• 9.381.754 stemmen

Releasedatum: 15 juni 2023

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot The Flash

"Worlds collide."

Barry Allen ontdekt dat hij als superheld The Flash over zoveel snelheid beschikt dat hij kan reizen door de tijd. Hij gebruikt die gave om te proberen een rampzalige gebeurtenis uit zijn verleden - de dood van zijn moeder en de onterechte beschuldiging tegen zijn vader - te voorkomen. Maar op de terugweg naar het heden komt Barry vast te zitten in een ander universum.

Barry Allen / The Flash

Kara Zor-El / Supergirl

Bruce Wayne / Batman

Albert Desmond

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Grote troef van deze film is voor mij de vertolking van Ezra Miller die in beide rollen een grote veelzijdigheid en een zeer soepele mimiek aan de dag legt. Verder komt deze film op mij echter vooral over als een herhalingsoefening met die Marvel-kunstgreep van alternatieve tijdlijnen en die cameo's van in die parallelle werkelijkheden voorkomende superhelden (hoewel die soms best grappig zijn: George Clooney had ik toch ècht niet verwacht), en het eindigt allemaal weer met een buitensporig CGI-fest waar ik onderhand wel genoeg van heb, zeker wanneer er gevochten wordt tegen een schurk die even uit een heel andere franchise is komen buurten. Barry versus Barry blijft erg grappig, maar de film als geheel is een teleurstelling; aan de Flits-Classics-strips van uit mijn jeugd heb ik eigenlijk meer plezier beleefd.

avatar van miep_miep

miep_miep

Leuke film, niet super maar valt niet tegen.

CGI ziet er jaren tachtig uit, maar waarschijnlijk is dat ook de bedoeling.

Een huilende superheld, nog niet eerder gezien.

Zit een verhaal in, geen overdaad aan domme actie.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Redelijk.

Als Marvel met het multiverse komt aanzetten, kan DC uiteraard niet achterblijven. Ik had niet echt veel hoop, maar The Flash is mij best nog meegevallen. Behoorlijk druk en vol, met onder meer die dubbelrol van Ezra Miller - soms lukt die combo, dan weer niet. De reeks cameo's zijn iets minder spectaculair dan wat Marvel uit de hoed toverde met bijvoorbeeld de drie Spider-Men, maar de lichtvoetigheid van een Michael Keaton past uiteindelijk wel in het geheel. Dat het dan een heel andere benadering is dan wat hij 30+ jaar geleden neerzetten is dan maar zo. Het gebrek aan een dominante antagonist (het beetje Zod daargelaten) is trouwens nog een slimme keuze geweest. De CGI is naar slechte gewoonte weer van een belabberd niveau.

avatar van K. V.

K. V.

Deze was op tv en dus ook maar eens meegepikt. Dit was wel nog een leuke film. Multiverse is hot, dus ontsnapt deze er ook niet aan. Het is gelukkig nog grappig gebracht.

Ook heel wat gastrollen, sommige waren te verwachten, maar er zaten ook enkele verrassingen in.

Visueel was het een beetje wisselend. Soms wel goed, maar soms had je toch wel het gevoel dat je naar een videospelletje zat te kijken.

Ondanks de langere speelduur, verveelde het gelukkig niet.

Toch een prima DC film.