• 9.372.301 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.001.995)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van markel66

markel66

In mijn ogen een van de beste gangster films ooit, heb nog steeds een poster hangen van deze film.

avatar van 606

markel66 schreef:

Ik ook maar dan 2

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik heb er 1.

Dont get high on your own supply!

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Peter Ho schreef:

Ik snap het wel, maar je zei dat je "vol met posters" van deze film in je kamer had. Zo mooi is ie nou ook weer niet.

Toen ik 16 was, was dit op ''A clockwork orange'' na de allerbeste film die ik had gezien, nu jaren later heb ik er honderden betere gezien.

avatar van hardbass

hardbass

Vandaag weer eens gezien.

Het blijft een 5.

Heerlijke film is het:)

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik ook 1.

"first you get the money, then you power and then you get the women"

avatar van pumpking

pumpking

Ik heb die dollarbiljet hangen met "Who Do I Trust? Me!"

avatar van 606

pumpking schreef:

Ik heb die dollarbiljet hangen met "Who Do I Trust? Me!"

Me to en de officiële dvd hoes poster

Nu weer ontopic.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Wat een verrukkelijke gangsterfilm is dit. Pacino in topvorm, prachtig verfilmd, acteurs in topvorm. Wel zijn enkele scenes "ver over de top" zoals die belachelijke shout-out aan het eind. Maar al met al erg van genoten.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Semsoethot schreef:

Schreeuwen ze elkaar de dood in??

Ik dacht dat hij anders afliep

avatar van KroonRooze

KroonRooze

een ware topper een meesterwerk

ik heb m al zovaak gezien en het verveelt me nooit

gwn een zware gangster die heel gek is haha lekker veel schieten

ik hou de van

SAY HELLO TO MY LITTLE FRIEND

avatar van eltorro66

eltorro66

De beste film ooit gemaakt, dit komt door de realistiche beeldvorming van een klein niets ontziend beginnende gangstertje die het maakt tot de absolute top van cocaine gebruikend Amerika, alleen denkt hij op den duur dat hij god is , en zoals altijd in die weleld , er is er altijd baas boven baas.

Ondanks de lange speelduur van de film heb ik mij geen min verveeld.

En die geweldige mimiek de alleen Al Pacino kan !!

Daarom ook mijn favorite acteur .

avatar van pumpking

pumpking

Al Pacino, veel mensen vinden die man geweldig want niemand heeft echt die gelaatsuitdrukkingen en spraakkunst zoals die man.

Als je Scarface vergelijkt met Carlito's Way, beidden prachtige films, dan praat & doet hij in Carlito's Way weer helemaal anders, maar is toch een gangster.

In the Godfather weer helemaal anders.

Al Pacino is ook mijn favoriete acteur...

avatar van killer13

killer13

er word gezegd dat scarface De Palma's 2de of 3de beste film is. ik vind dat onzin, scarface is zonder twijfel zijn beste film!

avatar van puckb96

puckb96

Ik vond Scarface echt een geweldige gangster film! Veel heftige scènes en ook kunnen we genieten van de jonge Al Pacino. Als je van de Godfather films houdt, moet je Scarface zeker kijken!!!

Randall

Zonder twijfel de beste gangsterfilm die ik tot nu toe gezien heb. Lekker grof taalgebruik, prachtige actiescènes, gewoon het beste van het beste.

Al Pacino is echt de man voor deze rol, hij kan zoals geen andere die arrogante houding aannemen, super gewoon.

Deze film zal ik zeker nog heel mijn leven bekijken.

avatar van Kisje

Kisje

"The eyes cheeco, they never lie"

Haha wat een film zeg!

Wel het typische verhaal, arme kerel belandt in 't milieu, eerst als hulpje maar groeit daarna uit tot het hoofd van de hele drugsscène. Maar desondanks een heerlijke film. Op geen enkel moment saai.

Randall schreef:

Welke prachtige actiescènes?

avatar van huVILEub

huVILEub

Ik had er eigenlijk meer van verwacht. Het was goed geacteerd, maar het verhaal kon mij niet boeien. Soms te langdradig, en dat werd ook niet bepaald opgevuld met mooie dialogen of zoiets. Het verhaal was ook niet bijster interresant. En in verhouding met de rest was het einde echt over de top. Nee, deze film kon mij niet boeien.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Één ding is duidelijk: deze film is over-de-top.

Van veel realisme is geen sprake. Altans, van een realistisch beeld scheppen van de misdaad gedurende die jaren is niet echt sprake. Er word enorm theatraal geacteerd, zeg maar over-acting, met name door Pacino zelf natuurlijk. De dialogen zijn niet realistisch, er zijn plotgaten (het geval de agent die wordt doodgeschoten komt nergens terug in de film, terwijl politie en justitie nooit zoiets ongemoeid zouden laten), en het einde is inderdaad extreem overdreven.

Realistisch misdaad drama? Nee dus. Maar wel énorm vermakelijk!

Juist dankzij het feit dat alles zo over-de-top is. Onrealistische dialogen, maar wel met de beste oneliners uit de film geschiedenis. Over-acting, waar eigenlijk enorm van te genieten valt. Keihard geweld word niet geschuwt, en daarbij wordt het misdaad wereldje van de cocaïne handel wel met enige realisme weergegeven, waardoor de film toch gevoelsmatig z'n 'credibility' behoud. Soms voelt de film wat lang, maar er wordt in ieder geval getracht een realistische weergave te geven van Tony Montana's machtwellust en paranoia. De kijker boeien zal de film bij de meeste wel doen.

Tel daarbij op een heerlijk sfeertje met een broeierig cinematografisch kleurenpallet en typisch '80 muziek, en natuurlijk de ultra-extreme eindfinale, en men heeft een geweldig vermakelijk misdaad-epos die wellicht niet helemaal waterdicht is maar wel bij de kijker stevig weet binnen te komen.

Niet de allerbeste, maar wel een van de meest epische misdaad films. 4,5*.

"Say hello to my little friend!"

avatar van Minotaures

Minotaures

Lexcoaster schreef:

Als het goed is, is Mell een nep-agent.

Toen die een kogel in z'n buik kreeg zei die ''You can't shoot a cop!'' - Waar Tony reageerde met ''Whoever said you were one?''

Als dat de laatste woordwisseling is of die een echte of een neppe agent is, dan neem ik aan dat die geen echte agent was, maar slechts een medewerker van Lopez.

Carealot Carrot

Als het goed is, is Mell een nep-agent.

Dat zegt hij alleen omdat hij zich niet zo gedraagt.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Als het al een echte agent is, heb ik niet zo'n idee dat het een groot gemis was voor het korps. En wie wist verder dan de gasten in die kamer dat hij door Pacino vermoord is?

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Hoeveel figuren wisten dat hij door Pacino vermoord is maakt niks uit, ook of hij nou wel of niet een echte agent is, het is gewoon een hypothetische vraagstelling. Ik denk namelijk dat Pacino, Scarface dus, veel te weinig met de politie in aanraking komt in de film, zeker als je ziet wat hij zoal doet. Pas als hij voor witwas praktijken wordt opgepakt, komt hij voor het eerst echt in aanraking met de politie. Dat strookt gewoon niet met de dingen die hij doet in de film, er wordt verder ook niet op ingegaan hoe de autoriteiten daar, met die dingen, om zijn gegaan. Dat vind ik plotgaten.

avatar van yeyo

yeyo

Lexcoaster schreef:

Zijn zaak moest nog voorkomen, maar hij werd vermoord. Kun je geen plothole noemen.

Carealot Carrot schreef:

Welke prachtige actiescènes?

De eindscène en de moordpoging op Scarface in de Babylon club.

Carealot Carrot

De eindscène is veels te, past niet bij de rest van de film.

De Babylon club geef ik je dan wel mee. Maar om dat nou geweldige actie te noemen...

Randall

Tja, geweldige actie is wat overdreven. Ik wou gewoon uitdrukken hoe goed ik de film vond Ik weet ook dat het helemaal niet om de actie draait.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik vind juist dat de eindscénce de film afmaakt. Ik werk altijd naar die scéne toe.

avatar van yeyo

yeyo

Idd, dit einde past perfect bij de gepassioneerde, theatrale toon van de film.