Genre: Actie / Komedie
Beleef deze film nu bij Pathé! TIPOn Demand:
Bekijk via HBO Max
Te zien in 26 bioscopen
Plot One Battle after Another
"Some search for battle, others are born into it..."
De uitgebluste revolutionair Bob leeft samen met zijn energieke, zelfredzame dochter Willa ondergedoken op een rustige plek en gaat stoned en paranoïde door het leven. Als zijn aartsvijand na zestien jaar weer opduikt en Willa verdwijnt, moet de voormalige rebel zichzelf bij elkaar rapen om haar te vinden, waarbij zowel vader als dochter wordt geconfronteerd met de consequenties van zijn verleden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- One Battle After Another (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Virgil Throckmorton
Bill Desmond
Sommerville
Lavrot
Na drie happen uit een eenheidsworst kan je best bepalen dat die hele worst niet lekker smaakt. Na een kwartiertje vond ik OBAA al strontvervelend, en na de ellenlange rit tot 't eind was daar niets aan veranderd.
Graaf Machine
Prima. Ik vond het eerste stuk van de film niet denderend. Vervelend bijna, maar na het einde van de film was ik wel overtuigd dat het een goede, geen briljante maar goede, film was.
Kijk gewoon een hele film uit.
Deze film is overigens geen eenheidsworst, de film veranderd echt van toon en sfeer.
sportfan27
Tja, wat moet je hier nu mee?
Werkelijk geen flauw idee wat Anderson nou met deze film de kijker duidelijk probeert te maken.
BLM/WOKE promo film v3.0?
Anti BIlderberg/WEF wappie complot theorie?
Er zit van alles door deze film geweven.
Of is het juist een magistrale verfilming van de paranoïde denkbeelden van de hoofdrolspeler DiCaprio?
Ik heb werkelijk geen idee maar bovenstaande even buiten beschouwing gelaten vond ik het wel een grappige/goede/absurde film.
DiCaprio zet zijn rol wederom weer fantastisch neer, heerlijk hoe die man kan acteren.
Del Toro idem dito, heerlijk droog en steriel zoals alleen hij dat kan.
Penn doet iets teveel aan over-acting mijn inziens maar dat loopje van hem is dan wel weer grappig.
Zwakste aan deze film was voor mij de opening, pas toen de moeder uit beeld verdween werd de film leuk.
Ik begrijp ook geen hol van het eerste deel: Penn die een stijve krijgt terwijl ie onder schot gehouden word door een woedende maar bloedgeile AntiFa negerin?
De film neigt daarom mijn inziens meer naar een mindfuck van het paranoïde brein van DiCaprio aangezien hij de gehele film zijn dochter beschermd, zij alles voor hem betekent terwijl hij in werkelijkheid haar vader helemaal niet is.
Nogmaals, ik kan er werkelijk geen chocolade van maken maar slecht was de film zeker niet.
- 11989 berichten
PTA gaat op drie manieren de mist in.
1. Hij koos er bewust voor om het verhaal niet vanuit het perspectief van een hoofdpersoon uit de doeken te doen.
2. Hij faalde bijvoorbaat in zijn keuze om het huidige tijdsgewricht in een parodie te gieten; het tijdperk Trump is dusdanig absurd en over-de-top dat er gewoonweg geen humor meer van te maken valt.
3. Met karikaturen is het sowieso moeilijk meeleven; ze glijden als een goedkope comic-strip van je af.
Kortom, dat piano-gepingel voegt helemaal nergens en nog eens niks toe.
1. Jij vind dat foute keuzes. Ik vond het heerlijk zo. Waarom zou dat moeten en hoe zou dat de film beter maken? En wie zou dan de hoofdpersoon moeten zijn?
2. En voor de goede orde, de film zat voordat Trump weer aan de macht kwam al in het blik. Gaat dus niet zozeer om het tijdperk Trump maar om een veel breder tijdframe. En daar kan gelukkig nog steeds ook om gelachen worden. Zie ook The Great Dictator waar de kracht van humor ten tijde van een vreselijke realiteit voor wat broodnodige verlichting zorgt.
3 zie 2
Maar goed je mag het natuurlijk een kutfilm vinden.
Maar je persoonlijke mening doet niks af aan mijn argumenten dat de score perfect past.
Lavrot
Voor de goede (volg)orde: het Trump-tijdperk begon in 2016. En, ik gebruik liever mijn eigen woorden om deze film te (dis)kwalificeren: "strontvervelend." De platvloersheid die in de commentaren hier verheerlijkt wordt, vind ik nogal puberaal.
mcdaktari
Ach of ze de film nou goed of slecht vinden maakt in feite nog niet zoveel uit. Het gaat er toch om wat je er zelf van vind. En als ik de score zo zie dan vinden veel mensen op Moviemeter en op IMDb het best goed. Maar die zullen het dan wel weer allemaal fout hebben, he.
filmkul
IJzersterk thriller drama. Het verhaal is best aardig en geeft een mooie kijk in de geschiedenis van het activisme. De uitwerking is erg goed. Vanaf minuut wordt de kijker het verhaal ingesleurd en wordt je niet meer losgelaten tot en met het einde. De film is een mix van met name drama en spanning, en wat actiescenes. Een aantal scenes houden je lang aan het doek gekluisterd wat ook te danken is aan de fraaie soundtrack van de film. De tijd vliegt voorbij. Ook het acteerwerk is van hoog niveau. Penn springt daar zelfs nog iets bovenuit en zet een memorabel personage neer. Visueel is de film ook van hoog niveau. Zeker de scene met auto's in het laatste deel van de film is fraai geschoten. Aanrader! 4.5
Fortune
Zonde van je 160 minuten. Terrorisme verheerlijking.
Volgens die redenering zouden er ook geen gangster films gemaakt mogen worden want dat is verheerlijking van criminaliteit. Dus eigenlijk zouden er alleen nog maar films gemaakt mogen worden van mensen die naar school gaan, daarna gaan werken en belasting betalen.
Lavrot
PTA heeft in een interview aangegeven dat hij "hoopvol" wilde eindigen, waarmee hij in wezen beweert dat er in de strijd tegen perverse machtspolitiek geen andere mogelijkheid is dan geweld. En als die strijd een generatie lang duurt, zal de volgende generatie deze voort moeten zetten. Tja, noem dat maar "hoopvol." Ik mag hopen (jawel) dat er mensen met meer intellect en creativiteit rondlopen, die een ongewapende strijd weten te mobiliseren, om een geweldloze opstand te voeren, om de democratie te redden, om terug te keren naar een wereld waarin macht niet wordt verheerlijkt maar waarin waarden worden nagestreefd en nageleefd. Uiteraard zal hij zijn film als een metafoor hebben willen uitdragen, maar de absurditeit van het huidige tijdsgewricht leent zich daar niet voor. Simpelweg omdat de werkelijkheid niet meer valt te overtreffen.
- 11989 berichten
Zonde van je 160 minuten. Terrorisme verheerlijking.
Bijzonder dat je er na 160 min nog niks van begrepen hebt. Alsof het goed afloopt met de terroristen?
- 11989 berichten
Kijk m nog eens zou ik zeggen….
Lavrot
Hoe kom je erbij dat zijn oplossing geweld is? De dochter gaat op het eind demonstreren. Dat is een grondrecht. Verder exact de intelligente en creatieve reactie waar jij op hoopt. Alle terroristen die geweld gebruikten zijn verraden, zijn dood, ontheemt of zitten vast. Zijn boodschap is absoluut niet gewelddadig, maar draait om (geweldloos) verzet en opkomen voor je idealen. Kijk m nog eens zou ik zeggen….
Heb je wel goed opgelet? Begrijp je de film eigenlijk wel? Iets met codes en zo ...
- 11989 berichten
Feit is dat het met iedereen in de film die geweld gebruikt slecht afloopt. En jij haalt zelfs daar nog een pro geweld boodschap uit….
Maar goed, jij ziet ook in elke demonstrant een terrorist.
Kijk m nog eens….
Lavrot
Dat is geen feit, maar een misvatting, omdat je de film niet begrijpt. In al zijn eenvoud zet de titel je al op het goede spoor: de ene Pief Paf Poef na de andere.
Ik kies mijn eigen woorden en gebruik mijn eigen formuleringen. Wat jij ervan maakt, mag je mij niet in de mond leggen. Zou ik het verwoorden: zo moeder zo dochter. En, de code-taal aan de telefoon blinkt niet uit in onschuld.
Ik kijk liever nog eens naar Rietland.
- 11989 berichten
Ik kijk liever nog eens naar Rietland.
Dus omdat haar moeder terrorist was is zij het ook. Nu dan ben ik voortaan advocaat….
Noem jij dan maar eens een terrorist met wie het wel goed is afgelopen.
Jij ziet gewoon wat je wil zien, maar hebt niet door dat je op het verkeerde been bent gezet.
En een battle kan ook geweldloos zijn. Dat is nu net de hoopvolle boodschap van de film.
Kortom er is werkelijks niets in de hele film te vinden dat jouw conclusie staaft.
Lavrot
Ik noemde 3 argumenten, waarvan jij er 2 weglaat. Dit is geen discussiëren maar vechten tegen de bierkaai. Ik stop ermee.
- 11989 berichten
Ik begin een beetje aan je verstandelijke cermogens te twijffelen.
Jouw 3 argumenten waren
zo moeder zo dochter. - Ik ben niet mijn vader
Film heet one battle after another - je hebt ook geweldloze strijd
En code taal - Dat is een code die enkel jij begrijot, maar aangezien hrt net alle terroristen skecht afloopt, sluit dat de dochter ook terrotrist wordt niet aan op het hoopvolle eind dat PTA aangeeft.
Kijk m nog eens….
willemfilm
Deze film is een woke reactie op het Trump-regime. De muur, de bevrijding en een m.i. veel te zwaar aangezette reactie van de heersende rechtse establishment. Beide zijden zorgen voor polarisatie en deze film draagt dat vrolijk aan bij. Ik ben blij dat ik in Nederland woon. Deze film is vermakelijk hoor ondanks al het vorenstaande. Sean Penn vond ik helemaal tof.
- 11989 berichten
Wat is er woke aan deze film?
Het is gebaseerd op een boek uit 1984. En PTA schreef het script 20 jaar geleden. Zie echt totaal niet wat er woke aan is. Of is een film dat tegenwoordig al als er een vrouw een dragende rol in speelt?
willemfilm
Wat is er woke aan deze film?
SergioMalick
Halsema is woke, linkse demonstranten zijn woke, PTA is woke, kick out Zwarte Piet is woke, Dolle mina's zijn woke, Timmermans is woke, Sneeuwwitje (de nieuwe) is woke. Heel de randstad is woke, iedereen is woke. Basisscholen zijn woke, week van de lentekriebels is woke, de universiteiten zijn woke, de tweede Kamer is woke, windmolens zijn woke, zonnepanelen en elektrische autos zijn dan weer cool, behalve Tesla want Musk. Volkswagen is niks mis mee, behalve voor 1945. Planten, bloemetjes en bomen zijn echt super woke. Alle minderheden zijn sowieso woke, behalve als ze het tegendeel hebben bewezen.
Alle activisten links van het spectrum zijn bij voorbaat woke zonder uitzondering.
Laten we voortaan bij elke film ook apart een beoordeling geven hoe woke een film is. Dan laten we cinematografie of acteerwerk even terzijde.
Ik geef 5 wokies voor deze woke-film.
Alleen als ik slaap ben ik niet woke.
lang pee
Ben hier met geen al te hoge verwachting aan begonnen, ook al werd hij bijna overal de hemel ingeprezen. Ik heb het helemaal niet voor DiCaprio, vind dit echt een vreselijke acteur, met dat eeuwige kinderkopje en die overacting.
En die Penn, jongens toch. Dus het was inderdaad helemaal mijn ding niet, zoals verwacht, en het bleef maar duren.
Ik weet wat de film wilde vertellen, iets dat iedereen al weet dat de VS, zeker onder deze gek een enorm verschrikkelijk verdeeld land is met mensen die denken dat ze meer rechten hebben, gewoon omdat ze o.a de "juiste" kleur en geloof hebben.
Del Toro is wel een schitterend acteur, maar hij verzoop mee in de ellende. En dan dat ellendig pianogetokkel dat maar bleef duren, en dan durft hier nog iemand zeggen dat hij de Oscar voor de beste muziek zal winnen. Nee voor de meeste duidelijk een meesterwerk, voor mij één brok durende ellende....Een grote Dafalgan moeten nemen, want hoofdpijn van die piano en de andere vreselijke muziek...
Ik geef 5 wokies voor deze woke-film.
Woke heeft Hollywood wel vernietigd en irrelevant gemaakt. Je hoeft ook niet op iedere knakworst te reageren die ergens woke schreeuwt op het internet. Jullie doen net zo goed mee aan deze bericht after another bericht.
lang pee
Blijft dat gezeik over woke hier nu echt duren. Woke is zoals overal te lezen staat, gewoon een woord uit de Afro-Amerikaanse cultuur, wakker of bewust zijn van raciale en sociale ongelijkheid.
Ik vind dit persoonlijk een goed streven!! Of gaan we doen wat die gele gek uit de VS doet, de mensen opdelen in hokjes en iedereen tegen elkaar opzetten, de resultaten heb ik zelf in de VS meegemaakt en zijn vreselijk en absoluut zeer gevaarlijk. Geef mij maar een lekkere woke film, en niemand verplicht je om te kijken....
Heel veel plezier ermee! The Marvels (Film, 2023) - MovieMeter.nl
SergioMalick
Vernietigd vind ik overdreven. Tuurlijk is dat woke irritant af en toe, maar bij een film van PTA snap ik er werkelijk waar niks van dat deze term wordt gebruikt. Dat bij Sneeuwwitje (of bij andere disney-bagger inclusief marvel) mensen zich hieraan stoorden kan ik best wel begrijpen, al is marvel überhaupt al 25 jaar een waardeloos concept.
Je kunt toch ook zeggen dat een bepaalde film wat moralistisch was of iets dergelijks. Of dat een film teveel mee wil gaan met zijn tijd. Ik reageer er ook bewust op, omdat ik er iets mee hoop te bereiken. Dat we met zijn allen onszelf beter leren uit te drukken in onze eigen taal. Is ons vocabulaire dan zo achteruit gegaan dat we alles op een grote hoop gooien en er een Engels woord voor gebruiken. Het is een holle term geworden en voegt niks toe aan het forum.
willemfilm
Woke verbroedert niet maar polariseert. Net als de rechtse tegenhanger waar volgens mij geen uniforme naam voor is. Trumpers? Deze film mag ik best woke vinden. Polariserend dus. Tegenstellingen worden uitvergroot in deze film. In de usa is het toch ook kiezen tussen Trumpers en woke? Er is geen middenweg. En dat heeft deze film goed laten zien. Wordt nooit meer wat dat land. Ik walg van wokers en Trumpers. Onrustzaaiers. De reacties spreken boekdelen. Slaap zacht.

'One Battle After Another' en 'Sinners': de grootste Critics Choice Awards-winnaars op een rij

'One Battle After Another' met Leonardo DiCaprio nu al beschikbaar om te streamen

'One Battle After Another' gooit hoge ogen bij Golden Globe-nominaties

DiCaprio palmt met 'One Battle After Another' ook gewone kijker in: 'Generatiebepalende film'

Den Sidste Viking

Caught Stealing
Komedie / Misdaad, 2025

Eojjeolsuga Eobsda
Drama / Thriller, 2025
californiëgebaseerd op boekweerstandriotusa–mexico bordersensei interraciale relatieop de vluchtopstandpregnant womanbombingxenophobiapost-credits scenebotched robberymissing daughterwhite supremacyjaren 90anti-fascism vader dochter relatierevolutionaries african americananti-racism playfuldramaticaudaciousenthusiastichopeful2020simmigration detention center black comedycar chase