• 9.376.883 stemmen

Met onder meer: Romain Duris, Bérénice Bejo en Grégory Gadebois

Gesproken taal: Frans, Japans en Duits

Releasedatum: 18 augustus 2022

Plot Coupez!

In een verlaten gebouw zijn de opnames voor een horrorfilm aan de gang. Het maken van de goedkope zombiefilm verloopt echter niet op rolletjes door het vervelende gedrag van de regisseur tegenover de cast- en crewleden. Wanneer hij besluit een oeroude zombievloek uit te spreken, moeten de aanwezigen echt vrezen voor hun leven.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 18 augustus 2022 in de bioscoop (Gusto Entertainment)

avatar van John Milton

John Milton

avatar van bart007bond

bart007bond

Waardeloos !

Slecht geacteerd, shakey cam, domme dialogen.

Niet eens een halve ster waard.

avatar van mezzanine

mezzanine

Vreemd. Ik zag enkele jaren geleden de Japanse versie. Wist dat het een cultfilm was, maar kon mij toen niet bekoren, teveel b-film voor mij. Details kon ik mij niet herinneren, ik heb de film toen slechts twee sterren gegeven.

Nu las ik over deze remake dat ie vooral overbodig is en minder grappig, dus had amper verwachtingen, maar wel zin in wat pulp met mijn filmclubje.

En wat blijkt: heb hele film kromgelegen van het lachen. Geen idee waar het toen mis is gegaan, misschien niet mijn dag, misschien gingen te veel grappen en details in het Japans voor mij verloren, misschien te hysterisch.

Voor mij dus geen overbodige remake, vond Europese filmgrapjes en toegevoegde geluidsman ook erg geslaagd. Maar voel mij toch vooral verplicht het origineel nog een nieuwe kans te geven.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Volslagen rommel. Lijkt in het begin echt iets te worden, maar dan blijkt alles om het verhaal te draaien, en is elke connectie met film verdwenen. Je kijkt naar een scenario, naar een in beeld gebracht verhaal. Meer niet.

Leeg.

avatar van mrklm

mrklm

Hazanavicius komedie over een zombiehorrorfilm bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de Final Cut van een remake van een Aziatische horrorfilm over een filmcrew die tijdens de opnames van een zombiehorrorfilm slachtoffer worden van een échte zombievloek. Het middelste deel is een flashback waarin we kennis maken met de cast en crew van die horrorfilm en beschrijft de aanloop naar de opnames en maakt al voor een deel duidelijk hoe en waarom het resultaat (dat we net gezien hebben) niet al te best was. In het derde deel volgen we de cast en crewleden tijdens de opname van de film en verklaart een hoop zaken die je zeer waarschijnlijk al zijn opgevallen in eerste deel. Veel minder ingewikkeld dan het is. De eerste twee delen zijn vrij tam en nauwelijks interessant, zeker voor degenen die al wat satires over de filmwereld gezien hebben. Yoshiko Takahara en Yumi Narata zorgen voor enkele vermakelijke momenten als respectievelijk de co-producer (en beschermheilige) van het origineel en haar tolk, maar je moet echt tot het derde deel wachten om echt te kunnen lachen. Stelt je geduld dus enorm op de proef en het is dan nog maar de vraag of het de moeite van het wachten waard is. Ik was allang blij dat er uiteindelijk überhaupt iets te lachen viel. Een kinderhand is gauw gevuld, zullen we maar zeggen.

avatar van bart007bond

bart007bond

Zoals ik al had verwacht, na 1 week uit de bioscoop.

Geen wonder, wat een rommel

avatar van Zeriel

Zeriel

Als je geen goede horror films kunt maken, beste Fransen, begin hier dan ook niet aan.

Een waardeloos prul, niet om aan te gluren. Al helemaal niet grappig.

avatar van John Milton

Le Locataire (Film, 1976) - MovieMeter.nl

La Main du Diable (Film, 1943) - MovieMeter.nl

La Nuit A Dévoré le Monde (Film, 2018) - MovieMeter.nl

Possession (Film, 1981) - MovieMeter.nl

En dan heb ik alle zeventjes met Martyrs, À l'Intérieur, Haute Tension etc nog. Ook een stuk of 14. Dus van mij mogen ze rustig doorgaan, maar deze sla ik idd over.

avatar van Zeriel

Zeriel

John Milton schreef:

Bedankt voor de tips John! Ik vroeg erom…..

avatar van Hannibal

Hannibal

Eindelijk een keer een horror/komedie die wel echt grappig is. Heerlijke film!

avatar van Fisico

Fisico

Ik dacht iets te zien in de lijn van het Vlaamse Yummy of zelfs The dead won't die. Niets van dit alles, want deze Coupez! sla je best over. Waardeloze film waarvan ik spijt heb dat ik hem heb bekeken. Het acteerwerk is belabberd en de scènes zijn zo ridicuul dat ze de humor voorbij gaan.

Enige wat nog enige schwung bracht waren de verschillende (herhalende) takes die de kijker op een verkeerd been trachten te zetten of het nu een filmscène of realiteit betrof. Voor de rest is het weinig soeps. Eng was het niet, grappig evenmin.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ondanks de genre-aanduiding horror/komedie heb ik niet de indruk dat deze film pretendeert "eng" te zijn. Dat is hij inderdaad niet. Het acteerwerk is bewust slecht, want de film gaat over het maken van een B-horrorfilm met slechte acteurs. Het motto van de Japanse geldschieter was dan ook: Goedkoop en "best goed" (voor een B-horror).

Dat ik hier berichten zie met "rommel" en "slecht geacteerd" maakt voor mij de film alleen maar leuker

Zo zie je maar, voor alles is een publiek te vinden. Een echte love-it or hate-it.

I love it.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een filmcrew bezig is met de opnames van een zombie-film. Een film met een wat problematische, maar noodzakelijke opbouw. Origineel en het laatste gedeelte is het beste, maar hiervoor is het intentioneel slechtere eerste gedeelte nodig. Vermakelijk, ook al is de humor tijdens het middelste gedeelte niet altijd even grappig.

avatar van blurp194

blurp194

Het eerste deel lijkt nog ergens heen te gaan - leuk kleurgebruik, een mooie locatie, en prettig bot gedoe met zombies, bijltjes en veel gore. Maar dan komt deel twee, en of ik daar nou iets in gemist heb is me niet heel duidelijk, maar de hele spanningsboog klapt als een mislukte souffle in elkaar. Dan is het derde deel vagelijks interessant in technisch opzicht, maar voegt niets meer toe aan waar de film ogenschijnlijk over zou moeten gaan - het is tenslotte toch geen documentaire of making-of, valt me dan te binnen.

Niet de eerste film waarin het navelstaren van de industrie niet leuk uitpakt. Het is niet iedereen gegeven, zeg maar.

avatar van Roel_

Roel_

• 2062 stemmen

Ik vond hem erg grappig. Je moet deze film ook echt zien als komedie met horror als background story. De horrorfanaten hebben deze film slecht gewaardeerd, maar dan op verkeerde gronden in mijn ogen dan he?

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ja, ik kon er ook wel om (en mee) lachen, met die ingenieuze opzet waarin alle vragen die het eerste deel oproept (waarom blijven die acteurs steeds aan elkaar vragen hoe het gaat?) in het derde deel worden beantwoord. Dat de complimenten daarvoor naar het Japanse origineel zouden moeten gaan, soit, ik heb alleen deze Franse bewerking gezien en die was leuk genoeg – vooral om Romain Duris als de improviserende regisseur heb ik moeten lachen, maar ook de kleine details (de man die zegt dat hij niet tegen "hard water" kan ("wat een zeur!") en dan opeens de bosjes in moet) droegen bij aan het totaaleffect. Leuk.

avatar van Shadowed

Shadowed

Franse herbewerking van One Cut of the Dead volgt erg braaf de lijntjes, waardoor regisseur Michel Hazanavicius de kijker niet kan voorzien van het verrassende effect. In principe is het dan ook bekend terrein waar deze Coupez! heengaat, maar het acteerwerk is gelukkig net wat beter en de visuele aankleding wat strakker. Het jammerlijke is dat dit soort projecten vallen en staan met de wendingen en een herbewerking doen van een dergelijke bron vraagt natuurlijk om problemen. Hazanavicius beschikt over een compacter team en betere acteurs, maar brengt zelf te weinig om het bestaan van deze film goed te rechtvaardigen.