• 9.376.014 stemmen

Lo Chiamavano Trinità... (1970)

Western / Komedie | 109 minuten

Genre: Western / Komedie

Alternatieve titels: They Call Me Trinity / De Linker- en de Rechterhand van de Duivel / My Name Is Trinity

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Enzo Barboni

Met onder meer: Terence Hill, Farley Granger en Bud Spencer

Gesproken taal: Italiaans

Plot Lo Chiamavano Trinità...

"Look out! Here comes Trinity..."

Trinity ontmoet na lange tijd zijn broer Bambino weer in een afgelegen dorp aan de Mexicaanse grens. Bambino draagt tot zijn verbazing een sheriffster, maar Trinity ontdekt al snel dat het hier om een nepster gaat, temeer daar Bambino zich gespecialiseerd heeft in veediefstal.

avatar van jwpriemis

jwpriemis

ik heb deze film nog nooit gezien en ik heb ook nog nooit van het duo gehoord, is deze film een aanrader gezien het jaar dat het gemaakt is?

avatar van Padde

Padde

je vind het leuk of helemaal niets ik vod het 3 sterren

avatar van Malick

Malick

Mijn eerste Terence Hill/Bud Spencer spaghettiwestern geregisseerd door Enzo Barboni. Ik was op de hoogte dat het twee komieken waren die meestal in benarde situatie terecht komen om zichzelf erna weer eruit te halen. Maar ik wist niet dat de twee zo sterk op elkaar waren ingesteld. Verrassend humor gemixt met vrij aardige shoot-outs. Helaas kent de film een mager verhaal, niet lekker lopende Engelse nachronisatie en teveel komische noten. Hier en daar mocht er wat meer spanning in door de humor eruit te halen en daadwerkelijk drama te tonen. Hier hadden ze echt meer uit kunnen halen.

avatar van tsjidde

tsjidde

Alle Hill/Spencer films mikken nu eenmaal op komedie. Wanneer ze serieuzer gemaakt zouden zijn door drama toe te voegen, zouden ze als compleet ongeloofwaardig versleten worden. Nu is het simpelweg pretentieloos vermaak; Je houdt er van of je houdt er niet van, zo makkelijk is het.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vind het ook echt de beste film die het duo afgeleverd heeft.

Hier zit echt geen greintje drama in hoor. Pure spaghetticomedy. Openingstune is catchy. Mijn favoriete scene blijft de openingsscene: Hill die een pan bonen wegwerkt. Ik vond die scene als kind al leuk en nu vind ik 'm eigenlijk nog een pak leuker.

avatar van tsjidde

tsjidde

Ramon K schreef:

Hill die een pan bonen wegwerkt..

... zoals ie in vrijwel iedere film doet.

avatar van Zinema

Ongetwijfeld de beste van het duo is deze vermakelijke western met schitterende soundtrack. Goed.

Ongetwijfeld? Ik ga voor deze: http://www.moviemeter.nl/film/4379/info/

En die moet jij nog zien.

avatar van Zinema

Wouter schreef:

Ongetwijfeld? Ik ga voor deze: http://www.moviemeter.nl/film/4379/info/

En die moet jij nog zien.

Als het moet slik ik mijn woorden in Alleen al voor Wallach zou ik deze idd moeten zien. Hoop dat hij beter is dan Boot Hill van dezelfde regisseur. Bedankt voor de tip. Ik zal eens gaan zoeken..

Vriendelijke groet.

avatar van Mescaline

Mescaline

Leuke film! verstand op 0 en kijken maar!

Voorderest weinig over tezeggen.. gewoon goed kijkbaar! 3 sterren

Brutus001

Een fantastisch film! voor mij de beste uit de 2 Trinity films! ik geef er 5 sterren voor. mooie soundtracks, fantastische knokpartijen, heerlijk! er wordt goed geacteerd, en de stuntmannen zijn weer erg goed.

gewoon lekker naar kijken als je je een rothumeur hebt. ben je zo weer vrolijk! maar dat geld eigenlijk voor alle viervuisten films.

weet iemand trouwens of Bud zijn eigen teksten inspreekt? of was

zijn engels daar niet goed genoeg voor?

Bud spreekt 8 talen geloof ik, maar zijn stem verschilt vaak per film. is het gesynchroniseerd? Hill spreekt wel zijn eigen teksten in geloof ik.

Brutus.

avatar van Wouter

Niet Bud's eigen stem, nee.

Brutus001

Dank voor het antwoord. geldt dit voor alle films???

avatar van Wouter

Ik geloof dat ie alleen zijn eigen stem gebruikte in de Piedone-films. (Italiaanse versie dan).

avatar van Barfly

Barfly

Ik dacht dat ik het na al die jaren minder leuk zou vinden... maar niks hoor; verstand op 0 en lachen geblazen. Die vechtpartijen zijn uniek en Hill/Spencer als duo is dat ook.

avatar van aburex

aburex

Ik vind deze film één van de beste spaghetti westerns. Spencer en Hill zijn fantastisch op elkaar ingespeeld. Ik heb me rotgeamuseerd alhoewel ik de film jaren terug geleden gezien heb in de bioscoop. Ik vond hem toen al leuk, maar nu vond ik hem nog leuker

Brutus001

het was weer genieten gisteravond met deze film op RTL 7!

avatar van jordandejong

jordandejong

echt weer een lekker bud en terence film. dat duo blijft in vrijwel elke film grappig

avatar van 606

Leuke over de top film met gevechten en prima hill en spencer

3,5 ster

avatar van Baldur

Baldur

Ben benieuwd naar de andere westerns met Hill en Spencer. Ik ken Hill verder alleen nog van Il Mio Nome È Nessuno en die vond ik wel een stukje beter dan deze. Maar ik heb me ook prima vermaakt met deze film, het bevat genoeg leuke momenten waaronder het memorabele eindgevecht. Ook de soundtrack is uitstekend. De film zakt echter wel wat in op sommige stukken. 3.5*

avatar van Legan

Legan

De film waarmee de duo, als ik het goed heb, doorbrak in de VS. Een prima kruising tusen semi-serieuze spaghetti en humor. Het heeft een uitstekende sfeer, goede muziek en zonder de karakteristieke flauwe humor van hun latere films. Vooralsnog de beste Hill en Spencer die ik heb gezien.

avatar van Thomas3

Thomas3

Deze beginscene is echt goed, met toffe muziek: YouTube - They Call Me Trinity

Voor de rest idd verstand op 0 met deze westerncomedy

3,5 sterren

avatar van mister blonde

mister blonde

Van die goedkope dvd, die hier overal te koop is, is het beeldformaat, volgens mij gewoon prima, anders dan op de achterkant van de dvd staat aangegeven. Er staat dat ie 4:3 letterboxed is, maar dat is niet zo.

Leuke film trouwens, heel kleine 4 sterren.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Viel tegen. Begon behoorlijk interessant maar mondde uit in beetje simpele knokfilm...

avatar van Figo

Figo

Het zijn de simpele knokfilms waar Bud Spencer en Terrence Hill bekend om staan. Als ze aan interessante dingen gaan beginnen, haak ik af.

Als kind was ik hier dol op, ga vanavond maar weer een poging wagen.

avatar van Rick126

Rick126

Bud en Terrence zijn helden!!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

best wel vermakenlijke film één van de beste van dit duo. Maar ik vind "My Name is Nobody" van Terrence Hill alleen toch beter. Maar toch een leuke film.Vroeger waren dat DE films waar wij zondags naartoe gingen, dan heb ik het over begin jaren 70. iig leuke herinneringen aan

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Bud Spencer en Terrence Hill zijn helden!

Ik zat vanavond in de bios, anders had ik hem zeker nog even meegepakt op TV. RTL7 (of was het 5?) heeft een hele tijd lang verschillende BS en TH films uitgezonden op de zondagmiddag. Ik denk dat ik ze toen allemaal wel gezien heb, naast de films die ik op DVD heb bekeken. Ik heb dit echter nooit goed bijgehouden op MM, dus nu is het een beetje lastig om te weten welke ik al wel gezien heb en welke niet.. Binnenkort maar eens kijken of ze niet ergens een collectie verkopen .

avatar van BjornH

BjornH

Spencer en hill op hun best...Tsjongejonge wat vormen zij toch een fatastisch duo . Humor, een lekkere dosis Western en een mooi robbertje vechten. Wat kan je meer willen op een lamme di avond.

Behalve dan minder reclames :S. Ik telde binnen de eerste 110 dat ik voor de de buis zat welgeteld 5 reclames.....Het beginnen daar langzamerhand ook al SBS6 achtige perikelen te worden :S.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

BjornH schreef:

Hier kan ik het alleen maar op alle punten mee eens zijn!

Die reclame er tussen is tegenwoordig bijna misdadig te noemen.

Ik kan iedereen, wat dat betreft, maar één ding adviseren: schaf een HDD-recorder of een PVR aan en gebruik de time-shift. Je kunt dan wat later beginnen te kijken, de reclame snel doorspoelen en toch op dezelfde tijd eindigen. Bijkomend voordeel is dat je zelf kunt uitmaken wanneer het tijd voor een drankje of een toiletbezoek is.

Misschien kunnen we een actie starten, waarbij juist die bedrijven, die veel reclame maken geboycot worden!! Staat wel tegenover, dat juist die reclame ervoor zorgt, dat deze zenders blijven bestaan.