• 9.376.564 stemmen

Met onder meer: Tom Holland, Mark Wahlberg en Sophia Ali

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 maart 2022

Plot Uncharted

"Fortune favors the bold."

De jonge Nathan Drake is een schatzoeker die de hele wereld rondreist en daarbij allerlei mysteries ontrafelt. Hij ontmoet de oudere zakenman Victor Sullivan, eveneens schatzoeker, die de jongen onder zijn hoede neemt. De twee gaan samen op avontuur en moeten het daarbij opnemen tegen de meedogenloze man Santiago Moncada.

Nathan Drake

Victor 'Sully' Sullivan

Chloe Frazer

Santiago Moncada

Guard at Museum

avatar van FilmFreak01

FilmFreak01

Ik heb de games zelf nooit gespeeld, maar vond dit wel nog een goeie film.

Goeie humor, actie & avontuur.

Alleen Tom Holland proberen niet te zien in een Spider-Man pak is wel moeilijk

Als Marvel fan is dit moeilijk, hij deed het wel goed maar ook niet echt super vond ik.

Maar voor de rest alles goed. (weet niet wat de echte game fans van deze film zullen vinden).

Voor mij mag er gerust nog een Uncharted film komen.

avatar van Amsterdams

Amsterdams

Zeer leuke film om naar te kijken! (in IMAX gezien).

Tom & Mark zijn 2 top acteurs en ze passen ook samen

Humor zat heel goed, goeie actie & verhaal ging vlot voorbij.

Zal deze ook nog eens in 4D gaan bekijken.

Laat die 2de film maar komen & hopelijk moeten we niet al te lang wachten.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1985 stemmen

Wat een aanfluiting, deze film, waarbij een van de beste game franchises ooit gemaakt volledig wordt verminkt. Ik had op geen enkel moment het gevoel dat ik naar een Uncharted film aan het kijken was. Zelfs de fanfilm uit 2018 met Nathan Fillion, die trouwens erg op Nathan Drake lijkt, is beter dan deze film. Melkmuil Tom Holland met zijn gladgeschoren gezichtje (heeft hij eigenlijk wel al een baard?) en Mark Wahlberg zijn totaal miscast als Nathan en Sully. Mark heeft niet eens een snor en grijs haar, en een sigaar in zijn bakkes. In de games is hij een man van middelbare leeftijd als hij de tiener Nathan ontmoet. En Tom mist de mannelijke, ruige look van Nathan. Met zijn piepstemmetje doet hij me meer aan Kuifje denken dan aan Nathan Drake.

Als men een film over de jonge jaren van Nathan wilde maken, dan hadden ze beter het derde Uncharted spel volledig verfilmd, met Tom Holland in de rol van de jonge Nathan en iemand anders als de volwassen Nathan Drake. Zelfs Chris Pratt of Channing Tatum waren een beter keuze geweest dan deze spider-boy. Na Tomb Raider heeft men dus alweer een topgame-franchise om zeep geholpen met een filmversie die totaal niet trouw is aan het bronmateriaal. In de games zijn de gevechten intens, in de film is dit duidelijk aangepast aan een jeugdig publiek. De vuistslagen komen helemaal niet aan. Als iemand wordt gedood, gebeurt dat buiten beeld. In de games schiet je als Nathan hordes vijanden neer, in de film wordt niemand geraakt.

Dit is een soort National Treasures (2004) kloon voor jongeren. Tom Holland die als barman met flessen staat te zwieren alsof hij Tom Cruise in Coctail (1988) is. Er wordt ook even verwezen naar Indiana Jones ("When did you decide to become Indiana Jones?"), alsof dit een nieuw Indiana Jones succesverhaal moet worden. Maar dat is het dus niet, ook al worden een paar zinloze en simpele 'puzzels' in de film gestoken en sluipt men een keertje door donkere gangen met stofnetten. De Indy films waren origineel, opzwepend en avontuurlijk. De Uncharted games zijn dat ook, deze film echter niet.

Waarom maken ze niet gewoon de games een voor een na, het zijn tenslotte al een soort interactieve films, volledig met een boeiend plot, karakterontwikkelingen en interessante verhoudingen tussen de verschillende personages. In deze film zijn ze plat, oninteressant en zonder enig charisma. Dan kijk ik nog liever naar een video van iemand die de games zit te spelen.

Een getrouwe filmversie van de Uncharted games is dit duidelijk niet. Enkele scènes uit verschillende games worden door elkaar gegooid, maar voor het overgrote deel heeft de film niets met de games te maken. Voor mensen die geen gamers zijn valt deze film misschien nog best te verteren als vermakelijk tussendoortje, maar niet heus. Ook als de film niet aan de games werd gelinkt, en bijvoorbeeld "Kuifje op Schattenjacht" of "Indiana Jones Junior" werd genoemd, dan nog zou ik hem aan niemand aanraden. En het ergste is dat ze op vervolgfilms aansturen, wat een goedkope cash grab!

avatar van Komodo Dragon

Komodo Dragon

Prima film. Goed mee vermaakt. Qua sfeer komt het goed bij de spellen. Verhaal voelt als uncharted.

En ja Tom Holland als Nathan Drake is wennen zeker qua stem. Dat irriteerde in het begin maar gelukkig ebde dat later weg. Scully die een stuk jonger is , is ook vreemd maar goed kan er wel mee leven dat ze niet op de game personages lijken.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vermakelijk.

Het spel ken ik niet en dat zal vast en zeker wel geholpen hebben in het waarderen van deze pretentieloze actieprent. De gelijkenissen met Indiana Jones en Lara Croft zijn voor de hand liggend, maar ik kreeg ook een Da Vinci Code-gevoel en naar het einde toe zelfs wat Pirates of the Caribbean. Om maar te zeggen: er is voor elk wat wils. Een kakofonie wordt het net niet, daarvoor is het gelukkig vlot genoeg geregisseerd.

Mark Wahlberg en Tom Holland doen wat je van hen kan verwachten, al moet Holland wel opletten geen one-trick pony te worden. De credits na afloop hebben nog een 'verrassing' in petto en ik vermoed dat de box office wel gunstig genoeg zal uitvallen om een tweede deel te maken.

avatar van rep_robert

Ik merk het hier op dit moment al en het zal in de toekomst ook duidelijk gaan worden. Deze film gaat een tweedeling veroorzaken tussen de mensen die de games hebben gespeeld en mensen die de games nooit hebben gespeeld. Ik heb ze nooit gespeeld en beleef ook geen enkele vorm van sentiment eraan. Dus de keuze van de cast is absoluut geen probleem in dit huishouden. Wat mij betreft is de chemie tussen Wahlberg en Holland aanwezig en ondanks dat zij dit soort personages al vaker hebben gespeeld zijn ze er goed in en levert het geen irritaties op. Al snap ik best dat als zij heel erg zichzelf zijn dat jij als liefhebber van de game die er tientallen uren in heeft geïnvesteerd toch raar naar deze film kijkt. Maar denk dat het nooit goed zal zijn en dat het altijd wennen is. Dat zal met The Last of Us niet anders zijn.

Er zitten wel wat overduidelijke knipogen in de film waarvan je zelfs als niet speler van de games doorhebt dat er een acteur uit de game een cameo heeft (de man op het strand). Verder een film waarvan ik soms het idee mis op wie dit nou precies gericht is. Er worden kelen doorgesneden en mensen vermoord. Ik zou persoonlijk dan niet met mijn dochter van 12 heen gaan als ik die had. En die zaten vanmiddag wel in de zaal. Ondanks dat ik genoeg gewend ben vind ik dit wat misplaatst als je het hele gezin naar deze film wil laten gaan.

En ja, voor de rest kan je niet veel over de film zeggen. Het is een vermakelijk avontuur met weinig verrassingen, maar die wel dusdanig vakkundig in beeld gebracht wordt dat het over de gehele lengte vermaakt en gewoon een goede pacing heeft met weinig momenten dat de film inkakt. De film gaat naar genoeg afwisselende locaties en gelukkig eindigt het ook in het tropische Filipijnen.
Er zitten wel wat plotelementen in dat je denkt dat het slordig aanvoelt. Die Braddock doodt de enige erfgenaam van een rijke familie die voor de hele operatie zorgt. Toch raar dat alles doorgaat en er overal dikke schepen en helicopters vliegen terwijl degene die dit financiert dood is. Zo'n chick kan me onmogelijk de creditcard trekken om dit te betalen. Klinkt als mierenneukerij en dat is het misschien ook. Maar het is toch jammer dat ze er maar wat twistjes in proberen te gooien om te shockeren, maar dat er verder niet over wordt nagedacht. Het voegt ook niks toe aan de film verder. Ook vind ik de manier van hoe de film geknipt is een beetje raar. Dat ze een actiescene uit de game aan het begin van de film gooien en dat ze er een half uur voor het einde weer op terugkomen. Het dienst geen enkel nut, behalve dat ze wellicht met wat actie willen beginnen om een traag lijkend begin willen verbloemen. Maar het is jammer omdat het niet iets schokkends doet of dat het je op een verkeerde been of iets dergelijks zet.

Het doet verder niet af aan de hoge funfactor, leuke actie en goede chemie tussen de hoofdrolspelers. Nergens diepgaand of spectaculair en het komt misschien iets te makkelijk op gang. En komt het enigszins in de buurt van de klassiekers waarnaar het regelmatig verwijst (Indie, Pirates),? Zeker niet. Maar toch leuk om te kijken en af en toe op te kunnen zetten om te genieten van het avontuur.

avatar van Shinobi

Shinobi

"You know something like that happened to me once."

Zelf ben ik een groot fan van de games, dus met enige voorzichtigheid stapte ik de zaal in.

Deze gameverfilming pakt als basis deel drie en vier uit de reeks. Ondanks dat Nathan Drake in de games vele malen ouder is, wordt hier gekozen voor een jongere versie van hem. Op deze wijze wordt er een soort van prequel gecreëerd hoe Nathan Sully ontmoet en samen op zoek gaan naar hun eerste lang verloren schat.

In eerste instantie is het moeilijk om Tom Holland als Nate te zien, vooral als iemand als Nathan Fillion zich al ruimschoots heeft bewezen in de short. Hetzelfde geldt ook voor de snorloze Mark Wahlberg als Sully. Wanneer je bereid bent om dat los te laten, staat je meer dan genoeg aan aardig vermaak te wachten. Overigens is de cameo van Nolan North een leuke toevoeging.

Veel tijd heb je eigenlijk niet om bij alle details stil te staan; de bad guy is wel erg slordig geschreven. 'Uncharted' heeft namelijk een goede pacing, waardoor je als kijker niet lang hoeft te wachten voordat er iets gebeurt. Er zitten meer dan genoeg afwisselende locaties in en de actiescènes voelen groots aan. Hierdoor hoef je je zeker niet te vervelen.

Al met al best oké voor wat het is, maar voor de beste ervaring ben je ongetwijfeld beter af bij de games. Toch ben ik door de twee extra scènes tijdens de eindcredits benieuwd naar een eventueel vervolg.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van wwelover

wwelover

De actie is leuk, de main cast is prima (de schurken zijn wel lachwekkend). Ben niet bekend met het spel dus kan niet echt vergelijken daarmee, maar vond de puzzels wel behoorlijk ongeloofwaardig. Ze waren zo simpel dat het eigenlijk onmogelijk is dat het zo lang verborgen was. Plus bijna alle verborgen locaties zijn wel erg makkelijk te bereiken, dus is het wat onwaarschijnlijk dat niemand er per toeval op is gestuit in 500 jaar.
Dialogen ook erg cringy soms.
Maar ja uiteindelijk in de bios wel vermaakt.
Nipte 3*

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Als je de National Treasure, Indiana Jones en Tomb Raider films gezien hebt, dan heb je deze film ook gezien.

Uncharted biedt niets vernieuwends maar is gelukkig wel een vermakelijke avonturenfilm waarin vooral het einde erg spectaculair is.

Aangezien ik de games nooit gespeeld heb, ging ik blanco de film in. Van hoofdpersoon Nathan Drake weet ik ook helemaal niets, dus de kritieken dat Tom Holland te jong zou zijn voor de rol deel ik niet.

Ik vind hem een uitstekend gekozen hoofdpersoon die samen met Mark Wahlberg een prettig koppel vormt. De overige castleden zijn prima, al zijn de meeste karakters nog platter dan een dubbeltje.

De film moet het ook niet hebben van het meepuzzelen, daarvoor is het te onduidelijk en worden de ogenschijnlijk lastige puzzels binnen no-time opgelost door de hoofdrolspelers.

Gelukkig is het visueel wel sterk en zeker het einde met de schepen is weergaloos mooi in beeld gebracht.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Lange tijd prima vermaak. Niet zo leuk als Indiana Jones (duidelijk een inspiratiebron, dat tonen van de vliegreizen is zelfs letterlijk gejat) maar als actieprent telt dit ding prima. Leuk spel van beide hoofdrolspelers en later Sophia Ali ook. Enkele mooie locaties, behoorlijk tempo en de actie is vrij goed geschoten. Maar helaas ook te veel dommigheden om maar de plot vooruit te helpen (en dat irriteert mateloos) en zeker de finale was echt veel te langdradig om boeiend te blijven. Dat doet wel afbreuk aan een verder prima film. 3,0*.

avatar van Lennert

Lennert

Ik vond Uncharted uiteindelijk leuker dan ik van tevoren had verwacht, maar heb nog steeds grote moeite met het gros van de creatieve keuzes die men heeft gemaakt in de transitie van game naar film, de casting van Mark Wahlberg als Sully als voornaamste pijnpunt. Deze man heeft in zijn leven zeker een paar aardige rollen op zijn naam staan, maar de afgelopen jaren is het vooral Mark Wahlberg die Mark Wahlberg speelt. En Mark Wahlberg is geen Sully met zijn te hoge stem en vervelende neiging om te liegen en bedriegen. Sowieso was de casting van de gehele film niet optimaal. Tom Holland worstelt met een verschrikkelijk Amerikaans accent, al redt hij zichzelf nog vrij goed in de actiescenes, en Chloe Frazer is nergens zo zelfverzekerd en witty als ze in de games door Claudia Black wordt gespeeld. Ook bij haar speelt het verschrikkelijke accent parten, want of het nu Brits of Australisch moet zijn, duidelijk wordt het niet. Dan was de 2018 fan-made film met Nathan Fillion en Stephen Lang toch echt beduidend beter qua rolverdeling.

De openingsscene is gepakt uit Uncharted 3, maar voelt in ieder opzicht onrealistischer aan met absurde physics als 'in volle vlucht over kisten heen springen' dan de game-variant en dat is toch vreemd op zijn zachtst gezegd. Ook de dialogen voelen houterig en uitleggeriger aan dan de veel meer natuurlijke flow die Drake en Sully in de spellen hebben. Hier was heel weinig karakterontwikkeling en vooral veel figuren die alle historische kennis die ze hebben moeten tentoonstellen voor elkaar. Ja, dit gebeurde ook in de games, maar daar was de context veel beter gecreëerd dan hier waar de gesprekken uit weinig meer lijken te bestaan dan 'snappy banter' en 'geschiedenisboek opdreunen'.

De actie was verder qua vecht-/stuntwerk best okay, dit is gewoon iets dat vooral Holland en Gabrielle prima kunnen. Op het moment dat de CGI zijn entree doet werd het echter vrij vervelend en over the top op een manier dat het niet de charme van de games kon evenaren en het gewoon een PG-13 actiefilm by the numbers werd. Verder kijkt het allemaal wel vlot weg en heb ik zeker bij vlagen gelachen, maar goed is het met geen mogelijkheid te noemen.

avatar van filmkul

filmkul

Aardige avonturenfilm. Het verhaal is niet heel origineel, net als de uitwerking. De film is een mengeling van vele voorgangers zoals Indiana Jones en Jungle Cruise. De opening is sterk, daarna zakt de film wat in en vervalt wat in herhaling. Maar het blijft wel boeien, wat met name komt door de humor dat afgewisseld wordt door wat actie. De actie ziet er goed uit en de special effects zijn prima. Het acteerwerk is verder prima en de chemie tussen de diverse hoofdrolspelers is goed. Vermakelijke film en tieners zullen het nog beter waarderen. 3.0/3.5

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Dit is een over de top avonturenfilm. Kijk de eerste 5 minuten dan weet je genoeg en kun je een keuze maken. Een mix van Indiana Jones, national treasure, Da Vinci code en wat Tomb Raider. Leuke actiefilm voor pubers. Verlang stiekem terug naar de realistische actie van First Blood

avatar van Theunissen

Ondanks dat avontuurfilms niet bepaald mijn favoriete genre is (in de jaren 80 keek ik ze wel graag), heb ik gisteravond wel naar "Uncharted" gekeken en dat vanwege het meespelen van Marky Mark Wahlberg die ik graag in films zie.

In dit verhaal gaat ober / barman Nathan Drake (Tom Holland) met de cynische schatzoeker Victor Sullivan (Mark Wahlberg) op zoek naar de best bewaarde goudschat ter wereld en het gaat daarbij om gestolen goud dat de ontdekkingsreiziger Magellaan op een zeer geheime plek achterliet. Voor Nathan is de zoektocht persoonlijk, want zijn vermiste broer Sam (Rudy Pankow) ondernam jaren geleden eenzelfde poging. Terwijl ze samen een levensgevaarlijke reis om de wereld maken op zoek naar de grootste schat die nooit is gevonden, moeten ze het opnemen tegen de meedogenloze en vermogende man Santiago Moncada (Antonio Banderas) en diens rechterhand Braddock (Tati Gabrielle) die ook opzoek zijn naar het goud.

Die Braddock moet je overigens niet verwarren met kolonel James Braddock (oftewel Chuck Norris) uit de "Missing in Action" films

"Uncharted" is gebaseerd op de "Uncharted games", welke schijnbaar een zeer succesvolle gameserie is van Sony. Ik heb echter totaal geen affiniteit met videogames en ik heb deze film dus gekeken zonder enige voorgeschiedenis. Het zou daarom best kunnen dat deze film geen eer doet aan de bekende gamereeks, maar ik ben dus niet de persoon om daar een oordeel over te geven. De film heeft veel overeenkomsten met de "Indiana Jones" films en serie ("The Adventures of Young Indiana Jones") en deed me ook denken aan films zoals "National Treasure (2004)", "The Three Musketeers (2011)" en de leuke verfilming van "Kuifje". Maar "Uncharted" kan geen moment in de schaduw staan van de epische avonturenfilms van weleer.

Je weet wat je te wachten staat en wat je ongeveer krijgt voorgeschoteld. Een clichématig verhaal met verschillende partijen die allemaal achter dezelfde verloren schat aanzitten. Voeg hier wat actiescènes aan toe en puzzels die opgelost moeten worden en je krijgt een typische, één in een dozijn, film met een avontuurlijk sfeertje. Op geen enkel vlak is "Uncharted" bijzonder, vernieuwend of enigszins uniek. Het genre is inmiddels een beetje uitgemolken en de films zijn vaak dertien in een dozijn, er zit gegarandeerd een knappe vrouw in waar de hoofdrol speler verliefd op kan worden, een plottwist die je van mijlen ver ziet aankomen en een montage waarin een puzzel wordt opgelost. En "Uncharted" tikte bijna alle hokjes aan en als bonus krijgen we ook nog een vermist familielid die meer van de schat af wist.

Maar slecht is deze film nu ook weer niet, want vanwege het aardige duo Tom Holland en Mark Wahlberg is de film nog best vermakelijk en de film is ook goed voorzien qua actie (de meeste actie scenes zijn ook best spannend), achtervolgingen en vuurgevechten. Er zitten zelfs een paar verrassingen in en de humor (o.a. de kauwgum humor) is gezellig. Maar "Uncharted" is echter zeker niet perfect. Je mist bijvoorbeeld een dikke achtervolging met auto's (dit wordt eigenlijk wel aardig gecompenseerd door de fraaie actiescène in een vliegtuig waarbij er ook een auto aan te pas komt) en het komt allemaal wat laat op gang. De fraaie finale met de vliegende piratenschepen (misschien wel gejat van "The Three Musketeers") aan helikopters mocht er visueel gezien wel wezen en daarbij doet Tom Holland ook een Jack Sparrow-tje.

Vooral Tom Holland (hij doet er alles aan om er een feestje van te maken en hij springt, holt en klautert achter iedereen aan) en Mark Wahlberg (begint wel op leeftijd te raken) maken het kijken van deze film waard. Holland en Wahlberg zijn beide charismatische acteurs met scherpe en komische timing, zodat grappen daadwerkelijk aankomen. Het gekibbel en wantrouwen tussen de twee creëert een aantal geinige situaties waar ze zich uit moeten wringen. En de rollen van Antonio Banderas en Tati Gabrielle als slechteriken, waren ook best leuk en geven de film een bepaalde flair. Ik vond het prettig dat ik een aantal van de acteurs in de film al kende en de nieuwere gezichten, te weten Sophia Ali (in de rol van Spaanse schatzoekster Chloe Frazer die van twee walletjes lijkt te snoepen) en Tati Gabrielle, zorgen voor een leuke afwisseling.

"Uncharted" is zeker niet uniek, maar wel leuk genoeg om bijvoorbeeld gezellig met het gezin op de bank te bekijken. Er is niet extreem veel bloed en doden vallen er vooral off-screen. Ik vond de film best aardig wegkijken en vooral door de cast. Het einde laat ruimte over voor een vervolg (dan zullen we wel de vermiste broer Sam terugzien) en dat wordt mede aangekondigd door twee extra scènes na het einde.

avatar van james_cameron

Onderhoudende, vlot gemaakte avonturenfilm waarbij het blijkbaar een pluspunt is als je de games niet kent waar de boel op gebaseerd is. Ik stoorde me hierdoor in ieder geval niet aan de casting. Het spektakel zit duidelijk aan het begin en het einde van de film, met halverwege een gedeelte dat niet bijster interessant is, maar door het hoge tempo en de droogkomische aanpak van het script blijft alles net op de rails. Hap slik weg, dat wel.

avatar van Phantasy

Phantasy

Een enorme flink over de top typische doorsnee Hollywood film. Dat is mijn summiere samenvatting in één zin over deze film. Wanneer je met die instelling begint aan het bekijken van deze film dan moet het wel goed komen. Typerend trouwens om te zien dat New York altijd wel voorkomt in deze categorie soort films.

Maar goed, genoeg daarover. Gisteren gezien in de bios en hij keek wel lekker weg. De humor was zeker aanwezig, maar tot een (gelukkig) beperkt niveau. Daarnaast waardeerde ik de 'adventure vibes' zeker (schat zoeken a.d.h.v. een eeuwenoude map, diverse raadsels, etc.). Mark Wahlberg als in de rol van 'Victor 'Sully' Sullivan vond ik erg goed spelen. Al met al keek hij lekker weg.

3.5/5

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeker boeiende en avontuurlijke actiefilm, met Mark Wahlberg, toch wel een acteur, die ik ten zeerste kan waarderen, speelt gros vd tijd op topniveau. Al te serieus moet je de film niet nemen en da's ook niet de bedoeling, gewoon klein 2u vermaak.

avatar van Alathir

Alathir

Best oké. Uncharted is zeker een leuk spel en dat vond ik ook wel terug in de film. Het liegen en bedriegen van Chloë/Sully. De spellen hebben ook humor dus ook dat zit er hier wat in. Tom Holland vind ik best oké als Nathan Drake, Walhberg als Sully lijkt precies wat te jong nog, ook het roken en zijn moustache ontbreken (buiten dan in de 2e post credits clip). Dus dat kon zeker beter. Toch hoop ik op een deel 2 en dan kan dit een mooie filmfranchise worden.

avatar van Jynxter

Jynxter

Nou vooruit, een krappe 3 sterren voor deze avonturenfilm die gewoon exact brengt wat je verwacht. Een hoop visueel spektakel, stapels clichés in een uitgemolken verhaaltje en weinig respect voor logica of feiten. Daarnaast was de montage nogal slordig wat ik gezien het budget toch vrij kwalijk vind.

Ik heb de spellen nooit gespeeld, dus of de casting daar goed bij aansluit weet ik niet. Maar Holland en Wahlberg vond ik prima samen gaan. En omdat Uncharted lekker door raast en hier en daar nog voor een glimlach zorgt, was het best een kleine 2 uur waard. Al is het slechts onzinnig en plat vermaak.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Nuns. Why is it always nuns?

Gisteravond was het eindelijk weer een gezellige avond met wat kameraden en een film op de televisie, waarna eigenlijk een rijke keuze de keuze van de gasten op ‘Uncharted’ was gevallen. Iets waar ik wel content mee was, een film die ik eigenlijk al best lang wou zien en ik best ‘hyped’ voor was. Ik ben een fan van de gamereeks, en speler van het eerste uur. Altijd erg mee vermaakt, iets wat me ook deed besluiten om de ‘PlayStation’ aan te schaffen. Toen ik hoorde dat er een film van zou komen was ik in eerste instantie helemaal nog niet zo onder de indruk, het zijn unieke games maar een film in deze trant kennen we natuurlijk al door en door. Toch toen ik las wie de hoofdrollen op zich hadden genomen, was mijn “angst” alweer wat gezakt.

De film opent vrij direct met een leuke, spannende en snelle scene, waar ‘Nathan Drake’ uit het vliegtuig hangt en hier een baan moet vechten om naar binnen te komen en dan uiteindelijk wakker wordt als jonger jochie met zijn broer en hierdoor hun verbroken band mee krijgen, waarna we eigenlijk een tijd door de reis maken en hem hier als bartender aan het werk zien en ook zo zijn sluwe trucjes mee krijgen, waar hij vervolgens ‘Victor Sullivan’ leert kennen en het hele reisje begint.

Het verhaal van deze best onderhouden avonturenfilm vond ik dan best wel weer leuk om te volgen, veel punten komen wel een beetje over een met het vierde deel van de ‘Uncharted’ reeks, die ik nog reeds gespeeld heb om een zogeheten ‘Platinum trofee’ voor te halen. Zoals ik zei haalde ik er enkele punten na wijzend naar die game, o.a. ook het verhaal natuurlijk wat erg op elkaar weet te lijken. In de film gaan ‘Nathan Drake’ samen met ‘Victor Sullivan’ en ‘Chloe Frazer’ ook nog, op pad om een schat te zoeken van oude piraten, hier ligt wel voor een paar miljard aan goud en uiteraard ruikt ‘Sullivan’ dit. Samen moeten ze de nodige puzzels oplossen maar, ook de vijand tegen houden die ook dit geld en de rijkdommen ruikt, en eigenlijk achter de feiten aan lopen.

Zo begint de film vrij rustig, en wellicht misschien iets saai. Dat wordt overigens leuk opgepakt door het spel tussen ‘Holland’ en ‘Wahlberg’ die eigenlijk samen de rollen dusdanig leuk oppakken dat de film aantrekkelijk werd om naar te kijken. Toch liet de CGI mij wat teleurgesteld achter, en zeker op dat vliegtuig vond ik het echt heel irritant om te kijken, waar de actiescènes op meerdere momenten toch wat houterig overkomen en vooral slecht gefilmd. Wat ik dan wel weer vet vond was het moment dat ze de twee piratenschippen vinden en hiermee wegvliegen, en de hele actie scenes die daarop volgen was gewoon heerlijk genieten, zeker niet al te moeilijk om te volgen en vooral leuk popcorn-vermaak.

Tja en dan is het qua cast ook niet moeilijk. De twee mannen die ik heb genoemd nemen het voortouw en doen dat met z’n tweetjes echt heel erg goed. Ik zeg al langer dat ik die ‘Holland’ echt een acteur voor de toekomst vind, mijn leeftijd (iets ouder) dus nog heel wat tijd te gaan en nu al best leuke films op zijn naam gezet, al ken ik hem pas vanaf de ‘Spider-Man’ serie. Ook in deze film vliegt hij heerlijk door het rond, vecht wat bij elkaar ne weet zeker grappig over te komen. ‘Wahlberg’ wordt simpelweg oud. Met zijn al vijftig jaar zit je echt wel op een mooie leeftijd maar niet meer op een leeftijd waarbij hij in films als dit past, vind ik althans. De rustigere films lijken mij mooier van hem. Ik vind hem ook niet altijd even goed overkomen hier, en dat vond ik best zonde. Voor de rest een prima cast, weinig op aan te merken en weinig uitblinkers die ik nog even wil noemen.

En ja, zo is ‘Uncharted’ in mijn ogen echt wel een vermakelijke film, met erg wat leuke momenten en ook grappige momenten. Soms valt de film wat weg, soms is het wat houterig maar ik vond het prima te pruimen. Zeker potentie voor een tweede deel mits de zelfde cast er in speelt, dat is nu nog een vraag maar, zeker eentje die de menige actie fan even moet checken, volgens het boekje.

avatar van mrkos

mrkos

Uncharted

Altijd al een groot fan geweest van de games, dus was wel benieuwd naar deze film en gelukkig viel hij niet tegen. Ook een paar hele mooie shots gezien (vooral de helikopter/schip scene). Holland en Wahlberg deden het prima als Nathan en Victor. Op naar een vervolg.

3 sterren.

avatar van Collins

Collins

Uncharted is een avonturenfilm die is gebaseerd op een videogame. Een videogame die exclusief voor de Sony Playstation werd ontwikkeld en waarin ene Nathan Drake door tempels, grotten en andere bouwwerken rent, klimt en sluipt met als uiteindelijk doel om een schat te vinden.

In de film is Nathan Drake niet de schietgrage massamoordenaar die hij in het spel is, maar een sympathieke en atletische dief die het niet zozeer van het gebruik van schiettuig maar meer van zijn gewiekstheid moet hebben. Drake is een leuk en energiek personage gespeeld door Tom Holland. Hij wordt vergezeld door oude rot en mede-avonturier Mark Wahlberg. Samen beleven ze avonturen in de geest van films als Indiana Jones of Lara Croft.

De film heeft een hoog tempo. De actie is ok. Hier en daar wat humor. Best leuk allemaal. Antonio Banderas doet mee in een wat vlakke rol als antagonist. Eerlijk gezgd maakt de gemene maar intrigerende Tati Gabrielle meer indruk in haar strakke outfit.

Uncharted is gewoon plezierig vermaak. Dat het verhaal nog niet uit is, laten twee scènes zien die na afloop van de film aan het oog voorbij trekken. Leuke appetizers voor Uncharted Part II. Laat maar komen.

avatar van blurp194

blurp194

Het genre verborgen-schat film heeft een heleboel ongeschreven regels.

Deze film volgt geen enkele daarvan. En nee, dat is dus echt niet goed, en al helemaal niet omdat er niets tegenover staat - geen mooie beelden, geen mooie romance, geen mooi meisje en geen stoere held op een hagelwit strand met palmbomen, geen behoorlijk verhaal, geen geloofwaardige schat. En in plaats daarvan krijgen we dan veel gedoe, iets dat misschien verwijst naar een spel waarvan ik dan meteen blij ben dat ik dat nooit gespeeld heb, en iets zogenaamd grappigs tijdens de eindcredits, als het halve publiek de zaal al uit is. Net zoiets als hoofdstuktiteltjes - als je je narratief niet kwijt kunt zonder dat soort opsmuk, dan is het kennelijk niet zo goed. Echt. Treppenwitz, zoek het op - te laat, niet goed, jammer.

En dat gaat wel op voor de hele film. Jammer. Alles is al wel eens beter en mooier gedaan, dit is gewoon ongeinspireerd jatten en herhalen. Zonde van je tijd en je geld.

avatar van TMP

TMP

Het eerste uur van deze film is nog wel best vermakelijk. De games ken ik niet, maar de film doet denken aan onder meer Indiana Jones en Tomb Raider. Het tweede uur van de film worden er nogal wat veel te overdreven actiescènes voorgeschoteld. Ook wordt het dan wel erg duidelijk dat dit qua verhaal nagenoeg niets te bieden heeft. Wahlberg en Holland zijn op zich wel redelijk gecast, de rol van Banderas stelt (te) weinig voor. Een matige film, in dit genre zijn er genoeg betere films gemaakt.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Avondturenfilm met Tom Holland en Mark Wahlberg, die het best goed deden volgens mij. Leuke humor en goede chemie. De film begon goed met veel actie, eerste helfd was prima te kijken. Antonio Banderas als bad guy leek ook veelbelovend, totdat hij nogal lafjes werd uitgeschakeld (keel doorgesneden met amper een lijntje bloed...) De twee schepen op het einde die na al die eeuwen nog zo goed bewaard zijn gebleven was nogal ver gezocht, zelfs voor een over-the-top avonturenfilm. Beetje hoog Disney niveau, vond ik jammer. De Uncharted spellen zeggen mij niet veel dus daar kan ik weinig over zeggen in vergelijking met de film. Verstand op nul, dan is hij wel aardig voor een keertje.

avatar van Corcicus

Corcicus

Een spetterende intro, maar daarna werd deze film zo saai als een bingoavond in bejaardentehuis De Laatste Zucht.

avatar van joolstein

joolstein

Met meer dan 45 miljoen verkochte exemplaren is Uncharted een succesvolle spelfranchise. Een verfilming ervan kan dan ook dan niet uitblijven! En dat werd een prima film om te kijken. De games heb ik niet gespeeld maar als ik erna google blijkt dat het qua verhaal niet veel uit de games haalt maar meer een oorsprongverhaal verteld. Natuurlijk zijn er wel de bekende personages; Nathan Drake,(Tom Holland) Victor "Sully" Sullivan (Mark Wahlberg)en Chloe Frazer (Sophia Taylor Ali) uit de game.

Voor wie een rustige introductie verwacht, gezien het een origins-verhaal betreft, komt bedrogen uit. Je komt als kijker gelijk middenin een flitsende actiescène terecht. De film is vanaf het begin dus direct goed popcornvoer! Na de beginscène werd het wat rustiger en krijg je de introductie van de beide heren maar tussendoor kent het voldoende actie, soms ook best onwaarschijnlijk (wat niet hindert) en geslaagde gezellige humor. Wahlberg is niet echt een favoriet maar ondanks dat ik hem ook hier weer vind spelen alsof hij een automatische piloot is, is dat exact wat Tom Holland nodig had voor het charisma van zijn vertolking.

Ook de dames krijgen genoeg screentime en vooral Sophia Ali deed het erg goed als de onafhankelijke Chloe. Tati Gabrielle (bekend als Prudence in The Chilling Adventures of Sabrina) doet daarentegen niets wat ze al niet eens eerder heeft gedaan (maar doet dat wel goed!) maar ze had ook het geluk dat Antonio Banderas helemaal niet overtuigend was! Nu was ik, zoals gezegd, totaal niet bekend met de Uncharted-games. Ik keek de film dus onbevooroordeeld, zonder last te hebben van enige voorkennis. Wat dan overblijft is een vermakelijke spektakelfilm met prima actie op exotische locaties.

De film eindigt met twee post-credit scenes, die allebei inspelen op een vervolg. Gelukkig zijn we dus voorlopig nog niet van deze nieuwe franchise af en dat is helemaal niet erg als het plezier zo van het scherm spat. Ja er was helemaal niets mis met dit spelletje Bingo!

avatar van boemboem27

boemboem27

leuke avonturenfilm oftewel schatzoekfilm op de wijze van bv Indiana Jones.

niet van die kwaliteit,maar zeer aangenaam om te kijken.

leuke cast, oa Mark Wahlberg,Tom Holland en kleiner rolletje voor Antonio Banderas

avatar van mrklm

mrklm

Regie: Ruben Fleischer

Playstation produceerde de verfilming van een avontuur van Nathan Drake [Tom Holland], naar verluidt een afstammeling van Sir Francis Drake, wiens broer Sam [Rudy Pankow] jaren geleden spoorloos is verdwenen. Wanneer avonturier Victor ‘Sully’ Sullivan [Mark Wahlberg] zijn hulp vraagt in ruil voor informatie over zijn broer, belandt Nathan in de avontuurlijke zoektocht naar de verloren gewaande schat van de beroemde ontdekkingsreiziger (en goudjager) Ferdinand Magellan. Zij krijgen hulp van Chloe Frazer [Sophia Ali], maar ook stevige concurrentie van de steenrijke, machtige Santiago Moncada [Antonio Banderas] en zijn geduchte handlangers. Ouderwetse, bij vlagen dwaze avonturenfilm moet het niet hebben van originaliteit of een intelligent scenario en leunt vooral op de aanzienlijke star power van de hoofdrolspelers. Daarmee kom je een eind, maar het is niet genoeg.

avatar van scorsese

Goeie film waarin twee schatzoekers hun krachten bundelen om samen de grootste schat te vinden. Origineel kun je deze op een game gebaseerde film allerminst noemen, maar wel onderhoudend van begin tot eind. Avontuurlijk gebracht met genoeg actie, humor en wat spanning. Een aantal prima actie-scenes ook. Een kleine 3.5 sterren.