• 9.409.628 stemmen

One Battle after Another (2025)

Actie / Komedie | 161 minuten

Genre: Actie / Komedie

Geregisseerd door: Paul Thomas Anderson

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Sean Penn en Benicio Del Toro

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 25 september 2025

Plot One Battle after Another

"Some search for battle, others are born into it..."

De uitgebluste revolutionair Bob leeft samen met zijn energieke, zelfredzame dochter Willa ondergedoken op een rustige plek en gaat stoned en paranoïde door het leven. Als zijn aartsvijand na zestien jaar weer opduikt en Willa verdwijnt, moet de voormalige rebel zichzelf bij elkaar rapen om haar te vinden, waarbij zowel vader als dochter wordt geconfronteerd met de consequenties van zijn verleden.

Col. Steven J. Lockjaw

👎

avatar van atropine

atropine

kloenie schreef:

Overrated B film met A acteurs. Na uurtje gestopt. Geen enkele sfeer in de film ,enkel beelden ,beelden beelden. Geen behoorlijke dialoog of , laat staan drama . Penn als Gekke Hanky. DiCaprio in de verkeerde film...and most of all, ik denk dat er niemand is die iets had- heeft met een personage...Ik niet iig. Een verhaal kan volkomen langs je heen gaan ,maar je raakt toch geboeid door acteurs, dialogen.... Niets van dat al in deze film ,maar daar is het ook actie-komedie voor.

Met verbazing daarom de eindeloze serieuze discussies gelezen hier over een film die dat totaal niet waard is. Of Willa wel of niet met bommen gaat smijten...who cares.

Bam!

De vraag opwerpen of Willa haar strijd gewelddadig voortzet was voor mij het enige interessante aan deze film.

avatar van kloenie

kloenie

atropine schreef:

Bam!

Als de scriptschrijver het in het midden laat moeten wij dat ook maar doen... Het is de Mensch eigen ´antwoorden te willen..Zo is God en Allah ook ´ontstaan....

avatar van Clarencoo

Clarencoo

pierre18 schreef:
Alle positieve beoordelingen hier ten spijt, deze film scoort op sommige punten een dikke onvoldoende. Het verhaal is helemaal niet zo bijzonder als je inziet dat sommige elementen gewoon zijn ingewisseld voor andere, zoals een kwade genius nu voor extremisten. De jacht op de dochter vindt na 16 jaar plaats en ze zitten haar steeds op de hielen met hun speurneuzen technieken. Je vraagt je af waarom dit niet 16 jaar eerder niet kon. Met andere woorde, dit is totaal ongeloofwaardig. De reden waarom dit gebeurt is erg zwak, komt gewoon niet over. DiCaprio acteert geregeld op een manier zoals in de Wolf of Wall Street met zijn onbeschofte grote mond en het veelvuldig gejengel van de piano is uiterst irritant. De gehele muziekscore scoort zelfs een dikke onvoldoende en past ook niet goed bij de beelden. De film moet het hebben van de goed gefilmde indringende close-up beelden en de actie, maar het geheel is en blijft gewoon veel te lang, vele scènes hadden er zo uitgeknipt kunnen worden die voegden weinig toe.
Zo sta ik er ook in. Niks bijzonders deze PTA. Paar leuke stukjes hoor, maar inderdaad die ontoepasselijke klotemuziek, zeer irritant. Niet oscarwaardig voor mij, ook niet mr Penn in zijn over de toprolletje.

avatar van Film Pegasus

Off topic berichten verwijderd.

avatar van Nekstwan

Nekstwan

Zojuist bekeken in de bioscoop. Na alle ophef van de gewonnen oscars was ik met hoge verwachting op pad gegaan. Maar die verwachting werd niet ingelost. Ik betrapte me er zelf op dat ik de laatste anderhalf uur telkens op mijn horloge keek. Toen ik zag dat er nog een uur te gaan was vroeg ik me af waar dat uur mee gevuld moest worden. Het acteerwerk was zeker goed te noemen, maar het verhaal over een stelletje blanke racistische Amerikanen die als een soort KKC op revolutionairen jagen, voelde aan als de gebeurtenissen zoals verfilmd in Mississippi Burning. Alleen was die film echt ijzersterk. Het verhaal van OBAA kon mijn aandacht niet vasthouden. De enige scene die mij echt kon bekoren was de achtervolging op een Interstate highway met een Dodge, Ford Mustang en een barrel waarvan ik het logo niet heb kunnen onderscheiden. Dat leverde wel mooie beelden op in een desolaat landschap, die mij overhalen toch nog 3½* te geven.

avatar van stinissen

Niet mijn film ondanks de uitstekende cast, Sean Penn steekt er voor mijn boven uit.