• 9.377.044 stemmen

Tom Clancy's Without Remorse (2021)

Misdaad / Actie | 109 minuten

Genre: Misdaad / Actie

Alternatieve titel: Without Remorse

Geregisseerd door: Stefano Sollima

Met onder meer: Michael B. Jordan, Jodie Turner-Smith en Jamie Bell

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Tom Clancy's Without Remorse

"From the author of Rainbow Six."

Door zijn betrokkenheid bij een topgeheime missie wordt de zwangere vrouw van de marinier John Kelly door Russische soldaten vermoord. John zint op wraak en slaat de handen ineen met zijn collega Karen Greer en de CIA-agent Robert Ritter. Ze stuiten op een samenzwering die de landsgrenzen overstijgt en die een oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland dreigt te ontketenen.

avatar van jumaas

jumaas

Wat een absurd slecht acteerwerk. Jammer want er lijkt best wat tijd en geld in gestoken.

avatar van scorsese

Matige film waarin een navy-seal op wraak zint als zijn zwangere vrouw vermoord wordt. Het plot en de personages van deze nogal standaard actie-film weten nauwelijks te boeien. Typisch een geval: allemaal al eens eerder en ook beter gezien. De actie-scenes, alhoewel vrij donker, zijn op zich wel prima en ook Michael B. Jordan brengt genoeg charme mee in de hoofdrol. Een kleine 2.5 sterren.

avatar van AniSter

AniSter

Tip: blijf nog even kijken als de aftiteling begint.....

Standaard actiefilm waarin wel enkele prima scenes zitten. Het was helaas te voorspelbaar wie de echte 'boef' was. Er zat op zich redelijke vaart in de film. De rol van de minister werd prima gespeeld, de rest van de cast viel wat tegen. Hier en daar een zwaar muziekje erbij en een hoop onwaarschijnlijkheden maken het geheel tot een gemiddelde, net voldoende film voor mij.

avatar van Drifter

Drifter

Verhaal is niet heel bijzonder, ik heb geen idee welk boek dit is. Maar de actie is prima. In een ruk uitgekeken. Drie sterren dik verdiend.

avatar van The Oceanic Six

Het ''been there, done that'' gevoel is wel echt enorm als je deze film kijkt, echt zo voorspelbaar en simpel allemaal. Maar alsnog kijkt het best aardig weg door de shitload aan actiescènes, al had de film van mij wel 20 minuutjes ingekort mogen worden. Zo richting het laatste deel was ik er wel klaar mee. Stoere marinier ziet vrouw en ongeboren kind vermoord worden en wil wraak. Jammer dat de actie een beetje ongeïnspireerd is, want er had meer uitgehaald kunnen worden. De film kent trouwens wel een ultiem dieptepunt en dat was toen hij die auto ramde en in de fik stak en daarna rustig achterin ging zitten voor een ondervraging. Jaja. Alsof je na 10 seconden niet gefrituurd dan bent. Ik kan me serieus niet voorstellen dat de regisseur deze scène maakte en er ook tevreden over was. Verder was het prima te kijken, al is het een b-niveau filmpje met een te hoog budget dat ook te donker is gefilmd. Inhoudelijk beroerd, maar de vele aan elkaar geplakte actiemomenten maken de film best oké.

avatar van james_cameron

Met het gelijknamige boek van Tom Clancy heeft dit bar weinig te maken, maar als bikkelharde wraakfilm is Without Remorse prima te genieten. Vooral het eerste uur is sterk, met een reeks intense, knap in beeld gebrachte aktiescenes. Visueel weet regisseur Stefano Sollima er ook iets heel moois van te maken. Spijtig derhalve dat de film een beetje als een nachtkaars uitgaat, met een nogal voorspelbare en clichématige finale. Jordan weet te overtuigen als man of action, maar zodra hij iets moet zeggen gaat het al snel fout. De dialogen gaan hem in deze film bijzonder slecht af.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm maar geen echte Clancy. Het verhaal is niet al te best. Hoewel ik het boek niet ken, vermoed ik dat het verhaal sterk vereenvoudigd is, wat erg jammer is. Het is gewoonweg te cliché en te simpel. Het begin gaat nog wel, maar het tweede deel is van een stuk minder niveau. Het einde is een teleurstelling. De actiescenes zien er verder goed uit en de film bevat de nodige spanning en is daardoor net aan voldoende. Het acteerwerk is gemiddeld. Visueel ziet de film er verder goed uit. Geen intelligente Clancy verfilming. 3.0

avatar van joolstein

joolstein

Tussen 1990 en 2002 waren verfilmingen van boeken van Tom Clancy over CIA-agent Jack Ryan populair. Bekende namen als Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck speelde hem al eens. In 2014 werden ze opgevolgd door Chris Pine én tot op heden is John Krasinski, in de Amazon Prime tv-serie (2018) te zien. In twee van die films vervulde voormalig marinier John 'Clark' Kelly al eens een bijrol.( gespeeld door Willem Dafoe en Liev Schreiber)

Tja en in 2021 stapt Michael B. Jordan (Erik Killmonger in Black Panther) in de rol van die John 'Clark' Kelly met een eigen film. Nu zijn Tom Clancy's films nooit al te complexe spionageverhalen waarbij goede actie en Koude Oorlog politieke intriges aardig evenredig waren. Echter in dit oorsprongsverhaal draait alles om actie. Wraak is Clarks enige drijfveer bij zijn klopjacht op een stel Russische paramilitairen en hun onbekende opdrachtgever.

Heel slecht was het allemaal niet, de vechtscènes zijn prima in orde en de visuele effecten vallen ook niet tegen. Ook zijn er rollen voor Jodie Turner Smith, Guy Pearce en Jamie Bell. Maar verder is er ook niet veel meer te vertellen. Het blijft vakkundig maar ook een beetje te voorspelbaar. De film bevat ook nog een scène na de aftiteling voor een Rainbow Six-vervolg, (van de populaire videogames). Wat doet vermoeden dat Amazon hier duidelijk verder mee wil gaan en er een franchise van wil maken voor hun streaming-site!

avatar van boemboem27

boemboem27

Gewoon standaard aktiefilmpje die best te pruimen is maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Aardig om gezien te hebben

avatar van Tonerider

Tonerider

Wil je graag een film die enorm voorspelbaar is? Wil je een film die alle clichés gebruikt? Wil je ongeloofwaardige actie zien? Wil je een film waarbij acteren geen hoger niveau bereikt dan nors kijken? Dan ben je met deze film aan het juiste adres.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Grappig om zien, in de actuele context met Oekraïne, dat Rusland volledig terug van nooit helemaal weggeweest is als grote baddie van de wereld Verder een weinig origineel verhaal met Michael Jordan die me weinig aansprak als actieheld. Van Sollima, regisseur van het uitstekende Suburra, had ik net iets meer verwacht. dan een cliché explosieve actieprent waarin double crossing een obligate wetmatigheid is.

avatar van Shadowed

Shadowed

Filmkijkers die bekend zijn met het regiewerk van Stefano Sollima zullen wellicht al weten dat ze geen volbloed actiethriller krijgen, anders zul je garant staan voor een mogelijk lange zit. Michael B. Jordan vertolkt een zeer degelijke hoofdrol als John Kelly, ook al is zijn inhoudelijke vormgeving allesbehalve origineel. Het jammere aan het verhaal is dat het erg zwaar gebruik maakt van uitgekauwde clichés waardoor de eerste helft een weinig innemende zit is, maar de tweede helft sleept de film uiteindelijk naar een voldoende. De lang uitgesponnen actiesequentie in het Russische Moermansk wordt geweldig ingericht en houdt de spanning goed vast en het is bovendien een stuk waar de visuele hand van Sollima echt hoogtij viert en de film voorziet van een eigen stempel. Vanwege een gebrek aan vernieuwende inhoud is het naar mijn persoonlijke opinie niet handig om de film te promoten als de opening voor een reeks, maar als strak vormgegeven misdaadthriller doet de film aardig z'n werk.

avatar van mrklm

mrklm

Kort nadat twee collega’s van de Navy Seals zijn geliquideerd, overleeft John Kelly [Michael B. Jordan] ternauwernood een aanslag waarbij zijn hoogzwangere vrouw [Lauren London] om het leven komt. Wanneer Robert Ritter [Jamie Bell] het onderzoek naar de aanslag in een vloek en een zucht afrondt, is John erop gebrand hoogstpersoonlijk zijn gram te halen. Hij krijgt politieke steun van minister Clay [Guy Pearce] en zijn voormalige leidinggevende [Jodie Turner-Smith] probeert hem in het gareel houden. Om te beginnen moeten John en zijn manschappen Viktor Rykov [Brett Gelman] opsporen, de andere overlevende van het bloedbad in Johns huis. Formulematige, maar onderhoudende actiethriller dankzij de sterke en goed acterende cast en een paar sterke actiescènes.