• 9.375.523 stemmen

Met onder meer: Adrian Titieni, Elena Purea en Judith State

Gesproken taal: Roemeense

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Tata Muta Muntii

Mircea is een gepensioneerde inlichtingenofficier. Hij ontdekt dat zijn zoon vermist is geraakt tijdens een wandeling in de bergen. Na dagenlang zoeken stelt Mircea zijn eigen reddingsteam samen, wat leidt tot een woordenwisseling met de plaatselijke politie. Hij blijft vastbesloten zijn zoon terug te vinden.

mcdaktari

Dit zou zo maar eens een hele goeie film kunnen zijn. Het is dan wel geen Hollywood productie maar dat wil niks zeggen. Ik ga deze toch maar eens proberen. Ben heel benieuwd.

avatar van Walter S.

Walter S.

Staat hier op MM nu nog Niet beschikbaar op Netflix, maar in de vpro cinema nieuwsbrief staat ie bij de 5 filmtips voor Netflix, zal dus ofwel al te zien zijn dan wel snel bij Netflix te zien zijn.

mcdaktari schreef:

Ach ja, vergissen is menselijk toch?

Spanning zit er helemaal niet in en het verhaal op zich heeft ook niet heel veel te betekenen. Zoals ik al zei, een vergissing.

avatar van festen

festen

Waardeloze film, zonde van je tijd

avatar van willemfilm

willemfilm

mcdaktari schreef:

Nee.

avatar van willemfilm

willemfilm

Slechte Roemeense film waarbij de aftiteling me verraste dat de film klaar was. Stompzinnig verhaal met die speciale eenheid die om onbegrijpelijke reden een geobsedeerde vader hielp een vermiste zoon te vinden die bedolven was onder een lawine. Acteerprestaties deugden eigenlijk wel.

willemfilm schreef:

Nee.

Vandaar dat ik al zei, vergissen is menselijk. Want het is inderdaad een hele zwakke film.

avatar van Fisico

Fisico

Dat de film niet geweldig is, kan ik vatten, maar zo heel slecht is hij nu ook weer niet. De hele premisse dat een oud-officier eens zijn kanalen gaat aanspreken om te zoeken naar zijn zoon is uiteraard wat met de haren getrokken, maar ik kon er nog een beetje in meegaan.

Alleen vreesde ik voor een vreselijke happy end door toedoen van een amateur die de professionals te kijken zet met zijn doortastendheid en vastberadenheid. Het verraste me dus dat het NIET zo'n plotverloop kende. Eender eentje van hoop en wanhoop, van tevergeefs zoeken naar wie, maar niet weten waar. Dat komt in de slotscène naar boven, maar ook door de opstapelende tegenslagen gedurende de film.

Wel wat cliché was het gebroken gezinnetje, maar voor de rest was het nog redelijk behoudens hier en daar een bizarre montage die niet geheel klopte. Uiteraard een zeer antipathiek personage dat destijds enkele pesters met zijn machtsvertoon op zijn plaats zette of het egoïstische gedrag dat hij ten toon spreidde bij die andere vermiste persoon. En ook de moeder laat zich niet onbetuigd om de schuld droogweg af te wenden op het meisje.

avatar van scorsese

Goeie film waarin de zoon van een man met aanzienlijke macht vermist wordt. De hele zoektocht wordt uitvoerig in beeld gebracht en is (alhoewel wat traag) onderhoudend, maar dat is slechts deels waar de film om draait. Een tragisch doch onsympathiek hoofdpersonage die niet voor rede vatbaar is. Het winterse berglandschap levert een aantal mooie plaatjes op.

avatar van Fonzo

Fonzo

Vindt het einde nog het meeste vreemde van de hele film.

avatar van kloenie

kloenie

Oervervelende film waar in een uurtje of twee wordt gezocht naar een stel in een sneeuwberglandschap... Is this all there is?

Meer is er niet, geen twist, geen diepere lagen. Kijktip...overslaan.