Terrifier 3 (2024)
Met onder meer: Daniel Roebuck, Lauren LaVera en David Howard Thornton
Releasedatum: 31 oktober 2024
Bekijk via Prime Video
Plot Terrifier 3
"You better not shout, you better not cry."
Op kerstavond proberen de inwoners van Miles County rustig te gaan slapen, niet wetende dat de verschrikkelijke Art the Clown zijn zinnen heeft gezet op een moordlustige avond in hun stadje. Met de onverwachte hulp van zijn oude slachtoffer Victoria, die vastzat in een psychiatrische kliniek, komt Art terug als nooit tevoren.
- Trailer (YouTube)
Burke
Sarah
Stacy
perceived
Tsja, (veel) meer van hetzelfde. Damien Leone heeft er weer een smeuïg filmpje van gemaakt. Het kijkt aardig weg, de tijd vliegt voorbij (en een frikandelletje smaakt best, zo op z'n tijd).
Waar kan je deze zien?
In de bioscoop (draait wel niet in elke bioscoop) of anders pindakazen.
Deel 4 is trouwens door Leone aangekondigd op zijn eigen socials, release in 2026.
Psycho-M
Leone kent zijn fanbase van de Terrifier serie.
Daarom weet hij elke film (tot nu toe) steeds iets beter te maken.
En laat ik voorop stellen dat wil niet zeggen een beter verhaal, want laten we eerlijk zijn daar moeten deze franchise het niet van hebben.
Maar wat ze wel goed doen is zichzelf niet te serieus nemen en daar ligt de kracht van de Terrifier films.
Je weet dat je blood, guts en gore voorgeschoteld gaat krijgen, dat Art the clown een nieuwe horror icoon is geworden, dat er foute grappen in zitten en dat ze de kills steeds vernieuwender/anders/nog smeriger maken.
Hate or love it, maar Terrifier weet wat het is en is bereid zijn fans dit keer op keer te geven.
MrHorror
Van Terrifier 3 - ikruikversemosterd:
"Kijk eens aan. Daar waar de onwaarschijnlijk slechte Terrifier en Terrifier 2 het moesten doen met generieke personages waar ik geen traan om liet als ze door de gehaktmolen gingen, biedt Terrifier 3 karakters waar aandacht aan is besteed. Er is zelfs moeite gedaan voor een beter verhaal, met thema’s als trauma en survivor guilt.
Maar geen zorgen, echt bloedernstig wordt het nooit. Want het komt er kort samengevat toch weer op neer dat Art the Clown staat te popelen om weer aan de slag te gaan. Hij (of het) maakt geen onderscheid tussen kinderen, hulpkerstmannen of kroegtijgers. Iedereen is welkom om aan het mes te worden geregen en een trage en pijnlijke dood te sterven. De scène waarin Art voor Kerstman speelt en kinderen op schoot neemt is een hoogtepunt waarin alles samenkomt. Eén van de betere horrormomenten. En dan moeten de echte gruwelen (iets met een knagende rat) nog volgen.
Met Terrifier 3 bereikt Damien Leone eindelijk zijn doel: een topranzige horrorfilm waarin de grenzen van smaak worden opgezocht en omgehakt, en waar plek is voor een beetje persoonlijkheid. Een knetterbot en zeer geslaagd slachtfestijn dat bij vlagen op de maag, zenuwen en lachspieren werkt. Daar hou ik van. Niet perfect, wel erg goed."
Art the Clown heeft inmiddels cultstatus bereikt en kan geen kwaad meer doen, zeker wanneer de kwaliteit van deze onafhankelijke geproduceerde reeks omhoog blijft gaan. Dit derde deel is het beste tot nu toe, ook al blijven plot, personages en dialogen wisselvallig en zeurt de film naar het einde toe iets te lang door. Maar goed, fans van bloederige toestanden worden op hun wenken bediend, met een groot aantal expliciet in beeld gebrachte gruwelijke slachtpartijen en onsmakelijke toestanden. Op naar deel vier!
mrklm
Meester van de prothetische effecten Tom Savini heeft een cameo in het derde deel uit de zwartgallige horrorfranchise waarin bedenker, schrijver, regisseur Damien Leone een slap raamverhaal gebruikt als excuus voor een serie zinloze, brute slachtpartijen. En dus blijkt Art The Clown [David Howard Thornton] nog genoeg leven in zich te hebben om toevallige passanten op wrede wijze af te maken. Deze keer krijgt hij daarbij hulp van de door een demon overgenomen Victoria Heyes [Samantha Scaffidi]. Sienna [Lauren LaVera] overleefde in Terrifier 2 een confrontatie met Art The Clown en na vijf jaar fysieke en mentale therapie trekt ze in bij haar oom [Bryce Johnson] en tante [Margaret Anne Florence] en haar favoriete nichtje Gabbie [Antonella Rose] en probeert ze het contact te herstellen met haar broer Jonathan [Elliott Fullam]. Het raamverhaal is volstrekt routinematig en de zwartgallige humor van Art The Clown begint vermoeiend te worden, maar Leone bewaart het beste voor het laatste en levert een sterk staaltje Grand Guignol af in de onvermijdelijke confrontatie waarin een onwaarschijnlijke rol is weggelegd voor ratten. Deel 4 staat in de planning voor 2026.
Tja het draait natuurlijk om de gore, en daar is weinig mis mee. Maar de rest is allemaal nog steeds amateuristisch, ondanks een hoger budget.
Boeikens
Hééééérlijk!!!
Het gebeurt maar zelden dat vervolgfilms beter worden, bij Terrifier is dat in ieder geval gelukkig wel zo.
Ok, verhaal is er niet veel en het is slashen om te slashen, maar je moet er maar fan van zijn. Lekkere gedetailleerde splatter, heerlijke kills met hoge score aan een hoog tempo. Puur watertanden hier.
Geen idee hoe ze dat in 2026 nog gaan willen toppen, ik kijk er alvast naar uit
stef89
Hier kijk ik wel echt naar uit. Hoop dat het nog op een van de streaming diensten komt
Collins
De twee voorgaande films zijn brute slashers vol bloed en gore. De derde film met Art de clown borduurt op dezelfde voet voort en stelt niet teleur. Ook nu vallen talloze mensen op gruwelijke wijze ten prooi aan de clown (wederom klasse gespeeld door David Howard Thornton) en zijn secondant Vicky (Samantha Scaffidi. Ook klasse). Behalve hun aanwezigheid maken de prachtige handmade-effecten en een grote creativiteit bij de kills van Terrifier 3 een heerlijke horror. Nu eens grijpt Art naar de vloeibare stikstof, dan weer leeft hij zich uit met de kettingzaag of de bijl. Het resultaat is heerlijk smerig en niet bedoeld voor de kijker met zwakke zenuwen.
Terrifier 3 is een soort kerstfilm met Art de clown die in het kostuum van de kerstman rondwaart. Allerhande kerstkitsch passeert en wordt op zwarthumoristische wijze bepaald niet fijnzinnig misbruikt. De kills zijn expliciet in beeld gebracht en worden met zichtbaar plezier uitgevoerd. Art is natuurlijk gewoon een sadist zonder enig gevoel van medelijden voor zijn slachtoffers.
Met zijn 125 minuten speelduur is de film korter dan zijn voorganger. Op zich lang genoeg, want van een verhaal is niet echt sprake en van karakteropbouw evenmin. Verveeld heb ik me niet. De kills zijn vermakelijk en Art is een intrigerend wezen. Intrigerend genoeg om meer fundamenteel in zijn karakter te investeren. Misschien in het volgende deel dat aan het einde van de film al wordt aangekondigd. Prima film dus, maar ik ben toch ook erg nieuwsgierig naar het ontstaan van de ziekelijke neigingen en beweegredenen van Art de clown.
Misschien later. Voor nu is Terrifier 3 een uitstekende slasher met heftige kills en een sadistische booswicht van formaat, die de viering van het kerstfeest op geheel eigen wijze invult. Terrifier 3 is een heerlijke brute kerstfilm.
Gerlof78
Deel 3 vonden wij iets minder dan de vorige 2 delen, meer van hetzelfde maar ja je moet ook iets te hebben om te zeuren ha. Het personage Art The Clown blijft geniaal en vond ik wederom Lauren LaVera dan weer prettig om naar te kijken. Ze zou zo in een Red Sonja film kunnen spelen, ik vind haar badass voor de rest zijn de moorden bruut en zeker niet voor de tere zieltjes
clubsport
Af en toe vroeg ik me tijdens het kijken af hoever je kan gaan met gore , en ik ben heel wat gewend wat gore betreft in de loop der jaren , maar dit vond ik af en toe wel erg over de scheef gaan , is dit dan de val waarin film makers trappen dat elke vervolg steeds extremer moet zijn om de kijker nog te shockeren?.
Er zit nu inderdaad een beetje een verhaal en karakter opbouw in , eigenlijk maakt dat de gore des te schokkender .
Ik weet niet wat ik nu hiervan moet vinden , technisch is het vooral op gore gebied heel sterk en het verhaal is wat beter maar ik vind de grenzen van shock nu wel zo langzamerhand bereikt .
AmazingPP
Als groot fan van horror (al sinds mijn vroeger jeugd en nu ga ik richting fossiel) vind ik persoonlijk deze filmserie één van de mindere franchises van de laatste jaren. Waarom? Omdat deze films puur gemaakt worden voor het shock-effect en dan heb je aan mij een slechte als het alleen daarom draait. Ik heb ze nu alledrie gezien en ik weet nog steeds niks: wie is de clown, waarom zit hij zo vol haat, wat is zijn geschiedenis?? De gore in deze films is op zich goed uitgevoerd, maar gaat wel heel erg ver. In dit derde deel vond ik dat wat minder dan in deel twee, maar dan nog: het dient nergens voor, heeft niks te maken met het "verhaal". Ook lijkt het of deze film en stuk mist, want ineens is de gevreesde clown waar hij moet zijn. Kortom: elke logica in de film ontbreekt en dat mag in horror, maar dit gaat echt helemaal nergens over. Ook een fikse continuïteitsfout: iets met handen.
Deel vier komt eraan heb ik gelezen. Zeker weten dat ik die niet ga kijken.
Anderhalve ster.
Vicksel82
Deel vier komt eraan heb ik gelezen. Zeker weten dat ik die niet ga kijken.
Anderhalve ster.
Niks aan te voegen, ben ook erg groot van het Horror genre maar snap werkelijk niks van de hoge scores hierop MovieMeter voor deze film
AmazingPP
Ik ook niet eerlijk gezegd!!
Lennert
Ook een fikse continuïteitsfout: iets met handen.
Nope, je ziet duidelijk later dat Sienna regenereert, net zoals ze in deel 2 ook weer opnieuw tot leven kwam.
AmazingPP
Oh. Dat had ik even niet meegekregen, ook niet in de tweede film. Daarvoor zie ik veel te veel.
Goodfella_90
Best wel een tegenvaller na het veel betere deel 1 en deel 2. Beide delen waren stiekem best wel kunstzinnige werken, hadden stijl en waren een audiovisuele 80’s tour. Daar is niks van overgebleven in dit derde deel, dat een stijlbreuk met de vorige delen inluidt en het niveautje domme gore-film niet langer echt ontstijgt. Door de clown was het af en toe nog wel vermakelijk, maar bij deze haak ik toch af in de reeks en geen deel 4 voor mij.
K. V.
Ah een kerstfilmpje, maar ietsje bloederige dan Home Alone
Vond het een vermakelijke film. Het verhaal stelt natuurlijk niet veel voor, maar vond het toch interessanter dan de vorige delen. De film zag er ook wel goed uit. Wel een lange speelduur, maar vervelen deed hij eigenlijk niet. Vond hem zeker niet slecht.
Glacius
Vond deel 2 erger qua gore dan deze.
Basto
- 11920 berichten
Bij deel 2 zag ik op tefen de erg lange sperlduur. Dat bleek onterecht. De film was geestig en boeide de gehele speelduur.
Bij dit derde deel vreesde ik een overdosis aan bruut geweld. Dat bleek wel te kloppen, maar de echte tegenvaller was het gebrek aan humor. Waar in de eerste twee films de mimme act van Art centraal stond, werd opgerekt en uitgebuit, wordt daar in de.e film slecht gebruik van gemaakt. Verder dan kortstondige grimassen komt het niet. En dat is jammer want het haalt de art uit Art.
2,5
sinterklaas
Art the Clown is weer terug van weggeweest en gaat hier weer op een olijke wijze onschuldige slachtoffers te lijf.
Dat Damian Leone er nu weer een extra schepje bovenop doet; als is het maar een voorzichtig beetje, bewijst al de openingsscene. En gaandeweg zullen dit ook niet de de eerste kinderen zijn die ook tot zijn categorie mogen vallen. Daarnaast wordt het hier wel een stukje bovennatuurlijker, of valt het subject iets meer op.
Art the Clown heeft er weer een partner bij; namelijk de zwaar verminkte Victoria Hayes die we in Terrifier 2 nog in de post-credits zagen. Ze zijn beide herstelt (en hoe), en besluiten om erop uit te trekken.
Het doelwit is weer Sienna Shaw. Inmiddels runt ze een podcast en kampt ze met een PTSS waardoor ze zo nu en dan wordt geconfronteerd met afschuwelijke wanen. Toch blijft ze haar poten stijf op de grond houden en vindt ze voor de aankomende kerst een onderdak bij haar oom, tante en nichtje en haalt ze haar banden weer aan met haar studerende broertje, die samen met Cole en Mia in een studentenflat woont. Ondertussen is Art the Clown back in Town en laat hij zijn diepste rancune en cynisme samen vormen tot de meest gruwelijkste moorden en verminkingen die hij weer eens achterlaat. Ook voegt hij daar vooraf wat hinderlijke gedragingen bij. Zijn aandacht staat weer centraal wanneer hij een kerstpak steelt en vervolgens "cadeautjes" uitdeelt aan kinderen in het winkelcentrum.
Ja, Terrifier 3 is weer behoorlijk over de top en houdt wederom nergens rekening mee. Af en toe zeg je weer eens binnensmonds "man man man man". Wat soms een beetje stoort zijn de oeverloze raamvertellingen die tussendoor plaatsvinden die soms een beetje soapy aanvoelen. Deze mochten wat dat betreft wat korter.
En aan het einde lijkt de film, juist door de bovennatuurlijke thema een hele andere switch te krijgen. Het element is wel weer honderden keren eerder gebruikt, maar het is natuurlijk ook weer logisch dat er een deel 4 gaat komen.
Ja, dit was me weer een avondje wel.
Donkerwoud
Ik ben blij dat het nu bij de lore hoort dat je Art The Clown kunt uitschakelen door hem bij zijn ballen te grijpen. Het zijn zulke onzinnige details die deze franchise zo leuk maken. Verder moet 'Terrifier 3' (2024) het niet hebben van een logisch script of een subtiele opbouw vol suspense. Meer een losse verzameling bloederige sketches dan iets anders. Nu is de grootste shockfactor dat Art the Clown zich voor het eerst richt op kleine kinderen. Gelukkig zijn deze moorden niet zo grafisch als bij de volwassenen die gescalpeerd worden of door midden gezaagd. Maar Art the Clown (David Howard Thornton) blijft een leuke horrorschurk en met Sienna Shaw (Lauren LaVera) heeft hij een sympathieke 'final girl' tegenover zich. Ik ben wel benieuwd hoe ze elkaar weer gaan treffen in het slotstuk. Misschien leren we zelfs nieuwe demonen kennen nu Sienna een reden heeft om af te dalen in de hel.
Vicksel82
Film destijds tijdens HorrorNight gezien en was er niet al te positief over.
Nu zag ik dat deze op Amazon Prime stond en heb ik Terrifier 3 nog maar een keer op gezet.
Mening blijft onveranderd, geen verhaal, over the top Gore en een wel hele irritante Art the Clown.
Enigste positieve wat ik kan vermelden is LaurenLaVera, prachtvrouw
bjerik76
lang gelee 1 gezien, nu zie ik dat er 4 zijn, ( maar de recentste nr 3 heeft)
geen idee welk ik dus heb gezien.
Jammer dat ook alleen dit deel 3 op Prime , staat en alle voorgangers niet.
Zo word ook niet echt duidelijk wat er in het deel hiervoor gebeurt is.
In dit deel blijkt dat het / de clown iets buitenaards is ?.
Hoe dan ook, de gore is enorm en je heb geen idee welke kant de film op gaat wat het dus wel het kijken waard blijft.
Ook al vond ik het op een gegeven moment wel net iets te lang duren.
ps: ook erg vaag / onduidelijk is hoe/ waar en met welk wasmiddel hij toch elke keer weer zijn pakje zo schoon en strak wit krijgt.....
John Milton
Knappe practical effects wat gore betreft, maar mijn ding zal het nooit echt worden. Ik zag deze 5 dagen geleden, maar ik kan me er nu al bijna niets meer van herinneren. Extra suf was dat ik me vergist had, en deel 2 nog bleek te moeten kijken, maar dat schijnt bij deze films niet heel veel uit te maken.
cantforgetyou
- 1946 berichten
Het is gelukt! Deze film is voor mij de meest gruwelijke film qua 'gore'.
Ik ben al van kinds af aan horrorfilms aan het kijken, maar nog nooit zoveel goorheid en heftig in beeld gebrachte bloederige scenes gezien als in deze film.
Deel 1 vonden we goed, deel 2 zakte wat in, maar dit deel 3 vinden we (tot nu toe) toch de beste.
Nee, niet vanwege spanning, sterk verhaal, diepgang, etc, maar daar zijn deze films helemaal niet voor bedoeld.
Ik lees hier mensen daarover zeuren, dan denk ik, nee! Je kijkt deze films puur voor de zeer overdreven bloederige scenes en hoe het ook nog eens heel goed in beeld wordt gebracht. Gruwelijk goed zelfs.
Art de clown was in dit deel ook weer wat grappiger, wat de film wat 'lucht' geeft.
Want soms denk ik wel, 'Waarom kijk ik naar zulke gruwelijke films'. 'Spoor ik zelf wel'? Ha, ha, ha.
We kijken uit naar deel 4.

'Terrifier 3' breekt financiële records: 'Slasher met een fijne kerstsfeer en talloze f***ed up scènes'

Grappig, charmant én moordlustig: Dit zijn de beste horrorfilms met clowns

'Dit is gewoon weg pure horror': 'Joker: Folie à Deux' krijgt het aan de stok met 'Terrifier 3'

De moordzuchtige Art de Clown richt een bloedbad aan tijdens kerst in gruwelijke nieuwe trailer voor 'Terrifier 3'

The Wild Robot
Animatie / Avontuur, 2024