Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Katharine Isabelle, Emily Perkins en Mimi Rogers
Releasedatum: 18 augustus 2001
Plot Ginger Snaps
"Hungry like the Wolf."
De zussen Ginger en Brigitte zijn geobsedeerd met elkaar en de dood. Als Ginger op een avond door een mysterieus beest wordt aangevallen, helpt haar zus om de wonden te verbergen. Tot hun verrassing genezen de wonden erg snel, waarna Ginger steeds vreemder gedrag begint te vertonen.
Ginger Fitzgerald
Henry
Mr. Wayne
Tim
Jordy
Afgezaagd uitgangspunt, maar erg verfrissend uitgevoerde weerwolf-film. Er wordt leuk geacteerd door de 2 zussen en Mimi Rogers in een grappige rol als moeder, en ik vond het einde mooi en redelijk origineel. 3 sterren.
Blindfold
Inderdaad. Het einde was wel een stuk minder, maar voor de rest was het allemaal erg cool.
JoeHallenbeck
Verrassend goede horror film. Een verfrissende aanvulling op het weerwolf-genre.
De vrijwel onbekende actrices zetten hun rollen overtuigend neer.
bioscoopzaal
Geweldig verrassende horrorfilm. Ik had geen idee dat hij zo goed zou zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook niet al teveel van verwachtte, vooral omdat die andere gehypte weerwolvenfilm "Dog Soldiers" een beetje tegenviel.
Maar "Ginger Snaps" was toch echt wel te-gek. Goeie fotografie en montage, prima geacteerd, enorm goor en met een gedurft einde. Al was de weerwolf op zich niet zo heel erg overtuigend, maar dat maakte eigenlijk weinig uit.
4 sterren, een grote verassing.
M. Rodriguez Fan
Verrassende film. Ik dacht een film die rechtstreeks van een festival komt zal wel niet veel zijn. Maar mijn oordeel was misplaats, best een vermakelijke film... 3 sterren
herman78
Waarom zou een film die van een festival komt (wat bedoel je daar trouwens mee? een film op een festival gedraait heeft ofzo?) niet leuk kunnen zijn?
Hemdale
Ik ben niet zo'n fan van weerwolf films... maar dit is toch wel een hele leuke en originele!
bioscoopzaal
Je weet toch dat films die op festivals gedraaid worden zonder uitzondering slecht zijn? Op Cannes, Festival van de Fantastische Film en andere festijnen draaien ze alleen maar rotfilms. Daar is nou echt nooit één goede film bij. Om maar een voorbeeld te geven: op Cannes draaien ze dit jaar "The Matrix Reloaded" en "Kill Bill". Dat kan toch nooit wat zijn?
M. Rodriguez Fan
Matrix Reloaded komt niet rechtstreeks van een Festival die komt nog in de bios, Ginger Snaps niet, en ja als het als voorafje draait op het Festival Radius heb ik er geen goed gevoel over(heeft bij meer festivals gedraait maar toch) Zeg ik dat ik dat bij elke film vind ? Nee, kijk eens in mijn top 3 staat op 1 niet GirlFight die is afkomstig van een festival...
bioscoopzaal
Nevermind ... ironie is aan dit topic blijkbaar niet besteedt.
bioscoopzaal
Volgens mij niet hoor, hier in Vlaanderen in elk geval niet. Een screening op het Festival van Brussel en hoppa de videotheek in ... zonde hoor.
pjotr
Okeej , je had wel even een oversteek moeten maken maar de film komt niet rechtstreeks op video nadat 'ie op een festival heeft gedraaid...
Bovendien is Ginger Snaps in Nederland gewoon te boeken hoor....'t is dat we 'm niet genoeg vonden om 'm te draaien...
bioscoopzaal
Dat zal hier ook ongetwijfeld wel het geval geweest zijn, maar zoals vaker bij goede genre-films zijn de verdelers bang dat hun film niet zal aanslaan. Ik ben er van overtuigd dat GS een bescheiden succesje had kunnen worden, mits de juiste promotie. Het is immers een dijk van een genre-film, en stukken beter als recente horror-ondingen als "FearDotCom", "They" en "Thir13n Ghosts".
pjotr
Hmmm, de film begon erg veelbelovend maar toen eenmaal die plastic weerwolf in beeld kwam was voor mij de lol eraf...
Van de drie films die je noemt heb ik alleen Thir13n Ghosts nog maar gezien (godzijdank..) maar die is inderdaad een stuk beroerder...
bioscoopzaal
Die weerwolf was inderdaad niet je van het, maar de film had een dijk van een script en uitstekende acteerpresaties, vooral van de twee dames in kwestie.
Maar nu je het zegt, is die ietwat kunstmatige weerwolf waarschijnlijk een van de redenen geweest waarom die film niet in roulatie is gegaan. Persoonlijk stoorde ik me er niet zo zeer aan, bovendien kwam het beest grotendeels suggestief in beeld en lag de nadruk meer op de dreiging van het beest zelf dan op de grote monster-ontknoping.
Je hebt echter gelijk, met een betere weerwolf had het einde een grotere impact kunnen hebben. Toch blijf ik het een uitstekende film vinden
damon
Leuke verassende film. Jammer alleen dat je niet alle moorden zag......
ben benieuwd naar deel 2, en ik heb ook gehoord dat ze een deel 3 willen maken.
Tom Savini
Erg goede film,intelligent scenario,goeie dialogen,goeie acteerprestaties,goeie muziek,origineel en ik vond die weerwolf helemaal niet slecht gemaakt! Hij ziet er alleen wat anders uit dan andere weerwolven.
De Knip
Toch wel een aangenaam fillmpje met zo nu en dan een vleugje humor erin. Zeker geen standaard weerwolf-movie.
***
Queto Yurlunyur
Had een aantal erg strerke en originele momenten, maar het ronduit belabberde einde verpest veel. Nog net 3 *
Linda
Leuk om je eens op een foutje te betrappen
Engelltje
ja , best aardige film ,maar ben het eens over het einde.
Dat was een beetje jammer 3*
yodek
Originele 'weerwolf' film, die ik heel toevallig in een 5 euro 4-dvd (nuja, 2 dubbel dvd's) pack aantrof.
Was aangenaam verrast door de twee 'zusjes', speelden idd goed.
Niets bijzonders, maar gewoon lekker om te kijken.
Soeperman87
Een super film!
Echt Een van de weinige weerwolf films die ik kon waarderen!
Nu nog opzoek naar de vervolgen, die binnenkort op DVD zullen verschijnen.

Ginger Snaps 2: Unleashed
2004

Ginger Snaps Back: The Beginning
2004

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Pusher II
Drama / Misdaad, 2004