Genre: Fantasy / Komedie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 19 juli 2023
Bekijk via HBO Max
Plot Barbie
"She's everything. He's just Ken."
In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt of als je een Ken bent. Stereotype Barbie beleeft elke keer opnieuw de perfecte dag, totdat er op een morgen imperfecties bij haar op lijken te treden. Vastbesloten om haar plek in de wereld te vinden, begint ze een avontuurlijke reis door de echte wereld.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Barbie (MusicMeter)
- Barbie: The Album (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Ken
Gloria
Sasha
- 11981 berichten
hoef deze niet te zien denk heel anders over bepaalde zaken en mjjn beste vriendin zei je gaat je irriteren dus sla hem lekker over!
Tja, het is maar hoe serieus je het allemaal wilt nemen….. Vraag me ook af waar je nou zo anders over kunt denken dan wat Barbie aankaart. De kracht van komedie zit m nu juist in het spelen met wat zo herkenbaar is.
Black Math
Hoewel ik niet tot de beoogde doelgroep van deze film behoor, had ik eigenlijk best zin om deze film te zien, omdat ik het idee kreeg dat dit een intelligente en ironische film over een karakter zou zijn, ook al draait het karakter 'Barbie' zelf niet zozeer om intellect en ironie. Een beetje zoals Clueless waarin op een intelligente en ironische wijze de onwetendheid van de hoofdpersone weergegeven werd. Het feit dat Gerwig de film regisseert gaf me meer hoop op een soortgelijke film.
Weliswaar worden er goede pogingen toe gedaan, zoals Barbie die onder de douche staat zonder dat er water uitkomt, en de patriarchaatbeweging van Ken was hilarisch, maar bevatte ook pijnlijk herkenbare momenten voor mij als man (waar ik op mag gaan reflecteren). Verder een aantal filmreferenties, zoals de openingsscène die natuurlijk naar 2001: A Space Odyssey refereert, terwijl de wijze waarop rare Barbie zich bewoog gebaseerd op Daryl Hannahs karakter uit Blade Runner. Ook is het acteerwerk van Robbie en Gosling zeker sterk te noemen. Elementen in de film die ik erg kon waarderen, maar uiteindelijk overheerst toch de teleurstelling.
Deze film heeft twee grote problemen. De eerste is dat de dialogen, die duidelijk grappig moeten zijn, geen fijn ritme hebben, waardoor de grappen doodvallen. Sommige grappen hadden gewoon beter uitgewerkt moeten worden, zoals de opmerking van Barbie dat ze geen vagina heeft. Daar had zoveel meer mee gedaan kunnen worden. En bovendien, hoe kan zij nou weten dat ze er één zou moeten hebben?
Het tweede probleem is dat de film teveel ideeën bevat, waardoor de film niet coherent aanvoelt. Soms wordt een film beter door het aantal ideeën te beperken, ook al zijn ze nog allemaal zo goed. Een voorbeeld is de aanwezigheid van Mattel, die wat mij betreft volledig overbodig was. Maar kennelijk moet Will Farrell altijd in dit soort films opduiken, zoals eerder in de Lego film die ik overigens een stuk beter vond.
Op het einde is er een lange poging een moraal uit het verhaal te trekken. Vervelend, het duurt veel te lang en het draagt alleen maar bij aan het gevoel dat de film onvoldoende coherent is. Jammer. 2*.
Duke Nukem
- 1988 stemmen

Barbie kijkt naar porno?
Had na alle reviews verwacht dit wat leuker te vinden, maar wat een flauw hysterisch gedoe zeg.
Kan hier echt helemaal niks mee.
BBarbie
De grote vraag voor dit forum is natuurlijk: gaat BBarbie nog naar deze film?
Natuurlijk kon ik deze film niet aan mij voorbij laten gaan, maar ik ben er in weerwil van de fraaie vormgeving niet onverdeeld positief over. De film begint sterk, maar zodra Barbie en Ken verhuizen naar de “echte wereld” gaat het bergafwaarts. Van lieverlee begon mijn aandacht te verslappen en dat is een slecht teken. Ik heb niets tegen films met een boodschap, maar je moet niet overdrijven.
badfans69
pierre18
Barbie begint in haar eigen roze wereld waar het glazuur van je tanden springt door het mierzoete gehalte, zonder enig verhaal dan alleen maar een omgeving te laten zien die natuurlijk iedereen kent. Dit had ook in vijf minuten gekund. Daarna begint het verhaal enigszins te lopen en krijgt de film een beetje vaart, maar het ontwikkelt zich zo enorm belachelijk met overbodige personen, dat je je afvraagt; "Waar zit ik naar te kijken?". Eigenlijk is niets echt grappig, hooguit leuk omdat het iets van herkenning in zich heeft, maar niet meer dan dat. Uiteindelijk krijgen we een soort moraal voor onze kiezen die zo lang duurt dat je bijna in slaap sukkelt. Ook dat had met vijf zinnen afgekund. Er zijn parallellen met Toy Story, maar die film scoort met bijvoorbeeld "kind-pop' relatie al tien keer beter. Die relatie komt hier niet over en boeit ook totaaln niet. Ik vind het daarmee ook onbegrijpelijk dat dit zo'n kaskraker is geworden, het kan alleen maar zo zijn dat, omdat het een kaskraker is, je ook heen moet gaan. Zo is het met mij ook helaas gegaan. Het komt niet door de wild enthousiaste verhalen van de voorgangers. Barbie is cult, of eigenlijk was cult (?) Ken blijft een verzonnen bijproduct. De acteurs doen hun best, maar het draait niet om hen, het draait om de genoemde cult. Deze film lijkt door een kaskraker ook cult te gaan worden, maar het mag deze term door de geringe kwaliteit absoluut niet dragen.
Melancholia
Wat was dit...op aanraden van onze 21-jarige dochter toch gaan kijken ("paps je mag niet oubollig zijn, je moet gaan kijken")...
Bioscoop zonder verwachtingen binnengestapt, zonder vooroordelen...maar het was een hele opgave om de film tot het einde uit te zitten. Het stereotyperende toontje, de onbestaande verhaallijn, de totaal mislukte grappen/humor. Mijn vrouw en ik vonden er niks aan, onbegrijpelijk dat dit van bepaalde media lovende reviews krijgt.
Leek eerder op een infantiele, langgerekte reclamespot om alle Barbie-en Ken-spullen te promoten bij het bioscoop-publiek.
ziggy06
Ze hadden de verkeerde Ryan gecast voor Ken. Deadpool is nét zo gespierd én een stuk grappiger...
Hannibal
De details in de film zijn erg knap gedaan. Mattel krijgt er flink van langs maar kan opnieuw handenwrijven, want de "Margot Robbie Barbiepop" schijnt intussen prima te verkopen.
De dialogen over het patriarchaat zijn hilarisch, die waren naast de heel soms wat te kolderieke humor het echte hoogtepunt van de film. De film zou helemaal geslaagd zijn als de huidige CEO van Mattel aftreedt, een vrouw van kleur de leiding neemt, en er voortaan geen stereotiepe Barbies meer worden gemaakt.
Een grappig moment in de zaal: Tijdens de aftiteling liep een man met een roze cowboyhoed op richting de uitgang van de zaal en zei (duidelijk op zijn piemeltje getrapt) in onze richting: "Twee uur van mijn leven weggegooid" , waarop de vrouw die een meter achter hem liep schouderophalend tegen ons zei: "Ik vond het een leuke film!"
pierre18
Geweldig, zo zie je maar weer dat meningen verschillen. Mijn zus vond 'm ook geweldig, ik zelf eigenlijk helemaal niks. Mooi toch.
Maar een uitgekiende verkoopstrategie is t allemaal wel door Mattel.
schrans
Viel me wat tegen. De film weet moeilijk het evenwicht tussen een komedie en drama te vinden, waardoor grappen geregeld niet goed vallen en het prekerige begin tegen te steken. Zeker het gesprek op het einde met Ruth was wel hoogdravend. Daarentegen waren er op zich wel enkele leuke scènes en ideeën maar er wordt te weinig met gedaan. Conclusie is een vrij flauwe, weinig subtiele film over feminisme.
Splinters
Ik ben inmiddels naar barbie geweest met mijn dochter. Mijn dochter die in de bios nog net even te jong bleek om de film goed te vatten. En dat is maar goed ook, want wat een rampzalige stichtelijke (bedankt voor de term mr milton) problematische rommel was dit.
Onvoorstelbaar. Zo werd het hebben van overgewicht bijna gepromoot. Je zou bijna vermoeden dat de fastfoodindustrie de makers riant heeft betaald: overal veel te zware mensen in beeld, met de nadruk op hoe goed het wel niet zou zijn om jezelf te zijn. In het kader van de almaar uitbreidende obesitasepidemie waarbij steeds meer en meer kinderen worden getroffen kan dat gewoon niet.
Daarnaast was daar de mannenhaat. Alles in deze film is de schuld van de (blanke) man: inhalig. Slecht. Dominant. Eeuwig en altijd de baas. Vrouwen structureel benadelend en onderdrukkend. (ondertussen heeft de hoofdrolspeelster meer dan 50 mln in haar zakken gestoken, maar goed) Enz. Enz.
Een schandelijk portret was het, meer kan ik er niet van maken.
Slotsom: ondergetekende heeft deze film gekeken voor zijn dochter. Zonder mijn dochter zou er geen haar op mijn hoofd zijn geweest die eraan had gedacht om deze film te kijken. Om die reden heb ik deze film neutraal of beter gezegd als "criticus" bekeken. Ik hoop en verwacht dat deze draak de tand destijds niet doorstaat.
Hannibal
problematische rommel.....obesitasepidemie....mannenhaat....schuld van de (blanke) man....schandelijk portret....draak....
Heerlijk zulke recensies van mannen die beledigd zijn door Barbie. Dit maakt de film alleen maar geslaagder.
Splinters
Persoonlijk beledigd? Waar haal je dat nou weer vandaan? Ik vind het een abominabel voorbeeld van het mensbeeld, thats it.
Overigens zegt het iets over jouw persoon dat jij schijnbaar geniet van het mogelijk beledigd zijn van anderen, en dan met name blanke mannen. Ik denk niet dat je daar trots op zou moeten zijn.
Edit
Besef jij trouwens dat er op de basischool van mijn dochter kinderen met een pens van hier tot tokio rondlopen? Realiseer jij je dat sinds een aantal jaar een snackverbod op school geldt? En heb jij ergens het idee dat dit in het leven geroepen is voor mijn kids of zou de vork anders in de steel zitten?
- 11981 berichten
Een schandelijk portret was het, meer kan ik er niet van maken.
Pfff… Relativeren is je echt volledig vreemd. Dit soort teenage angst zou je als volwassene toch wel van je afgeschud mogen hebben. Arme dochter….
Splinters
Volgens mij wordt breed erkend dat deze barbie een feministisch manifest is. Ik sta daar niet achter.
Daarnaast heb ik vanmiddag in de bios gezeten achter een groepje jonge puberende meiden met ieder een zak chips ter grootte van een vuilniszak op schoot. Die jonge meiden zullen op het doek hebben gezien dat dat heel normaal en oke is: wees vooral jezelf (wat oke is wanneer iemand in een rolstoel zit maar niet wanneer een persoon een flink aantal maten meer meet). Ik kan en wil dat niet relativeren; al die kids die nu het foute voorbeeld krijgen betalen daar levenslang de prijs voor.
robertinho
Vanmiddag deze film gezien in de bios. Ik laat m'n review even achterwege, zou 'm moeten herzien. Ik en mijn vriendinnen werden continu afgeleid door een vader en dochter achter ons die de hele film lang lawaai zaten te maken met hun zak snackworteltjes.
- 11981 berichten
Popcorn is dodelijk! Je hebt helemaal gelijk. Ik geef het op.
Komt Hannibal weer met zijn moreel deugend vingertje wijzen hoor.
Mensen zouden maar eens een andere mening mogen hebben over het woke-thema.
...het woke-thema.
Ik vind het gewoon heel leuk dat Splinters met zijn dochter naar Barbie ging. Dat de film niet aan zijn verwachtingen voldeed is jammer voor hem, maar ik vind dat wel een beetje grappig. Sorry en mijn excuses
Wanneer kun je Barbie streamen?
Vanaf 4 september op Amazon Prime en ook vermoedelijk in die maand op HBO Max.
Dan zal ik de film ook eens checken.
Splinters
Ja. Ik ging uit van een kinderfilm. Als ik dit topic vooraf had gelezen dan had ik kunnen weten dat 10 jaar eigenlijk te jong is om deze film volledig te begrijpen. Ik ben hier natuurlijk pas 6 jaar lid, deze onervarenheid is derhalve wel een goed excuus.
Splinters
Maak er maar een karikatuur van. Ondertussen hoeft men binnen de industrie een ongezond product niet eens te plaatsen om tot het introduceren ervan over te gaan. Tot gigantische verpakkingen aan toe. De sociaal maatschappelijke boodschap is helemaal gratis en meer dan afdoende duidelijk: alles is oke, ook wanneer dat overduidelijk niet het geval is.
eRCee
- 1980 stemmen
Ik heb dat obesitas thema geloof ik gemist. De meeste vrouwen en mannen in deze film zijn toch bovengemiddeld mooi, ook qua figuur?
Hannibal
Klopt, maar het is maar hoe je perceptie is. Als in een reclame of film 1 persoon van kleur voorkomt hebben sommige mensen meteen het gevoel dat ze doodgegooid worden met "door hun strot geduwde diversiteit" en dat ze geen reclame meer kunnen zien waar dit niet het geval is. Zo werkt dat hier ook denk ik. Sommige mensen zien het liefst alleen stereotiepe Barbies, en bij 1 wat dikkere Barbie gaat het woke-alarm al af en raken ze van streek.
Splinters
In recente films waar sigaretten worden geplaatst rookt ook niet iedere acteur. Hier is het de maatschappelijke boodschap die faalt, met name voor de pauze heb ik mezelf kapot lopen ergeren.
Precies dit. Deze boodschap is zo onvoorstelbaar fout: het hebben van een normaal postuur zou stereotiep zijn.
Daarnaast bagatelliseer je het probleem: ach 1 wat dikkere barbie (er waren veel meer mensen met overgewicht in beeld, met gekoppelde boodschap) Kids zeggen dat graag: ach van 1 uitdeelzakje chips word je niet dik. Om een paar uur later een ijsje op te eisen na een broodje chocopasta.
Hannibal
Hier is het de maatschappelijke boodschap die faalt.
Maar een serieuze vraag: Waar faalt de maatschappelijke boodschap precies? Vanwege 1 dikke Barbie? Vanwege 1 Barbie in een rolstoel? Vanwege de boodschap dat vrouwen niet slechts objecten zijn en niet altijd blond en dun zijn? Ben je het oneens met de "speech" van Barbie aan het einde? Je kunt de film een gedrocht vinden, dat snap ik best. Dat je een kinderfilm verwachtte en dat het dat uiteindelijk niet is, dat is vervelend, ook voor je dochter. De liedjes zijn misschien irritant of je houdt niet van dansende Barbies en Ken's op een strand, zou ik allemaal begrijpen, maar hoe kun je het oneens zijn met de boodschap die ze hier over willen brengen? Mannenhaat? Helemaal niet, als je had opgelet gaat de film over waardigheid en gelijkwaardigheid. Wat is daar mis mee?
Jij wil dikke mensen uit films weren omdat ze problematisch zouden zijn. Dat vind ik pas problematisch. Ik denk dat jij juist het probleem onderschat van jongeren die doodongelukkig zijn omdat ze niet aan de stereotiepe verwachtingen voldoen. Dat wordt alleen maar erger als ze alleen deze stereotiepen zien als ze naar een film, de tv of welke media dan ook om zich heen kijken.

Volgens bronnen is een vervolg op 'Barbie' in pre-productie, maar de makers ontkennen dit

'Barbie'-regisseur Greta Gerwig sluit vervolg niet uit: 'Ik zou het graag doen'

Past Lives
Romantiek / Drama, 2023

Urga
Drama, 1991
feminismepatriarchy satirebased on toyvrouwelijke hoofdrolspelersociale satirevis op het drogewomanhood popgeestfantasy worldmotherhoodexistentialismvrouwelijke regisseurcuriousmisandry moeder dochter relatieadventure comedygender discrimination dramaticbarbiesecret world whimsicaladoringarrogantaudaciouscheerfuljoyfulsarcasticsympatheticvibrantmatelfantasy comedy