• 9.175.650 stemmen

Geregisseerd door: Simon Otto

Met onder meer: Brian Cox, Fiona Shaw en Jodie Whittaker

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot That Christmas

In That Christmas raakt de Kerstman in de war wanneer hij per ongeluk een fout maakt. Terwijl tweelingzusjes Sam en Charlie wachten tot hun hartenwensen uitkomen, realiseren ze zich dat niet alles vlekkeloos verloopt in de kersttijd en dat zelfs de Kerstman een fout maakt. Samen beleven ze een turbulente kerstnacht vol magie, verrassingen en veel humor.

Santa (stemrol)

Mrs. Forrest (stemrol)

Mrs. Mulji (stemrol)

Bernadette McNutt (stemrol)

Sam Beccles (stemrol)

Vanaf 4 december te zien op Netflix.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

'That Christmas' is weer een echte leuke en mooie kerst animatie. Leuk grappig verhaal. Ieder jaar is er met kerst wel weer een film die zowel voor de kinderen als voor volwassenen leuk is om te kijken , en dit is er weer zo eentje.

Simon Otto, de regisseur heeft al enkele andere animaties gemaakt die ik ook wel goed vond, o.a. 'The Tall Grass' uit de 'Love, Death & Robots' serie. maar deze animatie is een ander genre maar niet minder goed. Tenminste ik verwacht wel dat dit een kerst film is die bij vele goed aan zal slaan. Ik hoop dat er zo nog een paar bij komen rond de kerstdagen. Altijd wel fijn om zo'n film te kijken met kerst.

avatar van alacer9

alacer9

Geinige kerstfilm

Begon wel aardig maar werd steeds saaier.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wat een enorm lief en fijn filmpje. De animatie oogt wat simpel en goedkoop maar is wel treffend. Deze film toont redelijk het normale leven en de animatie doet dat ook. Een simpel donsjack oogt dan net wat leuker dan in het echt, dat blijft de magie van animatie. En daar is de film goed in, dat soort beelden. Verder draait de film om normale mensen die weliswaar een wat abnormale Kerstavond en Eerste Kerstdag hebben maar wat er gebeurt blijft ofwel normaal ofwel zorgt het voor een lach (in die auto met een ongeluk bijvoorbeeld). En normale mensen zorgen voor net wat meer herkenning. Los van het einde met die zoektocht blijft de film redelijk down to earth. Prettig. Leuke personages, uitstekend stemmenwerk en vooral een film die door het gewone me een warm gevoel gaf. Soms wat klef maar rond Kerst vind ik dat erg fijn. Naar boven afgerond 4,0*.

avatar van robertinho

robertinho

Leuk en zeer kerstig dorpje aan de Britse kust met hele prettige inwoners. Fijne kijkervaring, mede door de animatie. Voelde soms een beetje Pieter Post zo met die bewegende Volkswagen bus door de sneeuw, maar dat maakte het voor mij extra charmant.

avatar van extremezz

extremezz

Verrassend leuke animatie film

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Niet van het niveau van de Netflixsensatie Klaus (Film, 2019), maar eigenlijk wel een degelijke kerstanimatie die wel OK is om even mee te pikken tijdens deze kerstdagen. Leuke setting alvast met die gezellige sfeer in een klein Brits dorpje waar iedereen iedereen kent.

De kerstperiode draait rond het thema eenzaamheid en dat wordt hier wel sterk naar voren gebracht. Je hebt de jongen die vaak alleen zit terwijl zijn alleenstaande moeder aan het werk is. Zijn elders wonende vader kan immers ook zijn belofte niet nakomen. En je de erg chagrijnige verbitterde juf waarbij je al snel voelt wat haar werkelijk parten speelt.

Humor is zeker niet afwezig en het kijkt zeker lekker weg. Die vreemde ouders in hun busje, mja, wat grappig, maar ook vooral oerdom en dan is het opletten met de combinatie.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De ene kerst die alles in perspectief plaatst. Ik vind 't gaaf hoe 'That Christmas' (2024) speelt met de negatieve kanten van kerst (eenzaamheid, verveling, voorspelbaarheid, etc) om te laten zien hoe bijzonder het is dat mensen toch weer elk jaar bij elkaar komen. En dat terwijl Santa Claus (Brian Cox) tot zijn spijt moet bekennen dat hij ook niet overal invloed op kan uitoefenen als de mensen uit Wellington-on-Sea vervreemd van elkaar raken. Uiteindelijk moeten ze het zelf doen! 'That Christmas' (2024) is duidelijk gemaakt voor een jongere doelgroep, dus verwacht vooral een ietwat kalm narratief waarin de spanningen niet te hoog oplopen en de persoonlijke problemen nooit onoplosbaar blijken. Maar als volwassen cynicus wil ik me onderdompelen in een warme kerstgloed. Het havenstadje Wellington-on-Sea wordt heerlijk levendig vormgegeven met weer- en watereffecten en subtiele touches als het jonge vosje.

avatar van Thomas83

Thomas83

Vrij ondermaats kerstfilmpje. Zeer flauwe humor en net iets te kinderachtig voor volwassenen. De animatie is ook wel wat aan de karige kant, vooral wat betreft de saaie ontwerpen van de personages. Normaal hou ik daar juist wel van, maar hier kwam het me wel wat al te bekend voor. De film irriteerde me eigenlijk al direct een beetje met die "yes, that's me"-intro die onderhand een cliché is geworden in animatiefilms. Ze hadden sowieso net zo goed de kerstman weg kunnen laten. Het verhaal kon prima zonder hem en was dan ook wat minder rommelig geweest.

Vanaf die scène met de jongen en de juf op school begon de film zich wel wat voor me te winnen, maar er zijn eigenlijk net wat te veel personages, en het zijn stuk voor stuk ook typetjes. Het laatste gedeelte is ook echt wat te zoet, zelfs voor een kerstfilm. Wat mij betreft was de film beter geweest zonder die verhaallijnen met de gestrande ouders en die hele groep kinderen. Vond het ook een beetje geforceerd al die scènes met social media en kinderen die ineens beginnen te praten over klimaatverandering. Dat krijg je als een stel zestigers hedendaagse kinderen probeert te schrijven.