Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 5 april 1984
Bekijk via SkyShowtime
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
JoeCabot
Heb eens wat top-lijsten afgelopen en staat er zelden in
. Zelfs niet in de top 1000 van de new york times ( http://movies.nytimes.com/ref/movies/1000best.html ). Zag ook dat alien en zo er niet instaat dus zo goed is die lijst nu ook weer niet...
mikoz
Klopt Joe hij staat bijna nergens in een top-lijst , echt bizar gewoon .
Maar neem die top 1000 niet te serieus , ik zie zo veel grote namen niet eens . Volgens mij staat The Shawshank redemption en The Matrix er ook niett eens in.
EDIT : EN FIGHT CLUB OOK NIET !!!
( Dit is door een stel amateurs gemaakt dus.)
JoeCabot
Om nog wat verder over top lijsten te zagen: zie dat deze 4.20 heeft terwijl Seven amper 4.19 haalt maar toch een plaats hoger in de top 250 staat...
De laatste dagen is het stuivertje wisselen tussen die twee, maar de toplijst wordt tegenwoordig maar een maal per 24 uur geupdate. Die 0,01 stijging is na de laatste update gekomen en als dat nog zo is bij de komende update dan ruilen ze vannacht van plekje.
nos
heb m deze week veur het eerst gezien (ja onder welke steen zat ik). Maar na een marathon Sopranos, seizoen 1,2,3 (heb geen kabel) vond ik m knap tegenvallen. Voorspelbaar verhaal, betweterige domme mannetjes, ondiepe vrouwen, het deed me niet veel. Misschien dat het voor die tijd een openbaring was, prima.
Het einde was overigens wel leuk met de bergen sneeuw en een mooie duik!
voila! 2,5*
JoeCabot
Haha, de quote "Say "hello" to my little friend!" staat op 61 in AFI's quote-top-100! Mocht eigenlijk wel hoger gestaan hebben...
P.S. : ik weet eigenlijk niet waarom men bij deze film altijd (zoals vorig bericht) moeten zeuren over personages die niet diepgaand genoeg zijn, terwijl de meest domme actiefilms dan wel goed zijn...
gemaster
Domme actiefilms staan ook niet op nummer 9 in de top 250. Bovendien weten domme actiefilms vaak van zichzelf al dat het domme actiefilms zijn. Schwarzeneggers one-liners worden expres zo geschreven, zodat de film wat luchtiger wordt.
Scarface pretendeert echter heel wat, maar is in weze ook een hersenloze actiefilm. Alleen heeft deze film dan ook nog eens hemeltergend slechte muziek, geen humor en een verschrikkelijk slecht einde. Ik snap ook echt niet dat mensen dit prulwerk 5 sterren kunnen geven. Maargoed, smaken verschillen etc.
JoeCabot
OK, dan zijn er mensen die dit soort van domme actiefilms niet kunnen luchten, maar andere (gewild of niet) domme actiefilms wél goed vinden. En geloof me, vele mensen nemen The Day After Tomorrow ook serieus. Deze was trouwens ook bedoelt als over-the-top.
gemaster
Die Hard is eigenlijk ook een domme actiefilm, maar die film heeft álles. Dat is wat mij betreft echt een meesterwerkje.
En als een film bedoeld is als over-the-top geeft dat nog geen vrijbrief om slecht te mogen zijn.
gemaster
Moddervette actie, een origineel gegeven, heerlijke acteerprestaties(Hanz!), fantastische humor en een dikke politieagent met twinkies.
JoeCabot
In vergelijking met Die Hard heeft Scarface dat wel hoor, met uitzondering van die dikke agent (al zal er wel eentje tussen gezeten hebben)...
Phil Leotardo
Je kan binnenkort ook serie 5 op DVD kopen (13 juli komt hij uit) en serie 4 is al een tijdje uit op DVD. Trouwens in september vervolgd Nederland 3 de afleveringen van The Sopranos. Dan wordt serie 4 uitgezonden, daar hoef je dus geen kabel voor te hebben
lazaroni_86
ik vind frank en johnny zelfs beter dan deze... (op het gebied van kwaliteit en vermaak)
mister blonde
Vreemd, ik vond scarface juist uitermate humorloos.
heb menigmaal flink moeten lachen om Tony Montana. de hilarische oneliners van Tony, de verdorvenheid van Tony, maar ondertussen wel zijn eigen normen en waarden etc. de manier waarop Tony met mensen omgaat. Top vermaak én humorvol.
Nubis
Ik vind het knap dat zo'n film (in 't genre waar ik eigenlijk niet van houd) mij toch nog wel heeft kunnen boeien.
Tony Montanja
Gister voor de 5e keer gezien en hij blijft me andermaal vermaken.....prachtig verhaal en mooie humor.........voortreffelijk gespeeld door de acteurs/actrices....
YoungGoTTi
een gemiddelde 4.20 vind ikte laag voor deze film dit is echt gewoon een al Pacino film op ze best deze film verdient 5 sterren.
de reden daar voor is dat deze film elke jaar wel weer leuk is om eens te zien
JoeCabot
Zlefs als fan van deze film vind ik dat maar een nare opmerking. Ben heel tevreden met de score
. Wel jammer dat ie zoveel tegenstanders heeft...
gemaster
Dat gemiddelde komt toch vooral van eendagsvliegen hier op MM. De 'vaste users' hebben het over het algemeen niet zo op deze film.
BoordAppel
Nou... zo maar een greep uit wat vaste users.
tovenaar: 5
mister blonde: 4,5
Jordy: 4,5
stinissen: 4,5
gotti: 4,5
En ik gaf de film een 4,5. Misschien dat het gemiddelde zonder eendagsvliegen wat lager zou zijn uitgevallen maar dan nog zou de film stevig in de top 50 staan.
Wouter 1,5
dttom 3,0
Fisherking 3,0
Ramon K 3,0
Wolkenmeter 3,0
En ik heb hem zelf op 2,0 staan.
Dit zijn toch wel erg veel lage cijfers voor een film die zo hoog staat. Bij de rest van de top 20 zal dit niet lukken denk ik.
BoordAppel
Dat zal wel maar het ging me even om je uitspraak dat de vaste users het over het algemeen niet op deze film hebben. Dat klopt gewoon niet, de meningen zijn nogal verdeeld.
gemaster
Ik bedoelde meer te zeggen dat er nogal veel vaste users het niet zo op deze film hebben, zeker in vergelijking met de andere films die zo hoog staan.
savi_7
deze is samen met Godfather 2 zijn beste werk op het gedied van ganster mafia gebeuren. snap niet waarom men twijfelt aan deze film, de hele wereld is gek op deze film!!!! meet my little friend
(verwijderd)
Maffia films interesseren mij sowieso altijd heel erg. En dit vind ik de beste die ik ooit heb gezien in dat genre..5*

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war