• 9.381.317 stemmen

Mission: Impossible - The Final Reckoning (2025)

Actie / Avontuur | 169 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 22 mei 2025

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Mission: Impossible - The Final Reckoning

"Our lives are the sum of our choices."

Ethan Hunt en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

avatar van schram101

schram101

Helaas niet de afsluiter die de franchise verdient en de pogingen tot fanpleasing die in onder andere Maverick wel wist te slagen faalt hier hopeloos. Daarnaast een suffe badguy en veel te lange intro (en dus film). Maar daarnaast wel weer twee epische actiescènes waarvan de duikboot in de bioscoop je letterlijk naar adem doet happen.

avatar van Drifter

Drifter

Hele langdradige film, er gebeurt van alles maar geen logica. Blijkbaar was de assistent die erop toe moet zien dat kleding in alle scenes correct is niet aanwezig. Ook scenes achter elkaar kloppen niet. Verhalen over decompressieziekte en hoe ermee omgegaan wordt slaat helemaal nergens op. Iemand heeft heel veel ideeën in een film van 10 uur gestopt en daarna 6 1/2 uur geknipt. Jammer.

Als je het verhaal rondom elan hunt leuk vindt is het een mooie film, als je dit als gewone film gaat kijken is het niet vol te houden.

avatar van qwatje

qwatje

Wat een langdradig epos. Deel 1 en 2 bij elkaar in een film van 2 uur had wellicht een sterke film opgeleverd. Nu is het een trage actiefilm met veel te lang en breed uitgemeten scenes. Mijn grootste ergernis: Vaak is er in de film enorme tijdsdruk, nog slechts 2,5 minuut te gaan en staan ze 2 minuten lang meelijden met elkaar te hebben en dan moet er binnen 20 seconden nog iets gedaan worden. Ik heb mij er mateloos aan geërgerd. Weinig echt spannende acties scènes en een uitermate rammelend verhaal. Als de muziek de indruk moet wekken dat het spannend is, dan weet je vaak al genoeg. Al met al met afstand de slechtste Mission impossible uit de reeks. Maar ja, er ligt wel een mooie kans voor iemand van bijvoorbeeld de filmacademie, edit de laatste 2 films en maak er een strakke goede film van 2 uur van! Die kan best spannend worden.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vandaag ontvangen en bekeken op 4K.

Deze nieuwe I.M. is meer een emotionele rit, dan een echte rollercoaster, zoals de vorige films vanaf deel vier waren, daarvoor is de film ook te langzaam van tempo. Verder neemt het zich zelf veelte serieus voor een feitelijk over the top verhaal.

Film is natuurlijk weer belachelijk lang en verliest daardoor zijn urgentie, terwijl dat toch eigenlijk wél de bedoeling zou moeten zijn, gezien wat er op het spel staat.

De actie is ok, maar voor een film als dit té weinig aanwezig en meer van hetzelfde en alles duurt gewoon te lang, incl. wat het hoogtepunt van de film zou moeten zijn, het onderwatersegment in en rond de duikboot, wat maar door gaat en door gaat. En dan hoe het eindigt, waarbij Cruise slechts in zijn broekje en het vriendinnetje in haar hemdje zich in het koude ijswater bevinden, alsof ze vertoeven op de Bahama's.

Cruise en zijn kompanen zien er nu toch wel echt oud en naar hun leeftijd uit en het blijft wat vreemd om Atwell ook flink te zien deelnemen aan de gevechten, ik kan het niet helpen om aan haar rol in die Winnie de Poeh film te blijven denken.

Klementieff is uiterst cool & kicks ass en Kirby blijkt volledig uit het verdere verhaal te zijn geschreven.

Bassett is altijd sterk en een persoonlijke favoriet.

Kortom: aardig vermaak, maar had stukken korter en compacter gekund.

Een zeven, ofwel 3,5 ster.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken op blu-ray en heb mij hier wel mee vermaakt, wel een lange zit deze bijna 3 uur durende film.

Toch vond ik dit deel zeker niet de beste in de reeks, ik miste de echte spionage scenes zoals in de vorige delen wel was te zien, dat hij ergens gaat inbreken ofzo.

In deze film waren de hoogtepunten de onderwater scene met de duikboot en het laatste gedeelte met het vliegtuigje.

Verder een vrij moeilijk verhaal dat ze willen vertellen, maar je kan hem wel goed volgen en de tijd is ook zo voorbij, maar echt spektakel heb ik niet gezien.

Dit is mijn top 8 van de MI reeks

1. Mission Impossible 6 (Fallout)

2 Mission Impossible 3

3. Mission Impossible 2

4. Mission Impossible 7: Dead reckoning part one

5. Mission Impossible 1

6. Mission Impossible 4 (Ghost protocol)

7. Mission: Impossible 8 - The Final Reckoning

8. Mission Impossible 5 (Rogue nation)

avatar van james_cameron

Niet heel veel aktie en spektakel in dit vermoedelijk laatste deel van de franchise (althans met Tom Cruise in de hoofdrol), maar toch is de film een stuk beter te pruimen dan het voorgaande Dead Reckoning. Plot en personages komen ditmaal veel beter uit de verf en de film kent een aantal geweldig in beeld gebrachte hoogtepunten, met als uitschieter de lange en intense scene in een nucleaire duikboot. Letterlijk en figuurlijk ijzingwekkend.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Ik ben positiever dan de meeste reviewers zie ik. Ik vond het een uitstekend afsluitend (?) deel van de Mission Impossible serie. Een stuk beter dan het vorige Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023).

Het verhaal begint letterlijk waar het vorige deel is gestopt, dus verstandig om even de verhaallijn van dat deel op te frissen (de intro in de film gaat zo snel en is zo summier dat dit voor mij niet voldoende zou zijn geweest). Prima acteerwerk als als vanouds. Tom Cruise lijkt wat beter in z'n rol te zitten en is een paar overbodige kilo's kwijt geraakt sinds het vorige deel . Verder fantastische locaties, vette actie, goede gevechten en dat alles in een hoog tempo. Ik zou zeggen: een redelijk klassieke Mission Impossible aflevering dus als je daar voor in bent is dit een aanrader. Verder leuk dat elementen van de eerdere delen in dit laatste deel samenkomen en soms in een ander daglicht plaatsen.

Kritiek is er ook. In dit deel gaat het meer om de actie dan om intelligent spionagewerk, inbraak etc. En het verhaal is complex geworden en soms bijna niet te volgen (en soms is er ook geen echte logica constateerde ik na een paar keer terugspoelen). Je moet wel over een aantal hobbels stappen en je verstand deels uitschakelen om je mee te laten nemen in deze ongeloofwaardige Mission Impossibe wereld. Deze ongeloofwaardigheden zijn in dit deel wat prominenter aanwezig dan in de vorige delen en dat stoorde me soms wel wat. Voor de rest weinig op aan te merken. Heeft me vanaf het begin tot het einde geboeid zonder ergens in te kakken.

Wat ik opvallend vond is dat het einde verassend open is gelaten met veel ruimte (bijna een aanleiding) voor een vervolg terwijl is aangekondigd dat de franchise met dit deel zou stoppen. Ik zou er wel een paar flessen wijn op durven te zetten dat we ooit (in een paar jaar?) nog iets van een vervolg, spin off, TV serie of prequel gaan zien van deze formule. Hij is commercieel té interessant om helemaal mee te stoppen. De vraag is dan wel wat voor rol(letje) Tom Cruise daarin gaat spelen. Anyway, voor mij 4 - 4,5 ster.