• 9.373.068 stemmen

Tom Clancy's Without Remorse (2021)

Misdaad / Actie | 109 minuten

Genre: Misdaad / Actie

Alternatieve titel: Without Remorse

Geregisseerd door: Stefano Sollima

Met onder meer: Michael B. Jordan, Jodie Turner-Smith en Jamie Bell

Gesproken taal: Engels en Russisch

Plot Tom Clancy's Without Remorse

"From the author of Rainbow Six."

Door zijn betrokkenheid bij een topgeheime missie wordt de zwangere vrouw van de marinier John Kelly door Russische soldaten vermoord. John zint op wraak en slaat de handen ineen met zijn collega Karen Greer en de CIA-agent Robert Ritter. Ze stuiten op een samenzwering die de landsgrenzen overstijgt en die een oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland dreigt te ontketenen.

avatar van Harleen Quinzel

Harleen Quinzel

Michael B Jordan is steeds goed in wat hij doet, alleen jammer dat hij vast zit in een script geschreven door een twaalfjarige die te veel vroege jaren 90 actiefilms gezien heeft.

avatar van cales77

cales77

Een script wat in grote lijnen al veel vaker verfilmt is.

Weinig origineel.

2.5

avatar van boemboem27

boemboem27

Gewoon standaard aktiefilmpje die best te pruimen is maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Aardig om gezien te hebben

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Degelijke actiefilm, die nergens echt in uitspringt, gewoon leuk voor 1 keer.

avatar van Thomas83

Thomas83

Dit is wel echt wat teveel een standaard actiefilm geworden. De actie op zich is verre van slecht (ook al hebben het geluid en de belichting in de film vaak wat amateuristisch), maar van een Tom Clancy-verfilming verwacht je toch wat meer interessante geopolitieke intriges en scènes in briefing rooms etc. Omdat dit allemaal ontbreekt heeft alles wat in de film gebeurt maar weinig gewicht.

Ik vond Michael B. Jordan ook maar erg matig en saai. Hij was al niet de beste keuze voor de rol als je het personage en de boeken trouw wil volgen (wat de film ook totaal niet doet als ik zo gauw naar de samenvatting van het boek kijk), maar ik dacht dat hij op zijn minst het charismatische middelpunt van een onderhoudende popcornfilm zou zijn. Zelfs dat zit er niet in.

Daarnaast is het script ook gewoon een drama als een op zichzelf staand geheel. Van Taylor Sheridan verwacht ik meer. De twist dat niet de opzichtig verdacht overkomende CIA-agent maar de minister de werkelijke bad guy is had amper meer voorspelbaar kunnen zijn. Daarnaast zijn de dialogen ook vreselijk en zit de film zo vol met idiote momenten dat er gewoon teveel zijn om ze allemaal op te noemen. Je weet nu al dat men de Rainbow Six-serie gaat verkrachten als je ziet hoe er een lachwekkend sentimentele reden is bedacht voor de naamgeving van de antiterreureenheid. 1.5*.

avatar van Tonerider

Tonerider

Wil je graag een film die enorm voorspelbaar is? Wil je een film die alle clichés gebruikt? Wil je ongeloofwaardige actie zien? Wil je een film waarbij acteren geen hoger niveau bereikt dan nors kijken? Dan ben je met deze film aan het juiste adres.

avatar van DDT

DDT

Al die negatieve commentaren hier, aan al de internetkenners maak dan zelf een film e.

Gelukkig ik las op moviemeter jullie allemaal een online filmregie cursus kunnen volgen ;

MovieMeter.nl

avatar van Rob robson

Rob robson

Geen hoogvlieger noch laag.

Met een paar mooie acties levert de film een leuke avond.

avatar van Davelz

Davelz

Leuke wegkijker. Je weet continu eigenlijk wel wat er gaat gebeuren maar dat hinderde mij niet. Als je daar op ingesteld bent is het een leuke film om een keer gezien te hebben.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, best een vermakelijke wraakfilm!

De zwangere vrouw van John (Michael B Jordan) word vermoord door vermoedelijk een groep Russen, ondertussen komt hij er gehavend uit en gaat hij onderzoeken wie hier achter zit, samen met een groep soldaten gaan ze naar Rusland, sommige scenes waren wat te donker helaas (zoals in het gebouw), verder een aantal goede actie-momenten.

Beetje oorlog achtig deze film met wat goede vuurgevechten, hij verveeld nergens en vond hem dus ook prima te doen!

Ook het einde vond ik geslaagd en dus heb ik mij hiermee wel vermaakt!

avatar van Frits H

Frits H

Lijkt, op namen na, totaal niet t gelijknamige boek van Tom Clancy.

Wat een verschrikkelijk zwakke film, slecht geacteerd, plot klopt van geen kant.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Een redelijke film over het ping-pong gedrag tussen regeringen en hun geheime diensten.

John Kelly (Michaël B. Jordan) zijn gezin wordt daar de dupe van en omdat John een stoere "Navy Seal" is, gaat hij verhaal halen bij degene die volgens hem hiervoor verantwoordelijk is. Aardig wat acties verder komt hij tot de ontdekking dat ook hij maar een kleine pion op het politieke wereldschaakbord is.

Een 7-.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Tonerider schreef:

Ja dat wil ik. Dank voor de tip.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Grappig om zien, in de actuele context met Oekraïne, dat Rusland volledig terug van nooit helemaal weggeweest is als grote baddie van de wereld Verder een weinig origineel verhaal met Michael Jordan die me weinig aansprak als actieheld. Van Sollima, regisseur van het uitstekende Suburra, had ik net iets meer verwacht. dan een cliché explosieve actieprent waarin double crossing een obligate wetmatigheid is.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Ik heb niets tegen Michael B. Jordan, maar als dan lees, dat hij voor de IERSE John Kelly speelt, hoeft deze film voor mij helemaal niet. Ik ben een fervent fan van Tom Clancy en heb al zijn boeken. Dat bij een verfilming wordt afgeweken van het boek is een vrij normaal verschijnsel, maar soms gaat het wel wat te ver!! (The Sum of all Fears was ook zoiets!!)

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Ace Hanlon schreef:

Domme vraag/opmerking, maar je kan een donkere huidskleur hebben en Iers zijn toch?

avatar van Phantasm

Phantasm

Standaard actiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van Mikemans

Mikemans

Vermakelijk, maar er zijn ergere films zoals Marvel troep.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Onthutsend zwak. Heeft nauwelijks iets te maken met geopolitieke spanningen die in de boeken van Clancy een rol spelen. Acteurs zijn ook niet best en lijken ook niet op de beschrijving in de boeken. Geen aanrader dit.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Matige actie thriller. Heel voorspelbaar allemaal waarbij ik nooit op het puntje van mijn stoel gezeten heb. Voor mij 2** waard.

avatar van Shadowed

Shadowed

Filmkijkers die bekend zijn met het regiewerk van Stefano Sollima zullen wellicht al weten dat ze geen volbloed actiethriller krijgen, anders zul je garant staan voor een mogelijk lange zit. Michael B. Jordan vertolkt een zeer degelijke hoofdrol als John Kelly, ook al is zijn inhoudelijke vormgeving allesbehalve origineel. Het jammere aan het verhaal is dat het erg zwaar gebruik maakt van uitgekauwde clichés waardoor de eerste helft een weinig innemende zit is, maar de tweede helft sleept de film uiteindelijk naar een voldoende. De lang uitgesponnen actiesequentie in het Russische Moermansk wordt geweldig ingericht en houdt de spanning goed vast en het is bovendien een stuk waar de visuele hand van Sollima echt hoogtij viert en de film voorziet van een eigen stempel. Vanwege een gebrek aan vernieuwende inhoud is het naar mijn persoonlijke opinie niet handig om de film te promoten als de opening voor een reeks, maar als strak vormgegeven misdaadthriller doet de film aardig z'n werk.

avatar van mrklm

mrklm

Kort nadat twee collega’s van de Navy Seals zijn geliquideerd, overleeft John Kelly [Michael B. Jordan] ternauwernood een aanslag waarbij zijn hoogzwangere vrouw [Lauren London] om het leven komt. Wanneer Robert Ritter [Jamie Bell] het onderzoek naar de aanslag in een vloek en een zucht afrondt, is John erop gebrand hoogstpersoonlijk zijn gram te halen. Hij krijgt politieke steun van minister Clay [Guy Pearce] en zijn voormalige leidinggevende [Jodie Turner-Smith] probeert hem in het gareel houden. Om te beginnen moeten John en zijn manschappen Viktor Rykov [Brett Gelman] opsporen, de andere overlevende van het bloedbad in Johns huis. Formulematige, maar onderhoudende actiethriller dankzij de sterke en goed acterende cast en een paar sterke actiescènes.