• 9.378.051 stemmen

Met onder meer: Paul de Leeuw, Rijk de Gooyer en Olga Zuiderhoek

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 14 december 1995

Plot Filmpje!

Bob en Annie de Rooy (dubbelrol voor Paul de Leeuw) gaan scheiden vanwege Bobs seksuele veeleisendheid. Annie valt ten prooi aan maffioze minnaars en laat zich nietsvermoedend misbruiken als drugskoerier. Bob wordt tot over zijn oren verliefd op Carmen, dochter van de grote Don Gorgonzola (Rijk de Gooier). Beide exen belanden op het paradijselijke Curaçao waar het tot een zinderende ontknoping komt...

Bob de Rooy/Annie de Rooy

Don Gorgonzola

Toos Rooster

Black Raaf

Adoptiedame

Marie Louise de Rooy

avatar van Joakiem

Joakiem

Hou je van enorm flauwe, en regelmatig grove humor?

Er is geen gulden middenweg, je vind deze film absoluut flop of werkelijk superieur, voor mij geldt het laatste....Het slechtste verhaal ooit in een film, ronduit belabberd, maar de humor spat er van af. Ik snap als je hem ronduit k*t vind, je moet van de humor houden...

Ik raad hem toch iedereen aan...En je kunt hem het beste kijken met een slok op, met wat vrienden...dan is hij hilarisch op zijn top!

Denkd at ik hem zo'n 50 keer heb gezien, elke keer barst ik weer in gieren uit!

avatar van Wouter

Joakiem schreef:

Er is geen gulden middenweg, je vind deze film absoluut flop of werkelijk superieur, !

De realiteit spreekt je tegen: Filmpje! (1995)

avatar van Aapje81

Aapje81

Waardeloos, ik heb absoluut niets tegen Paul de Leeuw, maar deze typetjes heb ik werkelijk nooit leuk gevonden met deze film als absoluut dieptepunt.

avatar van demorge

demorge

Waarom krijg ik iedere keer zo'n misselijk gevoel in mijn maag als ik die levende drol van een Paul de Leeuw zie. Wat een vreselijke dweil die vent. Jammer dat je geen negatieve (< 0) score kan toekennen aan een film.

avatar van Ewan

Ewan

Heeeerlijke film!

Normaal ben ik een groot fan van het Filmhuisgenre en Britse humor, een film als Filmpje! is zo af en toe een prettige afwisseling.

Geen zware, pretentieuze verhaallijnen, met eloquente, filosofische dialogen... maar lekker hard, grof, plat en absurdistisch.

Een echte aanrader voor mensen die niet voor de standaard humor gaan, waarbij je bananenschil al op een kilometer afstand ziet liggen, zodat je weet wanneer je ongeveer moet beginnen met lachen.

avatar van Thom1994

Thom1994

demorge schreef:

Waarom heb je de film dan überhaupt gekeken?

avatar van SnakeDoc

1,5 = een 3

etc.

avatar van Thom1994

Thom1994

Negatief is het tegenovergestelde van positief, maar demorge bedoelt natuurlijk een negatief getal als getal onder de 0. Maar hij is gewoon dom bezig om een film met Paul de Leeuw als hoofdrolspeler te kijken, als hij al buikpijn krijgt van hem alleen al zien.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Je hebt gelijk!

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Geen beste film, maar die beginscene met Arjan Ederveen vond ik wel heel leuk

avatar van film_criticus

film_criticus

Geweldige film, vooral die scéne dat hij zijn kinderen in mekaar ramt en die scéne met die domme ouwe tang bij het pinapparaat

avatar van johnhendrikos

johnhendrikos

een van de slechtste films ooit gemaakt. mensen die deze film goed vinden, tja. ik zal het niet zeggen, maar daar zou ik geen vrienden mee kunnen worden zeg maar.

avatar van boermetkiespijn

boermetkiespijn

Ik heb me wel een aantal malen bescheurd om deze film. Ik herinnerde me dat ik hem als kind niet mocht zien van mijn ouders, en ben blij dat ik dat nu toch gedaan heb. Het is zeker geen film die je serieus moet nemen maar meer één die je met een goeie slok op kunt waarderen. Echt iets voor mensen die houden van Rembo & Rembo.

In die categorie mensen val ik zelf ook, en heb daarom met deze film een geslaagde avond beleefd. Erg over de top, maar dat is juist het mooie. Het hoge aantal bekende acteurs vond ik ook grappig om te zien (enkele spelers uit Het Zonnetje in Huis, Theo van Thea e.a.)

Leuk, 3,5*

avatar van boermetkiespijn

boermetkiespijn

johnhendrikos schreef:

Deze film is in zijn genre goed. Je moet zoiets in perspectief kunnen zien. Als ik naar een talentenjacht kijk moet ik lachen om de mensen die het belabberdst zingen. Je moet het dan ook zien als een groep mensen die doelbewust een 'wanprestatie' leveren, waardoor het juist omslaat naar iets dat op zichzelf erg goed is.

Met mensen die een dergelijk gebrek aan relativeringsvermogen hebben, kan ik geen vrienden zijn, 'zeg maar'.

Ps. als je aangeeft iets niet te gaan zeggen, doe dat dan ook.

avatar van Quentin

Quentin

Regisseur Ruven leurt / is bezig met een vervolg, Bob en Annie de Rooy in Las Vegas!

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

1 van de meest waardeloze films ooit. Naast presenteren, gaat ook acteren dat ongelikte varken niet al te best af. Laat hem maar lekker mensen de grond in boren, dat is zijn enige kwaliteit.... 1*

Opmerkelijke stijging van het gemiddelde: link

avatar van CaptainTwisted

CaptainTwisted

Hahaha vast omdat de generaties steeds dommer worden....

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Bob en Annie De Rooy heb ik altijd de beste creatie gevonden van Paul De Leeuw, die onzekere en naar liefde hunkerende Annie en die botte en sexistische Bob vullen elkaar zo geweldig aan. Het is wel regelmatig vrij grof en ook ethisch niet zelden op de grens, het blijft echter unieke humor, ik lig nog zeer vaak in een deuk als ik kijk naar mijn verzameling video banden. Dat gebeurde tijdens Filmpje nauwelijks, slechts af en toe viel er voor mij wat te lachen. Maar over het algemeen is het gewoon een rommelige opeenhoping van scenes, ver beneden het nivo van de gemiddelde act van Bob en Annie De Rooy in de shows van Paul De Leeuw, zeer teleurstellend want ik had er juist zoveel van verwacht!

avatar van Temparer

Temparer

Zooo slecht.. maar wel vermakelijk grappig!

avatar van jeezy

jeezy

Ik zoek deze film op dvd maar kan hem niet vinden, iemand tips?

avatar van robertus65

robertus65

^O^

jeezy schreef:

Ik zoek deze film op dvd maar kan hem niet vinden, iemand tips?

Op Marktplaats staat die nu. Succes!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Bob de Rooy, grappig figuur maar niet voor 100 minuten film.

Vanwege dat typetje wilde ik deze film eens zien. De eerste keer dat ik hem zag heb ik hem na 15 minuten uitgezet. Daarna nog eenmaal geprobeerd en het was me gelukt. Helaas was dit voor mij moeilijk door te komen. De humor vond ik echt vreselijk. Paul de Leeuw is niet te harden met zijn zenuwtrekkende typetje. Die drukte en de vreselijke schelle harde stem, brrrr. Ook bij dat vreselijke einde zat ik aftellend voor het beeld te wachten op de aftiteling. Een stukje van de film was een beetje leuk dus daarom nog een 1,0.

avatar van movie-edje

movie-edje

Super gelachen met deze film!

Annie & Bob de Rooy zijn voor mij nog steend geweldige Typetjes.

Je raad het nooit!

Je raad het nooit!

Je raad het Noooooooit!

Erg komisch.

avatar van Weirdo_W

Weirdo_W

Hou normaal gesproken niet zo van films van onze eigen bodem maar deze komedie vond ik wel erg geestig. Sowieso vind ik Bob en Annie de Rooij erg geinige typetjes. Het verhaal stelt opzich niks voor natuurlijk maar de film weet toch leuk te blijven door allerlei hilarische momenten en maffe gebeurtenissen. Humor was over het algemeen ook wel opvallend hard en grof vond ik maar dat vond ik wel een pluspunt. Heb er goed om kunnen lachen. 4 ster

avatar van erik1677

erik1677

Godver, godver, godver, godver, hehehehe De Gooier is natuurlijk weer top.

Maar die Paul De Leeuw vind ik hier dus weer helemaal niks, snap nu meteen weer helemaal waarom ik hem in de jaren 90 helemaal niks vond, want in zn laatste film was hij ineens wel heel goed.

Het typetje Bob De Rooi gaat dan nog wel zoveel en heeft af en toe best hylarische momenten.

Maar het typetje Annie De Rooi heb ik helemaal nooit wat gevonden.

Rijk De Gooier is gewoon weer heer en meester in deze film, ondanks dat hij niet zo heel veel mee doet.

avatar van Spetie

Tja Filmpje!, je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. Paul de Leeuw kon zich destijds in ieder geval helemaal uitleven in deze af en toe wel erg platvloerse Nederlandse komedie.

Het verhaal slaat helemaal nergens op en als je goed kijkt is het gewoon een erg slechte film. Filmpje! Is eigenlijk een aaneenschakeling van allerlei korte filmpjes, die samen zo'n beetje het verhaal moeten vormen. De meeste grappen en stukjes zijn slecht, maar het moet gezegd worden dat er soms een paar grappige stukjes tussenzitten. Paul is als Bob ook een stukje leuker, dan als Annie. Annie is vooral irritant.

Maar als je op het einde blij bent dat het is afgelopen, zegt dat eigenlijk al alles.

avatar van erik1677

erik1677

hahahahaah inderdaad dat zegt meer als genoeg spetie, ik was ook blij dat ie afgelopen was

avatar van bsbubba

bsbubba

Het verhaal gaat nergens over en zit slecht in elkaar. De grappen zijn enorm plat. Normaal vind ik zo'n soort films flauw, maar Paul de Leeuw zoekt enorm de grens op wat deze film zijn kracht geeft. De enorme grofheid, overdrevenheid en onnozelheid maakt deze film hilarisch. Op het einde gaat men wat meer door op het verhaal en zakt de film wat in. Maar leuk om eens een keer te kijken als je goed wilt lachen.

avatar van Edie

Edie

Hier en daar best leuke momenten, maar al bij al toch een vrij saai filmpje..