Filmpje! (1995)
Met onder meer: Paul de Leeuw, Rijk de Gooyer en Olga Zuiderhoek
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 14 december 1995
Plot Filmpje!
Bob en Annie de Rooy (dubbelrol voor Paul de Leeuw) gaan scheiden vanwege Bobs seksuele veeleisendheid. Annie valt ten prooi aan maffioze minnaars en laat zich nietsvermoedend misbruiken als drugskoerier. Bob wordt tot over zijn oren verliefd op Carmen, dochter van de grote Don Gorgonzola (Rijk de Gooier). Beide exen belanden op het paradijselijke Curaçao waar het tot een zinderende ontknoping komt...
Bob de Rooy/Annie de Rooy
Freek
Croupier
Marie Louise de Rooy
Stephan
In Harry Potter loopt er ook een grote rond. Da's wel even slikken zeker...
FisherKing
Aandacht besteden aan jimcarrey_gek is wellicht onverstandig. Tuurlijk is Jim Homo
onbekend!
Jim homo ??
Wie bedoel je ..
?? xD
jimcarrey gek
darkjaap
hij is homo overtuigend ook ! net als paul de leeuw die hier jammer genoeg geen overtuigende rol neerzetten het was allemaal wat simpel niet mijn type film.. 2 *
GinolaEHV
Ondanks dat het verhaal natuurlijk weinig omvattend is, vind ik het toch best grappig. Stompzinnige grappen zijn vaak best leuk.
Ga vanavond maar weer eens kijken.
Hannes791
slecht verhaal, maar wel een leuke film met heel veel knipogen, zelfs een niet PdL fan.
Demoniac
Ik heb maar weinig leuke stukken gezien. De crematie was geinig; zo waren er nog een paar grappige momenten, maar daartegenover staat het slechte acteerwerk (van echt iedereen, ook Paul De Leeuw zelf), irritante personages en waardeloos geluid. Stemmen klonken soms net alsof ze ingesproken waren achteraf (vast ook echt), maar niet op een geloofwaardige manier.
jumpstylemovie
Kwou hem zaterdag kijken.... toen kwam ie niet.
Nu heb ik hem gemist, verdomme
onbekend!
Kwou hem zaterdag kijken.... toen kwam ie niet.
Nu heb ik hem gemist, verdomme
Hahahahahahaha - Hahahahahahaha

Mr. Chiel
Helemaal mee eens. Een paar leuke stukken en de rest was niet grappig of boeiend. Had er meer van verwacht.
Earth
Verschrikkelijke film. Ik datcht dat Paul de Leeuw op tv irritant was, maar hier is het nog erger.
hannes64
- 1926 berichten
Gelijk heb je.
Een goeie uitvinding ...de afstandsbediening.
Zodra die kop in beeld komt, gelijk op een ander net.
En wat de film betreft....ja, een pure verschrikking.
Heb em 1 maal gezien, nooit meer.
film_kaza
MMhh, ik dacht dat Filmpje een knal van een succesfilm was. Kenerlijk is dat niet zo. Ik sluit me daar helemaal bij aan. De humor is vaak erg over de grens en onaangenaam en de typetjes worden zo overdreven gedaan dat het niet leuk meer is.
Toch was er hier en daar wel een leuke grp. Bvb "Wil je het startsignaal geven? *pang*"
Onglans dat was het totaal geen pretje om dit "filmpje"te kijken.
1,5 - 2 *
Quentin
film_kaza
Ik zat meer te rekenen op een hoog gemiddelde.
maikey4
wat heb je nou gedaan op school?
JE RAAAAAD HET NOOOOIT !!!
geweldige lompe flauwe film.
robertus65
Weet iemand of Filmpje binnenkort op dvd uitkomt?
Is allang uitverkocht, maar hij staat nu op Marktplaats voor 5 euro, dus sla ja slag.
Caldora
Heerlijk, over-the-top vermaakt. Geen pretenties. Echt een filmpje..
Gewoon leuk..
Maar ik ben dan ook echt een PdL fan
TOthehulk
jullie snappen er echt weinig van.. je meot niet naar zo'n film kijken als je van te voren weet dat je niet van droge humor houd.. nou ik houd er wel van.. vond het een geslaagde film.. veel moeten lachen en nou gaan jullie hier weer op reageren.. omdat ik weer iets neit goeds heb gezegt?
Kom op zeg!
Groete!!
Grappig, ik hoor steeds de term 'droge humor' gebruiken bij iets wat ik verre van droog vind.
Wat is er in hemelsnaam droog aan deze komedie?
TOthehulk
nou zoiets als JE RAAD HET NOOIT! het is een beetje het zelfde als bij Vet Hard.. met IK BEN NIET DIK!
Lexcoaster
Je houd ervan of je haat het. Ik houd ervan én haat het. Sommige scenes zijn briljant grappig, andere tenenkrommend. Gemiddeld kom ik dus uit op 3*.
E2K
Ik heb me geregistreerd vanwege alle onzin die hier staat.
Als mensen de film nog nooit gezien mogen stemmen dan is dit in mijn ogen een waardeloze site. Je krijgt totaal een vertekend beeld van de films op deze manier.
Ik heb de godfather delen nog nooit gezien, ga ik ze ook 0.5 ster geven omdat ik vind dat tony montana in de film een dikke kop heeft?
Nu terzake: filmpje.
Ik zag de film voor het eerst op een verjaardagsfeestje in groep 7, ik zal toen een jaar of 9 geweest zijn. De film was toen al erg grappig. De humor was erg bizar en de film deed nogal grof aan. Uitstekend vermaak voor kinderen op het eerste gezicht.
De film is me altijd bijgebleven. Een jaar of 3 terug heb ik de film op dvd aangeschaft. Na hem opnieuw gekeken te hebben, ben ik erachter gekomen dat deze absoluut bij mijn favoriete films hoort.
Paul de Leeuw had een televisieprogramma met de characters Bob en Annie de Rooi. Nadat dit programma ten einde was gekomen kwam er tenslotte een 'Bob en Anne de Rooi: The motion picture' uit. Dat is dus "Filmpje!".
Je kan de characters vervelend vinden, maar het zijn simpelweg gewoon de characters van het televisieprogramma.
"Lord of the rings vind ik zo'n waanzinnig slechte film!! Er zitten namelijk een soort van groene aliens in, en de bomen kunnen praten, pffft!" Verplaats je eens in de film.
Als je Bob de Rooi haat dan kan je de film alsnog goed vinden. Zo vind ik het karakter vreselijk irritant, maar dit is precies de bedoeling van Paul de Leeuw. Dat is dus erg geslaagd.
Het plot is natuurlijk flink over the top. De muziek is ook goed verzorgd, zo zitten er verschillende gezongen nummers in die goed aansluiten bij de film. Rijk de Gooier heeft ook een prachtrol. "allimenteer ze! feliciteer ze! honoreer ze!" is onvergetelijk. Overigens veel bekende nederlanders in de film.
Daarnaast bevat de film verschillende verwijzingen naar de tijd waarin het zich afspeelde. Airmiles, pincodes, adoptiekinderen. een sire reclame, 'het spijt me' en ga zo maar door.
Ook komt de film niet goedkoop over, iets wat naar mijn mening zelden van nederlandse producties gezegd kan worden.
Voor filmkenners en -liefhebbers is dit dus een absoluut pareltje. Mits je van bizarre humor houdt. Ik weet niet of er veel mensen hier capabel zijn om de bedoelde wansmaak van deze film te plaatsen.
Kan je paul de leeuw niet uitstaan?, zet dan nog maar eens de godfather of lord of the rings op, maar ga niet 0.5 sterren uitdelen terwijl je de film nog nooit gezien hebt. Sorry voor eventuele typfouten, ik ben dyslectisch.
fonsp
Echt NIET grappig. Natuurlijk, Bob en Annie waren in 1995 populair, maar zelfs toen kon dit toch niet leuk gevonden zijn? Verschrikkelijke film.
Paul doet het met volle overgave en erg goed
Verders naast de humor heeft filmpje niet veel te bieden

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Simon