Genre: Thriller / Mystery
Met onder meer: Josh Hartnett, Ariel Donoghue en Saleka Shyalaman
Releasedatum: 1 augustus 2024
Bekijk via Netflix
Plot Trap
"30,000 fans. 300 cops. 1 serial killer. No escape."
Cooper gaat met zijn tienerdochter naar het concert van de artieste Lady Raven. Tijdens het concert bemerkt hij een grote aanwezigheid van politie die de zogenaamde Butcher in de val wil lokken. De autoriteiten hebben namelijk vernomen dat hij hier aanwezig zal zijn. Maar wie is deze seriemoordenaar?
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Netflix
Jody's Mom
The Thinker
Parker Wayne
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 8 augustus 2024 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)
mcdaktari
Niet iedereen is gecharmeerd van zijn films maar ik ben wel een liefhebber. Ik kijk altijd uit naar zijn nieuwe films. Wat ik zo van de trailer zag zou dit wel weer eens een hele aardige thriller kunnen worden. Laten we het hopen.
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Haha, lekker ongeloofwaardig (weer) dat die merchandise guy inside information heeft van die voorbereidingen van de politie. Sowieso is heel die scène ongeloofwaardig.
mcdaktari
Oei, wat is dat nou, een film die niet geloofwaardig is??
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 8 augustus 2024 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)
EDIT: vanaf 1 augustus 2024 in de bioscoop
Corcicus
Captain Pervert
Eerste reactie: wat ontzettend leuk weer eens te horen van Josh Hartnett.
Trailer ziet er leuk uit.
Captain Pervert
Heb ik uit de trailer nu goed begrepen dat Cooper zelf de Butcher is?
Dat wil de trailer je doen geloven inderdaad. Maar met Shyamalan weet je het nooit
jordorientje
Heb ik uit de trailer nu goed begrepen dat Cooper zelf de Butcher is?
Haha ja. Leuk hè zulke trailers die alles weggeven?!

Patrick1980
Net terug uit de bios, en deze viel echt heel erg tegen helaas
Op de 1 of andere manier raak ik altijd enthousiast als er een nieuwe film van M. Night Shyamalan in de bios komt. Ook al hebben de meeste films mij toch enigszins teleurgesteld heeft hij mij in het verleden toch wel een aantal keren zeer verrast met leuke originele films zoals Signs en The Village. Het kan toendertijd de leeftijd geweest zijn maar die films vond ik echt leuk. De laatste tijd vraag ik me altijd af welke doelgroep Shyamalan nou precies probeert te bereiken met zijn films.. zijn ideeën zijn altijd briljant maar de uitvoering is altijd net niet voor mijn gevoel. De trailer van deze film ziet er spannend uit maar ik ging er al een beetje heen met een gevoel dat deze tegen zou kunnen vallen ivm met minimale leeftijd van 12 jaar. En dat is denk ook exact de leeftijdscategorie voor wie deze film misschien nog enigszins leuk zou kunnen zijn. Het is echt een girly teenage movie met een flinterdun verhaallijntje, vanaf het eerste moment zeer voorspelbaar, veel te veel "toevalligheden" en echt 0,0 spanning en vrij matig geacteerd. Leuk om Josh weer te zien als hoofdrolspeler maar de "bedoelde" trekjes in zijn gezicht kwamen eerder over als heel slecht geacteerd en ik heb me lang afgevraagd of het echt bedoeld was of een poging van Josh om bepaalde spanning te creëren met zijn uitdrukkingen. Persoonlijk vond ik hem niet goed in deze film en zat ik min of meer te wachten totdat M. Night Shyamalan zelf te zien was in de film omdat hij zichzelf altijd een klein rolletje geeft in zijn films. Deze film vond ik ook weer niet bioscoop waardig en dan ben ik altijd blij dat ik een Pathe Unlimited heb maar het is echt zonde om je geld hier aan uit te geven. Verwacht dus absoluut geen spannende film met een goed plot en een leuke twist maar eerder een langdradige speelfilm van een vader die met zijn 12 jarige dochter naar een concert gaat en waar echt niks spannends gebeurt. Ik hoop dat M. Night Shyamalan ooit eens overstag gaat met 1 van zijn creatieve ideeën en eens flink uitgepakt met een "volwassen" film
1,5 ⭐
ShortyXL
Ook ik ben vanmiddag naar deze film geweest. De trailer maakte mij nieuwsgierig (is ook de bedoeling van trailers) en dat wat de trailer liet zien een totaal andere wending zou hebben, maar helaas. Ik sluit me aan bij de persoon boven mij. Het is inderdaad meer een teenage thriller. Het script was erg simpel en de acteurs waren, hoe zal ik het zeggen: Mwah!
De acteur Josh Hartnett weet met zijn gezicht wel een psychopaat neer te zetten.
Volgens mij was dat hele concert juist een parodie. Moest toch een aantal keren flink lachen omdat het echt bewust over de top was. De setting is girl teenage, maar wat maakt het nou een girl teenage movie dan?
Vond dit wel een geslaagde Shyamalan. Hij weet eigenlijk continu een onderhuidse spanning te creëren. Misschien ook door de rest van zijn oeuvre dat je telkens op iets onverwachts zit te wachten. Ook doordat je door de trailers ook al weet dat Hartnett's personage niet helemaal zuiver op de graat is.
Wat dat betreft is Trap wel redelijk conventioneel en richt het zich vooral op Hartnett en zijn manieren om een uitweg uit het stadion te vinden. Dit in een setting waarin Shyamalan eigenlijk zijn afschuw toont naar dit soort artiesten en concerten. Vooral toen Hartnett om zich heen keek en iedereen in de mobiel gedoken zag. Hij speelt echt heerlijke freaky en wat dat betreft steelt Hartnett echt de show.
Het einde is iets waar Shyamalan nog wel eens de fout in gaat, maar wat dat betreft is het solide en gaat de film nergens de fout in en krijgt het een einde dat je hoopt tijdens het kijken van de film. Niet heel erg uitgesproken en daardoor niet bijzonder. Maar wel lekker voor een middagje in de bios.
perfect300
Ik en mijn vrouw heb me prima vermaakt bij deze film. Ik vond het film met een origineel thema. De doorsneefilmliefhebber heeft een prima avondje uit.
Partyboooi
Dit is echt een slechte prent! Idee leek me nog wel ok, maar het verzuipt in ongeloofwaardigheden en toevalligheden. Daarna proberen ze nog een serieus FBI profiling film ervan te maken om op het eind nog eens met tig losse eindjes te eindigen. Acteerwerk is ook zeer matig.
1,5* voor de moeite
Seam
Toch ongelooflijk dat er zoveel mensen nog een sterke film van Shyamalan verwachten.
coumi
Ben wel fan van Night(authentieke regisseur met eigen stijl die altijd dicht bij zichzelf blijft), dat scheelt wellicht, vond Trap dan ook zeker niet slecht. Goede subtopper in zijn oeuvre, zitten weer genoeg aanknopingspunten om hem te bewonderen. De regisseur laat hier vaak toch weer een masterclass zien aangaande suspense opbouw. Ook grappig om te herkennen: niet alleen spelen de diverse personages een kat en muis spel, gaandeweg krijg je het gevoel dat de regisseur dat ook doet met het kijkpubliek: Hartnett speelt de vriendelijkste seriemoordenaar uit de filmgeschiedenis waardoor het voor de kijker moeilijk is om de gepaste weerzin voor hem op te brengen. Maar dat is de trigger waar Night voor gekozen heeft denk ik: zal het publiek hopen dat deze man krijgt wat men toekomt of gunt men hem daadwerkelijk een ontsnapping?(die laatste is gedachte is tamelijk gruwelijk als je rationeel nadenkt). Prima verder dat dit gewoon een rauwe straight forward vertelling is, zonder toevoeging dit keer van onhandige fantasy elementen, deze story had helaas uit het leven gegrepen kunnen zijn. Laatste pakweg 20 minuten toch een paar ongeloofwaardige wendingen te veel(de miraculeuze ontsnappingen van the Butcher), maar dat mag de pret niet drukken. Ruime voldoende, ook de volgende keer zit ik in de première week van een nieuwe Night weer op de eerste rijen, blijft toch de man die het niveau van Hitchcock enigszins kan benaderen.
Demeter
Sterke thriller van deze eigenzinnige regisseur die altijd wel met iets origineels op de proppen komt, de ene keer beter geslaagd dan de andere keer. Het scenario van Trap is clever geschreven door Shyamalan zelf, geloofwaardig, in een originele setting en steeds onvoorspelbaar. Goed geregisseerd ook: de spanning wordt lekker lang vastgehouden in een aantal scènes in de tweede helft van de film. En een goede rol van Saleka Shyamalan, zijn dochter, die haar eigen liedjes heeft geschreven.
Even blijven zitten tijdens de aftiteling voor een mooie toegift!
Moviegooner
M. Night Shyamalan met weer nieuwe film. Zijn laatste film was een gedrocht, dus waarom ga ik mij martelen, om naar zijn nieuwste te gaan. De trailer zag er veel belovend uit. Goed premise: Serie moordenaar zit in de val, hoe komt hij eruit. Dit was een megaverbetering op Knock at the Cabin. Onder andere door de regie dat zowaar erg goed is, het acteerwerk van Hartnett De dochter van de regisseur is de zanger van de avond. Had vervelend kunnen zijn, maar ze maakt slimme beslissingen en komt niet irritant over. Ook niet geforceerd in het verhaal betrokken. Absoluut geen geweldige film maar een prima thriller voor de zondagmiddag.
Een nieuwe film van Shyamalan en net als veel vorige films van hem is vooral het verhaal de moeite. Boeiend uitgangspunt dat al veel van de film goedmaakt. De trailer geeft iets te veel weg, wat wel jammer is. Maar je blijft wel kijken gelukkig. En dat gelukkig mag je wel zeggen, want naast het verhaal is het niet zo heel bijzonder. Al hou ik als concertganger wel van het concept van de hele spanning tijdens een optreden. Leuk om die tieners te zien opgaan in de hele muziek. De zaal deed wat denken aan het Sportpaleis in Antwerpen, maar is gefilmd in een sportzaal in Canada. De stijl zal wel wat meer voorkomen natuurlijk. Ook een manier om je muziek te promoten misschien? Zangeres Lady Raven in de film wordt gespeeld door Saleka, dochter van M. Night Shyamalan. Al deed ze dat wel goed. Zoals wel meer bij films van Shyamalan zit de sterkte in het begin met de vele vraagtekens. Maar bij Trap is het gaandeweg wat spartelen om die sfeer vast te houden. Het blijft een leuke onderhouden thriller, maar meer ook niet.
Jensvangoch
Een spannende thriller!
Een goed verhaal, hele goeie spanning en ook goeie personages. Alleen duurde het einde wel te lang naar mijn mening. Zeker weten waard om te kijken in de bios!
3.5/5.0
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Verschrikkelijk. Knock in the Cabin niet gezien, maar ik zal het altijd opnemen voor Old en Signs en The Visit vond ik fantastisch. Trap begint even leuk en verzandt dan heel snel in een verhaal dat zich in de meest ongeloofwaardige bochten wringt en ik zelfs bij een film van The Asylum nog nooit zo'n hoge suspension of disbelieve heb gezien. Het werd steeds idioter en onmogelijker, en ik zat de hele tijd op een knipoog te wachten van Shyamalan: 'geen zorgen, ik bedoel het niet zo' waaruit bleek dat het ironie was. Die knipoog bleef uit. En dan dat einde... dit gaat nergens meer over. Wel fantastisch: Josh Hartnett is geniaal, en de klik met dochter Ariel Donoghue is sterk. Maar goed, ik vind Shyamalan nog altijd leuk en origineel dus zijn volgende film pak ik graag gewoon weer mee.
Voor nu helaas 2,0*
MosquitoSmasher
Alles behalve super, maar gewoon wel leuk. Ik heb me er wel mee vermaakt, alleen is het jammer dat vooral tegen het eind er nogal behoorlijk ongeloofwaardige dingen gebeuren. En waar slaat dat einde op?
Leuk dat ie zichzelf weet te bevrijden, maar je zit in een swat busje met allemaal voertuigen erachter. Zodra die deur open gaat begint hij helemaal niks. Dus waarom is ie zo blij?

Psychologische thriller 'Trap' van M. Night Shyamalan komt deze maand naar Netflix

Zeer in trek op HBO Max: deze films worden op dit moment heel veel gestreamd

Josh Hartnett raakt in de stress tijdens onheilspellende trailer voor nieuwe thriller van M. Night Shyamalan

Alien: Romulus
Sciencefiction / Horror, 2024