Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
FillumGek
Ben benieuwd welke acties je hebt nagedaan. Volgens mij moet je dan sowieso illegaal bezig zijn geweest
Roel Bogers
Ik praat ook de helft van de dag met 'n Montana stemmetje op school. Tover belachelijk veel glimlachen op gezichten met dat accent.
Vinokourov
Ik weet maar niet wat ik van Scarface moet vinden. Hij is nogal bevuild door de MTV Cribs-lui en andere quasigangsters die ermee weg lopen. 'Maar dat moet je los zien van de film' hoor ik de lezer van deze review zeggen. Jaja, dat klopt, maar toch is het jammer dat hierdoor je mening onbedoeld beïnvloed wordt. Zeker wanneer je de film nog niet eerder gezien hebt, maar wel de status kent rond deze film
Het epische rise-and-fall-gebeuren van Al Pacino is overdreven en hij doet er zelf vrolijk aan mee. Een Italiaanse opera is er niks bij! Helaas is het ook rechttoe, rechtaan, maar vermakelijke momenten heeft Scarface gelukkig nog wel. De eindsscene mag heus een klassieker genoemd worden. Die heeft Youtube overigens nog een hoop leuke parodiefilmpjes opgeleverd.
hannes64
- 1926 berichten
Helaas niet in je top 10, maar weer in je top 10. Okeej
`T is dat sommige mensen `t niet begrijpen.
De film stond al tijden geleden in mijn top 10.
Maar door al de andere iets betere films , moest ie er even uit.
Dus bij deze heeft ie weer een plek verdiend.
Maak `t niet zo moeilijk, als `t zò makkelijk kan.

moviemafketel
- 19752 berichten
De andere films die iets beter waren zijn dus alsnog iets minder geworden dan Scarface. Je ziet hopelijk zelf ook in dat je geen codetaal hoeft te gebruiken om iets duidelijk te maken.
Na herziening vind je Scarface gewoon weer beter dan de films die je eerst dacht dat ze beter waren. Blijft vaag, maar dan had je mij verder niet gehoord
Scarface staat overigens ook in mijn top 10, dus we zijn het verder eens dat het een goede film is.
FarahEl
Voor die tijd waarin de film gemaakt is, is het een topfilm. Geweldig acteerwerk van Pacino!
Jozz
Simpelweg 1 van de beste films die ik ooit gezien heb. De rol van Al Pacino is legendarisch en blijft me altijd bij. Grof, keihard en weinig subtiliteit. De ultieme gangsterfilm! (samen met the Godfather natuurlijk, maar die is van een ander soort).
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de hele sfeer die in de film hangt, en de geweldige retro muziek. Een echte klassieker.
Minotaures
Een film voor mannen met borsthaar, een half-open overhemd en met 2 - 3 gouden kettingen!
flipflop
Een erg goede gangsterfilm, die voor een groot deel wordt gedragen door de briljante Pacino. De dialogen werden goed afgewisseld met spannende en geweldadige stukjes, waardoor de film nooit saai werd. Eerlijk gezegd vond ik de film het eerste uur niet heel indrukwekkend, maar op begeven moment pakte de film me, tot aan het briljante einde. De sfeer en filmstijl (bijvoorbeeld de scene dat Tony zijn maat doodschiet, waarin zijn zus in slomo de trap afkomt rennen, geven het geheel iets origineels, wat ik altijd als een pluspuntje reken.
''The World is Yours''
bolleminho
''The World is Yours''
Ja inderdaad dat stuk met Manolo is heel goed. Mijn favoriete film aller tijden, eens wat anders dan een standaard gangster film..
Naast de glorie ook eens de keerzijde.
Super film!
Sgerrard_8
tweede keer gekeken en deze keer wél helemaal overtuigd van de film, wat ik niet had bij de eerste kijkbeurt. Complimenten voor Al Pacino maar niet te vergeten, schitterende prestatie van Steven Bauer als de sympathieke partner van Pacino.
Pitakaas
Ik blijf erbij dat Scarface maar een matige film is. Het is dankzij deze films waardoor het volk denkt dat de maffia etc 1 grote bende was. Echter, volgens mij is het juist allemaal werk van eer. Geen drugs, veel codes etc. J mocht minder fouten maken, anders werd je gewoon uit de weg geruimt, en daar hadden mafioso ook toestemming voor.
Ik vond de hele 'Rise' van Montana totaal niet interessant om te zien. Het begint pas leuk te worden met de 'Fall', om te zien hoe zo'n gierige vent wat hij geworden is zijn eigen ondergang inluidt. Al met al toch een overgewaardeerde film, snap eerlijk gezegd niet hoe deze film hoger dan Goodfellas kan staan, IMO toch een betere maffiafilm!
kramersietse
Waarom basseer jij Scarface met de Maffia? Die Montana komt notabene van Cuba, en hij handelt later met Zuid-Amerikanen. Je moet niet films door elkaar gaan halen nu he!
Alsof die Maffia van jou zo netjes waren, in Goodfellas, The Godfather, etc. ging het ook puur om zoveel mogelijk winst te maken, en als het tegenzat was het ook pief, paf, poef! Door de vele infiltraties binnenin de Maffia was het ook moord en doodslag waar ook door het gebruik van bommen vele onnodige doden zijn gevallen.
Martijnnn
Dat jij dat denkt komt ook alleen maar door films...
Insignificance
Toto Riina, dát was nog eens een man van eer. Misschien moet je je eens gaan verdiepen in Corleone (niet volledig waarheidsgetrouwe serie, maar toch) en Cocaine Cowboys (docu), Pitakaas. Daarna zie je de zaken vast wat helderder..
Pitakaas
Cocaine Cowboys heb ik trouwens gezien, maar dat zijn wat andere tijdsettings.
Insignificance
Tony Montana's American Dream start in 1980. De Cocaine Cowboys bepoederden de VS in dezelfde periode. Beide zijn gesitueerd in Miami.
Filmkriebel
Heb deze film al drie of vier keer gezien, en telkens boeit deze "rise and fall" gangsterfilm weer opnieuw. Dit is ongetwijfeld Pacino in één van zijn sterkste rollen, als de hyperkinetische selfmade drugsbaronTony Montana, die door lef en wilskracht aan de top is geraakt van Cubaans vluchteling naar ongekroonde koning van de onderwereld van Miami. Aan zijn zijde, de niet weg te denken Steven Bauer als vrouwengek Manny, die hem altijd bijgestaan heeft en stank voor dank krijgt . En dan is er nog Michelle Pfeiffer die de cast aanvult met haar rol Montana's vrouw wiens leven vernietigd wordt door deze harde wereld en harde mannen.
Sterke regie ook : die kettingzaagscène is keihard, en toch toont de Palma alleen maar spatjes bloed. Hoe krachtig kan suggestie zijn? Scarface is wel ietsje minder dan De Palma's Carlito's Way, omdat ik meer van het personage van Carlito hield, die verwoede pogingen deed om uit het milieu te raken en veel menselijker overkwam. Hier is Scarface stereotiep, doorslecht en egoistisch, en voelde ik maar weinig toen hij zijn verdiende loon kreeg op het einde. De film heeft hem niet tot held willen verheerlijken, hoe tragisch zijn lot ook is.. Scarface heeft door zijn onvergetelijke momenten het statuut van een klassieker.
movielou
heel goeie film ik vind scarface ook wel wat beter dan de godfather
ten eerste: er komt meer actie in en ik hou zoiezo van een film met veel actie erin
ten tweede: the godfather duurt me een beetje te lang en scarface kan je beter volgen ook
5,0
i.Ron S.
ten tweede: the godfather duurt me een beetje te lang
5,0
The Godfather duurt 5 minuten langer.
boozebelly
- 1908 stemmen
Tsja, Scarface...op de één of andere manier heeft deze film mij nooit kunnen bekoren. Ik heb hem inmiddels 2x gezien en daar blijft het ook bij.
Het komt allemaal gedateerd op mij over, hier en daar vind ik het personage van Pacino nogal opzettelijk overdreven en vooral die eindscene is zwaar over-the-top.
Die scene met die kettingzaag is wel een legend.
Als je een geslaagde film uit wilt brengen, kun je het beste een gangster film doen. Geheid dat je een ruime voldoende haalt. Ik snap die rage niet
Carlito's Way vind ik al een stuk beter dan deze film, Goodfellas moet ik nog bekijken.
2,5*, ik zal er nooit meer voor opblijven.
Filmkriebel
Zo, en wat is Scarface dan? Een romantische komedie?
boozebelly
- 1908 stemmen
Ik doel juist op films als Scarface
Dat gangsterfilms in mijn ogen vaak overdreven goed beoordeeld worden.
M.Goodkat
laat de gouden kettingen achterwege en ringen en we spreken over echte mannen
Hip-Hop Drunkie
Geweldige , vette en fantastische klassieker is deze film , maar soms heb ik wel de gedachte van "was deze film maar nooit gemaakt dan hadden we niet zo veel last van al die wannabe gangstertjes en wannabe drug dealertjes op straat die hem als een profeet ophemelen en die deze film teveel hebben gezien"....
83Utreg!
En inderdaad volledig zijn gedrag kopieren, en dat zien als de manier waarop een gangster zich dient te gedragen. En daardoor ook compleet over de zeik gaan als je aan hun zusje komt, en dat soort onzin.
Maar goed dat dat soort ventjes hem verkeerd gebruiken, doet uiteraard niets af van de power die deze film, en met name de rol van Pacino uitstraalt.
Precies

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war