• 9.376.945 stemmen

Met onder meer: Tom Holland, Mark Wahlberg en Sophia Ali

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 maart 2022

Plot Uncharted

"Fortune favors the bold."

De jonge Nathan Drake is een schatzoeker die de hele wereld rondreist en daarbij allerlei mysteries ontrafelt. Hij ontmoet de oudere zakenman Victor Sullivan, eveneens schatzoeker, die de jongen onder zijn hoede neemt. De twee gaan samen op avontuur en moeten het daarbij opnemen tegen de meedogenloze man Santiago Moncada.

Nathan Drake

Victor 'Sully' Sullivan

Chloe Frazer

Santiago Moncada

Guard at Museum

avatar van Cinefiel 1

Cinefiel 1

Een leuke verfilming over een heel bekend spel. (ik heb er nog nooit van gehoord.) Het begint eigenlijk wel meteen, zonder een langdradige voorstelronde. De gehele film was best vlot, en het verhaal vond ik leuk. Ik zat er ook erg in.

Hier en daar wel wat flauwe grappen, maar niet zo constant als in "The Lost City" gelukkig. Ook vond ik Tom Holland en Mark Wahlenberg prima samen.

Een beetje een origineel en fris deel van "Indiane Jones".

Een geslaagde film, waar nog wel een aantal vervolgen op komen.

avatar van Lennert

Lennert

Ik vond Uncharted uiteindelijk leuker dan ik van tevoren had verwacht, maar heb nog steeds grote moeite met het gros van de creatieve keuzes die men heeft gemaakt in de transitie van game naar film, de casting van Mark Wahlberg als Sully als voornaamste pijnpunt. Deze man heeft in zijn leven zeker een paar aardige rollen op zijn naam staan, maar de afgelopen jaren is het vooral Mark Wahlberg die Mark Wahlberg speelt. En Mark Wahlberg is geen Sully met zijn te hoge stem en vervelende neiging om te liegen en bedriegen. Sowieso was de casting van de gehele film niet optimaal. Tom Holland worstelt met een verschrikkelijk Amerikaans accent, al redt hij zichzelf nog vrij goed in de actiescenes, en Chloe Frazer is nergens zo zelfverzekerd en witty als ze in de games door Claudia Black wordt gespeeld. Ook bij haar speelt het verschrikkelijke accent parten, want of het nu Brits of Australisch moet zijn, duidelijk wordt het niet. Dan was de 2018 fan-made film met Nathan Fillion en Stephen Lang toch echt beduidend beter qua rolverdeling.

De openingsscene is gepakt uit Uncharted 3, maar voelt in ieder opzicht onrealistischer aan met absurde physics als 'in volle vlucht over kisten heen springen' dan de game-variant en dat is toch vreemd op zijn zachtst gezegd. Ook de dialogen voelen houterig en uitleggeriger aan dan de veel meer natuurlijke flow die Drake en Sully in de spellen hebben. Hier was heel weinig karakterontwikkeling en vooral veel figuren die alle historische kennis die ze hebben moeten tentoonstellen voor elkaar. Ja, dit gebeurde ook in de games, maar daar was de context veel beter gecreëerd dan hier waar de gesprekken uit weinig meer lijken te bestaan dan 'snappy banter' en 'geschiedenisboek opdreunen'.

De actie was verder qua vecht-/stuntwerk best okay, dit is gewoon iets dat vooral Holland en Gabrielle prima kunnen. Op het moment dat de CGI zijn entree doet werd het echter vrij vervelend en over the top op een manier dat het niet de charme van de games kon evenaren en het gewoon een PG-13 actiefilm by the numbers werd. Verder kijkt het allemaal wel vlot weg en heb ik zeker bij vlagen gelachen, maar goed is het met geen mogelijkheid te noemen.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige avonturenfilm. Het verhaal is niet heel origineel, net als de uitwerking. De film is een mengeling van vele voorgangers zoals Indiana Jones en Jungle Cruise. De opening is sterk, daarna zakt de film wat in en vervalt wat in herhaling. Maar het blijft wel boeien, wat met name komt door de humor dat afgewisseld wordt door wat actie. De actie ziet er goed uit en de special effects zijn prima. Het acteerwerk is verder prima en de chemie tussen de diverse hoofdrolspelers is goed. Vermakelijke film en tieners zullen het nog beter waarderen. 3.0/3.5

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Allemaal best aardig maar niet zo heel bijzonder.

Meer een spannende film voor de jong volwassenen

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Een erg leuke en vermakelijke avonturenfilm, met een duidelijke knipoog naar de Indiana Jones films. Het spel ken ik wel maar nog nooit gespeeld dus daar zeg ik verder niks van. Het verhaal vond ik best wel goed gedaan en de cast speelde ook erg leuk, ik heb/had niet zo'n hoge pet van Tom Holland maar hierin speelt ie erg leuk. Mark Wahlberg speelt zijn mentor en Antonio Banderas als de badguy spelen ook erg overtuigend. De actie vond ik ook zeker goed gedaan, soms wel wat over de top maar dat mag de pret niet drukken. Gewoon lekker gaan kijken en ik zie uit naar een deel 2 als die komt.

avatar van Waku

Waku

Vermakelijke avonturen actie film. Holland en Wahlberg zijn een leuk actie koppeltje. "Uncharted" begint vanaf de eerste seconde gelijk met ( over de top) spektakel dus de toon is gelijk gezet. Twee uur razen voorbij met als hoogtepunt een unieke achtervolging die je echt nog nooit eerder in een avonturenfilm hebt gezien. Blijf kijken tijdens de aftiteling want deel 2 wordt eigenlijk dan al in gang gezet. 4*

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Best wel een voorspelbare film. Je hebt de gehele film het idee het al eens vaker gezien te hebben, en dat is dus ook zo. Het is beslist geen vernieuwende film, maar gewoon een soort van Indiana Jones of Lara Croft achtige verfilming. Ik wil niet beweren dat het geen amusement is, want het is best wel vermaak. Maar verwacht niet iets nieuws want dan kom je toch bedrogen uit. Leuk om een keer op een saaie dag te kijken.

avatar van Walter White

Walter White

Best wel een leuke actie en komedie avonturen film. Heb me wel vermaakt ik vind Mark Wahlberg de show steelt een beetje ingeval. Omdat ze personage vond ik niet te voorspellen. Is die te vertrouwen of niet in sommige scènes kon die wel de bad guy zijn. En ook rest van personages in de film speelden de acteurs wel goed.

Vind het eigenlijk nog beter dan tomb raider films.

Maar in de buurt van Indiana Jones zou het nooit komen.

avatar van davidov

davidov

Heb de spellen nooit gespeeld helaas, ik weet van vrienden dat het een toffe franchise is, jammer dat het PS-exclusief is.

Enfin, nu dan de film, kan ik zelf ook eens het avontuur in duiken.

Ik heb me bijzonder goed vermaakt. De karakters, de chemie, de speurtocht naar de schat en de krankzinnige actiescènes bevielen me goed. Je kan duidelijk proeven dat het gebaseerd is op een computerspel, maar het is dusdanig goed uitgewerkt dat het lekker wegkijkt en de film toch z'n eigen unieke stijl heeft.

Dikke 4*, ik twijfel zelfs over een half puntje erbij. Dit is de beste game-verfilming die ik misschien ooit heb gezien. Het zal me ook niks verbazen als over een jaar ofzo blijkt dat deze film de spijker beter op z'n kop slaat dan de aankomende nieuwe Indiana Jones.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Tja Mark Wahlberg heeft pareltjes gemaakt maar ook aardig wat een bagger aan films, maar in deze film komt hij redelijk uit de verf. Natuurlijk is er flink geleend van de welbekende films als Indiana Jones (Raiders of…), National Treasure en Tomb Raider en zelfs van Pirates of the Caribbean. Ja zelf van Pirates of the Caribbean maar daarvoor moet je dus echt de film gaan kijken. Het is dan ook de ene na de andere actie die elkaar opvolgen, en leuk in beeld zijn gebracht. Ook het verhaal zit goed in elkaar, al is het wel met weinig verrassingen en aardig recht toe recht aan. En waarom steeds vaker gekozen wordt voor Antonio Banderas als bad guy is mij echt een raadsel. Al met al mij toch vermaakt met deze film, niet wat ik had verwacht. Maar ik ging ook kijken met bar weinig verwachtingen. Aanrader? Ja best wel. Leuk vermaak als je even niets omhanden hebt. O ja, maar liefst 3 end-credit filmpjes die erna hinten dat er een deel 2 moet gaan komen.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Dit is een over de top avonturenfilm. Kijk de eerste 5 minuten dan weet je genoeg en kun je een keuze maken. Een mix van Indiana Jones, national treasure, Da Vinci code en wat Tomb Raider. Leuke actiefilm voor pubers. Verlang stiekem terug naar de realistische actie van First Blood

avatar van Mondragon

Mondragon

Erg matige film, totaal over de top en dat vond ik jammer.

avatar van Rarara

Rarara

dood saaie avonturenfilm. acteurs en verhaal zonder pit

avatar van altijdcritic

altijdcritic

OMG wat was dit slecht. Wat deed Antonio Banderas in deze film? De 15 min fan film met Fillion is 1000x beter. Dacht nog miss aan t eind Spiderman vs Black Panther door vrouw uit Wakanda. Marky Wahlly kan alleen maar zielig doen in elke film.

avatar van Theunissen

Ondanks dat avontuurfilms niet bepaald mijn favoriete genre is (in de jaren 80 keek ik ze wel graag), heb ik gisteravond wel naar "Uncharted" gekeken en dat vanwege het meespelen van Marky Mark Wahlberg die ik graag in films zie.

In dit verhaal gaat ober / barman Nathan Drake (Tom Holland) met de cynische schatzoeker Victor Sullivan (Mark Wahlberg) op zoek naar de best bewaarde goudschat ter wereld en het gaat daarbij om gestolen goud dat de ontdekkingsreiziger Magellaan op een zeer geheime plek achterliet. Voor Nathan is de zoektocht persoonlijk, want zijn vermiste broer Sam (Rudy Pankow) ondernam jaren geleden eenzelfde poging. Terwijl ze samen een levensgevaarlijke reis om de wereld maken op zoek naar de grootste schat die nooit is gevonden, moeten ze het opnemen tegen de meedogenloze en vermogende man Santiago Moncada (Antonio Banderas) en diens rechterhand Braddock (Tati Gabrielle) die ook opzoek zijn naar het goud.

Die Braddock moet je overigens niet verwarren met kolonel James Braddock (oftewel Chuck Norris) uit de "Missing in Action" films

"Uncharted" is gebaseerd op de "Uncharted games", welke schijnbaar een zeer succesvolle gameserie is van Sony. Ik heb echter totaal geen affiniteit met videogames en ik heb deze film dus gekeken zonder enige voorgeschiedenis. Het zou daarom best kunnen dat deze film geen eer doet aan de bekende gamereeks, maar ik ben dus niet de persoon om daar een oordeel over te geven. De film heeft veel overeenkomsten met de "Indiana Jones" films en serie ("The Adventures of Young Indiana Jones") en deed me ook denken aan films zoals "National Treasure (2004)", "The Three Musketeers (2011)" en de leuke verfilming van "Kuifje". Maar "Uncharted" kan geen moment in de schaduw staan van de epische avonturenfilms van weleer.

Je weet wat je te wachten staat en wat je ongeveer krijgt voorgeschoteld. Een clichématig verhaal met verschillende partijen die allemaal achter dezelfde verloren schat aanzitten. Voeg hier wat actiescènes aan toe en puzzels die opgelost moeten worden en je krijgt een typische, één in een dozijn, film met een avontuurlijk sfeertje. Op geen enkel vlak is "Uncharted" bijzonder, vernieuwend of enigszins uniek. Het genre is inmiddels een beetje uitgemolken en de films zijn vaak dertien in een dozijn, er zit gegarandeerd een knappe vrouw in waar de hoofdrol speler verliefd op kan worden, een plottwist die je van mijlen ver ziet aankomen en een montage waarin een puzzel wordt opgelost. En "Uncharted" tikte bijna alle hokjes aan en als bonus krijgen we ook nog een vermist familielid die meer van de schat af wist.

Maar slecht is deze film nu ook weer niet, want vanwege het aardige duo Tom Holland en Mark Wahlberg is de film nog best vermakelijk en de film is ook goed voorzien qua actie (de meeste actie scenes zijn ook best spannend), achtervolgingen en vuurgevechten. Er zitten zelfs een paar verrassingen in en de humor (o.a. de kauwgum humor) is gezellig. Maar "Uncharted" is echter zeker niet perfect. Je mist bijvoorbeeld een dikke achtervolging met auto's (dit wordt eigenlijk wel aardig gecompenseerd door de fraaie actiescène in een vliegtuig waarbij er ook een auto aan te pas komt) en het komt allemaal wat laat op gang. De fraaie finale met de vliegende piratenschepen (misschien wel gejat van "The Three Musketeers") aan helikopters mocht er visueel gezien wel wezen en daarbij doet Tom Holland ook een Jack Sparrow-tje.

Vooral Tom Holland (hij doet er alles aan om er een feestje van te maken en hij springt, holt en klautert achter iedereen aan) en Mark Wahlberg (begint wel op leeftijd te raken) maken het kijken van deze film waard. Holland en Wahlberg zijn beide charismatische acteurs met scherpe en komische timing, zodat grappen daadwerkelijk aankomen. Het gekibbel en wantrouwen tussen de twee creëert een aantal geinige situaties waar ze zich uit moeten wringen. En de rollen van Antonio Banderas en Tati Gabrielle als slechteriken, waren ook best leuk en geven de film een bepaalde flair. Ik vond het prettig dat ik een aantal van de acteurs in de film al kende en de nieuwere gezichten, te weten Sophia Ali (in de rol van Spaanse schatzoekster Chloe Frazer die van twee walletjes lijkt te snoepen) en Tati Gabrielle, zorgen voor een leuke afwisseling.

"Uncharted" is zeker niet uniek, maar wel leuk genoeg om bijvoorbeeld gezellig met het gezin op de bank te bekijken. Er is niet extreem veel bloed en doden vallen er vooral off-screen. Ik vond de film best aardig wegkijken en vooral door de cast. Het einde laat ruimte over voor een vervolg (dan zullen we wel de vermiste broer Sam terugzien) en dat wordt mede aangekondigd door twee extra scènes na het einde.

avatar van bobbee1

bobbee1

De film mist spanning. En dat is killing voor een avonturenfilm. In tegenstelling tot de games waarin te veel misstappen je einde betekenen, jolen en leutigen de hoofdrolspelers zich hier door de film heen. Humor is pas leuk en functioneel als het er is om de spanning te breken. Nu leidt al die jolijt tot vluchtige oppervlakkigheid.

En dat is een gemiste kans.

De film moet het duidelijk niet van het verhaal hebben of de plot want die is er niet of het moeten de referenties zijn naar Nathan's vermiste broer. De twee hebben naar vermoed een speciale band, maar waarom wordt nooit duidelijk.

Ook het mysterie is ondermaats, er zijn puzzels maar als kijker krijg je nauwelijks de ruimte je daar in te verdiepen. Iets dat de games zo bijzonder maakten waren naast het al het geklim en geklauter, de puzzels die je moest oplossen.

De film is best onderhoudend, er zitten leuke scènes in maar die leiden vaak naar niets. Ik heb geen idee wat Sony wil met deze film behalve makkelijk cashen op het succes van de films.

avatar van james_cameron

Onderhoudende, vlot gemaakte avonturenfilm waarbij het blijkbaar een pluspunt is als je de games niet kent waar de boel op gebaseerd is. Ik stoorde me hierdoor in ieder geval niet aan de casting. Het spektakel zit duidelijk aan het begin en het einde van de film, met halverwege een gedeelte dat niet bijster interessant is, maar door het hoge tempo en de droogkomische aanpak van het script blijft alles net op de rails. Hap slik weg, dat wel.

avatar van Phantasy

Phantasy

Een enorme flink over de top typische doorsnee Hollywood film. Dat is mijn summiere samenvatting in één zin over deze film. Wanneer je met die instelling begint aan het bekijken van deze film dan moet het wel goed komen. Typerend trouwens om te zien dat New York altijd wel voorkomt in deze categorie soort films.

Maar goed, genoeg daarover. Gisteren gezien in de bios en hij keek wel lekker weg. De humor was zeker aanwezig, maar tot een (gelukkig) beperkt niveau. Daarnaast waardeerde ik de 'adventure vibes' zeker (schat zoeken a.d.h.v. een eeuwenoude map, diverse raadsels, etc.). Mark Wahlberg als in de rol van 'Victor 'Sully' Sullivan vond ik erg goed spelen. Al met al keek hij lekker weg.

3.5/5

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeker boeiende en avontuurlijke actiefilm, met Mark Wahlberg, toch wel een acteur, die ik ten zeerste kan waarderen, speelt gros vd tijd op topniveau. Al te serieus moet je de film niet nemen en da's ook niet de bedoeling, gewoon klein 2u vermaak.

avatar van Alathir

Alathir

Best oké. Uncharted is zeker een leuk spel en dat vond ik ook wel terug in de film. Het liegen en bedriegen van Chloë/Sully. De spellen hebben ook humor dus ook dat zit er hier wat in. Tom Holland vind ik best oké als Nathan Drake, Walhberg als Sully lijkt precies wat te jong nog, ook het roken en zijn moustache ontbreken (buiten dan in de 2e post credits clip). Dus dat kon zeker beter. Toch hoop ik op een deel 2 en dan kan dit een mooie filmfranchise worden.

avatar van Jynxter

Jynxter

Nou vooruit, een krappe 3 sterren voor deze avonturenfilm die gewoon exact brengt wat je verwacht. Een hoop visueel spektakel, stapels clichés in een uitgemolken verhaaltje en weinig respect voor logica of feiten. Daarnaast was de montage nogal slordig wat ik gezien het budget toch vrij kwalijk vind.

Ik heb de spellen nooit gespeeld, dus of de casting daar goed bij aansluit weet ik niet. Maar Holland en Wahlberg vond ik prima samen gaan. En omdat Uncharted lekker door raast en hier en daar nog voor een glimlach zorgt, was het best een kleine 2 uur waard. Al is het slechts onzinnig en plat vermaak.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Nuns. Why is it always nuns?

Gisteravond was het eindelijk weer een gezellige avond met wat kameraden en een film op de televisie, waarna eigenlijk een rijke keuze de keuze van de gasten op ‘Uncharted’ was gevallen. Iets waar ik wel content mee was, een film die ik eigenlijk al best lang wou zien en ik best ‘hyped’ voor was. Ik ben een fan van de gamereeks, en speler van het eerste uur. Altijd erg mee vermaakt, iets wat me ook deed besluiten om de ‘PlayStation’ aan te schaffen. Toen ik hoorde dat er een film van zou komen was ik in eerste instantie helemaal nog niet zo onder de indruk, het zijn unieke games maar een film in deze trant kennen we natuurlijk al door en door. Toch toen ik las wie de hoofdrollen op zich hadden genomen, was mijn “angst” alweer wat gezakt.

De film opent vrij direct met een leuke, spannende en snelle scene, waar ‘Nathan Drake’ uit het vliegtuig hangt en hier een baan moet vechten om naar binnen te komen en dan uiteindelijk wakker wordt als jonger jochie met zijn broer en hierdoor hun verbroken band mee krijgen, waarna we eigenlijk een tijd door de reis maken en hem hier als bartender aan het werk zien en ook zo zijn sluwe trucjes mee krijgen, waar hij vervolgens ‘Victor Sullivan’ leert kennen en het hele reisje begint.

Het verhaal van deze best onderhouden avonturenfilm vond ik dan best wel weer leuk om te volgen, veel punten komen wel een beetje over een met het vierde deel van de ‘Uncharted’ reeks, die ik nog reeds gespeeld heb om een zogeheten ‘Platinum trofee’ voor te halen. Zoals ik zei haalde ik er enkele punten na wijzend naar die game, o.a. ook het verhaal natuurlijk wat erg op elkaar weet te lijken. In de film gaan ‘Nathan Drake’ samen met ‘Victor Sullivan’ en ‘Chloe Frazer’ ook nog, op pad om een schat te zoeken van oude piraten, hier ligt wel voor een paar miljard aan goud en uiteraard ruikt ‘Sullivan’ dit. Samen moeten ze de nodige puzzels oplossen maar, ook de vijand tegen houden die ook dit geld en de rijkdommen ruikt, en eigenlijk achter de feiten aan lopen.

Zo begint de film vrij rustig, en wellicht misschien iets saai. Dat wordt overigens leuk opgepakt door het spel tussen ‘Holland’ en ‘Wahlberg’ die eigenlijk samen de rollen dusdanig leuk oppakken dat de film aantrekkelijk werd om naar te kijken. Toch liet de CGI mij wat teleurgesteld achter, en zeker op dat vliegtuig vond ik het echt heel irritant om te kijken, waar de actiescènes op meerdere momenten toch wat houterig overkomen en vooral slecht gefilmd. Wat ik dan wel weer vet vond was het moment dat ze de twee piratenschippen vinden en hiermee wegvliegen, en de hele actie scenes die daarop volgen was gewoon heerlijk genieten, zeker niet al te moeilijk om te volgen en vooral leuk popcorn-vermaak.

Tja en dan is het qua cast ook niet moeilijk. De twee mannen die ik heb genoemd nemen het voortouw en doen dat met z’n tweetjes echt heel erg goed. Ik zeg al langer dat ik die ‘Holland’ echt een acteur voor de toekomst vind, mijn leeftijd (iets ouder) dus nog heel wat tijd te gaan en nu al best leuke films op zijn naam gezet, al ken ik hem pas vanaf de ‘Spider-Man’ serie. Ook in deze film vliegt hij heerlijk door het rond, vecht wat bij elkaar ne weet zeker grappig over te komen. ‘Wahlberg’ wordt simpelweg oud. Met zijn al vijftig jaar zit je echt wel op een mooie leeftijd maar niet meer op een leeftijd waarbij hij in films als dit past, vind ik althans. De rustigere films lijken mij mooier van hem. Ik vind hem ook niet altijd even goed overkomen hier, en dat vond ik best zonde. Voor de rest een prima cast, weinig op aan te merken en weinig uitblinkers die ik nog even wil noemen.

En ja, zo is ‘Uncharted’ in mijn ogen echt wel een vermakelijke film, met erg wat leuke momenten en ook grappige momenten. Soms valt de film wat weg, soms is het wat houterig maar ik vond het prima te pruimen. Zeker potentie voor een tweede deel mits de zelfde cast er in speelt, dat is nu nog een vraag maar, zeker eentje die de menige actie fan even moet checken, volgens het boekje.

avatar van mrkos

mrkos

Uncharted

Altijd al een groot fan geweest van de games, dus was wel benieuwd naar deze film en gelukkig viel hij niet tegen. Ook een paar hele mooie shots gezien (vooral de helikopter/schip scene). Holland en Wahlberg deden het prima als Nathan en Victor. Op naar een vervolg.

3 sterren.

avatar van Collins

Collins

Uncharted is een avonturenfilm die is gebaseerd op een videogame. Een videogame die exclusief voor de Sony Playstation werd ontwikkeld en waarin ene Nathan Drake door tempels, grotten en andere bouwwerken rent, klimt en sluipt met als uiteindelijk doel om een schat te vinden.

In de film is Nathan Drake niet de schietgrage massamoordenaar die hij in het spel is, maar een sympathieke en atletische dief die het niet zozeer van het gebruik van schiettuig maar meer van zijn gewiekstheid moet hebben. Drake is een leuk en energiek personage gespeeld door Tom Holland. Hij wordt vergezeld door oude rot en mede-avonturier Mark Wahlberg. Samen beleven ze avonturen in de geest van films als Indiana Jones of Lara Croft.

De film heeft een hoog tempo. De actie is ok. Hier en daar wat humor. Best leuk allemaal. Antonio Banderas doet mee in een wat vlakke rol als antagonist. Eerlijk gezgd maakt de gemene maar intrigerende Tati Gabrielle meer indruk in haar strakke outfit.

Uncharted is gewoon plezierig vermaak. Dat het verhaal nog niet uit is, laten twee scènes zien die na afloop van de film aan het oog voorbij trekken. Leuke appetizers voor Uncharted Part II. Laat maar komen.

avatar van blurp194

blurp194

Het genre verborgen-schat film heeft een heleboel ongeschreven regels.

Deze film volgt geen enkele daarvan. En nee, dat is dus echt niet goed, en al helemaal niet omdat er niets tegenover staat - geen mooie beelden, geen mooie romance, geen mooi meisje en geen stoere held op een hagelwit strand met palmbomen, geen behoorlijk verhaal, geen geloofwaardige schat. En in plaats daarvan krijgen we dan veel gedoe, iets dat misschien verwijst naar een spel waarvan ik dan meteen blij ben dat ik dat nooit gespeeld heb, en iets zogenaamd grappigs tijdens de eindcredits, als het halve publiek de zaal al uit is. Net zoiets als hoofdstuktiteltjes - als je je narratief niet kwijt kunt zonder dat soort opsmuk, dan is het kennelijk niet zo goed. Echt. Treppenwitz, zoek het op - te laat, niet goed, jammer.

En dat gaat wel op voor de hele film. Jammer. Alles is al wel eens beter en mooier gedaan, dit is gewoon ongeinspireerd jatten en herhalen. Zonde van je tijd en je geld.

avatar van TMP

TMP

Het eerste uur van deze film is nog wel best vermakelijk. De games ken ik niet, maar de film doet denken aan onder meer Indiana Jones en Tomb Raider. Het tweede uur van de film worden er nogal wat veel te overdreven actiescènes voorgeschoteld. Ook wordt het dan wel erg duidelijk dat dit qua verhaal nagenoeg niets te bieden heeft. Wahlberg en Holland zijn op zich wel redelijk gecast, de rol van Banderas stelt (te) weinig voor. Een matige film, in dit genre zijn er genoeg betere films gemaakt.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Avondturenfilm met Tom Holland en Mark Wahlberg, die het best goed deden volgens mij. Leuke humor en goede chemie. De film begon goed met veel actie, eerste helfd was prima te kijken. Antonio Banderas als bad guy leek ook veelbelovend, totdat hij nogal lafjes werd uitgeschakeld (keel doorgesneden met amper een lijntje bloed...) De twee schepen op het einde die na al die eeuwen nog zo goed bewaard zijn gebleven was nogal ver gezocht, zelfs voor een over-the-top avonturenfilm. Beetje hoog Disney niveau, vond ik jammer. De Uncharted spellen zeggen mij niet veel dus daar kan ik weinig over zeggen in vergelijking met de film. Verstand op nul, dan is hij wel aardig voor een keertje.

avatar van Drifter

Drifter

Redelijke kinderfilm, heeft veel weg van indiana jones films.

avatar van macrobody

macrobody

Tja, Mark Wahlberg is toch wel mijn favoriete acteur als het gaat om luchtige films met grappige situaties en gesprekken. Tom Holland was een prima partner hier en hopelijk denken anderen er ook zo over want dan laat deel 2 niet lang op zich wachten.

De rest van de cast mag wegblijven, dat was behoorlijk fout gecast, op Chloe na dan, die was ok.

avatar van Gerard1983

Gerard1983

Wel redelijk film , soms wat saai en langdradig

One time watch !