• 9.380.455 stemmen

The Matrix Resurrections (2021)

Sciencefiction / Actie | 148 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Lana Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss en Yahya Abdul-Mateen II

Releasedatum: 27 januari 2022

Plot The Matrix Resurrections

"Return to the Source."

Neo zit weer gevangen in de wereld van de Matrix, maar is zich hiervan niet bewust. Hij neemt de blauwe pil in en gaat naar een therapeut. Hierin komt verandering wanneer een man Neo's leven binnenstapt om hem duidelijk te maken dat zijn realiteit nep is. Zijn leven blijkt niet meer dan een droombeeld.

avatar van Glacius

Glacius

Weer een film die de oorspronkelijke (white male) held moest slopen in de naam van feminisme en woke-culture.

avatar van koolwijk

koolwijk

Glacius schreef:

De originele Matrix trilogie was volgens de makers daarvan al een metafoor voor nog 'in de kast zittende' transgenders. https://www.bbc.com/news/newsbeat-53692435

avatar van Glacius

Glacius

koolwijk schreef:

Makkelijk om te beweren in 2020. Daarnaast is het een interpretatie die vrijgelaten werd aan de kijker, er werd niets geforceerd. Nu wordt het weer door je strot geduwd. Het is vooral jammer dat ze Neo van begin tot eind zwakker moest maken om de vrouwen er beter uit te laten komen. Dat is de nieuwe trend. Zie ook Luke Skywalker in de meest recente Star Wars trilogie.

Geen biet begrepen van de film, terwijl ik de drie eerdere delen een aantal maal gezien heb.

avatar van Dogan1984

Dogan1984

Volgens mij zijn ze tot te conclusie gekomen dat ze in de voorgaande delen te veel waarheid hebben weggegeven van de samenleving van nu. Dus werd deel 4 maar een B film om de voorgaande delen weg te spoelen. Waarschijnlijk hebben ze morpheus en de agent ook daardoor vervangen. Kans op mislukken een stuk groter.

avatar van Superboy

Superboy

Ik vond er niks aan. Film wist niet te verrassen. Eerst weer dat gedoe met die pillen....... We hebben het allemaal al in deel 1 gezien. Die verraste en was vernieuwend.

Dit was gewoon een herhalingsoefening.

Jammer, Want ik had best meer willen zien van de wereld ín The Matrix. Wie zijn de programmeurs ? Zitten er ook weleens bugs in ? Wie beslist of jou leven leuk, aangenaam, succesvol is ?

Hoe verloopt inmiddels het leven in de échte wereld ? En hoe weten die mensen zéker dát dat wel de echte wereld is ? Is er een matrix ín de Matrix ?

Er had met dit materiaal zóveel leuks gedaan kunnen worden. Maar in plaats daarvan krijg je gezever, En verhaspelde computertermen die op een gegeven moment je strot uitkomen. We zitten in een loop ...... etc etc

Leuk dat het kan, Maar het maakt de film niet interessanter.

Ook werden de vrouwen teveel naar voren geschoven, wat totaal niet past bij delen 1 tm. 3

Een miskleun van de regisseuse !

avatar van rep_robert

Nooit verwacht dat deze pile of shit al zoveel stemmen zou hebben. Vooral omdat het door de grote meerderheid illegaal is gekeken omdat we hier al sinds december een lockdown hebben en HBO Max ook eeuwen op zich laat wachten hier. Alleen onze Belgische vrienden hebben hem legaal kunnen kijken.

Ik heb niet eens zin om dit illegaal op te zoeken na de gigantische shitstorm die deze film heeft gekregen. Zal hem wel ergens later dit jaar checken. Maar de anticipatie was al laag na een craptrailer en het feit dat de Wachowski's na the Matrix geen goede film meer hebben gemaakt...

avatar van rikrik

rikrik

rep_robert schreef:

Hoe is dat opmerkelijk dan? Je geeft zelf in de tweede zin al de verklaring.

avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

Vanavond gezien in de bios. Stuk beter dan deel 2 en 3. Niet zo goed als 1.

rikrik schreef:

Hoe is dat opmerkelijk dan? Je geeft zelf in de tweede zin al de verklaring.

Omdat ik het achter een aantal users ook weer niet had gezocht als ik naar de meningen kijk. Plus, de film wordt overal uitgekotst. Dus sowieso dat ze die urgentie hebben om de film te kijken vind ik ook opvallend. Als iets bad shit crazy is hoef ik die rotzooi echt niet te zien.

rep_robert schreef:

Juist doordat je het kan kijken met een paar klikken is de drempel niet meer zo hoog. En het blijft toch The Matrix, gek genoeg een A-naam ondanks dat de reeks maar 1 goede film heeft afgeleverd.

avatar van The Brain

The Brain

Volstrekt overbodige toevoeging op een reeks waarvan zeker het eerste deel de cultstatus heeft bereikt. Nu stond The Matrix trilogie al niet bekend om het meest simpele verhaal, het plot van Resurrections is totaal ondoorgrondelijk. Er worden dialogen gesproken waar geen touw aan vast te knopen is en waarschijnlijk snappen de acteurs er zelf ook geen hout van.

Keanu Reeves was al niet de meest charismatische acteur, maar met zijn starre uitdrukkingsloze kop zakt hij hier toch naar een bedenkelijk niveau alsof hij continue in gedachten heeft aan welke shit hij begonnen is.

Dat je met een computer mooie beelden kunt genereren dat weten we nu wel. Deel 1 was een trendsetter op dat gebied, hier is het een saaie herhaling. Nergens wordt de film spannend of voel je empathie met de karakters.

Dit deel moet je alleen gaan kijken als je nieuwsgierig bent hoe slecht het daadwerkelijk is anders vooral overslaan.

avatar van Rvdz

Rvdz

Smaken verschillen natuurlijk maar ik word toch een beetje droevig als ik al het recalcitrante gedoe op deze pagina's hier lees, ik wacht maar op de reclamatie in een jaar of tien/vijftien zoals 2 en 3 inmiddels ook aan het ondergaan zijn.

Rvdz schreef:

Deel 2 en 3 worden nog steeds als heel matige Matrix-films gezien en deel 4 zal als een lelijke draak bekend blijven, ook over 20 jaar. Hier is gewoon niks goeds aan.

Wel grappig dat je negatieve meningen recalcitrant gedrag noemt. Dat denk ik bij deze film eerder over iemand die 'm 4,5* geeft.

avatar van Rvdz

Rvdz

The Oceanic Six schreef:

Dan zit jij online in andere kringen dan ik Ik doelde vooral op Letterboxd, waar als ik bij mijn gevolgde accounts kijk zeker voor 2 de 4+ beoordelingen me inmiddels om de oren slingeren. Maar ook hier hebben die allebei een degelijk gemiddelde, zeker in vergelijking met deze. 3 vind ik overigens ook een vrij matige film, maar dat terzijde. Ik vind dit gewoon (persoonlijk) een zeer gedurfde en emotioneel resonerende tegenhanger van een gebruikelijk "legacy" franchise vervolg, en met recalcitrant bedoelde ik vooral de manier waarop de meeste reacties hier het idee geven dat mensen hun enkele ster al klaar hadden staan voordat ze op play gedrukt hadden. Maar als jouw dag er beter van wordt door mijn mening maar af te doen als trollgedrag hou ik je natuurlijk niet tegen.

Rvdz schreef:

Haha, knap staaltje de feiten verdraaien is dit. Jij doet laag stemgedrag hier af als recalcitrant gedrag, ondanks dat deze film op deze site, maar ook op IMDb of RT of onder professionele journalisten gewoon enorm lage cijfers krijgt. Jij geeft een hoog cijfer, dan ben je eerder een uitzondering. Als 1 kant recalcitrant zou doen dan ben jij dit en niet ''wij''. Wat mij overigens niet boeit hoor, ben blij dat jij er wel 2 uur plezier uit hebt gehaald als uitzondering.

avatar van davidov

davidov

Hmmz.

De film 2 weken geleden gezien en ik weet nog steeds niet wat ik er nou precies van vind.

Ik zweef ergens tussen de 2* en 3*.

Dingen die ik nog best goed gedaan vind: het uitwerken van het verhaal, uitbreiden van de wereld. Ik kan me nog herinneren na het eind van 3 dat de meeste mensen zoiets hadden van "pff ja hoor waarom zouden de machines gewoon opgeven, wat een slap einde". Nou deze film speelt daar precies op in, achteraf gezien was dat kennelijk inderdaad te makkelijk gedacht want tussen 3 en 4 liep het allemaal wat anders dan men had gehoopt.

Tevens zit er behoorlijk wat detail in deze nieuwe film, er is wel degelijk over nagedacht. Deze nieuwe matrix ziet er ook een stuk levendiger uit, alsof de oude matrix nog niet realistisch genoeg was om mensen te overtuigen.

Echter er is ook een hoop want me enorm tegenviel. Het tempo van de film is volledig ruk, waar de eerdere films zelden verveelden op enkele drama-scenes na, lukt het deze film niet. Na een uur was ik al behoorlijk moe, dat overkomt me zelden. De casting is ook niet zo prettig als eerder, ik vind het niet erg dat de originele cast niet compleet is... maar veel nieuwe castleden weten gewoon geen indruk achter te laten, en dat is wel pijnlijk gezien de originele cast dat juist zo goed deed.

En de regie...om te janken. De regie van 1 was zo sterk dat het de filmwereld voorgoed heeft veranderd, 2 was wel ok, maar 3 had ook weer bakken vol iconische beelden. Deze 4e komt niet in de buurt. Rommelige shots, veel te snelle editing, zo zonde.

Matrix is voor mij vooral 2 dingen: een sterk filosofisch en intrigerend plot dat voor z'n tijd vernieuwend was, en ijzersterke overzichtelijke en prachtig gechoreografeerde actiescenes.

Dat eerste heeft deze 4e film naar mijn idee nog wel, maar dat 2e echt totaal niet meer. Gaf actie in 123 nog energie, nu zuigt het alle energie uit je lichaam.

=====================

Publiek lijkt een tikkeltje negatiever dan de recensenten. Ja eens, de recensies zijn overwegend matig en zelden erg positief, maar ook hier zijn de meeste reacties nét ietsje negatiever. Op IMDB heeft de film een 5.7 (hele magere doch nipte voldoende), RT 64% fresh bij reviewers 63% fresh bij publiek (iets ruimere nipte voldoende), Metacritic 6.3 bij reviewers en 3.8 bij publiek (nipt voldoende vs dik onvoldoende bij publiek).

Dan sluit MM zich prima aan in dat rijtje, een 2,47 zie ik als een nipte onvoldoende... een beetje tussen de publieksstemmen van Metacritic en RT in.

Rvdz schreef:

Maar de kritieken lijken me vrij duidelijk. Deel 2 en 3 worden op zijn hoogst als wel oké beschouwd. De massa ziet ze nog steeds niet als gelijkwaardig aan deel 1 of als steengoede films.

De film is heel erg meta in het begin en drijft eigenlijk de spot met sequels. Om vervolgens in de tweede helft van de film exact hetgeen te doen wat ze belachelijk maakten in de eerste helft van de film. Actie dat zwaar traag en inferieur is aan het origineel en een hoop power stoten. Personages die niks toevoegen aan de film. Een film dat een duidelijke urgentie en doel in het plot missen.

En dit zijn alleen nog maar de spoilervrije kritieken die ik echt overal teruglees. Ik heb mijn stem denk ik ook al klaar staan voordat ik begin. Maar ik heb dan zoiets van, ik begin er liever niet aan. Maar als ik eraan begin wil ik het in een zo eerlijk mogelijke setting doen omdat de film al met een achterstand begint. En die kan het nu nog niet krijgen met illegale HBO Max rips of VPN verbindingen. Over domme marketing gesproken van Warner Bros. Slim dat ze van het tegelijkertijd releasen op HBO max zijn afgestapt sinds 1 januari van dit jaar. Alsof je wil dat je eigen producties floppen.

avatar van davidov

davidov

Filmtotaal, vieze stemmingmakers. "de gehate sequelfilms".

Filmtotaal spreekt even namens ons allemaal dat we de sequels haten. Vind ik nogal een groot woord eigenlijk, haat. Maar kennelijk werkt het en trekt het de gewenste clicks, die van mij krijgen ze echter niet.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Bah. Een karikaturale reboot, met overmatig gebruik van oude beelden en situaties uit het verleden. De score en diverse camerashots zijn schaamteloos gekopieerd van eerdere delen. Daarnaast bestaat Resurrections voor een groot gedeelde uit warrige bilaterale gesprekken die totaal niet boeiend of verhelderend zijn. Vreselijke screenplay en dito script. Zou Reeves door hebben gehad dat hij op de set aanwezig was?

Je ziet dat er bijna 200 mil budget beschikbaar was, des te meer zonde om zo’n gedrocht af te leveren. Het lijkt soms wel een satire van het geweldige eerste deel. Wachowski twijfelde blijkbaar niet enkel aan haar eigen identiteit, maar heeft hiermee ook van diens eerstgeboren zoon een freakshow gemaakt.

avatar van killyou007

killyou007

Grappig een film maken waar echt niks over gaat.

Vooral de dialogen .

Heb zelfs de afwas gedaan tijdens de film.

Zelfde als dune 2021. Ook een flop. Dune 1984 100x beter.

Verder laatste revieuw op movie meter teveel reclame

avatar van metaledje

metaledje

Het begin van deze film was heel raar, matige acteurtjes,vage slowmotions.

Niet wat we gewend zijn.

Het was ook een behoorlijke lange zit, vond er weinig aan.

Je blijft gekluisterd en afwachtend omdat je ode wil tonen aan voorgaande delen.

Miskleun van een 4e deel, en ik zal iedere keer aan dit deel herinnerd worden als ik de andere 3 weer eens ga herzien, bedankt hoor!

2.5 ster voor de laatste 45 min,daar werd het eindelijk wat leuker.....

avatar van 110!

110!

Heb deze miskraam in een vlaag van verstandverbijstering gedownload maar na 26 minuten kon ik het niet meer aan en acuut verwijdert.

Ze hadden het bij deel 1 moeten laten niet dat dat nou zo'n meesterwerk was maar als je het hiermee vergelijkt stuk professioneler en treffender.

Dit is een soort parodie in een parodie een matrix in een matrix in een matrix etc.

Spiegelt deze post-post moderne tijdsgeest wel

De leugen die zich maar blijft muteren.

Tijd voor globale abortus van het artificiële

avatar van 110!

110!

Uier schreef:

treffend commentaar,

dan vind ik een 1,5 nog veelte veel voor deze troep.

De hele film stikt trouwens van de transgenders, zo is heel Hollywood maar dat terzijde.

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

Wat een lange teleurstelling. Keek hier behoorlijk na uit, maar deze is zeer zeker niet de moeite waard om het theater voor in te gaan.

avatar van Defcon

Defcon

Glacius schreef:

Eens. Zonde van m'n tijd.

avatar van RikkieD

RikkieD

Wat mij betreft is er maar een The Matrix film, en dat is de eerste. De rest is wat mij betreft een aanhangsel waar The Matrix Resurrections ook onder valt. Ik begrijp dan ook niet dat er mensen zijn die deze vele malen slechter vinden dan The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions. Iedereen heeft echter recht op een mening.

Keanu Reeves is net zoals bijvoorbeeld een Arnold Schwarzenegger zo'n typische acteur waar een film omheen gebouwd moet worden; in de eerste film is dat perfect geslaagd. Die film leunt dan ook op een geweldig verhaal waar Keanu 100% in past. Wordt er echter een wat sterkere acteerprestatie gevraagd, dan past het niet en voelt het onnatuurlijk aan(ik verwijs dan naar de "verzwakte en onzekere" Neo). Ik vind dan ook vooral de langdradige aanloop in deze film wat onnatuurlijk aanvoelen. Alsof Wachowski haar eigen verhaal in relatie tot Warner Bros. aan het projecteren is, als dat grappig bedoeld is, dan heb ik dat volledig gemist. Vond het een beetje een slap fundament in elk geval.

Als Neo dieper in de film raakt en meer zichzelf wordt, dan wordt het toch weer een sterkere film, en ookal brengt de film niets nieuws in technologie, storyline of echt qua karakters, het blijft toch een verhaal waar goed naar te kijken valt, maar vooral in de bioscoop. Thuis ga ik deze niet nog een keer kijken.

Film steekt leuk in elkaar, kijk er vooral niet te kritisch naar, en probeer je even door het eerste uur heen te slepen. Daarna zit je toch weer even lekker in dat Matrix wereldje waar we allemaal van houden. Dan vergeet je het slappe verhaal, de niet zo beste cast en als het afgelopen is, dan besef je dat dit de derde film is die ff weer dat originele Matrix gevoel oprakelt, maar wederom niet kan tippen aan de originele The Matrix.

avatar van Corcicus

Corcicus

Flauwe, koude en inspiratieloze reboot met een woke sausje over. Smaakt niet.