• 9.113.589 stemmen

Fisherman's Friends: One and All (2022)

Komedie / Drama | 111 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Meg Leonard en Nick Moorcroft

Met onder meer: James Purefoy, Dave Johns en Sam Swainsbury

Releasedatum: 3 november 2022

Plot Fisherman's Friends: One and All

"The buoys are back in town."

De mannen van een visserskoor uit Port Isaac in Cornwall hebben talloze optredens achter de rug. Hun debuutalbum 'No Hopers, Jokers and Rogues' gaan rap over de toonbank. Maar hoe om te gaan met de vloek van het tweede album, met de verleidingen en valkuilen van het succes, om maar te zwijgen van romantische verwikkelingen? En dan is er nog dat aanstaande optreden op het beroemde popfestival Glastonbury, waar de heren zich staande moeten zien te houden tegenover wereldberoemde acts als Beyoncé.

logo tmdbimage

avatar van Fikret8

Fikret8

Biografie van een visserskoor bestaande uit bejaarde mannen die in het voorprogramma van Beyonce hebben gestaan en daarbij haar man "Jay-Zedd" (zoals zij het uitspreken) hebben ontmoet.

avatar van wwelover

wwelover

Waar deel 1 leuk en charmant was vond ik deel 2 pijnlijk slecht en ongrappig. Kan me haast niet voorstellen dat er veel van het verhaal klopt. De dialogen zijn slecht en veel van het acteerwerk is bedroevend. Vooral de karakters van de platenlabel.

avatar van mrklm

mrklm

Vervolg op de succesvolle biografie van een groep vissers uit een dorpje in Cornwall dat internationale faam vergaarde met de vertolking van oude zeemansliederen is een grote teleurstelling. Jim [James Purefoy] reageert zijn verdriet over de dood van zijn vader Jago [David Hayman], één van de oprichter van Fisherman’s Friends, af tijdens een optreden dat in feit een auditie is voor een platenmaatschappij. Met zijn onbeschofte gedrag kan de groep fluiten naar een vervolg op hun succesvolle debuutalbum en kunnen ze hun droom op op te treden op Glastonbury Music Festival wel op hun buik schrijven. Dan verschijnt Aubrey Flynn [Imelda May], een gevallen rockster met een alcoholprobleem ten tonele en ik verraad natuurlijk niks dat het allemaal goed komt. Een mager verhaal dat alleen wordt opgeleukt door de intermezzo’s waarin de mannen doen waar ze duidelijk het beste in zijn: zeemansliederen zingen. Oftewel: koop liever het album!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Fikret8 schreef:

Zelf kenden wij de groep niet maar de trailer kwam goed over, vervolgens de film gezien en deze was genietbaar.

Het is geen dijenkletser maar de film kijkt wel lekker weg. Ook zijn er prachtige beelden van de kust van Cornwall.

Vandaar onze 7.

avatar van simonfender

simonfender

Deel 1 was leuk, maar dit deel 2 zeker leuker. Personages zijn allemaal wat beter uitgewerkt, Richard Harrington past er precies is: kortom niks mis met dit deel 2. Heb me kostelijk vermaakt en lekker meegezongen. Van mij mag er een deel 3 komen!

avatar van schumacher

schumacher

Bij de 1ste film had ik gepost: mijne dada niet, was echt niet mijn ding.

Toch heb ik deze 2de film een kans gegeven en ik vond die stukken beter dan de 1ste.

Mensen hebben me al vaak gevraagd wrm als ik een film niet goed vond of het mijn genre niet is wrm ik toch opnieuw kijk naar een vervolg, welnu, heel soms gebeurt het dus dat de 2de film beter is dan de 1ste . Ik geef alles een kans. .

Maar je moet er wel voor zijn.

Mocht ik 18 jaar terug zijn zou ik beide maar niks vinden haha. Maar ouder worden zeker dat je zo'n film wat begint te waarderen? .

Soit; wie de 1ste film al redelijk tot goed vond, deze is nog beter.