• 9.377.091 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.974)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

Berichten verplaatst naar Films > Algemeen > Wat is een mafia-film?

avatar van koreaan

koreaan

Mafia films vind ik geweldig zo ook deze film. De verfilming is meesterlijk. In dit genre films na godfather zeker de beste. Het verhaal laat zien het laat zien hoe een vluchteling uitgroeid tot een mafia baas die alleen maar uit is om geld te verdienen. Vervolgens gebruikt zelf te veel drugs en denkt dat hij onoverwinnelijk is en zelf Sozza gaat uitdagen. Dit zal hem uiteindelijk fataal worden.

4,5

avatar van gekke soip

gekke soip

ik vind mafia films egt helemaal geweldig en ik ben het ook helemaal met koreaan eens dat scarface na de godfather de beste is in het mafia- genre

meesterlijk geacteerd ( vooral door al pacino )

die 'de grote meneer' speelt

verder steekt alles goed in elkaar en van mij verdient hij 5 sterren* dik verdient;)

avatar van filmfn19

filmfn19

Ik ben totaal geen fan van maffia films maar scarface is me aardig bevalen leukste onliner SAY HELLO TO MY LITTELE FREND

avatar van Bas17

Bas17

2.0 *, niet mijn film

avatar van Bas17

Bas17

gemaster schreef:

Ik bedoelde meer te zeggen dat er nogal veel vaste users het niet zo op deze film hebben, zeker in vergelijking met de andere films die zo hoog staan.

Ik denk dat de vaste users het zowiezo meer op de tip 150 hebben dan op de top 250 en daar ben ik het wel mee eens

avatar van gemaster

gemaster

Mwah, er zullen bijvoorbeeld maar weinig mensen zijn die The Godfather een onvoldoende hebben gegeven.

avatar van Modar

Modar

Dit is dus een van de betere films die ik ken zeker 5 sterren waard. Al Pacino laat zich van zijn beste kant hierin zien. een super film

avatar van sequi

sequi

Ik blijf dit nog steeds een meesterwerk vinden. Het verveelt me geen minuut. Al doet het erg goed en deze film staat zeker in mijn top 10.

avatar van Lientjuh

Lientjuh

geweldige film!!! het verveelt idd geen enkele minuut, het is zo'n verhaal waar je wil blijven naar kijken

echt fantatisch, een 5 !!

JoeCabot

Wist hier trouwens iemand dat Brian De Palma in 1984 voor Scarface genomineerd werd voor de razzie award voor slechtste regisseur. Wat een schande!

avatar van Gorro

Gorro

Wat een schande!

Inderdaad een schande dat de film nu zo hoog staat

avatar van Mark86

Mark86

Gorro schreef:

Inderdaad een schande dat de film nu zo hoog staat

Ik vind het ook wat overdreven

Plaatsje in de top-50, ok. Maar 8ste?? Er zijn genoeg betere films die hoger zouden moeten staan.

Maarja, door dat hele gehype in de baggere hiphop-scene wordt ie nogal verkeerd begrepen volgens mij.

Mark86 schreef:

Ik haat hip hop, dus daar ligt het zeker niet aan. In de film is trouwens geen enkel hiphopliedje te horen...

avatar van Mark86

Mark86

Nee, maar in zowat ieder hiphop nummer is een quote van Scarface te horen

Daardoor gaan veel mensen Tony Montana als een soort held zien, maar dat is niet de bedoeling van deze film.

JoeCabot

Mmm, denk ik niet hoor. M'n "coole" hiphopvrienden hebben nog nooit van Scarface gehoord. Zij kijken liever naar The Fast and the ...

avatar van Tony Montanja

Tony Montanja

Mark86 schreef:

Nee, maar in zowat ieder hiphop nummer is een quote van Scarface te horen

Dat komt omdat er zulke geweldige quotes in de film Scarface zitten en de film zo meesterlijk is dat mensen daar quotes uithalen ja. Dat mensen hem als een held gaan zien is de verdienste van AL Pacino, omdat hij de rol zo meesterlijk goed neerzet! De 8e plaats is inderdaad niet terecht daar heb je gelijk in, want hij had in de top 3 moeten staan :D:D

avatar van gemaster

gemaster

JoeCabot schreef:

Jammer genoeg niet. Slechter dan de bagger die er nu inzit kan het immers niet zijn.

JoeCabot

De introductie, "Put it to the limit", "Tony's Theme" en "Gina And Elvira's Theme" vind ik wel nog goede nummers...

Naomi Watts

Iemand heeft het recht om die mening te hebben lijkt me. Geweldige quotes in deze remake? ik dacht het niet, simpele oneliners dat wel. Om nou gelijk zo af te geven op bepaalde users lijkt mij totaal onzinnig.

avatar van Rujar

Rujar

Bagger muziek? Hoe kan je het nou bagger noemen! Past helemaal bij in de tijd en stijl van de film.

Je hoort trouwens de muziek terug in Grand Theft Auto 3! Tevens wordt de muziek vaak als sample gebruikt in diverse techno/hardstyle/hardcore platen.

JoeCabot

Muziek is een kwestie van smaak. De muziek past idd perfect bij deze film, maar als je het niet graag hoort dan hoor je het niet graag, punt! Dat is puur een kwestie van smaak denk ik zo...

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Tony Montanja schreef:

Als je nou zegt: "Dit is niet mijn muziek" dan klinkt het een stuk beter dan: "Dit is bagger".

Inderdaad. Iets bagger noemen getuigt niet van respect voor de film / de artiesten van de muziek. Formuleer je mening dan even iets anders, zoals Tony Montanja al zei.

Tony Montanja schreef:

Eerst zeg je dat iemand het recht heeft om een mening te hebben en dan zeg je over mijn mening "geweldige quotes"..."Ik dacht het niet". Je weet wel waar je voor staat zeg!

Ik geef daar toch ook gewoon mijn mening.

Ik denk dat het geen simpele oneliners zijn....Bedenk ze maar es.....Dit is makkelijk praten achteraf....

Say hello to my little friend? die heb ik al zo vaak gebruikt in bed, niet zo moeilijk dus.

JoeCabot

De quotes zijn idd van een hoger niveau dan van de gemiddelde Sly Stallone/Arnie film. Maar een echt hoog niveau berijken ze nooit. Toch zijn ze erg memorabel!

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Ik heb altijd het gevoel dat Rappers deze film niet begrijpen.

P-Diddy ( of was het nou iemand anders) wou de soundtrack van deze film veranderen, hij wou er recente Hip-Hop nummers in. Hip-Hop nummers in een Gangster film uit de jaren 80.

Hip-Hop past zo wie zo niet bij het Gangster gebeuren.

JoeCabot

When the film was re-released in theaters in 2003, the studio wanted Brian De Palma to change the soundtrack so that rap songs inspired by the movie could be used. De Palma refused.

Respect voor De Palma!

Naomi Watts

Wat een idioot die De Palma.

Naomi Watts schreef:

Wat een idioot die De Palma.

Omdat hij z'n soundtrack niet wilde veranderen .

Naomi Watts

Niet te serieus nemen hoor maar bedoel ermee dat Hiphop imho een veel betere keuze was geweest.