• 9.375.064 stemmen

Met onder meer: Katharine Isabelle, Emily Perkins en Mimi Rogers

Releasedatum: 18 augustus 2001

Plot Ginger Snaps

"Hungry like the Wolf."

De zussen Ginger en Brigitte zijn geobsedeerd met elkaar en de dood. Als Ginger op een avond door een mysterieus beest wordt aangevallen, helpt haar zus om de wonden te verbergen. Tot hun verrassing genezen de wonden erg snel, waarna Ginger steeds vreemder gedrag begint te vertonen.

avatar van Parisa

Parisa

Sexy, 'gothische' griezelfilm met een bite.

Als ik jonger was geweest had ik meteen highlights in mijn haar gewild.

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Goeie film

avatar van Alldoss

Alldoss

Echt een verschrikkelijk spannende film!

avatar van maxo922

maxo922

leuke film, maar niet echt eng, en mischien maar een keer geschrokken. er zaten ook wel grappige stukjes in.

avatar van Jack_Frost

Jack_Frost

Blijft een klassieker in het weerwolf genre! Leuke, vlotte en zieke horrorfilm. Blijft bij mij altijd in me geheugen staan! 4.5 *

avatar van Threeohthree

Threeohthree

hm, ik moet hier toch kritisch zijn. Eerst wil ik even meedelen dat ik persoonlijk heel veel van horrors houd en deze film levert nou niet echt een bijdrage daaraan. Dus zou ik dit ook eerder een horror/drama genre geven. Dit wil niet zeggen dat ik de film slecht vond, het was een best aardige film en was zeker niet saai.

Maar als ik : "thriller/horror" op de cover van de film lees en ik zie dit resultaat vind ik dat toch wat jammer, had wel meer in gezeten.

avatar van hub_011

hub_011

gister voor het eerst gezien....ik heb mijn eigen geen momet verveeld leuke film zeker een aanrader voor een horror fan

Krijgt van mij dan ook 4****

vanavond even deel 2 kijken en deel 3 nog ben ik weer bij

avatar van Renee28

Renee28

Eerlijk gezegd houd ik niet echt van horrorfilms, ook al ben ik vaak verplicht ze te kijken met vriendinnen. Maar deze viel mij heel erg mee. Het einde riep bij mij toch wel raar gevoel op, ik moest zelfs bijna een traantje wegpinken..

Ik vond dat er erg goed geacteerd werd, dat zie je niet vaak in horrorfilmpjes. Ginger's transformatie van slordige, onopvallende meid, tot sexy chick was interessant.. En ook haar transformatie tot weerwolf was boeiend. Normaal in weerwolffilms veranderd diegene 'ineens' bij volle maan, maar zij begon gewoon steeds meer trekjes van een wolf te vertonen (het haar, de staart, de klauwen en uiteindelijk ook de ogen en de tanden).

Al met al, verassende film die toch iets meer in zijn mars heeft als de standaardhorrorfilm!

avatar van Halcyon

Halcyon

Zwakke film. Hij begint nochtans aardig met twee leuke hoofdpersonages en een heleboel herkenbare perikelen rond puberteit. Lekker smerige effecten ook af en toe. Na het uur, wanneer Ginger "verandert", wordt het allemaal een stuk saaier. Daarbij duurt de ontknoping veel en veel te lang. Dan zie ik liever een Dog Soldiers waar het tempo van begin tot einde erg hoog ligt. De sequels zal ik maar vermijden...

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De laatste jaren worden we nogal overspoeld met op de tiener-markt gerichte horrorfilms (Jeepers Creepers, Wrong Turn etc). Vrijwel altijd standaardverhaaltjes met dezelfde soort FX.

Maar deze is een positieve uitzondering. Een briljante horrorfilm die mij wel een beetje deed denken (qua sfeer) aan jaren tachtig klassieker The Howling.

avatar van schillies

schillies

Degelijke horrorfilm. Het gothic sfeertje is leuk gevonden, verder vind ik Katharine Isabelle echt goed als Ginger. Emily Perkins vind ik gewoon iets te creepy, te zeer een freak. Het verhaal is zeer goed, maar de weerwolf ziet er echt slecht uit, ben meer te vinden voor de weerwolven van underworld en Van Helsing.

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Ik vond het wel een aardige film...

Maar jee wat was die weerwolf nep xD

avatar van MovieEter

MovieEter

Weerwolvenfilms zijn niet m'n ding, maar een onderhoudend verhaaltje en een flinke dosis zwarte humor maken deze erg genietbaar. Leuk!

avatar van niethie

niethie

Ik ben deze film in het verleden vaak tegengekomen maar heb hem eigenlijk altijd- gemeden (waarom weet ik niet eigenlijk) maar achteraf gezien was het dus behoorlijk onterecht. Vond het een verrasend fris en modern horrorfilmpje, met een leuk coming of age verhaaltje op de achtergrond. De twee meiden in de hoofdrol deden het prima, de film heeft een heel aangenaam sfeertje en ondanks dat de effecten er wat goedkoop uitzagen heeft dat me verder absoluut niet gestoord. Echter wel jammer dat het na de geweldig sterke eerste helft wat instorte, het redelijk ontroerende einde maakte dan weer een hoop goed. Ik twijfel sterk tussen een drie en een drie en een half, maar omdat ik me zo vermaakt heb en op het moment dat ik hem zag (gisternacht) echt toe was aan een soortgelijk filmpje ben ik bereid hem het voordeel van de twijfel te geven.

3,5 sterren

avatar van ;)

;)

deze film is één van men favoriete.

niet zo zeer voor de weerwolven maar voor het verhaal er achter.

de sfeer en het verhaal waren ideaal voor een geslaagde avond.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Kom op dan, winkie. Krik die score die je geeft dan maar wat op.

avatar van K@i

K@i

door dat Gotic gedoe niet zo goed als Dog Soldiers
maar voor de rest vond ik dit een goede film !

tijdens de langzaame transformatie zag zer der werkelijk agrijselijk uit veel meer dan toen de transformatie compleet was vond dat groeiende
staartje wel grappig

Ik heb deze film, en ik moet zeggen ik vind hem erg leuk!

De weerwolf is inderdaad een beetje aan de neppe kant maar het is zeker wel overtuigend geacteerd,

deel 2 en 3 heb ik ook al gezien en die zijn wat minder,

maar die moet je zeker zien!

avatar van DJ-horror

DJ-horror

Ik wilde deze film al graag eens gezien hebben, en nu heb ik 'm gezien!

Normaal houd ik niet zo van weerwolf- films maar deze film vond ik destijds vrij aardig. Het hoesje sprak mij wel aan. Ik had hem wel wat enger verwacht maar hij was eerder spannend.

En de nodige gore momenten waren ook goed.

3,5 sterren

avatar van Elineloves

Elineloves

Ginger snaps.. Heb hem jaren geleden voor het eerst gezien en was meteen onder de indruk. Op een boeiende manier zie je welke invloed de puberteit op een tiener heeft, er komen veel verschillende punten aan bod, lichamelijke veranderingen, ontluikende seksualiteit, de hormonale disbalans.. en alles in link met weerwolven. De verandering van tiener naar weerwolf die Ginger doormaakt staat symbool voor de verandering van kind naar volwassene in de puberteit. Dat maakt Ginger Snaps een film met een knipoog, maar wel een knipoog die je snel moet maken, omdat je niks wilt missen en dus beter beide ogen open kunt houden. Vanaf het allereerste moment van de film zit je gevangen in spanning en afwachting van wat gaat gebeuren. De film heeft een goed tempo en de special effects zijn waanzinnig goed. De veranderingen die Ginger doormaakt worden prachtig gefaseerd weer gegeven en komen geloofwaardig over. Een zijdelings thema in de film is de -letterlijke- bloedband tussen twee zusjes en in welke mate die intense band het gedrag beïnvloedt. Ginger Snaps is zeker een aanrader voor de horrorliefhebber.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Weer zo'n standaard weerwolven horror. Doch best vermakelijk. Er word redelijk in geacteerd en de Ginger-weerwolf ziet er wel lekker bruut uit. Verder ook vrij goor en bloederig op bepaalde momenten en de zwarte humor mocht ook niet ontbreken. Prima tussendoortje. Met ook nog enkele nummers van onze Junkie XL.

avatar van EliasZ

EliasZ

kkijk wel graag horrorfilms, zag ook dat die hoge score had dus verwachtte er wel veel van

maar ooh wat was dit slechtt!! alles voorspelbaar, totaal geen spanning, neppe weerwolf, kon me ook echt niks schelen of iemand dood ging of niet. wou hem echt uitzetten en dat heb ik nog nooit gehad!

0.5

avatar van DragQueen

DragQueen

Een spannende horror-thriller, die een prima en boeiend verhaal bevat. de film heeft ook meer om het lijf, dan je in eerste instantie vermoedt. hij heeft mij in ieder geval geintrigeerd, mede door het sfeervolle geheel. het acteerwerk van de twee zusjes is ook goed te noemen. 3,5 sterren.

avatar van Searwen

Searwen

Ondanks die weerwolf nogal fake was, vond ik het verhaal goed. Het was wel een beetje een teenager film in mijn opinie maar persoonlijk vind ik dat stiekem wel leuk. Wat ik erg interessant vond was dat die zusjes echt zoveel om elkaar gaven en ik vond Emily Perkins awesome!!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Niet de bioscoop gehaald, maar een veel bekeken film op dvd.

De langzame transformaties tot weerwolf overtuigen en het slot is spannend.

Volgens mij is dit ook de eerste weerwolven-film waarin tieners centraal staan.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Al DeNiro schreef:

Volgens mij is dit ook de eerste weerwolven-film waarin tieners centraal staan.

Dit is een oudje, ik kan me er zo ook nog eentje herinneren met Michael J. Fox(meer richting komedie) en er zijn er vast nog veel meer.

Toch is dit best een apart filmpje, qua sfeer en uitwerking.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Fantasie horror deze film, ik had me hier erg veel bij voorgesteld maar viel me toch tegen.

Echt Amerikaans wel vond ik en zoals Searwen aangaf teenager movie, dit gevoel had ik ook.

Is prima om een avondje te bekijken, maar voor mij geen blijvertje.

avatar van rep_robert

Redelijke horror deze film.

Het uitgangspunt vind ik origineel, de uitwerking is wat mij betreft een beetje minder.

De 2 dames in de hoofdrol doen hun werk goed, alleen ik vind de typjes die zij neer zetten alleen een beetje over de top. Dat werkte niet helemaal bij mij, tel daarbij dat er weinig spanning in zit(op het einde na) en je houdt niet een hoogstaande film over.

avatar van marilynmonroe

marilynmonroe

echt zo'n suffe horror film,

waar je eerder bij lacht dan dat je bang bent.

en dan die wolf!

hahaha

avatar van Jules15

Jules15

Grappige horrorfilm!

Af en toe wel echt slecht, toch nog best orgineel.