Mary (2024)
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: D.J. Caruso
Met onder meer: Noa Cohen, Anthony Hopkins en Mili Avital
IMDb beoordeling: 5,2 (7.322)
- Bekijk via Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Mary
"Her grace changed the world. Her courage lit the way."
Uitverkoren om de Messias op de wereld te brengen, wordt Maria na een wonderbaarlijke conceptie gemeden en gedwongen onder te duiken. Wanneer koning Herodes een moorddadige jacht op haar pasgeboren baby beveelt, slaan Maria en Jozef op de vlucht - gebonden door geloof en gedreven door moed - om het leven van het kind koste wat kost te redden.
King Herod
Frustrated Pilgrim
Anne
Marcellus
Joachim
Redelijke film over Maria die via een onbevlekte ontvangenis het leven schenkt aan Jezus. Een mooi en bekend bijbelverhaal dat hier met een vrij rustig tempo verteld wordt. Voor mij als niet gelovige heeft het wellicht wat minder betekenis allemaal. De hele aankleding is prima verzorgd en de film ziet er verder ook mooi uit.
Debo
Dit geloof je niet!
Een mohammedaan plaatst een review en de Koran is de natuurlijk de enige waarheid. (mag ik even een teiltje....)
Charmides
De teksten konden meer Bijbelgetrouw zijn en ook de rol van de 3 Magi kon veel beter worden uitgebeeld. Gemixte gevoelens over deze film. Vanwege de aankleding en dergelijke toch 3 sterren.
Mickey b
Zal niet snel een Bijbelse verfilming kiezen, maar deze kwam uit op Netflix en we zijn in aanloop van Kerst, dus ja, was in juiste mood. Ook feit dat dit verhaal me niet bekend was, trok mijn nieuwsgierigheid. Wat Bijbelse betreft ken ik enkel geboorte van Jezus en de verhalen die erop volgen maar niet wat aan geboorte vooraf ging. Vermits ik ook geen Bijbelkenner ben, weet ik niet of dit verhaal Bijbelsgetrouw is, maar was een aangenaam vertelling.
Decors mooi en acteerprestaties behoorlijk. Feit dat ook Sir Anthony Hopkins zijn medewerking hier aan verleent brengt film toch wel op een redelijk niveau. Inhoudelijk ook weer eens een nieuw verhaal leren kennen. Dus al bij al een redelijke meevaller. 3*
Man of Steel
Matige film. Ik vond hem echt heel matig. Eerste deel van de film is hakkelig en dat maakt hem taai om naar te kijken. Je werd nou niet het verhaal ingezogen. Maar langzaam ontspint zich het verhaal van Maria, moeder van Jezus. Een vrouw die nog steeds erg tot de verbeelding spreekt, een vrouw die nog steeds wereldwijd miljoenen mensen inspireert en door miljoenen aanbeden wordt. En maar zo weinigen die meer van Maria weten dan dat ze de moeder is van Jezus. En of je nou Christelijk bent of niet, het is een fascinerend fenomeen en fascinerend verhaal. Genoeg ingredienten aanwezig voor een boeiende film. Maar regisseur Caruso en het netflix productie team bakken er niks van.
Geen mooie cinematografie, teveel compact cameraperspectief. Het scenario is rommelig. Het acteer werk is matig. Ook van Hopkins, die lijkt zichzelf vastgesnoerd te hebben in het trucje wat hij zo vaak heeft gedaan. Hier irriteerde het mij. Muziek was niet bijdragend aan de sfeer en kracht van de film. Decors en set leken wel bordkarton.
Helaas, een veel belovend uitgangspunt waar niks van is gemaakt. Nog twee sterren omdat de engel Gabriel origineel gebracht werd.
mjk87 (moderator films)
Oei. Saai vooral. De aankleding is wel oké maar visueel erg karig verder met veel donkere ruimtes. Het spel is ook niet al te best. Cohen moet zich maar redden in het Engels en doet dat niet super en Hopkins zet een zoveelste zelfde rol neer en overtuigt ook niet echt al heeft hij zijn uitstraling dan nog wel mee. Ik had sowieso het idee dat de hoofdpersonen iets te veel mensen van nu zijn die spelen alsof ze 2000 jaar eerder leefden, echt geloofwaardig werd het niet. 1,5*.
robertinho
Ondanks het feit dat er ontzettend veel gebeurde - en zo verschrikkelijk snel ook nog! - was het allemaal behoorlijk saai. Een vreemde mix van historische figuren en referenties aan de ene kant, en giechelende Jozef en Maria die hals over kop verliefd werden aan de andere kant. Nooit kwam de ware omvang of het gewicht van de gebeurtenissen en plaatsen tot leven. Hopkins die Koning Herodes speelt - a real jerk btw - voelt als het resultaat van een AI die alle eerder in films getoonde kwaadaardige en excentrieke heersers combineert.
omniesbonsai
Prachtige cinematografie
Geweldige (vreselijke Herodes))rol van Anthony Hopkins,die voor mij de goat is (acting)
Sfeervolle bijbelse muziek
mrklm
Het fictieve levensverhaal van Maria [Noa Cohen] tot aan de geboorte van haar zoon Jezus Christus waarin D.J. Caruso ieder melodramatisch cliché over ons uitstort. De dochter van Anna [Hilla Vidor] en Joachim [Ori Pfeffer] trouwde met Jozef [Ido Tako] die natuurlijk niet kon begrijpen hoe de maagdelijke Maria op late leeftijd zwanger kan zijn. Anthony Hopkins mag lekker overacteren als koning Herodes, die er alles aan gelegen is de geruchten over de komst van een Messias letterlijk en figuurlijk de kop in te drukken. D.J. Caruso en eerbiedig gaan nog steeds niet samen, dus ik vraag me ten zeerste af of zelfs de meest devote aanhanger van Maria (vol van genade) hier van kan genieten. Mocht je je hier toch aan wagen, vergeet dan niet: de Heer is met u.
Stratman70
Wat een verschrikkelijk slechte film. Ik hoopte op een redelijk bijbel getrouwe film, maar hier komen allerlei verzinsels voorbij, dat het erg afwijkt van wat de bijbel zegt.
Ook hebben de filmmakers geprobeerd om het demonische sfeertje van Mel Gibsons The passion of the Christ over te nemen, wat m.i. erg slecht gelukt is.
Ik ben blij dat er nog een film is als The nativity story. De film Mary slaat m.i. volledig de plank mis, net als veel andere op bijbelverhalen geïnspireerde films als Noah. Erg jammer.
OfflineKiller
Zag dat deze nieuw was op Netflix en rond kerst dacht ik ideaal om deze eens te bekijken. Maar Ik had er eigenlijk veel meer van verwacht vooral van het verhaal meer bijbels vertrouwd, dit was het helaas niet. Vind dit wel een gemiste kans... De beelden zien er wel heel goed uit maar dat is het voor me dan ook.
Morgen op Netflix: de langverwachte historische film 'Mary' van D.J. Caruso
Social media