Ik mag hem heel erg graag zien in films (ben dus niet heel erg objectief), en zijn rol in deze film is bijna briljant te noemen. Verder waren de rollen van Patton (Quentin Glass) en Harring (Livia Saint) maar "zo zo".
Realisme heeft men met deze film duidelijk hoog in het vaandel staan, en dat draagt bijna elke scene naar buiten toe uit. Er waren tal van situaties waar men had kunnen kiezen voor vette actiescenes, maar gelukkig is hier niet voor gekozen. Zelf ben ik er geen fan van als we onrealistische actie te zien krijgen, maar ik heb zo'n gevoel dat dat niet echt bij deze film gepast zou hebben. Het zou Castle dan meer neerzetten als een actieheld dan een getraumatiseerd iemand die op wraak uit is. Kortom, een goede keuze van de producers. De schietscenes zijn over het algemeen vrij aardig, maar ontgaat het me een beetje waarom Castle aan het einde van de film ineens met een pijl en boog te werk gaat. Dan dit nog even terzijde: Het is opmerkelijk te noemen hoe vaak men Castle had kunnen omleggen, maar dit door evenzoveel vage omstandigheden dit steeds niet gebeurd. Tevens is het opmerkelijk dat Howard Saint wel erg gemakkelijk in de val loopt die Castle op zet, maar dat is hier geloof ik al eens gezegd!
De film kent eigenlijk geen special effects, maar die zijn dan ook niet nodig als men geen over the top actiescenes in de film neer zet. Toch zien bepaalde actiescenes er erg goed uit, en heeft Hensleigh zijn ervaring die hij met dit soort films heeft, goed weten over te brengen in The Punisher. Verder wil ik nog even kwijt dat de Soundtracks regelrecht uit een andere film lijken te komen. Ik weet niet welke film of films, maar ik weet wel dat ze zeker niet zelf in elkaar zijn gesleuteld speciaal voor deze film. Maar goed, hier trek ik geen punten voor af.
Al met al is The Punisher zeker geen slechte film, en is er voor mijn gevoel vrijwel het maximale uitgehaald (op het acteren van Travolta na dan, hier had nog wel wat meer ingezeten, al dan niet door een andere persoon). Ik heb de film nu al een keer of vijf gezien, maar tot nu toe vind ik hem nog steeds niet vervelend worden. Films met dit soort verhaallijnen zullen nooit uitgroeien tot echte klassiekers, daar is het verhaal veel te doorsnee voor, maar men is er met The Punisher wel in geslaagd zich in de zeer brede middenmoot van de filmwereld te nestelen. Het verhaal lijkt een samenvoeging van een heleboel verschillende scenes uit welke films dan ook, en dat wringt hier en daar behoorlijk, maar blijft deze film desondanks leuk om te zien: 3.00.
Iedereen kan zich denk ik wel voorstellen wat ie wilt doen als zijn hele familie en eigen gezin bruut afgeslacht is door gewetenloze criminelen....
Frank voert uit wat wij dan zouden willen doen en dat is tof. The Punisher is een erg coole film. Geen stompzinnige actiefilm, wel een actiefilm met een uitgedacht verhaal en genoeg emotie. Want niemand vergeet zon drama. Frank pakt de hele bende en de direct betrokken familie van de maffiabaas keihard aan. Hij speelt op een sneaky manier mensen tegen elkaar uit zodat het leven van de hoogste baas een hel wordt. Helemaal als zijn witwasgeld vernietigd wordt door Frank.
Het einde laat zich raden, maar ik vond het wel tof.
DaDonDaDa
Vanavond om 22:00 op RTL5 ... toch maar even kijken als je hem nog niet gezien hebt
U-96
- 2081 stemmen
Geweldige film. Wraak op z'n allerbest. Castle gebruikt niet alleen z'n spieren maar ook z'n verstand. Goeie casting, geen irritant oversentimenteel gezeik en een redelijk aanwezige dosis humor. Vooral prachtig hoe Castle het voor elkaar kreeg om Saint op een totaal verkeerd spoor heeft weten te zetten door te laten lijken dat zijn vrouw vreemdgaat met zijn rechterhand.
Erg vermakelijke wraakfilm.
Goede actie film, had ik eigenlijk niet verwacht. Heb hem altijd links laten liggen omdat ik er niets van verwachtte maar achteraf blijkt het toch een aardige film te zijn. Thomas Jane en John Travolta deden het prima in deze film. In het begin is de film erg serieus maar op het einde komt er zelfs humor in voor.
MiranLovertje
Gave actiefilm. Had ik zeker niet verwacht. Zeer goede vechtscenes en explosies erin. Verdient zeker een hogere waardering deze film.
K@i
Tuuuuuuuuuuurlijk
ook de zogenaamde humor maakte de film desteslechter
0'5 is teveel dus stem niet
rose
Ik vond hem best vermakelijk, ook al was ie af en toe ongeloofwaardig. Maar dan die laatste zin op het einde.....jammer!
Hayabusa
Leuk om het een keer te bekijken. Alleen RTL 5 vond ik irritant, in de tv-gids en de teletekst stond dat ze de remake zouden laten zien, maar ze laten de reclame van de oude versie zien. :S
Maar goed, de film had humor, met af en toe keiharde actie, het is zeker vermakelijk, enig minpuntje is dat Frank Castle niet echt overkomt bij de tragische momenten waar hij zijn familie verliest.
Van mij mogen ze een vervolg uitbrengen, The Punisher is toch een goed verkopende stripboek-character.
FixX
Dolf Lundgren heeft de Punisher beter gespeelt
zijn Quotes waren donkerder en kwamen beter over als de Punisher in het comic verhaal
al om al geef mij Lundgren maar
deze film mist dat donkere dat kwade van the Punisher
jammer maar deze remake vind ik drie x niks
Dolf Lundgren heeft de Punisher beter gespeelt
al om al geef mij Lundgren maar
deze film mist dat donkere dat kwade van the Punisher
jammer maar deze remake vind ik drie x niks
Met alle respect, Dolph kan niet acteren. Hij heeft nooit een hit gehad, heeft altijd in B-films gespeeld, en dit remake is naar mijn mening en ook volgens meeste recensies beter dan de originele.
Hayabusa
Is dit ook gebaseerd op een strip?
Ja, de uitgever is trouwens Marvel Comics. Je zou kunnen zeggen dat Marvel domineert als het verfilmingen aankomt.
FixX
Dolph kan wel acteren met alle respect
anders zou hij niet aan zoveel films mee spelen
en aan die recensies daar geef ik geen .... om
ken je de strip ken je de pers die hij voorsteld dan is de orginele film zeer zeker beter in dat gene hoe hij die pers neetzet
en ik vind trouwens dat Rocky 4 , Red scorpion , The Punisher Universal soldier Johnny Mnemonic geen B films zijn
jij misschien wel en andere ook maar ik niet en andere met mij ook niet
hij heeft zijn films zijn eigen Fans en zijn eigen ding
en in die tijd dat die films werden gemaakt waren er zat van dat kaliber films. is dan alles van die tijd B nee gewoon a
ik hou van dat soort films net als met jean claude en arnoldje , steven seagal en nog meer
het is alleen ouder geworden Films en Tijden veranderen
en dat vergeten veel mensen
dat als je naar de videotheek ging dat daar een heel schap van Universal soldier lag want iedereen wilden die zien of van Nico dat er 15 exemplaren waren zodat men zat had om te verhuren
mijn mening dit soort films word te snel naar achteren geduwd
en ik ben zeer blij dat ik vroeger met mijn vader al deze films heb gekeken
gewoon weg Super films niet nadenken maar rammen
Hayabusa
In Rocky 4 en Universal soldier is hij niet de hoofdvertolker van de film. Dolph Lundgren is een zeer intelligente man, zijn wikipediap-pagina spreekt boekdelen, en ja hij kan acteren, maar wat ik bedoelde is dat hij nooit een niveau heeft dat met een prijs beloond kan worden.
En trouwens zoveel films heeft hij niet gemaakt, zijn hoogtijdagen waren de jaren '80 en begin jaren '90. En in die tijd domineerde acteurs als Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Jean Claude van Damme, Steven Seagal en Chuck Norris in dezelfde genre.
Ieders eigen mening, maar deze remake is zeker beter dan de originele, The Punisher met Dolph was niet bepaald een toonaangevende film.
Geraldinho
Vind dit echt een van de betere wraakfilms.Vooral John Travolta speelt meesterlijk de rol van "Big Boss",een beetje schmierend,maar dat mag wel vind ik.Thomas Jane is ook goed gecast voor zn rol,eerst had ik mn twijfels daarover,maar na het zien van de film heb ik zoiets van : "Bring on that sequel!".Verder moet ik even kwijt dat Will Patton de koning is van bijrollen,zoals hij hier wederom bewijst.
Stompzinnig filmpje waar erg veel mis mee is. Vooral het middenstuk met de buren is niet veel soeps. Het harde geweld en een leuke bad guy maken gelukkig veel goed. 3,5*
Ejerika
Precies goed. Sterke acteurs. Fijn voor op de zondagmiddag. Lekkere aktie, lekkere muziek en fijne mannen.

Punisher: War Zone
2008

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

Fresh
Drama / Misdaad, 1994