• 9.380.474 stemmen

Hitman's Wife's Bodyguard (2021)

Actie / Komedie | 100 minuten / 116 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Komedie

Speelduur: 100 minuten / 116 minuten (extended edition)

Alternatieve titel: The Hitman's Wife's Bodyguard

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Patrick Hughes

Met onder meer: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Salma Hayek

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 22 juli 2021

Plot Hitman's Wife's Bodyguard

"Killer threesome."

Vier jaar na de gebeurtenissen uit het vorige deel onderhouden de bodyguard Michael en de huurmoordenaar Darius nog steeds een vriendschapsband. Ditmaal bundelen ze aan de Amalfikust hun krachten om Europa te redden van een machtige en wraakzuchtige persoon. Ook wanneer het leven van Sonia bedreigd wordt moeten ze alles op alles zetten.

avatar van AniSter

AniSter

Misschien nog wel beter dan de eerste film: The Hitman's Bodyguard (2017). Er zitten in ieder geval ontzettend leuke dialogen en oneliners in, vooral die uitgesproken worden door Hayek; grof, maar tevens grappig. Op zich geen hoogstaande film maar wel zeer vermakelijk. Sterke cast die in vergelijk met de eerste film nog met enkele bekende namen is uitgebreid. Goede actiescenes met de kanttekening dat de achtervolgingsscene in Amsterdam uit de eerste film niet wordt geëvenaard of overtroffen in deze film. Maar om actie te zien en humor te horen is deze film in ieder geval een aanrader!

avatar van Neder0001

Neder0001

Best vermakelijk met hier en daar wat grappige momenten maar vond het toch weer een lange zit. 1,5 uur die als 2,5 aanvoelen.

avatar van filmkul

filmkul

Matige actie komedie. Het verhaal is niet al te best, maar dat is gebruikelijk binnen dit genre. De uitwerking is redelijk maar de aan eenschakeling van, meestal flauwe, grappen afgewisseld met actiescenes duurt te lang waardoor de film richting het einde de aandacht van de kijker verliest. Zoals gezegd, een enkele grap is geslaagd en het gekibbel van de hoofdrolspelers wordt op een gegeven moment irritant. De actiescenes zijn niet heel bijzonder en de eind battles vallen wat tegen. Het acteerwerk is redelijk en de chemie tussen de hoofdrolspelers is aardig. Leuk, maar overbodig vervolg.2.5/3.0

avatar van Kondoro

Kondoro

“I'm on sabbatical.”

Oef, dit was toch een stik minder leuk dan ik had verwacht. Mijn verwachtingen waren dan ook best wel hoog en dat kwam vooral door een goede trailer en al helemaal door het succes van de eerste film. ‘Reynolds’ en ‘Jackson’ zijn leuk op elkaar ingespeeld zowel in deel één als in dit nieuwe deel en dat doet de film echt ten goede, de toevoeging van ‘Hayek’ vond ik dan weer wat minder, alsof het moest maar er kwam eigenlijk niks zinnigs uit buiten het feit dat die vrouw haar lichaam goed kan gebruiken, het blijft een genot om naar te kijken. Enfin, mijn testosteron aan de kant gezet en kijkend naar de film irriteer ik me meer aan haar dan dat ik het een leuke toevoeging voor de inhoudt van de film vond, laten we het zo dan maar noemen.

De film laat al vrij vroeg merken dat het veel aspecten en succesfactoren van het eerste deel wil vervullen en herhalen, misschien iets te traag. De film is over het algemeen leuk genoeg in komische zin en dat komt toch nog steeds door de vele flauwe grappen die worden gemaakt en geinig scenes al vond ik het wellicht soms iets té ‘komisch’ en dan wordt het gelijk weer wat saai om naar te kijken. Qua actie blijft het allemaal wel leuk hoor, al is het wel erg Hollywood’ish, het missen van honderden kogels en het niet geraakt kunnen worden zijn wel twee grote aspecten daar in, dat maakt het iets te ongeloofwaardig en saai.

De cast is zoals ik al zei, wel erg vermakelijk met ‘Jackson’ en ‘Reynolds’ aan het roer. Die twee waren weer lekker op elkaar ingespeeld en deden het voornamelijk erg leuk en ook wel goed, vooral ‘Reynolds’ geeft mij altijd het meeste vermaak en nu ook weer, blijf maar om de beste man in een glimlach zitten, voortreffelijke acteur. ‘Hayek’ daar heb ik me over uitgesproken, ik blijf het een prachtige vrouw vinden (ook gezien haar leeftijd) maar heb me mateloos geïrriteerd aan haar rol in deze film. Ook wel leuk dat ‘Freeman’ hier zijn dingetje doet, dan wel niet een kleine rol maar zeer vermakelijk.

Het verhaal vond ik maar slap en dat is waar de film ook voor mij voornamelijk de fout in gaat. De film begon super goed, strak en spectaculair (toen nog geen haat naar ‘Hayek’ haar rol) maar, kakt volledig in. De kracht was niet meer vol te houden en het werd te cliché met momenten die voor mij niet hadden gehoeven, zeker dat constante ‘motherfucker’ kwam mijn strot wel een eker uit, het was na een tijdje ook gewoon weg niet meer grappig en relevant en werd meer een irritatie.

En dan werd dit toch een behoorlijke flop in mijn ogen waar ik echt te veel naar heb uitgekeken. Dat er een derde deel gaat komen leek me wel duidelijk en daar hoef je de film niet voor te kijken hoor, toch blijft deel één wel een leuke film echter kan dit tweede deel daar in mijn ogen niet aan tippen.

avatar van coumi

coumi

Je krijgt wat je verwacht, niet beter of slechter dan de eerste. Allowell, vond hem persoonlijk iets meer te pruimen dan de eerste, waarschijnlijk omdat ik nu was berekend op de vaak knettergekke humor. De grappen gaan bewust vaak over the top, zie je niet vaak bij een blockbuster en bij het origineel was dat erg wennen, nu ging ik makkelijker mee in die vreemde vorm van satire. Filmreeks met wel een eigen stijl zou je kunnen zeggen: morbide humor, vette actie en het verhaal van niks word opgeleukt door fraaie settings(Na Amsterdam is het nu uitgebreid tijd voor Athene en Italië). Men neemt zichzelf totaal niet serieus, en dat is tricky want de kans dat je als kijker dan ook afhaakt is groot, maar toch gebeurde dat niet en dat is wel weer knap. Reynolds en Jackson zijn een goed, op elkaar ingespeeld duo, de grotere rol van Hayek had niet gehoeven want ze weet weinig tot niets toe te voegen aan haar eerste bijdrage. Banderas is een kleurloze schurk en Freeman heeft een bespottelijke bijrol, maar wat geeft het? Genoeg schijtlol voor ruim anderhalf uur slim gemaakte hersenloze onzin.

avatar van scorsese

Aardige film over de vriendschap tussen een lijfwacht en een huurmoordenaar. De film biedt hetzelfde als zijn voorganger en is hiermee een herhalingsoefening, maar wel vermakelijk. Zoals de titel al doet vermoeden heeft Selma Hayek een grotere rol en dat is wel leuk. Het plot weet nauwelijks te boeien, maar hier en daar is het best grappig en er zijn een aantal aardige actie-scenes.

avatar van mrklm

mrklm

In The Hitman’s Bodyguard kreeg lijfwacht Michael Bryce [Ryan Reynolds] de opdracht om huurmoordenaar Darius Kincaid [Samuel L Jackson] te beschermen in afwachting van diens getuigenis voor het Internationale Gerechtshof. Michael zit nu zonder werk en probeert door middel van therapie af te komen van zijn paranoïde manier van leven. De schok is dan ook groot wanneer Darius’ echtgenote Sonia [Salma Hayek] Michael vraagt om Darius te bevrijden uit handen maffiabaas Aristotle Papadopolous [Antonio Banderas]. Vervolg op een leeghoofdige actiekomedie die het vooral moest hebben van de komische talenten van en de chemie tussen Reynolds en Jackson, maar deze keer is er geen moeite gedaan om een verhaal te bedenken. Het heeft allemaal te maken met een virus dat de wereld zal doden, zoveel wat me in ieder geval duidelijk, maar de eindeloze parade van explosies, achtervolgingen, spitsvondig bedoelde one liners en opmerkingen over de anatomie van Hayek leveren weinig vermaak op. Hopelijk hebben de acteurs hun bankrekening flink kunnen spekken, een andere reden voor hun medewerking aan deze prul kan ik niet bedenken.

avatar van The Oceanic Six

Uitstekend vervolg dat weinig tot niets wijzigt aan de formule die in de eerste film al zo geslaagd was.

Dat was namelijk een film die een simpel plotje gebruikte om een klassieke buddy-movie te creëren met in de hoofdrollen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson als beschaafde bodyguard en brute huurmoordenaar die met elkaar op werden gescheept. Bijrol was er voor Salma Hayek als de agressieve vrouw van Jackson. Destijds erg van genoten en recent opnieuw gezien, het blijft gewoon een enorm brute en grappige film.

En nu is er dan het vervolg. Is er helemaal niets aangepast? Nou ja, dat wel. Hayek heeft geen bijrol meer, maar een hoofdrol en Reynolds heeft een pauze genomen als bodyguard. Door het lot komen ze elkaar weer tegen en eigenlijk is het al snel weer heerlijk vertrouwd en is deze film nog net zo gevuld met lompe actie en erg fijn gekibbel onderling, nu zelfs tussen de drie hoofdpersonages. Is dit een verbetering? Nee, want ik had Hayek liever weer in de bijrol gezien, zodat de volle focus op de andere twee had kunnen liggen. Ze hebben samen minder momenten dan in de vorige film en da's jammer. Ter compensatie krijgen we dan wel de nog altijd bloedmooie Hayek die flink tiert en schreeuwt. Ik kon haar rol wel waarderen, al zaten er enkele scènes bij die wat té waren. Andere bijrollen zijn er voor Antonio Banderas als Griekse bad guy (huh?) en zelfs icoon Morgan Freeman komt er nog even bij, al heeft hij wel betere personages gespeeld.

Voorop blijft gewoon staan dat dit pretentieloos vermaak is. Ze nemen zichzelf als film niet zo serieus en dat doen de personages al helemaal niet in de overigens prachtige locaties in Griekenland en Italië. Ik heb vaak genoeg moeten lachen en dan heb je toch een geslaagde avond? Ik heb kort geleden nog Fast and Furious 9 gezien, die ook totaal over de top ging maar dat op een vervelende en niet interessante wijze deed, zonder dat het ook luchtig werd. Dus het is zeker wel een kwaliteit van deze film dat ze hiermee wel de juiste snaar raken. Doe mij maar svp nog een derde deel in deze toffe reeks. Deel 2 is iets minder dan de vorige film, maar absoluut een van de leukste zomer-blockbusters van dit jaar.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Amusante actie-komedie, met de typische humor, lekkere actie en 'verstand op nul' film. Wel fan van Ryan Reynolds en zeker Samuel L. Jackson, die zn lach en humor, love it! Aan de vorige kan deze hoegenaamd niet tippen, die was dan ook uitmuntend, maar blijft lekker filmpje.

avatar van Alathir

Alathir

Een heel pak minder dan deel 1 hoor. Veel flauwe, vulgaire humor (wat me meestal goed ligt, hier matig. Salma Hayek is zeer vervelend, betert een beetje naar het einde van de film. Lijken allemaal acteurs die op de terugweg zijn. De oorspronkelijke film had echt geen vervolg nodig gehad, maar als ze de geldkoe kunnen melken zullen ze het niet nalaten natuurlijk. Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson hadden in de eerste film ook een betere chemie. Het verhaaltje was hier ook behoorlijk zwak en Antonio Banderas kan als villain ook weinig betekenen. Dan hebben we nog Morgan Freeman die een 90-bodyguard speelt. Niet te serieus nemen deze film helaas is hij te flauw om zelfs een gemiddelde film te zijn.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Oh, we are definitely gonna screw this up."

Op voorhand had ik de verwachtingen bewust laag gehouden, maar dit is mij nog best meegevallen.

In dit vervolg moeten bodyguard Michael en huurmoordenaar Darius weer gedwongen met elkaar samenwerken om één of andere bedreiging op Europa te verijdelen. Sonia, de vrouw van Darius speelt ditmaal een grotere rol. En zo gaan ze van hot naar her.

Het verhaal is werkelijk all over the place. Op momenten lijkt het zelfs alsof ze dingen ter plekke hebben verzonnen. Dit is ook te merken aan de rollen van Frank Grillo die een Amerikaans geheim agent speelt en Antonio Banderas die komt opdraven als een Griekse bad guy. Het raakt eigenlijk kant noch wal. Als kijker is het wijs om hier niet te veel aandacht aan te besteden.

De mix tussen harde actie en grove humor is iets minder geslaagd. Dit komt voornamelijk door de grotere inbreng van Salma Hayek; ze moet het meer van haar borsten hebben dan haar komische timing. In eerste instantie is het nog leuk, maar naargelang gaat het enigszins irriteren. Gelukkig maakt de actie veel goed en het gekibbel tussen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson blijft lachen.

Al met al is 'Hitman's Wife's Bodyguard' een aardig tussendoortje dat net voldoende vermaakt.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van james_cameron

Ik was al geen fan van het eerste deel maar deze plichtmatige sequel is zo mogelijk nog minder. De opzet doet wel wat aan de Expendables-films denken; naarmate de cast indrukwekkender wordt neemt de kwaliteit af. Grote namen als Morgan Freeman en Antonio Banders draven op in ondankbare rolletjes; het is vooral de grofgebekte Salma Hayek die hier de kar moet trekken. Haar voortdurende gevloek is even leuk maar gaat al snel op de zenuwen werken. Ryan Reynolds is kleurloos in de hoofdrol en lijkt er absoluut geen zin meer in te hebben, net als een op de automatische piloot spelende Samuel L. Jackson. En de aktie? Veel van hetzelfde, met eindeloos voortdurende autoachtervolgingen, stukgeknipte vechtscenes en veel opzichtige, lelijk afgewerkte cgi.

avatar van FillumGek

FillumGek

The Hitman's Wife's Bodyguard is een prima voortzetting op zijn voorganger waarin de actie nog net wat spectaculairder is, de personages net wat leuker en de humor vele malen aanweziger is.

Het Interpol-verhaal dient wederom als een kapstok voor tientallen ontploffingen, auto-achtervolgingen, knalharde stunts en genadeloos harde actie. Ten allen tijde dien je de boel met een korrel zout te nemen, dat lukt ook prima nu de humor wat meer naar voren komt. Ryan Reynolds begint steeds meer een favorietje van me te worden en wat mag hij hier weer veel klappen opvangen als Bryce. Wanneer Jackson zijn vuilbekkerij weer eens op je loslaat ga je vanzelf gniffelen maar de leukste toevoeging is toch wel Hayek. Ik snap dat mensen zich er aan kunnen ergeren, maar haar geschifte persoonlijkheid en scheldkanonnades paste mooi op zijn plaats.

De film zelf is zeker niet baanbrekend. Je zult nergens worden verrast of emotioneel betrokken raken, maar als actievoer voor in de bioscoop is dit erg leuk vermaak.

avatar van boemboem27

boemboem27

veel flauwe humor

erg over de top, maar toch nog wel het bekijken waard ,voor een keertje

div bekende gezichten Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson en Salma Hayek

zelfs (weer) een klein rolletje voor Morgan Freeman.

laar de aftiteling even doorlopen voor nog een minuutje film !!

avatar van Theunissen

Het vorige "The Hitman's Bodyguard (2017)" speelde zich voornamelijk af in Nederland en in dit vervolg speelt zich voornamelijk af in de mooiste plekjes van Italië, want gedurende de film reizen we van Capri naar Portofino en Toscane. Zo leuk als de vorige keer is het wel niet geworden, maar dit vervolg doet wel gewoon zijn ding.en heeft ook een niet misselijke sterrencast met Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas, Morgan Freeman en toch ook wel Frank Grillo.

Een aantal jaren geleden hadden Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson in "The Hitman’s Bodyguard" dolle pret met het door de stegen en grachten van Amsterdam crossen en wij met hen. Michael Bryce (Ryan Reynolds) was de bodyguard die huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) heel moest zien te houden voor een grote rechtszaak en dat ging gepaard met een hoop humor, vette actie en ruzies.

Als dit vervolg begint zit Michael Bryce in een heftige crisis, omdat zijn bodyguard-papieren zijn afgenomen, en is hij onder behandeling bij een psychiater (Rebecca Front) die hem op vakantie stuurt naar het zonnige Italiaanse eiland Capri. Maar daar kan hij niet genieten van zijn sabbatical en kan hij ook niet ontsnappen aan de Darius Kincaid, want beide heren moeten samen Darius rondborstige, vuilbekkende en compleet gestoorde vrouw Sonia Kincaid (Salma Hayek) alsook Europa zien te beschermen tegen de machtige en wraakzuchtige Griek Aristotle Papdopolous (Antonio Banderas) die Europa wil lamleggen vanwege de sancties tegen Griekenland.

Kort door de bocht is dit min of meer een film geworden met met veel humor (met name de typische Ryan Reynolds humor is leuk en natuurlijk ook de bulderende lach van Samuel L. Jackson), bloed (zo zit Ryan Reynolds regelmatig langdurig onder het bloed), geweld en grote borsten (die van Salma Hayek). Voor de mannen (en vrouwen) dus genieten geblazen in de bioscoop of thuis achter de buis (zoals ik), maar denk er niet te veel bij na.

Het is leuk om Ryan Reynolds (uiteraard charismatisch als altijd) en Samuel L. Jackson weer terug te zien, maar minder leuk is het om Salma Hayek, parodieert zichzelf als de ultieme cliché Latina, en Antonio Banderas weer terug te zien (waren samen al eens te zien in "Desperado (1995)" en "Once upon a Time in Mexico (2003)") en Salma Hayek eist ook teveel speeltijd op in dit vervolg. Daardoor is het originele duo minder vaak samen, terwijl ze met elkaar meer chemie hebben dan met de rest. Salma Hayek heeft ook duidelijk minder komische timing, maar compenseert dat met haar imposante decolleté, die naarmate ze ouder wordt (ze wordt over een paar weken 55 jaar) ook steeds groter wordt.

M.b.t. haar leeftijd heeft ze wel een komische scène in het verhaal en wel als de zekere Vladimir (Dragan Micanovic), die een koffertje heeft met daarin de geheime posities van het hele Europese datanetwerk, in een club tegen haar zegt:

"Carlo heeft altijd de voorkeur gegeven aan jongere vrouwen. Ik heb hem gezien met een vrouw van in de 30, maar nog nooit zo oud."

Waarop Salma Hayek dan zegt:

"Wat de fuck zei je net, jij vingerlikkende shit aap, ezel-pijpende klootzak."

Ook Ryan Reynolds geeft haar er een keer flink van langs als hij tegen haar zegt:

"Je zou een vreselijke moeder zijn. Ik zou een Chucky-pop nog niet aan je zorg overlaten."

Salma Hayek noemt Michael Bryce overigens continue "Breese" of "Breesey" in de film vanwege haar accent. Antonio Banderas eist overigens ook de nodige speeltijd op en hij speelt een Griek met een twijfelachtige kledingstijl en een wel zeer Spaans klinkend accent die Europa wil zien boeten voor wat het zijn land aandoet tijdens de financiële crisis. Na de zoveelste financiële sanctie van Europa tegen zijn vaderland, plant hij een terroristische aanslag (een cyberaanval) die de infrastructuur van Europa moet platleggen en waarbij hij geholpen wordt door zijn hulpjes Magnusson (Tom Hopper), die ook een bodyguard is en welke het grote voorbeeld is van Michael Bryce, Veronika (Gabriella Wright) en huurmoordenaar Zento (Kristofer Kamiyasu).

Het flauwe en tevens dertien in een dozijn James Bond-achtige verhaal is te idioot voor woorden en je vraagt je af waarom ze eigenlijk de moeite hebben genomen om iets te verzinnen, want alles in dit vervolg draait om humor, bloed, geweld, explosies, achtervolgingen (motor en busje), actie, grote borsten, mooie locaties en hippe muziek. Er zit ook nog een subplot in m.b.t. de (stief)vader, die een zeer geduchte bodyguard is, van Michael Bryce en die verrassend genoeg gespeeld werd door Morgan Freeman. Hij blijkt ook een bijzondere band te hebben met Michael en hij blijkt niet de man te zijn waarop Michael had gehoopt. Via dit subplot kom je ook wat meer te weten over het verleden van Michael Bryce en wat er met zijn moeder is gebeurt op een kermis.

Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson blijven een leuk stel en hebben nog steeds een aanstekelijke chemie met elkaar en het zou niet de eerste keer zijn dat beiden heren een middelmatige film redden zoals deze. Minpunt in dit vervolg is echter dat er te veel aandacht uitgaat naar Atonio Banderas en vooral naar Salma Hayek. Al zijn die twee veteranen natuurlijk niet verkeerd om naar te kijken (ik zag beiden in de jaren 90 ook graag in films) en te luisteren. Het flauwe verhaal stelt ook geen ruk voor, maar "The Hitman's Wife Bodyguard" kijk je voor de dolkomische en knettergekke actiescènes en daarin zitten er meer dan genoeg in en bij dit vervolg zal het ongetwijfeld ook niet blijven (mede door de hint tijdens de aftiteling).

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Een uur lang vooral irritant. Het buddy-gedoe werkt niet (de chemie ontbreekt) en dit voelt vooral als lopende-band-werk, waar de acteurs zelf ook geen zin meer in hadden. Hayek is vreselijk irritant en grappen vallen alle dood - men mikt overduidelijk te veel erop en dat werkt niet. Te overdreven. Maar ergens na de helft (vanaf Freeman zo ongeveer) wordt het allemaal een stuk vermakelijker, enkele prima actiestukken erin en ook verdwijnt het irritante. Geen idee wat het is, maar uiteindelijk gaat de film nog bijna naar een voldoende. Bijna dan, want dat eerste stuk mag ik niet vergeten. 2,5*.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag bekeken, vond deze toch een stuk minder leuk dan het 1e deel.

De 1e 40 minuten waren erg rommelig en veel flauwe humor, daarna werd hij wel wat serieuzer en werd hij ook beter kwa actie!

Het eindstuk vond ik ook wel weer explosief, maar ik vond deel 1 meer spektakel hebben met o.a de speedboot scenes en ook meer achtervolgingen dan dit deel en ik vond Salma Hayek ook geen leuke toevoeging, meer irritant eigenlijk.

Al met al wel een teleurstelling ten opzichte van deel 1.

avatar van garfreek

garfreek

Vond je de eerste leuk, geniet je van de tweede! (Al is hij net iets minder in mijn ogen.)

Het duurt inderdaad even voor Salma Hayeks personage echt leuk wordt, maar op 1/3 klikt alles en is het ouderwets genieten! Veel actie, bloed, en grappen waardoor een hele bios zal geen lucht meer kreeg.

avatar van Jynxter

Jynxter

Chaotisch en rommelig. Plat en ordinair. Volslagen stompzinnig en over the top. En van het uitgemolken script hoeft deze aktie-comedy het al helemaal niet te hebben.

Maar ondanks dat alles, en het feit dat de humor soms bijzonder flauw is, vond ik Hitman's Wife's Bodyguard toch gewoon vermakelijk. Pretentieloos, nietszeggend vermaak.

avatar van mrkos

mrkos

Sluit me aan aan de reactie van hierboven Jynxter

3 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Leuke popcornfilm met een zeer hoog tempo en heel wat actie aangevuld met wat humor die je al of niet kan smaken. Vaak is de humor wel aan de flauwe kant. Maar vervelen zal je zeker niet doen met deze filmprent. Een cast om u tegen te zeggen met daarbij de heerlijke Salma Hayek. 6/10

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

The Hitman's Bodyguard was een onverwachte meevaller. Vlot, geestig, actie. De bijrol van de overdreven en bloedirritante Salma Hayek was daar één van de weinige minpunten.

Ik hield dus mijn hart vast: in dit tweede deel heeft ze een veel grotere rol. Maar het valt mee. Haar agressieve personage is zó over the top dat het na een tijdje zelfs enigszins grappig wordt. Het haalt het natuurlijk niet bij Samuel "Motherf*cker" Jackson en de altijd laconieke Ryan Reynolds. Dat duo is weer heerlijk op dreef, hoewel je ziet dat Jackson wel wat ouder, dikker en trager wordt. Maar dat mag ook, want hij is al 72 (black don't crack).

De film zit ramvol komische dialogen, prima actie, goede bijrollen van Frank Grillo en Antonio Banderas en een bejaarde surprise guest die ik niet op de poster had zien staan (toen hij uit de schaduw naar voren stapte was het bij ons thuis dan ook volop hilariteit op de bank).

Het verhaal heeft nog wat leuke twists, kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk avondje vermaak.

avatar van Q Jones

Q Jones

Hayek red de film door lekker los te gaan. Reynolds is een karikatuur van zichzelf geworden en speelt elke film zichzelf. Verder prima actie maar wel vermoeiend.

Door Hayek 3*

avatar van Mickey b

Mickey b

Net geen 4*, geef deze film 3,5* omwille van de bij momenten wat chaotische actie. Humor is leuk maar ook hier soms wat teveel teveel slapstick. Zo vliegt Ryan in salto’s door de lucht na een aanrijding of wordt hij ettelijke keren overvaren als hij in het water ligt. Los van deze mindere momenten is er ook plaats voor goede actie en leuke humoristische dialogen. Ryan Reynolds is het type dat we de laatste tijd altijd al hebben gezien in zijn films, idem voor Samuel L. Jackson: speelt de eeuwige coolness. Maar het meest heb ik genoten van de Spaanse crazy fury Salma Hayek. Wat heb ik deze madam op het grote scherm al een tijd gemist. Zoals zij tekeer gaat in deze film moeten Ryan en Samuel toch wel het loodje leggen. Wat ook vermelden waard is, is de rol van de slechterik, gespeeld door de rasspanjaard Antonio Banderas, in deze volledig grijs geworden. Leuk om ook deze nog eens terug te zien. Maw, misschien geen topfilm, maar door de topcast toch wel eentje onzeker eens te bekijken. Toch wel genoten van deze…

avatar van Number23

Number23

Geinig als tussendoortje.

Hayek schreeuwt zichzelf op de voorgrond met meestal haar tieten in het middelpunt van de aandacht en het is per tirade een muntje opgooien of het nu irritant of grappig is.

Helaas voelt het daardoor aan alsof Jackson iets naar de achtergrond verschuift, zijn wisselwerking met Reynolds was toch de drijvende kracht achter de eerste film.

Over laatstgenoemde gesproken, Ryan verdwijnt iets minder naar de achtergrond, het blijft natuurlijk dé bodyguard, maar is toch best vaak aan het miepen en mauwen. En ze zeggen dat Darius Kincaid unkillable is, maar in dit vervolg mag Michael Bryce duidelijk die titel overnemen

Verder allemaal hersenloze humor en ontzettend snelle actie, jammer van de vele speciale effecten als er weer eens een ontploffing in beeld komt.

avatar van jippie2010

jippie2010

Ik begin toch een beetje Ryan Reynolds-moe te worden, mede doordat hij telkens dezelfde type rol neerzet. De nog altijd prachtige Hayek heeft de overgang al een tijdje achter haar gelaten, maar de filmmakers voelen geen enkele schroom om haar karakter een kinderwens te geven, ik vind het storend. Misschien doe ik te moeilijk voor een verstand op nul film, maar goed. De film heeft wel enige entertainmentwaarde, maar een film heeft meer nodig om mij te overtuigen. *2.5

avatar van schram101

schram101

De grapdichtheid is wel erg laag in dit vervolg. Hayek heeft de rol van schreeuwlelijk en die is nagenoeg nooit grappig in comedy. Waarom die toch zo vaak toegevoegd wordt.. Sowieso duurt het natuurlijk veel te lang. Blijkbaar heeft Netflix de extended versie toegevoegd, jammer, want ik had liever een kwartier minder onzin gezien. Gelukkig blijft Jackson met al zijn charisma na al die jaren nog steeds een fantastisch acteur.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Matig vervolg op een leuk origineel.

De grote kracht van het origineel was de chemie die Jackson en Reynolds met elkaar hadden. Nu ADHD-er Hayek daarbij komt is er helaas minder tijd voor deze twee samen. Dat doet de film geen goed, zeker omdat Hayek geen positieve bijdrage kan leveren aan het geheel.

Ook zijn de rollen van Freeman en Banderas niet dusdanig dat je er van opfleurt en moet alles dus van Jackson en Reynolds komen.

De scènes met deze twee zijn nog steeds het beste, alleen is de grapdichtheid van dit vervolg stukken lager dan het origineel.

Verder is het plot echt vreselijk slecht en duurt het allemaal wel erg lang. Af en toe een leuke grap of een lekkere actiescène maken dat dit nog wel behapbaar is.

Kleine onvoldoende, 2.5*

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Je moet deze film eigenlijk zien als een een persiflage op het actie genre. Zo niet, dan heb je kans dat er veel gaat irriteren. Alle, maar dan ook echt alle clichés komen voorbij incl. stemgebruik, de manier van filmen, de karakters, de aankleding, de achtervolgingen etc. etc. Pas toen ik door had dat ik naar een persiflage aan het kijken was stopte het me te irriteren. En dan is het een 'okay' film. Nog steeds niet briljant en het haalt het bij lange na vergeleken met de eerste 'Hitman's bodyguard'. Vooral Salma Hayek acteert (zelfs voor een persiflage) zwaar over de top waardoor de impact ervan na een half uur is verdwenen (ik denk overigens dat ze zelf ontzettend veel lol moet hebben gehad met het spelen van deze rol, maar daar gaat het nu niet om ). Het begon me te irriteren. De andere twee hoofdrolspelers zetten een prima prestatie neer, maar de komst van Salma versterkt het geheel helaas niet. Sommige grappen zijn echt te flauw om leuk te zijn, maar soms zijn de grappen echt leuk, vooral sommige kleine grappen tussendoor. Het verhaal is - uiteraard - flinterdun, maar dat stoort niet echt. Een prima film als je op zaterdag dom entertaint wil worden en het leuk vind om naar een parodie te kijken op het actie genre. Drie sterren kan ik er niet voor geven, maar de film haalt voor mij net de 2,5 sterren.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Hap-slik-weg-doorslagje van de eerste, die dat eigenlijk ook al is. Zoals zo vaak heeft ook deze sequel een iets grotere cast, met wat meer grote namen. Hier resulteert dat in Salma Hayek die tiert alsof het geen naam heeft en een fossiel als Morgan Freeman in een bizar slecht bijrolletje.

De gebruikelijke schijtlolligheid van de doorsnee Ryan Reynolds-film is ook weer stevig vertegenwoordigd. Niet getreurd voor Samuel L. Jackson, want het duurt nauwelijks een minuutje of die heeft ook weer zijn 'motherfucker'-trademark kunnen doen. En zo zal iedereen wel content geweest zijn, zeker?

2,5

avatar van Shadowed

Shadowed

Minder.

Ik moest al slikken toen het einde van het eerste deel de intrede verklapte van Hayek. Tot mijn grote schrik schopte ze het zelfs tot hoofdrol in het vervolg. Het eerste deel was helemaal geen groot kassucces, dus waarom ze dan alsnog een tweede deel regisseren gaat mijn petje te boven. Het resultaat is ook geen verbetering maar een downgrade.

Toch zit Hughes als regisseur op de juiste plek. Misschien dat hij kan overwegen om in de toekomst een pure actiefilm zonder komedie te regisseren met hetzelfde budget, want het knip- en plakwerk van deze film is indrukwekkend. De actie kent een geweldige flow. Snel gemonteerd, bloederig genoeg en vooral met een sneltreinvaart achter elkaar. Hughes begrijpt maar al te goed waar een film zoals deze voor moet dienen en dat is vermaak. De focus ligt daar dan ook dubbel en dik op. De enige minpuntjes waren de wat opzichtige CGI-explosies die zeker zo'n snelwegsequentie wat bitter laat eindigen.

Problematisch binnen dit vervolg is de toevoeging van Hayek. Mijn god, wat is zij een ongelooflijk vervelende actrice. Niet dat ze slecht acteert, maar wel is ze duidelijk beperkt in haar kwaliteiten. De hele film lang is de enige humor die ze vertoont het schreeuwen van haar dialogen en het constant verwijzen naar haar lichaamsdelen. De voortdurende focus op boobs en pussies (want dat is natuurlijk geweldig grappig) is bijzonder kinderachtig. Niet dat de film verder zo ongelooflijk volwassen is, maar er zit duidelijk een R-rating aan dus de ha-ha-seks-is-grappig-kids doelgroep zal hier niet snel op af komen in de bios vrees ik.

Wat rest is nog altijd goede chemie tussen Jackson en Reynolds. Fijne acteurs. Banderas als schurk was ook absoluut de juiste keuze, alleen krijgt hij net iets te weinig screentime om te stralen. De film is in ieder geval nooit saai vanwege het hoge tempo en bijna non-stop actie. Ik verwacht geen derde deel, maar als ze eraan beginnen laat dan alstublieft Hayek achterwege.

avatar van Film Pegasus

Reynolds speelt weer het Reynoldstypetje en daar zullen de fans best van genieten. Maar wat een drukte is deze film met slechte humor en povere actie. De fun is er wat uit na het vorige deel, ondanks de komst van enkele grote namen als Hayek, Banderas en Freeman. De humor werkt nooit en eigenlijk zit je maar te kijken naar een hoop bekende acteurs die heel de tijd liggen te roepen tegen elkaar. Ik verwachtte niet zo heel veel van de film, maar dit stelt wel echt teleur.