• 9.375.067 stemmen

There's Someone inside Your House (2021)

Horror / Thriller | 96 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Patrick Brice

Met onder meer: Sydney Park, Sarah Dugdale en Kayla Heller

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot There's Someone inside Your House

"Everyone has a secret to die for."

Makani verhuist van Hawaii naar Nebraska om er bij haar oma te wonen en haar middelbare school af te maken. De laatstejaars worden echter het doelwit van een gemaskerde moordenaar. De dader lijkt erop uit om de duistere geheimen van elke leerling te onthullen. De enige hoop op het stoppen van de moorden berust op de schouders van Makani en haar vrienden, voordat ze zelf het slachtoffer worden.

avatar van mikey

mikey

Klinkt als een halloween rip off, nice! Hopelijk maken ze hiervan geen kiddy horror voor tienurzz.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Dat zal wel meevallen met de regisseur van Creep en Creep 2 aan het roer denk ik. Die films hadden niet bepaald een jeugdige vibe.

avatar van Gish

Gish

Aardige slasher met zoals gebruikelijk veel onwaarschijnlijkheden, maar ook enige diepgang en bij vlagen aparte en mooie gefilmde scene's. Redelijk goede kills ook, maar het verhaal vliegt tegen het einde helaas volledig de bocht uit, waardoor je met een onbevredigend gevoel de eindtitels aan je voorbij ziet trekken. Toch gewoon kijken.

avatar van rep_robert

Nieuw slashertje van Netflix bodem waarin je heel wat mensen voorbij ziet komen die je ook in andere recente Netflix producties hebt gezien. Zo zie ik oa een meisje uit Virgin River en een vrouw en een jongen uit Maid. Buiten dit feestje der herkenning volgt een wat oppervlakkige film die moeite heeft om op gang te komen en eigenlijk kampt met niet zulke leuke personages. Kan aan mijn mood liggen, want ze probeerden een paar van het slachtvee wel een soort van achtergrondverhaal mee te geven.

Dat terzijde: Waar moet een slasher het van hebben? Van de kills en die zijn gelukkig wel lekker bloederig en ongecensureerd. De personages die ermee vermoordt worden zijn in de film wat te jong, want op andere gebieden had de film ook wat pikanter mogen zijn om alle checkboxen van een goede slasher af te kunnen vinken. Het einde met de whodunit was door de oninteressante, te jonge personages niet zo heel interessant.

avatar van jippie2010

jippie2010

Nou ze hebben in ieder geval hun best gedaan om diversiteit toe te passen, moet ook wel anno 2021. De film zelf is magertjes te noemen, een 13 in een dozijn tienerslasher die nergens echt spannend wordt en enorm voorspelbaar is. Prima voor een moment van leeg vermaak maar dat was het dan ook wel. *2.5

avatar van mikey

mikey

slechte i kow what u did last bummer rip off met een tergend langzaam middenstuk na een fantastisch begin, eindigt trouwens nog suffer. Wel leuk is de Ugly J90 Vibe, ondanks al die irritante iphones (en tienurzzzz)

regisseur kan beter creep 3 maken dan deze kiddy onzin.

avatar van princesspeach

princesspeach

Lijkt op een typische mtv teen horror. Begon prima maar naar mate naar het einde toe zakt het als een kaartenhuis in elkaar.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

princesspeach schreef:

Dat ben ik wel met je eens ja. Ik vond het ook een soort van teen horror. En dat zijn nou niet bepaald m'n favorieten horrorfilms.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Niet geweldig maar ook niet slecht. Jammer dat het allemaal weer zo politiek correct moet zijn. Een genderneutraal personage en dat soort dingen. Het voelt erg opgedrongen. De film zelf is verder ok, soms wat creepy door de maskers maar echt eng is het verder niet.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Dacht net hetzelfde als Chelsea94. Film is redelijk slashertje, maar dat opgedrongen politiek correcte, maakt de film de laatste jaren vaak kapot. Ben ik blij dat ik daar met regelmaat explotation en heerlijk foute films tussen smijt.

avatar van huiguh

huiguh

Redelijke tiener-slasher.

De kills worden goed in beeld gebracht, en de jonge acteurs deden het niet eens zo slecht.

Het verhaal is (zoals verwacht) bagger, net als het einde.

2,5 ster

avatar van schumacher

schumacher

Geene vetten.

avatar van tattoobob

tattoobob

Een paar leuke kills dat moet ik toegeven en de gore is aardig in beeld gebracht,maar het verhaal is magertjes uit eindelijk.

Acteerwerk is wisselend maar oke te noemen.

Al met al kijkt het best leuk weg maar merkte ik dat ik naarmate de film vorderde ik mijn aandachter niet helemaal meer bij wilde houden.

avatar van deridder

deridder

Grote tegenvaller weer. Ik hoop toch dat netflix een beetje betere horrorfilms gaat maken. Horrorfilms op netflix blijven telkens teleurstellen. Het blijft allemaal een beetje hangen op slechte tienerdrama's.

avatar van only1ELEANOR

only1ELEANOR

deridder schreef:

Nja precies dat dus

avatar van Kondoro

Kondoro

"Everyone has a secret to die for."

‘Netflix’ heeft de smaak goed te pakken en komt in de ‘horror’- maand aanzetten met een paar horrorfilms. De trilogie die ze eerder uitbrachten onder de naam ‘Fear Street’ was best een succes, althans ik vond hem zelf wel leuk! Dan zijn verwachtingen voor hun nieuwe horror films wel wat hoger, misschien was dat niet altijd even slim om te doen. ‘There's Someone inside Your House’ brengt namelijk een ongelofelijk clichéverhaal met zich mee die eigenlijk nergens wist te boeien, en dat was zonde. Daarnaast had de film ook geen fijne cast, die matige acteerwerkjes lieten zien en dat was ook niet zo erg overtuigend.

Dat wat deze film wel te bieden heeft zijn leuke kills, de film kent een paar leuke en keiharde horrorscenes met heerlijk veel bloed en daar scoort de film toch wel zijn pluspunten. Het begint best leuk, en oprecht een binnenkomer maar op den duur werd alles er omheen minder interessant en leunde de film toch wel op de horror scenes.

Achteraf viel het nog wel redelijk mee, en had je eigenlijk dat gene wat je had verwacht: een smakeloze bende wat stroef was om door heen te komen met toch wel leuke slasher scenes en een cliché verhaal waarvan je de uitkomst al kon voorspellen, niks bijzonders dus.

avatar van TimF

TimF

Vlotte en vermakelijke slasher, a la ‘I know what you did last summer’ en ‘Scream’. Qua productie worden die films niet benaderd, maar het geheel is zeker het kijken waard. En heerlijk, allemaal niet te ingewikkeld.

avatar van Shadowed

Shadowed

Brice.

Dit keer met een resultaat die geen goedkope gevonden film moet voorstellen. Nee, dit keer slaat Brice namelijk de richting uit van echte Netflixhorror. Ten opzichte van een onrealistische poppenkastvertoning lijkt dat in de eerste instantie geen verbetering te zijn, maar dat is het echter wel. Niet dat er aan de andere kant veel concurrentie voor was.

Waar deze film van kan profiteren zijn de verrassend bloederige moorden, die vanaf het begin al van het scherm mogen rollen. Niet dat de lijken zich opstapelen, maar het mag aardig lekker doorvloeien en het is lang geleden dat ik een film zag die de grenzen net wat verder overtrekt. Aan de andere kant is het wel allemaal geanimeerd bloed, maar dat is in ieder geval een stapje beter dan het helemaal niet laten zien.

Acteerwerk is aardig en ik waardeer de pogingen vanuit de film om de personages uit te diepen. Het wil alleen niet zo lukken. Wat je meekrijgt zijn vooral de basisdingetjes zoals een gemene vader en een donker verleden. Het blijft verder ook vooral een verwijzing, dus minimale opvulling van het beeld. Had de film verder tegen kunnen werken, dus veel te klagen is er niet, maar nu voelt het niettemin incompleet aan.

Wat de overtreffende stap naar een voldoende vanuit mijn kant weet te verkrijgen is de finale, die ik visueel een geslaagd feestje vond bevatten. Strak kleurgebruik, lekker groots ook. Waar Brice vooral minimaal uitpakte met zijn andere films, mag hij hier dan eindelijk wat buiten de comfortzone treden. Het levert een kleurrijk beeld op die wat snel over is, maar wel op en top vermaakt.

Voor Netflix is dit redelijk op niveau, ik vond het zelfs net wat beter. Het is alleen wat rommelig uitgewerkt, maar tevens prima en vlotjes om te volgen. Het is een echte tienerslasher geworden met net wat meer bloedvergieten en een best interessant gegeven om aan je moordenaar mee te geven. Gaandeweg worden de kills wat intiemer, maar het vermaak blijft. Vanuit mijn kant een voldoende.

avatar van Collins

Collins

Een slasher die niets origineels en maar weinig bezienswaardigs aan het subgenre toevoegt. In beginsel nog een redelijk aangenaam filmpje dat zowaar een kleine dosis spanning tevoorschijn weet te toveren. Al snel vervlakt de film echter naar iets dat erg doorsnee is en niet zonder veelvuldig gegeeuw kan worden bekeken. De film eigent zich met weinig opzienbarend drama een slaapverwekkende cadans toe die af en toe door een moordpartijtje wordt onderbroken. Gelukkig maar.

Op den duur is het enige dat de film nog potentie geeft de vraag naar de identiteit en het motief van de killer. De identiteit van de killer verraste me nog. Het motief blijkt een ondergeschoven facet en wordt de kijker heel banaal en zonder veel gedoe door de strot gedouwd. Niet belangrijk. De film spoelt heel gemakkelijk de enige potentie weg die hij nog had en eindigt met niets.

Aan het eind had ik bijna medelijden met de killer. Hij (of zij) doet gigantisch veel moeite om achtergrondinformatie over zijn slachtoffers te vinden, zich als een heuse psychopatische killer te gedragen en te kleden en de plaatsen delict fantastisch te decoreren. En waarvoor? Ik heb eigenlijk geen idee. Sta je mooi te kijk als killer met een onuitgewerkt motief. Aan het einde van de film weet niemand waarom de moorden zo briljant zijn geënsceneerd. Arme killer.

Technisch is de film trouwens wel ok. Degelijk camerawerk en prima kills. Door de povere invulling van de personages kijkt het wel wat klinisch. De personages zijn uiteraard vlak en oninteressant uitgewerkt. Dat is jammer want sommige bezitten voldoende potentie om meer te zijn dan lege omhulsels. Persoonlijke ontwikkeling wordt hun echter niet gegund, zodat de emotionele betrokkenheid met het slachtvee nihil is.

Het viel me niet mee.

avatar van Ducoz

Ducoz

Lichtelijk uitgekauwd en voorspelbaar. Toch genietbaar. Nergens wordt het slecht. Acteer niveau is okay. Setting is prima. Prima voor een avondje vermaak.

avatar van Noodless

Noodless

Eerste helft is nog best oké met een paar leuke kills en een degelijke spanningsopbouw met veel aandacht voor de mooie gedecoreerde opzet van de moorden. De killer doet eigenlijk meer dan je zou kunnen verwachten, maar het zijn de andere personages die tegenvallen. Je krijgt weinig band met deze personages en het acteerwerk is ook matig. Maar het is vooral de tweede helft van de film die tegenvalt. Het wordt eentoniger en de spanningskracht verdwijnt ondanks dat je de killer niet zomaar kan aanduiden. Het motief ligt er dik bovenop. Ondertussen is deze fase een vermoeiende zit geworden. 5/10

avatar van mrkos

mrkos

Een film die zoveel potentie had, maar lang niet alles eruit haalde..

Deze thriller had een paar leuke kills, maar maakt tegelijktijdig ook zoveel domme keuzes. Of nou ja, de personages maakten hele domme keuzes. Hij (de killer) kan vrij door een huis vol feestvierende mensen lopen, terwijl ze weten dat hij de killer is. Maar nee, laten we met z'n allen lekker paniekeren i.p.v. met z'n allen hem uitschakelen. Op het laatst wil hij Makani de schuld geven, maar zijn we vergeten dat zij 5 minuten geleden nog in een auto reed met haar vrienden, dus ze heeft gewoon een alibi? Ze kon het simpelweg niet gedaan hebben. De kills waren leuk gedaan, die maskers van de slachtoffers waren leuk gedaan, maar dan houdt het ook wel op.

Hier had veel meer in gezeten. 2 sterren.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Degelijke, veilige slasher die leunt op de 90's grootmachten binnen het genre, maar daar wel z'n eigen moderne thema's (uiteraard gender-gerelateerd) in verwerkt. We hebben het tegenwoordig niet zo breed qua slashers - en al zeker niet met een toereikend budget. In dat opzicht is de nieuwe van Brice een welkome toevoeging aan het Netflix-aanbod, maar zal het geen blijvende indruk achterlaten op het platform noch op het genre. Het is wel opvallend hoe laag dit soort films blijven score. Prima filler.

avatar van Film Pegasus

Weinig sfeervolle slasherfilm. De clichés komen weer boven, al was de bende tieners van dienst wel interessant. Het is niet slecht, maar doet ook helemaal niets met het genre. Het gekende pad, een killer met een masker en een geheim uit het verleden. Scream wist nog dat het een parodie was, maar deze film drijft gewoon mee in de reeks gelijkaardige films.

avatar van Daan258

Daan258

Een oke slasher filmpje!

het had van mij allemaal wel wat bloederiger gemogen, meer kills en uiteindelijke onthulling/motief van de killer was vreselijk simpel en erg slecht. Zonde, had hier zeker iets meer van verwacht.

avatar van Bxian32

Bxian32

Elke keer laat ik me weer verleiden door zogenaamd als goede horrorfilms bestempelde films door Netflix. En zo goed als nooit is het maar enigszins goed. Deze keer ook helaas weer. Het enige goede aan deze film is het camerawerk zelf. Dat ziet er top uit. Echter het verhaal, de spanning en de acteurs is niet veel bijzonders. Jammer. De kills zelf komen wel mooi in beeld en dat hebben ze ook goed gedaan. Jammer van die verspilde kwaliteiten dus......

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Te simpel, te voorspelbaar en daardoor deze lage score.

avatar van lang pee

lang pee

Absolute bagger deze tienerhorror, geen mening waard....

avatar van DVD-T

DVD-T

Het begint erg leuke en er is zelfs plaats voor botte en off-beat humor. Helaas verzandt de film daarna in een cliché rijke film waarin alles wat we te zien krijgen en alles qua verhaal in zoveel andere films al eens voorbij is gekomen. Met het achtergrond verhaal van het hoofdpersonage word er nog geprobeerd om iets toe te voegen, maar werkt gewoon niet. Het is dan wachten op het einde met de verplichte big reveal en daarbij horende monoloog. Een onthulling die je al zag aankomen. je kunt met dit niet meer aankomen anno nu, hebben ook de recente Scream films bewezen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Halfje eraf na herziening. Regisseur Patrick Brice dirigeert met deze film een lompe slasher en doet zijn best om erg betrokken te zijn in de generatie van nu, maar heel veel leuke hoofdpersonages levert het niet op. Met het acteerwerk is weinig mis, maar Sydney Park krijgt weinig mee om de aandacht van de kijker actief op te eisen. Het zijn nodeloos serieuze (hoofd)personages met een aanzienlijke mate van dramatiek die rondlopen in een hyperactieve en luidruchtige wereld, maar het vult elkaar niet echt lekker aan en deze film is daar het levende bewijs voor. Wel brengt Brice een aantal bloederige moorden in beeld en een moordenaar die de maskertjes draagt van zijn slachtoffers is leuk gevonden. De finale is weliswaar groots en de plotwending kan ermee door, maar een nipte voldoende zal er niet meer inzitten.