Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
R!chard
Erg mooie gangster film, pas geleden gekocht bij de free record shop en is altijd leuk om weer is te kijken
ook zit er hele mooie muziek tussen zoals dat nummer ''push it to the limit''.
een wel verdiende 5
cordiacovens
het verschil tussen hier en imdb is wel erg groot zeg..hij word hier dus meer gewaardeerd..hij is hiet een tikkeltje overgwaardeerd met plaats 9 in de top 250 maar het is wel een erg goede gangsterfilm en ja ik weet dat ik hier niks over mag zeggen over de rangschikking maar toch
Minotaures
het verschil tussen hier en imdb is wel erg groot zeg..
Logisch, daar heeft die meer dan 140,000 stemmen.
Blarown
goeie film!
leuk verhaal, en het is ook heel leuk hoe hij van Cubaanse ''vluchteling'' naar drugsbaron gaat, maar dat word dan ook zijn einde, heel leuk verhaal,
maar ik vond het toch niet echt een film om 's avonds laat na 11 uur te kijken want dan val je aardig in slaap (had ik ten minste),
maar het is een perfecte film voor een avondje vanaf 8 uur, half 9...
ik heb net een poster binnen van scarface (dezelfde als hier als plaatje bij de film staat), inlijsten en een mooi plaatje op mijn filmkamer geven
belizard
Hele mooie film!
Geweldig geacteerd en vooral door Al Pacino. En ook een geniaal verhaal.
Toch wel een beetje 'The American Dream', als je komt niets hebben en uiteindelijk alles hebben wat je maar kan willen,ookal verpest hij het op het einde Maar dan toch wel op een andere manier.
Hip-Hop Drunkie
LOL
Polsie
Ben het daar mee eens
Na 11en moet je hem niet kijken anders zie je alleen de aftiteling
Tyoom
maar het is een perfecte film voor een avondje vanaf 8 uur, half 9...
Dan hang je Al Pacino zeker naast die poster van de Dukes of Hazzard die je net als Scarface een 3,5 gaf.......knulletje........
pumpking
Scarface
Brian Depalma’s meesterwerk die de kassa’s deed rinkelen in de jaren 80, met een Al Pacino die hier naast zijn rol in “The Godfather” zijn beste rol ooit neerzet. In 1983 uitgebracht, maar tijdloos.
Deze film brengt de cocaïnehandel van de jaren ’80 mooi in beeld, ikzelf werd meegesleept door de karakteropbouw van Antonio Montana, die alsmaar meer paranoïde word.
De Cubaanse lefgozer zonder grenzen, Antonio Montana, blijkt een donker verleden te hebben. Om zijn papieren te verkrijgen om de Verenigde Staten binnen te dringen, moet hij wel liegen over zijn verleden, maar tevergeefs: hij wordt alsnog naar een vluchtelingenkamp gestuurd. Eenmaal in het vluchtelingenkamp krijgt hij van een buitenstaander de kans van zijn leven om zijn ‘Green Card’ te verkrijgen, wel moet hij Emilio Rebenga –een ex-meedewerker van Fidel Castro- om het leven brengen. Tony met een verleden in criminaliteit, deinst er niet voor terug.
De opdrachtgevers –onder de indruk van Montana- brengen hem bij Frank Lopez, een drugsbaron die Miami en omstreken onder zijn hoede heeft. Later volgen grotere klussen.
Na een tijd krijgt Tony geld, macht & vrouw. Hoe meer hij macht krijgt hoe meer hij te doen krijgt met Paranoia, een drugsverslaving die hem overigens nekt op het einde van de film. Op het einde de gekende titel: The World Is Yours
Na het zien van deze film zit je met een ongelofelijk gevoel nagelaten en de film heeft een echte impact op je, mede door het zeer goede en geloofwaardige acteren van Al Pacino en de hele cast wordt je zeker meegesleept door het verhaal!
De film is een Rise and fall, maar als ik terugdenk denk ik toch alleen maar aan de rise.
Brian Depalma really pushed it to the limit.
Deze film is tot nu nog altijd mijn nummer 1, en als ik zo hier en daar iemand zijn top 10 bekijk zit Scarface daar toch héél erg veel tussen.
mayhemblik
'Say hello to my little friend'
Zou je aub uw broek aan willen laten?
mayhemblik
Zwaar overschatte film in mijn ogen, toen ik 20 was vond ik hem echt geweldig maar ik vond hem nu toch af en toe een beetje kinderachtig.
Geef mij Goodfellas maar.
Desalnietemin blijft het natuurlijk wel een lekkere film om naar te kijken.
mayhemblik
Doe niet zo denigrerend man, dat is toch nergens voor nodig??
salimmilas
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."
salimmilas
Geef mij Goodfellas maar.
Desalnietemin blijft het natuurlijk wel een lekkere film om naar te kijken.
zwaar overschat?!
vind van niet!
dit is echt een keiharde film!
ik geniet elke x maar weer!
topfilm! niet voor niets is hij wereldwijd beroemd;)
er waren veel scenes in de film mooi!!
bv dat hij zijn beste vriend vermoord,
of dat in de restaurant weggaat (qoute kun je hierboven lezen)
teveel om op te noemen;)
je verveelt je geen moment in deze film!
Beste Salimmilas,
Ik heb me ook geen moment verveeld tijdens deze film ik bedoel eigenlijk dat het maar een heel gewoon verhaaltje is dat best wel goed is uitgewerkt.
Ik denk dat de film veel mensen aanspreekt vanwege het heerlijke grove taalgebruik.
Verder die vriend die hij vermoord (Steven Bauer) had eigenlijk in de eerste minuut al aan zijn einde moeten komen Tjezus wat speelt die gozer beroerd zeg, bijna niet om aan te zien en daarom neem ik zijn personage geen minuut serieus.
En dat de film keihard is maakt hem in mijn ogen nog geen meesterwerk.
dutchtuga
Overschat? Eerder onderschat, en dan vooral op filmisch niveau. Visueel is Scarface een werkelijk pareltje. Alleen die fantastische kraanshots van DePalma al. Daarnaast is dit natuurlijk dé utlieme jaren '80 film. Scarface heeft echt veel meer te bieden dan enkel grove taal en een stoere Tony.
chevy93
Een film die 9e staat in de top 250 onderschat?
Het is al een tijdje geleden dat ik deze film heb gezien, maar ik kan me niet herinneren dat ik me heb laten overdonderen door het visuele aspect van deze film.
jacobz
Deze film staat vooral zo hoog omdat dit als een voorbeeldfilm wordt gezien. Elke moderne gangsterfilm heeft wel iets afgekeken van Scarface. Nooit zou een andere film deze klassieker kunnen evenaren
Beste Salimmilas,
En dat de film keihard is maakt hem in mijn ogen nog geen meesterwerk.
ik heb niet over de acteerprestatie van Steven Bauer, ik heb het over de scene zelf;)
en ik vind dat het meer is dan grove taalgebruik...
er zitten mooie stukjes in...
het is inderdaad wel een lekker grof film;)
in mijn ogen is dit een meersterwerk
Driello
Alsik hier die hoge noteringen zie, heb ik het vermoeden dat ik nu iets ergs ga doen.
Zag deze film jaren geleden en vond hem toen geweldig. Dat is nu volledig verdwenen. Zo overdreven allemaal. Simpel verhaal, veel overdetop gedoe. Zo stoer. Maar helemaal niet zo boeiend,eigenlijk. En dat die vreselijke disco-muziek de hele tijd.
Alles ligt er zo dik op dat het me begon te ergeren. Een film waarbij de acteerprestaties van een man (A.P.) door de vele cliches en de overmaat wordt ondergesneeuwd.
jacobz
Die disco muziek is juist een hoogte punt.
She on fire
Push it to the limit
mayhemblik
en ik vind dat het meer is dan grove taalgebruik...
er zitten mooie stukjes in...
het is inderdaad wel een lekker grof film;)
in mijn ogen is dit een meersterwerk
Ik maak hier uit op dat je ook niet gecharmeerd bent van het acteerwerk van S.B.
En er zitten mooie STUKJES in??
Als er iemand slecht speelt in een film en je stukjes mooi vind is het toch geen meesterwerk?
Maar begrijp me niet verkeerd hoor, mijn kamer hing toendertijd ook vol met posters van deze film, ik houd nu gewoon van een ander soort films.
Peter Ho
Waarom zou je dat doen?
mayhemblik
Je zou nu onze film kamer eens moeten zien, die hangt nu ook vol met film posters en andere film attributen en onze muziek kamer staat/hangt vol met muziek helden.
Gewoon leuk om te doen en het ziet er te gek uit, snapte je dat echt niet of loop je me te dollen??
wesley_utrecht
Na Goodfallas de beste maffia/Ganster film.
Ik hem op mij ipod staan en kijk regelmatig een scene als ik niks te doen heb of in de trein zit.....
Peter Ho
Ik snap het wel, maar je zei dat je "vol met posters" van deze film in je kamer had. Zo mooi is ie nou ook weer niet.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war