• 9.373.488 stemmen

Geregisseerd door: Tony Maylam

Met onder meer: Brian Matthews, Leah Ayres en Brian Backer

Gesproken taal: Engels en Portugees

Plot The Burning

"A legend of terror isn't a campfire story anymore!"

Een groepje kinderen probeert een grapje uit te halen met hun kampleider, maar het gaat helemaal mis. De kampleider raakt verbrand, en belandt in het ziekenhuis. Vijf jaar later is hij weer voldoende hersteld, en zint op wraak...

avatar van niethie

niethie

Heb Prom Night op zo´n oeroude vhs.

niethie schreef:

Heb Prom Night op zo´n oeroude vhs.

Als je ooit eens van die VHS banden af wil.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

COBHC schreef:

Prom Night ook? DIe zoek ik al heel erg lang en die is bij de meeste winkels heel duur. Ik snap niet dat deze dvd's nooit in Nederland op DVD zijn uitgekomen. Maniac bijv. is vroeger wel op Nederlandse VHS uitgekomen, maar nooit op DVD. Dat snap ik gewoon niet.

Maniac is bij oddworld (belgië) te koop voor zo een goede 10 €, ik heb hem besteld

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Die Hard,Willis schreef:

Zelf heb ik Prom Night voor €7,- gekocht.

Waar dat? Niet dat ik hem zo leuk vond, maar die disco-scène, aaah zalig

Die Hard,Willis

Boudisque, vraag maar verder via PM anders gaan we hier zo off-topic.

Die Hard,Willis

Koop gewoon de dvd, spotgoedkoop!

avatar van SanderX

SanderX

waar dan?

www.boudisque.nl bijvoorbeeld.

dutchtuga

Nergens te vinden op boudisque.nl en bij Play kost de regio 2 dvd 48 euro..

De regio 1 is dat

dutchtuga schreef:

De regio 1 is dat

Dat weet ik, maar dat is wel de beste versie van The Burning. Heb je geen regio 1 dvd speler ?

avatar van COBHC

COBHC

De versie van MGM schijnt inderdaad de beste te zijn. Ik heb hem ook en hij is naar mijn mening volledig uncut en heeft een uitstekend beeld en geluid. Bijna alle dvd spelers zijn regio vrij te maken. Stuur voor meer info maar een PM.

avatar van SanderX

SanderX

had hier meer van verwacht

avatar van Horrordude

Horrordude

Het had leuke stukjes maar af en toe ook erg moeilijk om je aandacht er bij te houden

avatar van niethie

niethie

Gisternacht dan eindelijk gezien en ik moet zeggen dat er niets teveel over de film gezegt is, toch wel een van de betere slashers die ik in de afgelopen jaren gezien heb. In tegenstelling tot een hoop andere 80's slashers wordt hier een prima verhaaltje verteld, de spanningopbouw is in sommige scenes echt geweldig gedaan en dan vooral in die scene op dat vlot waar de moordenaar op een gruwelijke manier een aantal tieners afslacht, daarnaast bevat de film ook nog eens een mooie bijpassende score en waren de kills lekker bloederig mede dankzij de effecten van Savini. Al met al samen met de eerste vier Friday the 13th films en de Sleepaway Camp serie een van de betere kampeer slashers, prima hersenloos vermaak niets meer niets minder.

3,5 sterren

avatar van Friac

Friac

Naar mijn smaak wordt The Burning hier een tikkeltje overgewaardeerd. Ik had althans hoge verwachtingen voor deze slasherklassieker, maar moet helaas zeggen dat ik van een behoorlijk kale kermis thuiskwam.

Eigenlijk kan ik het kort houden: op nagenoeg geen enkel vlak kon The Burning me overtuigen. Grootste pijnpunt was het gebrek aan spanning en échte griezeligheid: er is één sterke scène te bespeuren op het einde, wanneer Cropsy de kampleider benadert met de vlammenwerper en deze plots uitdooft. De shots die daarna aan elkaar gelast worden creëren best een spannend sfeertje en de POV-shots zijn soms wel een leuke aanzet, maar op nagenoeg geen enkel moment werkte het écht voor mij. De muziek en de geluidseffecten zijn ook niet echt van een hoog niveau, sterker nog: bij momenten worden ze zo aangewend dat een scène onbedoeld hilarisch 'fout' wordt. Er zijn overigens genoeg 'foute' scènes te bespeuren die een bulderlach uitlokken de scène waarop de kinderen huilend treuren nadat ze hun vermoorde vrienden hebben ontdekt op kop: dat is al eens leuk bij een slasherfilm, maar het is jammer dat het grootste kijkgenot op den duur bij het 'uitlachen' (zoals bv. bij de teruggetrokken jongen die loopt alsof hij de 'missing link' is) komt te liggen. Savini is wederom een sterktehouder, die man is een echte specialist wanneer het op gore aankomt. De scène met de kano is memorabel, al wil ik hem ook weer niet overwaarderen. Probleem met deze film is - zoals hier reeds eerder werd aangehaald door Friday the 13th - dat er nagenoeg geen variatie zit in het wapenarsenaal van moordenaar Cropsy en dat de doorwinterde slasherfan niet echt meer opkijkt van de moorden die in de film gepleegd worden. Een jonge Jason Alexander wist me te bekoren, voor de rest zag ik weinig boeiends qua acteurs en actrices. Leuk elementje was wel dat het duidelijk om écht jonge mensen ging, wat het sfeertje in The Burning net dat tikkeltje perverser en zieker maakte.
Laatste minpuntje, maar dat ligt allicht aan de kwaliteit van de projectie, is dat de beelden vaak aan de donkere kant zijn, zodat het moeilijk is om te zien wat er zich precies afspeelt (één bloederige moord werd zo minder interessant, omdat de gore veel te slecht zichtbaar was).

Leuk dat ik The Burning gezien heb, maar eigenlijk is het voor mij een slasherfilm die zeker niet in de hogere klasse meespeelt. Twijfelend tussen 2,5* en 3* ga ik voor een magere 3*

avatar van ASman

ASman

Dit is nu samen met The Prowler een film waarvan ik een remakeje wel zie zitten.( zuiver mijn mening)

dutchtuga

Er is maar één film die ik écht geremaked zou willen zien, en dat is It. Deze mogen ze lekker overslaan .

avatar van ASman

ASman

Welja, It zouden ze inderdaad ook wel een beurtje mogen geven. Dan hoop ik dat ze er tenminste een volwaardige R-rated horror van maken en niet zo'n 'laten we de allerkleinsten met mondjesmaat tot het genre introduceren'-versie die de eerste versie was.

Maar ik bedoel dat ik van dit soort slashers wel een remake leuk zou vinden, deze zouden ze immers degelijk kunnen remaken.

dutchtuga

DVD nog steeds niet binnen, maar vandaag wel de soundtrack hiervan op vinyl gescoord .

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Een prachtige slasher, rijk aan sfeer en spanning, maar helaas na een goed begin een vrij saai middenstuk waar gewoon te weinig gebeurt. Het einde maakt dan weer veel goed, net als het werk van gore-man Savini.

Leuk dat er nog altijd veel moois te ontdekken is aan slashers en horror, deze had ik ook nog nooit gezien. Op naar de volgende!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Meneer Bungel schreef:

Ben je bekend met Night of the intruder en The Prowler??

Absolute aanraders!!!

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Night of the intruder heb ik al, maar The prowler lijkt me ook wel wat, bedankt voor de tip!

avatar van neo

neo

Berichten verplaatst naar Film > Algemeen > Ik zoek... een filmtitel

avatar van TheProwler020

TheProwler020

Ik heb deze twee weken terug besteld via play.com...hoop dat hij 2 weken wachten wel waard is!!!

dutchtuga

Hij staat in je top 10, dus neem aan van wel. Van je nr 3 had ik trouwens nooit gehoord en ziet er veelbelovend uit. Bedankt voor de tip!

avatar van TheProwler020

TheProwler020

En ja hoor...ik heb hem uiteindelijk gezien en hij is zeker een van de betere slashers uit zijn tijdperk.

En dutchtuga...magic is een film die je lang zal bijblijven , er zit niet veel gore in maar de spanning wordt er niet minder om!

avatar van yeyo

yeyo

The Burning is een nogal routineus slasherfilmpje dat nergens echt bijzonder wordt. De manier waarop de setting is beeld gebracht is zeker een pluspunt, iets waar gelijkaardige films vaak minder sterk is zijn. Ook makeup artiest Tom Savini verdient een pluim, de talrijke gore effecten zijn heerlijk ranzig. De soundtrack is behoorlijk dreigend, maar kan het gebrek aan spanning niet redden: de kijker wordt tot vervelens toe op het verkeerde been gezet en de moorden zijn wel érg voorspelbaar (zelfs voor een film in dit genre).

De moordenaar wordt gedurende een lange tijd suggestief in beeld gebracht en dit levert een paar aardige momenten op: de scène waar hij verstopt ligt in de kano, vind ik sowieso de beste. Vooral dan het shot waar we de moordenaar in silhouette zien, in dezelfde pose als op de cover. Maar wanneer we op het einde dan voor het eerst de moordenaar zijn gelaat te zien krijgen, is dit een echte anti-climax: ik vond hem er namelijk lachwekkend uitzien.

avatar van jordandejong

jordandejong

Goede horrorfilm. De gore is goed en hetzelfde geld voor de muziek. Soms wat spanning. Ik ben een keer heel goed geschrokken.Dat was als je Todd met de bijl door dat gat ziet kijken (hij zit dan in die schuilplaats.) en dan zie je ineens dat verminkte hoofd.

Natuurlijke blijft de de scene dat ze met het vlot naar de kano varen en dan de killer ineens opduikt en iedereen afslacht. je bij.

4 ster. Veel beter dan Friday the 13th.