• 9.376.060 stemmen

Met onder meer: Katharine Isabelle, Emily Perkins en Mimi Rogers

Releasedatum: 18 augustus 2001

Plot Ginger Snaps

"Hungry like the Wolf."

De zussen Ginger en Brigitte zijn geobsedeerd met elkaar en de dood. Als Ginger op een avond door een mysterieus beest wordt aangevallen, helpt haar zus om de wonden te verbergen. Tot hun verrassing genezen de wonden erg snel, waarna Ginger steeds vreemder gedrag begint te vertonen.

avatar van 606

vette puber weerwolf film.

met leuke en gave stukjes erin

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,5. beste ginger snapes maar de weerwolf stelt niks voor

avatar van Reinbo

Matig weerwolven filmpje dat leuk begon, maar in de tweede helft compleet verzandde. Had ook wel een kwartiertje korter gemogen. 2,5*

avatar van skip

skip

Goede horrorfilm, einde was echter niet super, 3*

avatar van wallywalrus

wallywalrus

ik ben niet zo'n liefhebber van horror.

deze film was erg vermakelijk.

veel bloed, etc.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Het begon goed, maar zakte uiteindelijk toch wel in.

Veel bloed, en wel goede spannende momenten zorgde er wel voor dat ik bleef kijken, terwijl weerwolven films absoluut niet mijn ding is.

Er hangt een aardig duister sfeertje in de film dat vooral in het begin van de film goed aanwezig was.

Acteerwerk was oke, maar wat heb ik me lopen ergeren aan die Katharine zeg.

Ze heeft zo'n arrogant hoofd, dat de film gelijk een stuk minder werd voor mij, misschien komt dat ook mede door haar rol maar echt ik vond haar vreselijk.

Dat was dus echt een minpuntje voor de film, jammer dus.

Al met al wel een van de betere weerwolven films die ik heb gezien, en ondanks de zeer erge Katharine toch nog 3*

avatar van BlueSword

BlueSword

ik verhoog alledrie de films toch naar een 4.0*, heb echt een zwak voor deze films, beetje fan van de triologie.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Bijzonder aangename verrassing was dit. De weerwolfisme/puberteit metafoor lijkt misschien wat belachelijk, maar zowel als horrorfilm als als tienerfilm is Ginger Snaps volkomen geslaagd. Emily Perkins was perfect voor de hoofdrol, de effecten waren gezien het budget ook dik in orde, en de geel-achtige filter op de lens zorgde voor een heel apart sfeertje. Dikke 4* En nou gauw die vervolgen eens uitchecken.

avatar van saleena

saleena

echt de beste tienerhorror die ik heb gezien

goeie tienergrappen

en

wat ik wel moet zeggen is dat de weerwolf wel er nep uitziet

dat is een minpuntje

verder ginger snapes rulezzzzzzz

avatar van xEvelien

xEvelien

Ik vond dit echt een geweldige film xD Niet zozeer omdat het verhaal sterk is of dat 'ie eng was, maar hij was gewoon heel erg vermakelijk. Ik vond dat het verhaal wel leuk is verfilmd en de actrices vond ik ook goed acteren..

avatar van movielau

movielau

doodeng! dat ik alleen thuis was en het midden in de nacht was had er misschien ook mee te maken, maar goed. Mooi gedaan deze film. Leuk verhaal, weer eens wat anders dan de zilveren kogels en dat soort dingen.

weerwolf was wel een beetje nep inderdaad, maar op het eind toch goede schrikmomenten. Vervolg nog niet gezien, maar wel van plan.

3,5

avatar van Soul

Soul

Gast deze film ruleert echt heel hard! Het maakt eigenlijk niet zoveel uit dat de weerwolf nep is. 4.5 sterren.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Goeie horror. Nou ben ik niet zo heel fan van weerwolven. Ik vind ze beetje saai over het algemeen. Maar dit was wel een goeie film hoor. Vervolgen waren slecht. 3.5 *

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

2.5* . Zeker leuk filmpje, maar ook nep

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Wat een spoilers allemaal, weerwolf weerwolf weerwolf, laat dat "mysterieus beest" toch mysterieus blijven..

avatar van BlueSword

BlueSword

het is dat het hier op MM zo staat maar als je de film zou kopen of kijkt op IMDB dan merk je al gelijk dat het over weerwolven gaat...

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de film was een leuke thriller tot ze in de weerwolf veranderde tot werd het een typische blood achtige horror

en de weerwolf leek helemaal niet op een weerwolf meer op een mislukte experiment van een weerwolf op de tweede deel leek de weerwolf meer echt

avatar van Thomas83

Thomas83

Aardige tienerhorror. Net wat anders dan de meeste films van dit genre. Tenminste, een deel van de film.
Het begint allemaal heel aardig. Mooi en apart donker sfeertje, mooie (cynische) humor, en ook wat aardige spanning. Je ziet dan niet meer dan je moet zien, iets wat in mijn ogen toch de betere films in dit genre kenmerkt.
Maar op een gegeven moment gaat het hard bergafwaarts met de film, en blijft er weinig over van dat oorspronkelijk leuke sfeertje. Dan wordt het allemaal vrij oppervlakkig en, in mijn ogen de grootste fout die filmmakers in dit genre maken (ik snap niet dat men geen lering trekt uit eerdere horrorfilms), laat men teveel zien. Dan merk je ook duidelijk dat het een low budget-film is. Die weerwolf ziet er echt niet uit, het (opgedroogde) bloed soms ook niet.
De acteerprestaties zijn niet echt goed, maar in vergelijking met veel andere films in het genre vond ik het allemaal zeker niet slecht. De muziek is niks bijzonders en zelfs vrij saai vond ik, maar het camerawerk vond ik dan weer wel de moeite waard.
Zowel op het gebied van spanning als op het gebied van gore steekt Ginger Snaps niet boven het gemiddelde uit. Het begin was veelbelovend, maar daarna wordt het snel minder en minder.
Meer dan een dikke 2.5* vind ik de film niet waard.

avatar van film_kaza

film_kaza

Ginger snaps behoort tot de wat engere films die ik zag. Maar het behoort niet tot 1 van de engste films die ik zag.

Weerwolven vind ik echt de allerengste monsters die ik ooit zag. Maar ik deze film zijn weerwolven anders dan ik gewend ben. De weervolgen die ik ken zijn reasachtig, hebben messcherpe klauwen, reuzachtige tanden en zijn helemaal zwart waadoor je in het donker alleen zijn ogen of tanden vaag kan zien.
De weerwolf hier had een heel vreemd hoofd, een waterval-kwijl mond, een nogal lichtbruine huid en erg weinig haar. (Kortom deze was totaal anders dan ik gewend ben, en vanwege de zichtbaarheid kon je de "nepheid" van de weerwolf pas goed zien. Deze weerwolf was ook net zo gevoelig voor pijn van een mes als een hond. Ik zie hem dan meer als een levensgevaarlijke grote hond. Niet als een groot duivels monster waarvan er maar 1 manier bestaat om het te verslaan. )

De bloed, lijken, slachtscene's waren enger dan de films die ik de laatste tijden zag.
De engste scene vond ik nog dat Ginger werd verslonden door de weerwolf op het begin.
- Je ziet niet goed wat het is
- Er word bruut gemoord en er verschijnt steeds meer bloed overal
- En dan het "keiharde steeds doorgaande gegil" gecombineerd met de vorige punten.
Dat is echt wat ik het engste vind in een film. Dan nog ook dt somige na zo'n slachting gewoon nog leefde. Mij lijkt zo'n aanval gewoon zo vreselijk afschuwelijk. Dat je pijnelijk en niet direct sterft vind ik nou horror.

Voor de rest vond ik het beste van de film nog wel het einde en dat de film nog wel humor had. Ik had een ander einde verwacht omdat er 2 vervolgen zijn dus dat was aardig verassend.

Vermakelijke film. Behoort tot de wat engere films maar verder bevat het niets meer dan een andere doodgewoon vermakelijke horrorfilm zoals "Creep" bijvoorbeeld.

3,5

avatar van JurassicPark

JurassicPark

vind het maar een beetje een apenfilm worden.

avatar van mikey

mikey

Yes. Het feit dat weerwolven gelijk staan aan geslachtsdrift wordt hier weer es even herhaald. Deze film kreeg bijzonder goede kritieken maar ik kon er persoonlijk niets mee. Ik kreeg echt de indruk dat alle cliches uit de kast waren gehaald en dat (ondanks de andere invalshoek van femini tieners met death wish) het personeel zo stereotiep mogelijk was neergezet.

Wat mij betreft haalt dit de angel uit de film en kon ik wellicht hierom ook geen spanning ontdekken. 1

avatar van KCFM

KCFM

Soul schreef:

Weervolven zijn zowiezo nep,

tenzij jij het kan bewijzen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Genoeg gore en actie om de liefhebbers te plezieren, maar ook genoeg humor, wat resulteert in een paar erg geinige scènes. Ergens halverwege zakt het niveau van de film jammer genoeg wat in en de film weet zich vanaf dat moment, op een paar leuke scènes na, niet meer van een standaard horrorwerkje te onderscheiden.

Het uitgangspunt is op zich leuk, maar de uitwerking van het verhaal is behoorlijk standaard en tevens al vele malen beter gedaan. Ook de personages zijn zo cliché als de pest. Als laatste duurt de film te lang, daar had makkelijk een minuut of 20 afgemogen. Al met al is Ginger Snaps geen Silver Bullet en al helemaal geen American Werewolf in London, maar toch heeft dit ietwat standaard weerwolf- filmpje hier en daar z'n charmes.

3 sterren.

avatar van nightbreed

nightbreed

Prachtige horrorfilm (de beste in de reeks) met een mooi verhaal en goede zwarte humor.

Een must voor de horrorfanaten.

Cijfer: 4

avatar van soom

soom

Lekker zwart, echt wat ik nodig had, eigenlijk. Ik wilde een film kijken, maar aarzelde echt danig. Ik had al min of meer (onbewust) in m'n hoofd gezet dat ik Ginger Snaps wilde kijken, maar toch twijfelde ik ergens wel. Het heeft een sexy sfeer in zich. En zo ademen als Emily Perkins doet, ehm, dat is niet goed voor je. Ontzettend spannende finale, iets beter ook dan Cursed. En die Sam, Knappe Jongen! Natuurlijk ziet het er hier en daar best wel nep uit, maar de uitwerking is toch wel een beetje wat ik verwacht van een slasherfilm. Wat dit voor mij ook echt is. 3,5*.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Ik vond het wel een goede horrorfilm. Erg goed in zijn soort. Er waren wel wat effects die er nep uitzagen, maar ik vond het verhaal zelf wel heel goed. Het 'tienerige' eraan vond ik wel leuk.

Ik verschoot wel dat Katharine Isabelle jonger is dan Emily Perkins, terwijl zij de oudere speelt in de film.

avatar van rox91

rox91

Goede horrorfilm, ook het begin is echt goed.

Alleen het einde vind ik vaag maarja.. daar is dan weer een vervolg op. Het ziet er alleen allemaal een beetje nep uit.

De effecten zijn wel goed als ginger helemaal transfromeert enz.

avatar van lesamurai

lesamurai

Zoveel van gehoort en had 'm nog steeds niet gezien sinds gisteren. Het was een film die erg origineel overkwam en wel vermakend was maar was zeker geen topper, het acteerwerk was leuk, de transformatie was echter wel schokkend maar dat was het dan ook wel.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Een vrije zwakke film, die mij geen enkel moment kon boeien. Ik weet dat het niet mijn favoriete genre is, maar toch had ik de hoop dat deze film mij zou kunnen verrassen. Helaas gebeurde dat niet. Het geheel ziet er vrij goedkoop uit, de acteurs komen totaal niet uit de verf en qua verhaal is het op een aantal momenten na weinig origineel.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy