• 9.374.662 stemmen

Lo Chiamavano Trinità... (1970)

Western / Komedie | 109 minuten

Genre: Western / Komedie

Alternatieve titels: They Call Me Trinity / De Linker- en de Rechterhand van de Duivel / My Name Is Trinity

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Enzo Barboni

Met onder meer: Terence Hill, Farley Granger en Bud Spencer

Gesproken taal: Italiaans

Plot Lo Chiamavano Trinità...

"Look out! Here comes Trinity..."

Trinity ontmoet na lange tijd zijn broer Bambino weer in een afgelegen dorp aan de Mexicaanse grens. Bambino draagt tot zijn verbazing een sheriffster, maar Trinity ontdekt al snel dat het hier om een nepster gaat, temeer daar Bambino zich gespecialiseerd heeft in veediefstal.

avatar van Jos2

Jos2

Misscvhien wel de beste comedy spaghetti-western. Of zou dat Ace High zijn?

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Goed afgewogen kruising tussen komedie en semi-serieuze spaghetti. Terence Hill acteert wel stukken beter dan Bud, maar de sfeer is erg sterk - ondanks de slapstick-achtige humor blijft het toch een echte western. Terence Hill speelt overigens exact hetzelfde figuur als in 'My name is nobody'.

avatar van WiLL

WiLL

Deze film voor het eerst sinds jaren weer eens gezien. Als kind was ik helemaal gek van Terence en Bud.

Ik had het niet verwacht, maar deze film vind ik nog steeds top. Het is gewoon een goede spaghetti western, de sfeer, de muziek.

Waar in latere films van dit duo de humor een beetje flauw wordt, is het hier nog precies goed. Er zit humor in, maar ook harde momenten. 4,5*

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Had hetzelfde als WiLL:

Na jaren eens weer gezien en de film is nog steeds leuk (en best goed ook).

tsjidde

Hoe zit het met de taal van deze film? De oorspronkelijke taal is italiaans, maar is die op DVD te krijgen met bijv. engelse subs?

Of zit er niets anders op dan de dubbed version te kijken?

thunderball

ik heb een Engelse import dvd met beide Trinityfilms er op en de taal is dan gewoon Engels, ik heb deze films ook nooit in een andere taal gezien.

De alternatieve titel is trouwens NIET My name is Trinity, maar They call me Trinity.

Leuke film (wel een beetje lang), zeker nog steeds drie sterren waard!

tsjidde

They Call Me Trinity is inderdaad de naam van de gedubde versie.

Prachtige, stripboekachtige poster trouwens!

thunderball

Is dit nu die film waar aan het begin eerst Spencer en daarna Hill drie boeven (zeg maar) hun eten afhandig maakt en Hill ze daarna elkaar in elkaar laat slaan, of is dat de andere, sommige dingen bij deze twee films kan ik echt niet uit elkaar houden. Volgens mij is het de andere?

tsjidde schreef:

Of zit er niets anders op dan de dubbed version te kijken?

Tja, wat is de originele versie...?

De stemmen die je hoort in de Italiaanse zijn waarschijnlijk die van Spencer en Hill zelf(in ieder geval zeker die laatste), terwijl ze door anderen werden gedubd voor de engelstalige versie. Maar volgens mij spraken ze wel engels op de set, dus is de Engelse versie lipsync.

thunderball

Ik had altijd begrepen dat je in het Engels wel in ieder geval de echte stem van Hill hoort, alleen bij My name is Nobody klinkt ie compleet anders dan normaal, dus daar zal het wel niet zo zijn??

Maar wanneer je Hill ook in interviews hoort dan komt zijn stem sterk overeen met hoe ie klinkt in de Engelse versies vd vier vuisten films.

avatar van Wouter

Ik zal het eens checken.

thunderball

Leuke titelsong trouwens (ik heb een stapeltje met cd's met het beste van de Spencer/Hill films! LEUK!!):

He's the talk of the West,

always coooole, he's the best!

He keeps aliiiiiiiiiiiive with his colt 45.

avatar van Wouter

Let welop dat het de juiste versies zijn en niet 4:3!!!!

tsjidde

Ik ben van plan om deze aan te schaffen, maar ik kan nog nergens vinden of dit de widescreen-versies zijn.

avatar van Quentin

Quentin

Leuk interview met Hill & Spencer:

Deel 1

Deel 2

avatar van DeCol

DeCol

Prachtig! Spence en Hill, altijd lachen en wat een mooie vechtscenes weer!

avatar van Purmerend

Purmerend

Geweldig om te zien hoe Bud Spencer in de gevechten met zijn vuist bovenop de hoofden van zijn vijanden slaat. En wel jammer dat die 2 vrouwen gingen zwemmen met wel erg bedekkende kleding.

avatar van basketballerke

basketballerke

Ook dit was weer een leuke film, net wat minder dan My Name is Nobody, maar in die misten we Spencer. Hij bevat weer alles wat een western nodig heeft, sfeer, goede muziek, harde momenten maar deze heeft ook komedie. De vechtscènes waren natuurlijk weer geweldig.

avatar van mikey

mikey

Ik kende hem al uit mijn kiddo tijdperk. Hard lachen om Bambino en Trinity en hun stupide knokpartijen. Erg leuk maar artistiek gezien jammer genoeg onder de maat. Vooral de 2 vriendinnetjes van Hill waren te genant. 3.5

avatar van gotti

Erg leuk. Vooral dat grote eindgevecht. Heb helemaal dubbel gelegen. Heb ook erg moeten lachen om Hill; heerlijke acteur...

avatar van FisherKing

FisherKing

Charismatisch acteur die Terence Hill. Dit moet ik ook maar eens rap herzien.

(Vroeger, lees zonder enige echte filmervaring, vond ik dit fantastisch, de juiste leeftijd (12-16) hielp hier ook wel denk ik. Ben benieuwd hoe ik het nu zou vinden)

avatar van gotti

Heb een Hill/Spencer dvd box, met deze en nog vijf anderen... (helaas wel 4:3).

avatar van Quentin

Quentin

4:3 letterboxed toch?

Ja.

avatar van MovieMind

MovieMind

Vind deze film een van de beste van het duo Spencer & Hill.

Er zijn wel Italiaanse versies van, maar voor zover ik weet zijn die alleen in Italië te krijgen. De Italiaanse titel van deze film luidt, letterlijk vertaald: Ze noemden hem Trinità. De tweede film, in het Italiaans Continuavano a chiamarlo Trinità, luidt letterlijk vertaald: Ze gingen door hem Trinità te noemen.

Hill en Spencer heten eigenlijk Mario Girotto en Carlo Pedersoli.

Voor zover ik weet spreekt Hill zijn eigen teksten in het Engels in. Het is mogelijk dat voor My name is Nobody een aparte dub is gemaakt voor de Amerikaanse markt en dat Hill daarbij niet is betrokken. Dat kwam vaker voor.

avatar van Legan

Legan

Eén van de eerste in zijn soort denk ik. De komedie-spaghetti western. En voorlopig de beste die ik van het duo heb gezien.

7,4 uit 10 (3,5*)

avatar van _::Astrid::_

_::Astrid::_

Zoals alle films van Hill en Spencer is ook deze film weer zeer geslaagd! Heerlijke humor.

avatar van Ramon K

Ramon K

Morgen op tv meen ik. Raar dat we footage te zien krijgen van Crime Busters (meen ik) in de aankondiging op RTL 7.

Ik weet niet waarom maar ik hem enorm veel zin om deze film vanavond te kijken. Misschien is het de combinatie van de poster met het huidige weer.