Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Tom Hanks, Mariana Treviño en Rachel Keller
Gesproken taal: Engels, Spaans en Portugees
Releasedatum: 9 februari 2023
Plot A Man Called Otto
"Fall in love with the grumpiest man in America."
Otto Anderson is een norse weduwnaar die alleen plezier beleeft aan het bekritiseren en veroordelen van zijn geërgerde buren. Wanneer een levendig jong gezin naast hem komt wonen, ontmoet hij zijn gelijke in de gevatte en hoogzwangere Marisol. Dit leidt tot een onverwachte vriendschap die zijn wereld op zijn kop zal zetten.
- IMDb (7,5 / 206292)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
Young Otto
Sonya
Hardware Store Clerk
Fisico
Een veramerikaniseerde kopie van En Man Som Heter Ove (Film, 2015) uit Zweden. Grotendeels gelijklopend en best geslaagd. Ook Tom Hanks doet het prima. Lekker chagrijnig en verzuurd, verbitterd en rouwend eigenlijk, maar achter het pantser zit een groot hart van goud.
Het is een film die wat vanalles heeft: drama, romantiek en humor. Prima verweving ook van de flashbacks waardoor me meer te weten komen over Otto. Ondanks het feit dat hij zijn medeburen constant berispt, wordt hij toch aanvaard. Hij zorgt er mede voor dat alles netjes is en dat de buurt gevrijwaard wordt van opportunistische buitenstaanders.
Prima contrast ook met de immer goedlachse en positieve zwangere buurvrouw. En die kluns van een man heeft ook wel iets. Lekker druk dat gezinnetje, de kwebbel van de buurvrouw niet in het minst. De film is een gezellige mix dat een prima balans behoudt. Uitstekend om een honderdtal minuten je zinnen te verzetten. Ook best geslaagd voor een wat jonger publiek, al dienen die zelfmoordpogingen misschien best wat gekaderd worden.
wess16
Fijn en warm filmpje, erg van genoten. Is niet veel minder dan de Zweedse versie.
De Blauwe Rijder
Een beetje een saaie film van Tom Hanks. Er gebeurt niet veel en sommige scenes duren veel te lang. Een dikke tegenvaller.
teigertje
- 2079 stemmen
Een op zich mooie en mild humoristische film.
En met ontroering.
Tom Hanks als, een humeurige en suïcidale man, maar wat zijn oorzaak heeft.
Een prima cast en waarin prima wordt gespeeld.
Wel jammer, ook in deze film, enig woke gebeuren.
Weer aanwezig is.
Niet Tom Hanks zijn sterkste film.
Maar wel speelt hij uitstekend.
Enige raakvlakken met Gran Torino wat gezegd wordt, is er zeker, in een iets andere vertelling.
Maar deze film, is zeker prima.
pieterf
wat een ieder ook zegt, ik vond het een leuke film.
een aanrader voor iedereen.
ik heb alleen niet alles goed kunnen volgen, omdat mijn blik vertroebeld werd door tranen.
Aardige film over een weduwnaar die met pensioen gaat en een einde aan zijn leven wil maken. Deze remake haalt het niet bij het origineel. Tom Hanks doet het prima, maar is eigenlijk niet goed gecast. Redelijk fragmentarisch van opzet en het had op zich wel wat korter gemogen. Een kleine 3.0 sterren.
Alathir
Geweldige film met Tom Hanks (wederom). Ik had het niet verwacht en het verhaal is simpel maar pakkend. Tom Hanks speelt ook niet meteen een vriendelijke meneer en toch leer je hem beter kennen, weet je wat hij heeft meegemaakt en ga je je in zijn schoenen verplaatsen. Dit is voor mij de beste (recentelijke = 2022-2023) film die ik dit jaar zag. De film heeft gewoon alles. Doet inderdaad ergens wat aan Gran Torino denken maar die was denk ik toch ook meer op het migratietopic gericht.
Ik vond de Zweedse verfilming wat pittiger en tragikomischer en met een excentriekere hoofdrol.
Dat gezegd hebben, vind ik deze Amerikaanse verfilming van het boek ook prima.
Tom Hanks doet het heel aardig.
De flashbacks werken wel, met een dankbare rol van Tom Hanks' zoon.
Wat me op gegeven moment wel begon tegen te staan was dat hoofd van die iets te gretige buurvrouw.
Mickey b
Een film die in mijn hogere waarderingen valt. 4,5 *. Waarom? Is een drama speelfilm met wat komische momenten en hou wel van dit genre film. Heeft een verhaal. En Tom Hanks brengt dit met voldoende flair. Film vertelt het verhaal van een verbitterde weduwnaar (Tom Hanks) die leeft met de herinneringen aan zijn overleden vrouw die met heel wat flashbacks in de film zorgen dat je mee bent met het verleden. Hij wil zijn vrouw snel vervoegen door te proberen er een einde aan te maken, wat telkens om een of andere reden niet lukt. Ondertussen krijgt hij nieuwe buren, waarvan de buurvrouw hem overrompelt met haar Mexicaanse vreugdefurie. Film heeft enerzijds een duistere kant en anderzijds dan weer de positieve dingen van het leven en geeft je redenen om alles te relativeren, hoe slecht het ook mogen gaan of hoe diep je ook zit. Is lang geleden dat ik zo ontroerd was van een film. Twee uur waren zo voorbij en Tom Hanks blijft voor mij een topacteur voor dit genre, zijnde het vertolken van een karakterrol. Andere acteurs ken ik niet, maar is een bontje allegaar van typetjes, die ook allen geloofwaardig overkwamen en net zorgden voor die extra punch. Duim voor Mariana Treviño. Genoten van deze film.
Brabants
A man Called Otto een Amerikaanse remake op de Zweedse prent uit 2015. Als men dit als Amerikaanse film gaat waarderen kun je niet anders zeggen dat het gewoon een zeer degelijke film is. Amusementswaarde en sfeer zijn daar en je wordt prima vermaakt. Enige punt waar ik over viel is de cating van Tom Hanks. Hij doet het prima maar je weet dat deze man niet in de wieg is gelegd om een knorrig karakter gestalte te geven en dit spat er dan ook vanaf. Clint Eastwood laat in Gran Torino voor mij zien dat hij wel beschikt over de eigenschappen om zo'n rol als deze neer te zetten. Niettemin nogmaals, een prima film dat zeker.
AC1
Deze film denkt dat de gemiddelde kijker een 'idiot' is en gek genoeg wordt de film daarvoor beloond met hoge waarderingen.
weerwolf79
Blijkbaar heb jij dat gevoel, ik heb dat totaal niet en snap ook niet hie je daar bij bent gekomen.
BBarbie
Een leuke film, maar niet zo leuk als het Zweedse origineel En Man Som Heter Ove uit 2015 met destijds een fenomenale Rolf Lassgård in de titelrol. Daar kan Tom Hanks niet aan tippen. Je ziet wel vaker dat remakes niet het niveau van het origineel halen.
Errol Flynn
Niet slecht,maar redelijk voorspelbaar!
Tom Hanks speelt zeer goed,alsook routineus en de andere acteurs zijn ook degelijk.
Het verhaal kabbelt rustig voorbij ,zonder echte verrassingen.
In zijn vorige film(Finch) was een hond zijn makker, nu een kat;okay!
En moet hij nu in zijn films altijd sterven op het laatste?
Maar ik herhaal het;aangenaam tijdverdrijf!
Pip2020
Is deze ook nog leuk als je de Zweedse versie al hebt gezien en die trouwens erg fijn vond?
Pip2020
Een slap aftreksel van het origineel. Ik stel voor om die te gaan kijken ipv deze. Hanks doet het niet slecht maar is ook niet bijzonder, maar ik ben ondertussen wel een beetje Hanks moe.
En waarom moet er zowat in elke film een homoseksueel of een transgender gepropt worden, ook al voegt het totaal niets toe? Ik word een beetje moe van dat geforceerde woke gebeuren, een halve punt aftrek daarvoor. Tja, en dan blijkt er niet veel over. Een dikke onvoldoende wat mij betreft.
mikey
Ik begon me af te vragen of hij nou zo verdrietig is vanwege zijn vrouw of dat de J50 voorbij zijn. Zijn utopische samenleving: iedereen bouwt een eigen huis, in een fijne (gated) community, iedereen heeft een stem, iedereen kijkt naar elkaar om, iedereen een goed contract en een goeie CAO en zo... Misschien zoals ik denk over NL tijdens Den Uyl en Van Dam.
En dan komt het neo-liberalisme van Wallmart, wappie managers en andere evil companies van die 1%. Maar ook de mensen (m.n. mannen) worden slap: ze hebben geen complete gereedschapskist (guilty), kunnen niet meer inparkeren (guilty), kunnen niet hoofdrekenen (not guilty) etc etc etc. Datgene waar c.Eastwood altijd over klaagt. Dat is allemaal heel leuk. Dat Otto per se gered moest worden, zijn hart moest worden ontdooit... soit. Ik had zelf zoiets van laat die man toch met rust.
LauraCharlotte
Goede film met continu een afwisseling tussen grappige en ontroerende stukjes. Tom Hanks speelt leuk en goed alleen als brombeer komt hij niet zo goed over. Ergens blijf je toch die vriendelijke man zien vond ik..
SaintNick
Omdat ze anders geen kans maken op een Oscar. Access Denied - oscars.org
jacobine_rodijk
Link leidt naar een algemene pagina, kun je de exacte regel quoteren svp?
Alexander Supertramp
Als je het origineel hebt gezien, valt deze versie behoorlijk tegen. Vooral de matige acteerprestaties van de overbuurvrouw en de manier waarop Hanks Otto vertolkt, vallen tegen. De rol van norse oude man ligt hem niet echt. Ook moet er bij de Amerikaanse versie natuurlijk een extra sausje van "woke" overheen. Al met al blijft het dankzij het goede plot een vermakelijk filmpje.
r0bert0
Dat jij überhaupt nog films kijkt. Bijna niets krijgt een voldoende van jou.
SaintNick
Link leidt naar een algemene pagina, kun je de exacte regel quoteren svp?
jacobine_rodijk
Zie een hele waslijst aan criteria maar wordt er niet echt wijzer van, waar staat dat er een “homoseksueel” of “transgender” in een film moet zitten om in aanmerking te komen voor een Oscar?
Archimedes44
Wat een zwakke film. Heel voorspelbaar, ongeloofwaardig en clichématig
jacobine_rodijk
Nogmaals, waar staat dit? Is het zo moeilijk om iets te quoteren?
A2. General ensemble cast
At least 30% of all actors in secondary and more minor roles are from at least two of the following underrepresented groups:
• Women
• Racial or ethnic group
• LGBTQ+
• People with cognitive or physical disabilities, or who are deaf or hard of hearing
Voor 1 van de functies

Zeer goed gestreamd op HBO Max: deze tien films doen het nu het beste

Aandoenlijke film 'A Man Called Otto' met Tom Hanks verdwijnt deze week van Netflix

Deze veelbesproken films verschijnen binnenkort in de bioscoop

Tom Hanks en jongste zoon voor het eerst samen in een film: 'Speciaal'

Ser du Månen, Daniel

Muri Shinjû: Nihon no Natsu
Drama / Misdaad, 1967

Tetris
Biografie / Drama, 2023
gebaseerd op boekzelfmoordpogingvriendschapremakeflashbackmiscarriagenew neighbormourningsociale mediaduringcreditsstingerforced retirementdeath of wifebus accidentgrumpy man lovingloss of wife shot on filmlightheartedtransgender character transgenderflashbackshappy marriage hopefulvizinho